Şimdi Ara

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
13
Favori
15.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sorunun tek muhtemel cozumu, AMDnin PS4e yaptigi APUnun aynisini veya kirpilmis versyonunu PC platformuna tasimak, ki haberlere gore oyle bir niyeti varmis, bolye olursa optimazasyon cok daha iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Valve adam gibi bi oyun üretse de Win + Dx vs. Optimize driver + kernel altında Linux + OpenGL arasında ne kadar fark olabilir görsek. Valve dışında şimdiye kadar driver için intel amd nvidia ile uzun süreli çalışan olmadı benim bildiğim. Sonuçta elde ettikleri kendi oyunları arasında %30 lara kadar fark oluşturdular modifiye ( linux driver + kernel ) ile. Aynı oyunun / motorun bi linux altında bide win altında karşılaştırması yetmiyor. Windows'u istediğin gibi kurcalayamıyorsun en basitinden, isteğine göre bükemiyorsun. Linux altında da kapalı-kaynak driverlarda aynı şeyleri yapamıyorsun. Onun için gidip donanım geliştricisi ile çalışmak lazım. Yani olay tek yönlü de değil el atsan yetmiyor.

    Bf3'ün Linux + OpenGL + modi****e kernel / driver versiyonu olsaydı karşılaştırıp diyebilirdik şu kadar gelişme var cidden öleymiş diye.

    Vakit öldürmek istiyorsanız GPU view ve perf studio ile incelemeler yapın derim ben.

    Bütün bu oc lerin amacı, ağır çalışan bi sistemi daha hızlı çalışan ağır-sistem haline getirmeye çalışmak. Bütün bu çok çekirdekten yararlanmaya çalışmaların öncelikli amacı, oyundaki oyunla olan işleri hızlandırmak önce (oyundaki grafik/fizik simülasyonlarını hızlandırmak). Oyunun her bi frame'i hazırladıktan sonraki render sistemini de tam olarak verimli şekilde kontrol edebilmek değil. PC de çok çekirdekli işlemcilerdeki çekirdeklerin her biri, konsoldaki gibi farklı bi tür fiziksel grafik alt-yordamını tetiklemiyor. Bi süreden beri (aslında uzun zmandan beri) PS3'deki SPE'ler PC'deki işlemcinin kullanım şeklinden farklı olarak direk GPU'ya verileri komutları yollayabiliyorlar, yani geliştriciler bu tür yollar ile GPU'yu besliyorlar (command list / buffer generation dediğim şeyler). Bunu PC'ye uyarlarsak, 6-7 tane yan yana GPU olduğunu (SLI/CF değil), işlemcinin hepsine birden aynı miktarda şu işi şu şekilde yap dediğini düşünün (command bufferları doldurarak yapıyor bunu. command buffer boş kalırsa gpu'nun gücünü boşa atıyorsun demek oluyor bi anlamda). PC'de olan şey, bi sürü çekirdeği kullanıp bi sürü iş yapıyorsun, ama GPU'ya tek bi şekilde yapması gereken şeyleri söylüyorsun. Üstelik bunu yaparken de ağır bi yazılım katmanından geçirerek yapıyorsun. Sonuçta hepsi üst üste biniyor PC tökezliyor. Konsolda olan ise, yukarda yazdığım gibi 6 tane yanyana birim GPU'ya yan yana emir yollayabiliyor mesela. PS3'ün dandik GPU'suna rağmen şu an bile aslında iş görür konumda olmasının nedenlerinden biri de bu. Vakti olan merakı olan PC'de Dx / d3d nasıl işliyor faln onu araştırsın okusun az çok. Basitinden karmaşığına kadar her tür kaynak var nette.

    Oyuna 1 çekirdeği atamayınca ne kadar fark ediyor akıcılık(i5 3 çekirdek, i7 3 fiziksel + ht çalıştıracak şekilde ayarlanınca)?

    Eyvallah döktürmüşsün yine sağol!

    quote:

    Vakit öldürmek istiyorsanız GPU view ve perf studio ile incelemeler yapın derim ben.

    vakit öldürmek isiyom ben. nedir bunlar hocam?




