Şimdi Ara

## 8 Çekirdek ve Quad SLI Lost Planet'da Ne Yapar ## (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
4.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: contempt

    59 fps ye düşmüş mü diye sormak lazım ...

    vsync açık : 60 hertz =60 fps

    yazılımsal bi problem olsa bile render olayı işlemciden geçer ,işlemci kullanımının seviyesini görüyoruz resimde ...





    evet islemci sadece %25 kullaniliyor

    bu da demektir ki 2 cekirdek oldukca yeterli bu oyun icin bosu bosuna 4 cekirdek alip masrafa girmeyin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhanuygur

    CELL işlemcisine yaklaşamıyorlar bile..


    +1 Serhan, PS3 aldıktan sonra gene bir tutku ile PC yi upgrade ettim. Yazıklar olsun giden parama...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    quote:

    Orjinalden alıntı: GangSTAz

    quote:

    Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

    adamı döverler ya.360 ps3 zaten okadar fps veriyor.o pcnin 4de 1i kadar bile donanıma sahip olmayan 2 tane konsolla yarışabilmek için 4 tane 1000$lık kart takmışlar ve üstelik 8çekirdekli işlemci buna rağmen aa kapalı.

    oysaki ps3 ve 360 bunları daha düşük konfigürasyonla daha verimli ve etkin yapıyor.

    gerçekten şu konsol teknolojisine bayılıyorum .optimizenin kralı var ya.eğer bu optimize pcye yapılsaydı varya 4 tane ultra değil 1 tane 8800gts bile dünyalar yapardı.yazık hem de çok...



    ps3 ve xbox360

    PC'nin 4 te 1 i kadarmı haha güldürme beni.....

    senin oraya yazmadıgın dandirik saydığın playstation 2 de bile custom 128 bit işlemci , custom XDR RAM ve 2560 bit ekran kartı veriyoluna sahip........nasıl dandirik oluyor ???.......daha ps2 oyunlarını bile oynatcak kapasiteye sahip değil PC lerimiz.....hatta sega dreamcast ve nindento gamecube oyunlarını bile kasa kasa oynatırken.......konsollar ile PC lerimi kapıştırıyorsun??..........konsollar gunumuz teknolojisinin aynasıdır onlar çıkar.......pc ler onları 6 sene sonra yakalar......LoL


    Evet bu bu sistemle ne güzel 640*480 aa af olmadan oyun oynuyorduk değil mi?

    Arkadaşım ne 6 sene gerisinden bahsediyorsun yapma ya. Senin o değerlere sahip PS2 dediğin şey işte bu idi. Oysaki bilgisayarlar o dönemde 1024*768 çözünürlükte ve AA + AF açma becerisine sahipti ve kalite de uygundu. PS2 kalitesini ise alt seviye kartlar zaten veriyordu. Yok bana işlemcisi 128 bit falan diye tekrar yapma lütfen. Araba alırken broşüre herkes bakar. Peki o işlemcinin hızı kapasite ne idi. 128 bit olmak ile bitmiyor. Bak 64bit PC de ne yaptı, kaç yıldır var bir işe yaradığı yok.

    He diyebilirsin PC teknoloji olarak geriden geliyor. Hayır o konuda çok boş. Masaüstünde adamlara kalsa 256bit çıkarırlar. Ama geriye doğru uyum diye bir şey var. Konsolda yani PS2 de ise bu yok. Windows muş oymuş buymuş derdi.

    Teknolojinin kendisinden çok bize ne getirdiği önemli.

    PS3 e hiç geçmeyeyim en iyisi. Bence verdiğin paraya değmeyecek cinsten bir şey. Daha DX10 efektlerini bilmiyor cihaz. Seneye ise DX10.1 ve hatta daha sonra DX11 göreceğiz. Aslında PS3 güzel diyebiliriz ama pahası onu amacının dışına taşıyor. Konsollar ucuza oyun oynama amacına hizmet etmelidir mantığı da budur.

    Xbox ise alınabilecek bir konsol. İyi bir fiyata oldukça iyi bir görüntü kalitesi veriyor. Fiyatı da iyi ama kırmızı sorunu var işte.

    Konsollar çıkar ilk çıktığında iyidir ama PC onu çok kısa sürede geçer. Hele PS3 çıkar çıkmaz eskidi bence 8800 serisi nedeniyle. Bazıları PC den kaliteli diyebilir. PS3 ü bağladığın plazmaya bilgisayarı bağla ne oalcak bakalım.