  • GTX Titan SLI vs GTX 690 - Crysis 3 very high



    Crysis 3 te FPS de %50 fark var. Vram kullanımları neden eşit değil anlamadım? Fikri olan var mı? Başlangıçta bile 282-488MB fark var

    Kullanılan sistem özellikleri youtube da mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Nisan 2013; 4:22:02 >




  • GTX Titan SLI - Crysis 3 and CPU scaling 3770K 4.5Ghz vs 3570T 3.3GHz



    3770K 4.5Ghz vs 3570T 3.3GHz farkının ilginizi çekeceğini düşündüm 986-1108MB vram kullanımları arasındaki fark. hadi yukarıdaki videoda farklı grafik kartları vardı anlarım da bunda aynı grafik kartı farklı CPU lar. vram farkı neden böyle oluşuyor anlamadım 1:30 -2:00dk arası CPU farkının ne olduğunu anlamanız için senkronize olması bakımından iyi.

    Hmm Acama crytek oyunun içine şu cpu/gpu da oyunun motor dinamiği budur şu cpu/gpu kullanırsa oyunun vram kullanımı şu olmalı, cpu kullanımı böyle olmalı gibi bir algoritma mı yazıyorlar?

    Kullanılan sistem özellikleri youtube da mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Nisan 2013; 4:21:48 >




  • GTX Titan SLI vs GTX 690 - Tomb Raider Ultra/2x SSAA TRESSFX ON



    1620-2032 Vram kullanım farkı! %50 performans farkı bu oyunda da korunmakta. 690x1,5=TitanSLI Kullanılan sistem özellikleri youtube da mevcut.




  • GTX Titan vs Lightning R7970 GHz - Crysis 3 very high!!!



    Ortalama, 7970GHzx1,45=Titan. Kullanılan sistem özellikleri youtube da mevcut.

    "Bu paylaşımı hır çıksın diye paylaşmadım" altını çizmek isterim




  • GTX Titan vs Lightning R7970 GHz - Unigine Heaven 4.0 extreme



    Kullanılan vram miktarı birbirine çok yakın!. Ortalama, 7970GHzx1,5=Titan. Kullanılan sistem özellikleri youtube da mevcut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ceann Capall

    İşlemciniz neredeyse 5 ghz de çalışıyor ve darboğaz mı yapıyor? Bence olmaması gerekiyor.

    Oluyor işte

    Gerçi unuttum önemli olan burada oyun. Yani oyunun işlemci desteği. Bf3 de tam bilmiyorum 4 çekirdek destekliyor mu desteklemiyor mu yanlış bilgi vermeyeyim. Bf3 zaten donanım canavarı eğer bu oyun 4 çekirdeği desteklemezse 2 çekirdekle ne kadar verim alınabilir?
  • Selamlar,

    Burada bişiyide arkadaşlar belirtmek lazım biz donanımlara nekadar para verirsek yani nekadar çıtayı yükseltirsek okadar optimizasyon özürlü oyun çıacaktır...Burada biz hardware ve software le uğraşmayı seven bunu hobi veya meslek olarak edinmiş insanlar olarak gidip her seferinde yeni donanım alıcaz...Evimde bir xbox 360 ım var şimdi işlem gücü olarak pc mi ve xbox ı karşılaştıralımm woooow fark inanılmaz ama orada 30fps de çalışan BF3 benim pc de 60 FPS de stabil zor çalışıyor peki bu neden bu sadece oyun firmalarının aman kullansın hatta yetmesin yenisini alsınlar mantığından aslında CPU gelişimi gerçekten durmuş değil ama daha 4GHz barajında çalışan işlemci bile yok en baba 3.8 felan var 4.0 için biz risk alıp o.c. yapıyoruz ancak GPU lar 1200 MHZ lere kadar çıkıp kendilerini kanıtladılar...Geleceğin teknolojisi APU + Bulut bir sistemden oyun oynamak yani evdeki bilgisayar sadece bir kontrolcü olacak eve sunucu gibi pc kurup oyun oynamak çokta mantıklı gelmiyor artık verdiğiniz paranın hakkını alamıyorsunuz...

    Saygılar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Böyle şeylerle neden uğraşıyorsunuz , hem paranıza yazık hemde vaktinize yazık. Gidin ps4 alın , sony son 5 yıldır bu konsol üzerinde çalışıyor.
    Adamlar en iyi donanımı en ideal parçalarla birleştirmişler.