    He bunun dışında işte bir tek blueray var ki o da HD-DV ile kapışmada ve ne olacağı belli değil.

    Mesajım sadece bilgilendirme amaçlıdır bunlar kişisel görüşlerimdir. Yazılma nedeni ise arkadaşımızın PS2 nin özelliklerini sayıp bilgisayarlar konsolları 6 yıl geriden takip ediyor demesidir.


    Ve hala vsync nin açık olduğunu yani hız limitleme olduğunu göremeyenler var.



    bazı yönden haklı bazı yönden haksızsın.....

    1. si ps2 oyunlarını gunumuz orta duzey bilgisayarında emule etmeye çalış bakayım 640x480 aa ve af kapalı iken bile 10 fps den yukarı alamazsın......ha dicenki şimdi adam gibi compile edememişlerdir.....en iyi compile edilenini bulup ole dene bakalım kaç fps alabiliyosun.......2.ps2 ve diğer konsollarda ekran kartlarının veriyolu hızı çok yuksektir örnek ps2 2560 bit....bizim ekran kartlarımız nasıl 256 bit 512 bit hala.....48GB/sn bant genişliği var ekran kartının sadece bu bant genişliği 7800gtx ve ustu serilerinde çıktı ancak......


    # CPU: Emotion Engine 300MHz, 128-bit INT, 128-bit FP, 24KB L1, 16KB Scratch, 8KB VU0, 32KB VU1, 450 MIPS, 6.2 GFLOPS, 66M Vertices/Sec, 2.4 GB/s Internal, 1.2 GB/s Graphics, 3.2 GB/s Memory
    # Graphics: Sony GS 150MHz, 1.2G Texels/Sec, 32-bit Color, 4MB (48 GB/s), 1.2 GB/sec Bus

    bu özellikte işlemci yada ekran kartı varmı???..4 mb ye takılma sakın...2560 bit ne demek... ayrıca darboğaz diye birşey yok ekran kartında... hangi konsolun işlemcisi bilgisayar ayarında?.....konsollardaki işlemcilerin hızını 4-5 sene sonra ancak yakalıyolar PC ler nedeni de konsol satışı muhabbetine....herkes PC alır konsol almaz kimse o zaman ne esprisi kalcakki konsolların.....12 sene once p4 işlemcilerin üretildiğini bilipte gıdım gıdım piyasaya sürme politikasını bilmiosan birşey demiyeceğim.....


    ha bir de konsolu bagladığın plazmaya pc yi bağla demişsin.........ewt bağlayalım bakalım.....
    1920X1080i çözünürlükte ps3 ve bilgisayar oyununu koy bakalım hangisi adam gibi sabit fps verecek , hangisi fps bakımından yerlerde sürünecek görürsün.....

    haklı olduğun yönler ise : teknolojinin gelişmesi dx10 ve 11 destekli sistemlerin sadece bilgisayar ile uyumluluğu....ama sağlam oyun oynamak için xbox360 ve ps3.........bilgisayar habire gelişiyor ama en yeni çıkan oyunu bilgisayarda oynamak için upgrade yapman gerekirken.....konsolların sınırlarını zorlatarak o grafikleri adam gibi konsollara adapte edebiliyorlar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 25 Eylül 2007; 20:25:27 >




  • Süper sistemmiş quad sli 4 adet 8800 maşşallah ne diyim
  • burda gereklı yada gereksız sıstem yok.burda vurgulanmak ıstenen cok guzel vurgulanmış.oyle
    bir sistemin gerekliligini deyilde vurguyu anlayalım.
  • ölçtüm biçtim topladım çıkardım :) tahminlerime göre o oyunu oynayacak sistemi mütevazi bir bütçeyle oynamam için 2010 u beklemem lazım. yani lost planet 3 çıkınca:) soyguncu herifler. eskiden donanım bu kadar pahalı değildi. kahrolası modifiye manyaklarının eseri.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: XIII


    quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    Arkadaşlar acaba neden kimse vsync nin açık olduğunu göremiyor.

    Adamlar sistemi en fazla 60FPS alması için kısıtlamış. Yani sistemin alabileceği bu değil.

    Ama asıl soru. Neden bunu yapmışlar?

    bence 70-80 civarı fps alıyorsa vsync açıp 60 göstermek daha mantıklı deilmi ? veya istenilen performansı vermedi nie açıklarsınki... madem driver özürlü sistem şuan için..


    iyi bir yaklaşım XIII
  • eet vsync acık 60 fps normal ama ne dandik bi monitor kullanmslar 60 hz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    quote:

    Orjinalden alıntı: psychomantis

    Arkadaşlar tabii ki 60 fps olacak vsync açık daha yükseğe çıkamaz zaten ekran hz i ile kare sayısı eşitleniyo bu özellik açıkken. Tabi bir de aa kapalıymıs o ayrı mesela tabi.


    Öyle zaten farkettiğim ilk o oldu. Bu arada vsync nin oyunun FPS sini ekranın tazeleme hızına sınırladığını da hatırlatalım.

    Bu arada onu neden açarlar ki.


    Ama şöyle bir şey var resimdeki işlemci kullanımı bu ayarlarda ise crysis için ekran kartı değil de işlemci yönünde endişe etmemiz gerekecek anlaşılan.



    +1




  • quote:

    Orjinalden alıntı: havalicocuk


    quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

    quote:

    Orjinalden alıntı: psychomantis

    Arkadaşlar tabii ki 60 fps olacak vsync açık daha yükseğe çıkamaz zaten ekran hz i ile kare sayısı eşitleniyo bu özellik açıkken. Tabi bir de aa kapalıymıs o ayrı mesela tabi.


    Öyle zaten farkettiğim ilk o oldu. Bu arada vsync nin oyunun FPS sini ekranın tazeleme hızına sınırladığını da hatırlatalım.

    Bu arada onu neden açarlar ki.


    Ama şöyle bir şey var resimdeki işlemci kullanımı bu ayarlarda ise crysis için ekran kartı değil de işlemci yönünde endişe etmemiz gerekecek anlaşılan.



    +1





    cyrsis bu oyun gibi alal acele optimize edilmeden hazirlanmis bir oyun deil
    beklentilerinizin cok alti sistemlerde cok daha iyi skorlar verecegini dusunuyorum ben




  • crysisle optimizenin kralını görcez.

    emulelerle pc grafik kalitesi kıyaslanmaz.emule sadece konsolda sevdiğin bir oyunu pcde illaki oynucam diyorsan o isteğini karşılamak içindir emuletion.

    resident evil4 ü gamecub ün bile pcden daha kaliteli vermesi pcnin değil yapımcı firmanın yetersizliğidir.
  • Eh bu lost planetin ilk vukaatı değil, vaktinde bizide çok üzdü, ilk dx10 destekli oyun diye sarıldık ama performans en üst sistemlerimizde bile yerderde sürünüyordu dx10dan ümidi kestik ,sürücüler optimize edildi yama çıkıtı ama hala sistemlerimiz beklenen performansı vermiyor ki başlıktakı sistem oyunu dağıtmıyorsa siz düşünün ve boş verin oyunda bişeye benzemiyor zaten gidin bioshock oynayın moraliniz düzelsin biz öyle yaptık.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sith

    İşte herşeyin yazılımda bittiğinin kanıtı :)


    valla ah ahh yazılım olayını bunlar bile bile böle alengirlendirip bu duruma getiriyolar yoksa cilli gibi görüntüyü almamak elde değil
  • keşke vsync kapalıyken yapsalardı testi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GangSTAz

    quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    quote:

    Orjinalden alıntı: GangSTAz

    quote:

    Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

    adamı döverler ya.360 ps3 zaten okadar fps veriyor.o pcnin 4de 1i kadar bile donanıma sahip olmayan 2 tane konsolla yarışabilmek için 4 tane 1000$lık kart takmışlar ve üstelik 8çekirdekli işlemci buna rağmen aa kapalı.

    oysaki ps3 ve 360 bunları daha düşük konfigürasyonla daha verimli ve etkin yapıyor.

    gerçekten şu konsol teknolojisine bayılıyorum .optimizenin kralı var ya.eğer bu optimize pcye yapılsaydı varya 4 tane ultra değil 1 tane 8800gts bile dünyalar yapardı.yazık hem de çok...



    ps3 ve xbox360

    PC'nin 4 te 1 i kadarmı haha güldürme beni.....

    senin oraya yazmadıgın dandirik saydığın playstation 2 de bile custom 128 bit işlemci , custom XDR RAM ve 2560 bit ekran kartı veriyoluna sahip........nasıl dandirik oluyor ???.......daha ps2 oyunlarını bile oynatcak kapasiteye sahip değil PC lerimiz.....hatta sega dreamcast ve nindento gamecube oyunlarını bile kasa kasa oynatırken.......konsollar ile PC lerimi kapıştırıyorsun??..........konsollar gunumuz teknolojisinin aynasıdır onlar çıkar.......pc ler onları 6 sene sonra yakalar......LoL


    Evet bu bu sistemle ne güzel 640*480 aa af olmadan oyun oynuyorduk değil mi?