    Pc de oyun oynamak aptallıkmış ben bunu anladım.1998 den beri pc oyuncusuyum ama artık bu tarz şeyler beni bıktırdı.Tarihte ki ilk çıkan 3d pc oyunlarını çıktığı zaman oynamışımdır.
    Elimdem geçmeyen cpu ve gpu kalmadı.Ama oyun oynanmak isteniyorsa , tek tercihin konsol olduğuna kanaat getirdim.Pc sadece kötü bir alternatiftir.

    Valla bağzen kızıp, sinirlenip te düşünmüyor da değilim hani ama öfkeyle kalkıp zarar la oturmamak lazım.

    PC nin tadını almış biri olarak konsol beni kesmez İlerki zamanlar neyi değiştirir bilinmez ama şimdi bu düşüncedeyim.

    Hele birde oyun olarak, 3xSurround Portrait 3240x1920 setupta aldığım hazzı daha birşeyde almadım. 4K monitörler çıkıpta ucuzlayana kadar böyle devam
    />


    />


    Sistem Özelikleri
    GPU: GTX 690, CPU: 2500K - 4.9 GHz with Noctua NH-D14 air cooling, MB: MSI P67A-G45, RAM: 16 GB 1600 MHz Gskill, DISPLAY: 3x 120Hz Portrait Perfect Motion Clarity 2D Lightboost Surround (Asus VG248QE's)

    F1 2012 @ 3344x1920 Resolution / All graphical settings maxed including 16X AA. - Need for Speed Most Wanted @ 3240x1920 Resolution / Riva Tuner 60FPS set edildi

    -


    Bu özelliği geçenlerde test etme imkanım oldu.Elimde iki monitör vardı.Deneme amaçlı eyefinity yaptım.Gerçekten çok hoş bir görüntü oluştu.Tomb raider ve Saint row'da denemiştim.Siz üç monitör kullanıyorsunuz sanırım.Deneyimlerinizi bir başlık altında falan topladınız mı? ben de monitör alıp kurmak istiyorum aslında böyle bir sistem.Çok hoşuma gitti.Gerçi sizinki nvidia sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kir$of

    Rezes hocam,ilk önce ellerine sağlık açtığın bu konu için,ne zamandır benimde kafama takılmıştı.Cpu-Gpu darboğazı olayının açılması veya açıklanması gerçekten önemli.Özellilke önceden bilinen kalıp bilgilerin yavaş yavaş silindiğini görüyoruz "2.nesil Intel işlemciler günümüz gpu larında darboğaz yapmaz,sonraki jenerasyonuda kaldırır"gibi sözlerin tamı tamına doğru olmadığını gördük.Ancak şunu hatırlatmak isterim,Rubisco da söz etmiş bundan.Donanım,yazılım olmadan bir hiçtir diyebilirim.Donanımın neyi ne yapması gerektiğini,komutlar aracılığı ile belirtmezsek idle biçimde oturup bekler.Açıkçası şu an günümüz oyunlarında iddialı olan oyunlar belli BF3 Crysis 3 Farcry 3 (Hepsi de 3 ile bitiyormuş yahu) Ve hepsinin kendine has problemleri var ancak özellikle bu problemler en fazla bf3 MP de baş gösteriyor ki ben bunu optimizasyon bozukluğuna veriyorum.Sonuçta donanımcılar kadar,oyun programcıları da önemli rol oynuyor.Eğer daha yerli yerinde optimizasyonlar sağlansa,bunlar olur muydu sorusu aklıma geliyor açıkçası.

    Günümüz cpu ları bana göre tam olarak günümüz gpu ları için yetersiz değil,açıkçası grafik cümbüşü diye piyasaya sürülen oyunlar adam akıllı elden geçirilse,olduğundan çok daha verimli olacaklardır.Crysis 1 ve Crysis 3 yanyana getirildiğinde bu durum kendini daha bariz belli ediyor.

    Ama yine de takipteyim,belki de benim bildiğimi düşündüğüm şeyler yanlıştır,hatalı da olabilirim.Açıkçası güzel bir konu ve bence gerçekten tartışılması gereken bir husus.Umarım BF4 te şu anda yaşadığımız sorunların aynısını yaşamayız diye de ekliyorum

    AYNEN KATILIYORUM. EN ÇARPICI ÖRNEK PS3 E ÇIKAN God of War: Ascension OYUNU. PS3 ÜN BÜTÜN GÜCÜNÜ OPTİMİZE EDİLMİŞ ŞEKİLDE KULLANIYOR.


    God of War: Ascension OYUNİÇİ GÖRÜNTÜSÜ:

     Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar



    OYUNLARIN ÇOĞU BENCE BİLEREK OPTİMİZE EDİLMİYOR. EKRAN KARTI ÜRETİCİLERİ İLE GİZLİ BİR ANLAŞMA YAPMIŞ OLABİLİRLER.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    BF3 te de GPU kullanımının nasıl olduğunu sizinle paylaşmak istedim. 4xMSAA açıkken GPU kullanı %60 larda OFF iken %50 lerde. Bende hatırlayacaksınız 3-way GTX670 SLI yapıyorken, 24/32 SGSSAA kalie yümuşatma uygulayaraktan nvidia inspector yardımı ile, GPU kullanımlarını tavan yaptırıyordum ki imzamda konu başlığını bulabilirsiniz. Birde FPS ler dikkatinizi çekti mi? Her iki durumda da 80 FPS. Ha 3930K kullanmışsınız ha 2500K, farketmiyor. Farkettiren tek şey CPU nuzu ne kadar overclock ettiğiniz. GHz ne kadar büyükse GPU kullanımlarını o kadar arttırıyor.

    İşlemci saat hızı işte. Deneyen arkadaşlar genele böyle söylüyorlar hep. Geçen hafta AMD'nin 5 GHz'de çalışacak bir işlemcinin haberi duyuruldu. Saat hızları yüksek işlemciler çıktıkça, bu sorunlar da azalacaktır muhtemelen.

    Ek olarak, MSAA'nın FPS'yi düşürüp, kasma yapması sebebiyle artılarını görmek istemiyorum artık. Kasmadan kastım, oyunun akıcılığı SMAA'daki gibi değil yani. Özellikle de sağa-sola hızlı dönüşlerde bu çok belli oluyor. Hemen değil, gecikmeli dönüyorsunuz MSAA kulanırken. Misal olarak 2X SMAA ile 80 FPS aldığım yerde 2X MSAA ile 60-65 FPS alıyorsam eğer, neyleyim böyle AA'yı. Aradaki fark, Titan ile 680'in verdiği FPS kadar.

    Far Cry 3'te ise AA kapatma ile 8X MSAA arasındaki fark tamı tamına 60 FPS. AA kapalıyken 80 FPS aldığım oyunda denemelik olarak 8X MSAA açtığımda FPS bir anda 15-20 arasına kadar düştü. Bu sebeple akıcılığa önem verenler MSAA'dan uzak durmalılar. Kalite olarak da SMAA'dan bir farkını da görmedim ayrıca. 6X ve 8X'in gereksizliğine ise hiç girmeyeyim. En yüksek grafik kalitesi arayanlar için 4X SMAA ideal bence bu sebeple.

    +1
    4X SMAA ideal.Üstü gereksiz.




  • eee yetseydi zengin son kullanıcı titan sli yaparmıydı? en pahalı i7 işlemciyi alırmıydı? Herşey Önce Ekran kartı sonra da oyun satmak üzerine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kir$of


    Hep ayrı başlıklarda dile getirdiğimiz meseleler bunlar lakin konu üzerinde bir yoğunlaşma sağlayamıyorduk. Umarım bu başlıkta bunu başarırız.

    quote:

    BF3 Crysis 3 Farcry 3 (Hepsi de 3 ile bitiyormuş yahu)


    Eee bende bir şey ilave edeyim nVidia : Maxwell intel: Haswell nasıl? Şu intelin haswell i de bende değişik çağrışımlar yapmakta ama neyse ciddiyeti bozmayalım

    quote:

    Umarım BF4 te şu anda yaşadığımız sorunların aynısını yaşamayız diye de ekliyorum


    AMİN!