    Arkadaşım ne 6 sene gerisinden bahsediyorsun yapma ya. Senin o değerlere sahip PS2 dediğin şey işte bu idi. Oysaki bilgisayarlar o dönemde 1024*768 çözünürlükte ve AA + AF açma becerisine sahipti ve kalite de uygundu. PS2 kalitesini ise alt seviye kartlar zaten veriyordu. Yok bana işlemcisi 128 bit falan diye tekrar yapma lütfen. Araba alırken broşüre herkes bakar. Peki o işlemcinin hızı kapasite ne idi. 128 bit olmak ile bitmiyor. Bak 64bit PC de ne yaptı, kaç yıldır var bir işe yaradığı yok.

    He diyebilirsin PC teknoloji olarak geriden geliyor. Hayır o konuda çok boş. Masaüstünde adamlara kalsa 256bit çıkarırlar. Ama geriye doğru uyum diye bir şey var. Konsolda yani PS2 de ise bu yok. Windows muş oymuş buymuş derdi.

    Teknolojinin kendisinden çok bize ne getirdiği önemli.

    PS3 e hiç geçmeyeyim en iyisi. Bence verdiğin paraya değmeyecek cinsten bir şey. Daha DX10 efektlerini bilmiyor cihaz. Seneye ise DX10.1 ve hatta daha sonra DX11 göreceğiz. Aslında PS3 güzel diyebiliriz ama pahası onu amacının dışına taşıyor. Konsollar ucuza oyun oynama amacına hizmet etmelidir mantığı da budur.

    Xbox ise alınabilecek bir konsol. İyi bir fiyata oldukça iyi bir görüntü kalitesi veriyor. Fiyatı da iyi ama kırmızı sorunu var işte.

    Konsollar çıkar ilk çıktığında iyidir ama PC onu çok kısa sürede geçer. Hele PS3 çıkar çıkmaz eskidi bence 8800 serisi nedeniyle. Bazıları PC den kaliteli diyebilir. PS3 ü bağladığın plazmaya bilgisayarı bağla ne oalcak bakalım.

    He bunun dışında işte bir tek blueray var ki o da HD-DV ile kapışmada ve ne olacağı belli değil.

    Mesajım sadece bilgilendirme amaçlıdır bunlar kişisel görüşlerimdir. Yazılma nedeni ise arkadaşımızın PS2 nin özelliklerini sayıp bilgisayarlar konsolları 6 yıl geriden takip ediyor demesidir.


    Ve hala vsync nin açık olduğunu yani hız limitleme olduğunu göremeyenler var.



    bazı yönden haklı bazı yönden haksızsın.....

    1. si ps2 oyunlarını gunumuz orta duzey bilgisayarında emule etmeye çalış bakayım 640x480 aa ve af kapalı iken bile 10 fps den yukarı alamazsın......ha dicenki şimdi adam gibi compile edememişlerdir.....en iyi compile edilenini bulup ole dene bakalım kaç fps alabiliyosun.......2.ps2 ve diğer konsollarda ekran kartlarının veriyolu hızı çok yuksektir örnek ps2 2560 bit....bizim ekran kartlarımız nasıl 256 bit 512 bit hala.....48GB/sn bant genişliği var ekran kartının sadece bu bant genişliği 7800gtx ve ustu serilerinde çıktı ancak......


    # CPU: Emotion Engine 300MHz, 128-bit INT, 128-bit FP, 24KB L1, 16KB Scratch, 8KB VU0, 32KB VU1, 450 MIPS, 6.2 GFLOPS, 66M Vertices/Sec, 2.4 GB/s Internal, 1.2 GB/s Graphics, 3.2 GB/s Memory
    # Graphics: Sony GS 150MHz, 1.2G Texels/Sec, 32-bit Color, 4MB (48 GB/s), 1.2 GB/sec Bus

    bu özellikte işlemci yada ekran kartı varmı???..4 mb ye takılma sakın...2560 bit ne demek... ayrıca darboğaz diye birşey yok ekran kartında... hangi konsolun işlemcisi bilgisayar ayarında?.....konsollardaki işlemcilerin hızını 4-5 sene sonra ancak yakalıyolar PC ler nedeni de konsol satışı muhabbetine....herkes PC alır konsol almaz kimse o zaman ne esprisi kalcakki konsolların.....12 sene once p4 işlemcilerin üretildiğini bilipte gıdım gıdım piyasaya sürme politikasını bilmiosan birşey demiyeceğim.....