    Kesinlikle hocam,aslında darmadağınık bir konu olmasından ziyade, tek bir başlık altında olması bilginin bulunmasını bayağı kolaylaştırır.Açıkçası Haswell ismindeki çağrışım emin ol ilk günden bu yana benimde aklımda

    Bakalım heyecanla beklenen diğer oyunlar nasıl olacak,bunlardan birisi GTA 5 mesela,acaba önceki kardeşi Gta 4 gibi yine nasıl sistem kurarsan kur,optimizasyon ucubesi biçiminde mi ilerleyecek yoksa daha verimli mi kullanacak sistemi onu da göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 20 Nisan 2013; 11:57:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: snaket900

    quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Böyle şeylerle neden uğraşıyorsunuz , hem paranıza yazık hemde vaktinize yazık. Gidin ps4 alın , sony son 5 yıldır bu konsol üzerinde çalışıyor.
    Adamlar en iyi donanımı en ideal parçalarla birleştirmişler.

    Pc de oyun oynamak aptallıkmış ben bunu anladım.1998 den beri pc oyuncusuyum ama artık bu tarz şeyler beni bıktırdı.Tarihte ki ilk çıkan 3d pc oyunlarını çıktığı zaman oynamışımdır.
    Elimdem geçmeyen cpu ve gpu kalmadı.Ama oyun oynanmak isteniyorsa , tek tercihin konsol olduğuna kanaat getirdim.Pc sadece kötü bir alternatiftir.

    Valla bağzen kızıp, sinirlenip te düşünmüyor da değilim hani ama öfkeyle kalkıp zarar la oturmamak lazım.

    PC nin tadını almış biri olarak konsol beni kesmez İlerki zamanlar neyi değiştirir bilinmez ama şimdi bu düşüncedeyim.

    Hele birde oyun olarak, 3xSurround Portrait 3240x1920 setupta aldığım hazzı daha birşeyde almadım. 4K monitörler çıkıpta ucuzlayana kadar böyle devam
    />


    />


    Sistem Özelikleri
    GPU: GTX 690, CPU: 2500K - 4.9 GHz with Noctua NH-D14 air cooling, MB: MSI P67A-G45, RAM: 16 GB 1600 MHz Gskill, DISPLAY: 3x 120Hz Portrait Perfect Motion Clarity 2D Lightboost Surround (Asus VG248QE's)

    F1 2012 @ 3344x1920 Resolution / All graphical settings maxed including 16X AA. - Need for Speed Most Wanted @ 3240x1920 Resolution / Riva Tuner 60FPS set edildi

    -


    Bu özelliği geçenlerde test etme imkanım oldu.Elimde iki monitör vardı.Deneme amaçlı eyefinity yaptım.Gerçekten çok hoş bir görüntü oluştu.Tomb raider ve Saint row'da denemiştim.Siz üç monitör kullanıyorsunuz sanırım.Deneyimlerinizi bir başlık altında falan topladınız mı? ben de monitör alıp kurmak istiyorum aslında böyle bir sistem.Çok hoşuma gitti.Gerçi sizinki nvidia sanırım.

    o ne oyle..monıtorler arasında kolum kadar kasa kenarı var..oyle kullanacagıma tek monıtor 720p kullanırım daha ıyı..ıgrenc bır goruntu..su anda surround sıstem ıcın en ıyı tercıh samsung 120 hz son serı monıtorlerı..23'' ler gayet uygun mesela bunun ıcın..cunku bu son serısınde kasa yan kenarı cok ınce..keske sırf ekrandan olusan monıtorler cıksa..surround sıstem kuranlar kosa kosa almaya gıderler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 20 Nisan 2013; 17:02:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    quote:

    Orijinalden alıntı: snaket900

    quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Böyle şeylerle neden uğraşıyorsunuz , hem paranıza yazık hemde vaktinize yazık. Gidin ps4 alın , sony son 5 yıldır bu konsol üzerinde çalışıyor.
    Adamlar en iyi donanımı en ideal parçalarla birleştirmişler.

    Pc de oyun oynamak aptallıkmış ben bunu anladım.1998 den beri pc oyuncusuyum ama artık bu tarz şeyler beni bıktırdı.Tarihte ki ilk çıkan 3d pc oyunlarını çıktığı zaman oynamışımdır.
    Elimdem geçmeyen cpu ve gpu kalmadı.Ama oyun oynanmak isteniyorsa , tek tercihin konsol olduğuna kanaat getirdim.Pc sadece kötü bir alternatiftir.

    Valla bağzen kızıp, sinirlenip te düşünmüyor da değilim hani ama öfkeyle kalkıp zarar la oturmamak lazım.

    PC nin tadını almış biri olarak konsol beni kesmez İlerki zamanlar neyi değiştirir bilinmez ama şimdi bu düşüncedeyim.

    Hele birde oyun olarak, 3xSurround Portrait 3240x1920 setupta aldığım hazzı daha birşeyde almadım. 4K monitörler çıkıpta ucuzlayana kadar böyle devam
    />


    />


    Sistem Özelikleri
    GPU: GTX 690, CPU: 2500K - 4.9 GHz with Noctua NH-D14 air cooling, MB: MSI P67A-G45, RAM: 16 GB 1600 MHz Gskill, DISPLAY: 3x 120Hz Portrait Perfect Motion Clarity 2D Lightboost Surround (Asus VG248QE's)

    F1 2012 @ 3344x1920 Resolution / All graphical settings maxed including 16X AA. - Need for Speed Most Wanted @ 3240x1920 Resolution / Riva Tuner 60FPS set edildi

    -


    Bu özelliği geçenlerde test etme imkanım oldu.Elimde iki monitör vardı.Deneme amaçlı eyefinity yaptım.Gerçekten çok hoş bir görüntü oluştu.Tomb raider ve Saint row'da denemiştim.Siz üç monitör kullanıyorsunuz sanırım.Deneyimlerinizi bir başlık altında falan topladınız mı? ben de monitör alıp kurmak istiyorum aslında böyle bir sistem.Çok hoşuma gitti.Gerçi sizinki nvidia sanırım.

    o ne oyle..monıtorler arasında kolum kadar kasa kenarı var..oyle kullanacagıma tek monıtor 720p kullanırım daha ıyı..ıgrenc bır goruntu..su anda surround sıstem ıcın en ıyı tercıh samsung 120 hz son serı monıtorlerı..23'' ler gayet uygun mesela bunun ıcın..cunku bu son serısınde kasa yan kenarı cok ınce..keske sırf ekrandan olusan monıtorler cıksa..surround sıstem kuranlar kosa kosa almaya gıderler..

    Doğru demişsin, sırf bu ortaya telefon direkleri sokmuşlar gibi görüntü yüzünden bu işe girmiyorum...




  • @BoRaXiN



    telefon dıregı benzetmesı ıyı olmus.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    @BoRaXiN



    telefon dıregı benzetmesı ıyı olmus.

    hehehe haksız mıyım ama :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoRaXiN

    quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    quote:

    Orijinalden alıntı: snaket900

    quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Böyle şeylerle neden uğraşıyorsunuz , hem paranıza yazık hemde vaktinize yazık. Gidin ps4 alın , sony son 5 yıldır bu konsol üzerinde çalışıyor.
    Adamlar en iyi donanımı en ideal parçalarla birleştirmişler.

    Pc de oyun oynamak aptallıkmış ben bunu anladım.1998 den beri pc oyuncusuyum ama artık bu tarz şeyler beni bıktırdı.Tarihte ki ilk çıkan 3d pc oyunlarını çıktığı zaman oynamışımdır.
    Elimdem geçmeyen cpu ve gpu kalmadı.Ama oyun oynanmak isteniyorsa , tek tercihin konsol olduğuna kanaat getirdim.Pc sadece kötü bir alternatiftir.

    Valla bağzen kızıp, sinirlenip te düşünmüyor da değilim hani ama öfkeyle kalkıp zarar la oturmamak lazım.

    PC nin tadını almış biri olarak konsol beni kesmez İlerki zamanlar neyi değiştirir bilinmez ama şimdi bu düşüncedeyim.

    Hele birde oyun olarak, 3xSurround Portrait 3240x1920 setupta aldığım hazzı daha birşeyde almadım. 4K monitörler çıkıpta ucuzlayana kadar böyle devam




    Sistem Özelikleri
    GPU: GTX 690, CPU: 2500K - 4.9 GHz with Noctua NH-D14 air cooling, MB: MSI P67A-G45, RAM: 16 GB 1600 MHz Gskill, DISPLAY: 3x 120Hz Portrait Perfect Motion Clarity 2D Lightboost Surround (Asus VG248QE's)

    F1 2012 @ 3344x1920 Resolution / All graphical settings maxed including 16X AA. - Need for Speed Most Wanted @ 3240x1920 Resolution / Riva Tuner 60FPS set edildi

    -


    Bu özelliği geçenlerde test etme imkanım oldu.Elimde iki monitör vardı.Deneme amaçlı eyefinity yaptım.Gerçekten çok hoş bir görüntü oluştu.Tomb raider ve Saint row'da denemiştim.Siz üç monitör kullanıyorsunuz sanırım.Deneyimlerinizi bir başlık altında falan topladınız mı? ben de monitör alıp kurmak istiyorum aslında böyle bir sistem.Çok hoşuma gitti.Gerçi sizinki nvidia sanırım.

    o ne oyle..monıtorler arasında kolum kadar kasa kenarı var..oyle kullanacagıma tek monıtor 720p kullanırım daha ıyı..ıgrenc bır goruntu..su anda surround sıstem ıcın en ıyı tercıh samsung 120 hz son serı monıtorlerı..23'' ler gayet uygun mesela bunun ıcın..cunku bu son serısınde kasa yan kenarı cok ınce..keske sırf ekrandan olusan monıtorler cıksa..surround sıstem kuranlar kosa kosa almaya gıderler..

    Doğru demişsin, sırf bu ortaya telefon direkleri sokmuşlar gibi görüntü yüzünden bu işe girmiyorum...

    Alıntıları Göster
    Deneme yapmak lazım...Ben dikey değil yatay oynamaktan bahsediyorum.Yani ortada gene direksiz oynuyorsun.Yanları da cabası oluyor
    Mesela şu:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 20 Nisan 2013; 20:08:08 >




  • Eee telefon direği konusuna bende kafayı çok takıyordum netten fotolara videolara bakarak. Aynı tepkileri veriyordum tıpkı sizler gibi. Bu tür şeylere çok takıntılı biri olarak ben girdiysem boşuna girmedim herhalde. Taaki canlı olarak benzer sistemi kullanan arkadaşımda deneyimleyene kadar O kolum gibi, direk gibi benzetmeleriniz ve şikayetleriniz oyun oynarken görünmez oluyor, farkında bile olmadığınız gibi aldığınız haz üst düzey Ha bu tanımıma istediğiniz kadar gülebilirsiniz tabi

    42" ve 55" LED tv de deneyimim oldu ama bu sorround olayı bambaşka. Neyse.. burda yazaraktan aldığım hazzı ve zevki ne kadar da anlatsam kifayetsiz kalır sizler bizzat deneyimlemedikten sonra daha fazla konuşmam boş. CURVED OLED monitörler çıkıp yaygınlaşana kadar kullacağım bu monitörleri. Belki de çoğunuz yeni duymuşsunuzdur CURVED OLED

     Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar
     Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar


     Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar
     Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar



    Neyse çokfazla burayı SS ler ile boğmayayım merak eden ler nette CURVED OLED diye araştırabilirler

    O video yu konsolla oyun oynamayı savunan arka; benim gibi pc ye alışmış birinin konsola geçmesinin zorluğunu anlatmak için paylaşmıştım.

    O önerdiğiniz ince kenarlı monitör yerine Asus VG248QE seçme nedenimi anlamayanlar için; İmzamdaki "Asus VG248QE Kullananlar Klubü - 3xSurround Portrait 3240x1920" ve "120Hz LCD Ekranızı 480Hz TÜP Ekran gibi yapın - SIFIR Motion Blur LCD" başlıklarını görmediniz sanırım konuların bakmalarını tavsiye ederim. Şimdi ordaki şeyleri burda paylaşaraktan konu başlığımızın dışına çıkmak istemiyorum. Surroud düşüncesi olan arkadaşlar umarım faydalı şeyler bulurlar. Kolunuz kadar kalın çerçeveleri kalem kadar ince yapmanın yolu da var orada tabi risk alabilene

    "120Hz LCD Ekranızı 480Hz TÜP Ekran gibi yapın - SIFIR Motion Blur LCD" in 3 monitörlü surrond sistemde akıcılığının tanımı bu


    Olaya dikkatinizi çekmek için
    smiles kullandım. Sanırım güzel de oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Nisan 2013; 19:35:58 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.