    ha bir de konsolu bagladığın plazmaya pc yi bağla demişsin.........ewt bağlayalım bakalım.....
    1920X1080i çözünürlükte ps3 ve bilgisayar oyununu koy bakalım hangisi adam gibi sabit fps verecek , hangisi fps bakımından yerlerde sürünecek görürsün.....

    haklı olduğun yönler ise : teknolojinin gelişmesi dx10 ve 11 destekli sistemlerin sadece bilgisayar ile uyumluluğu....ama sağlam oyun oynamak için xbox360 ve ps3.........bilgisayar habire gelişiyor ama en yeni çıkan oyunu bilgisayarda oynamak için upgrade yapman gerekirken.....konsolların sınırlarını zorlatarak o grafikleri adam gibi konsollara adapte edebiliyorlar....

    kardeşim sende amma övdün konsolu. ben bu yazılanlara değil gördüklerime bakarım. ben 6800 ekran kartımla 1280*1024 medium ayarlarda BİOSHOCK oynadım ve geçenlerde arkadaşta PS3 te RESİSTANCE oynadım ve RESİSTANCE nin benim oynadığım BİOSHOCK tan grafiksel olarak hiç bir üstünlüğünü göremedim.Hatta yer yer BİOSHOCK un daha güzel olduğunu düşündüm. sen bu kadar şey söylüyosun ama icraat yok işte.




  • @GangSTAz

    quote:

    Orjinalden alıntı: DigitalWorld


    quote:

    Orjinalden alıntı: GangSTAz

    quote:

    Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

    adamı döverler ya.360 ps3 zaten okadar fps veriyor.o pcnin 4de 1i kadar bile donanıma sahip olmayan 2 tane konsolla yarışabilmek için 4 tane 1000$lık kart takmışlar ve üstelik 8çekirdekli işlemci buna rağmen aa kapalı.

    oysaki ps3 ve 360 bunları daha düşük konfigürasyonla daha verimli ve etkin yapıyor.

    gerçekten şu konsol teknolojisine bayılıyorum .optimizenin kralı var ya.eğer bu optimize pcye yapılsaydı varya 4 tane ultra değil 1 tane 8800gts bile dünyalar yapardı.yazık hem de çok...



    ps3 ve xbox360

    PC'nin 4 te 1 i kadarmı haha güldürme beni.....

    senin oraya yazmadıgın dandirik saydığın playstation 2 de bile custom 128 bit işlemci , custom XDR RAM ve 2560 bit ekran kartı veriyoluna sahip........nasıl dandirik oluyor ???.......daha ps2 oyunlarını bile oynatcak kapasiteye sahip değil PC lerimiz.....hatta sega dreamcast ve nindento gamecube oyunlarını bile kasa kasa oynatırken.......konsollar ile PC lerimi kapıştırıyorsun??..........konsollar gunumuz teknolojisinin aynasıdır onlar çıkar.......pc ler onları 6 sene sonra yakalar......LoL


    Evet bu bu sistemle ne güzel 640*480 aa af olmadan oyun oynuyorduk değil mi?

    Arkadaşım ne 6 sene gerisinden bahsediyorsun yapma ya. Senin o değerlere sahip PS2 dediğin şey işte bu idi. Oysaki bilgisayarlar o dönemde 1024*768 çözünürlükte ve AA + AF açma becerisine sahipti ve kalite de uygundu. PS2 kalitesini ise alt seviye kartlar zaten veriyordu. Yok bana işlemcisi 128 bit falan diye tekrar yapma lütfen. Araba alırken broşüre herkes bakar. Peki o işlemcinin hızı kapasite ne idi. 128 bit olmak ile bitmiyor. Bak 64bit PC de ne yaptı, kaç yıldır var bir işe yaradığı yok.

    He diyebilirsin PC teknoloji olarak geriden geliyor. Hayır o konuda çok boş. Masaüstünde adamlara kalsa 256bit çıkarırlar. Ama geriye doğru uyum diye bir şey var. Konsolda yani PS2 de ise bu yok. Windows muş oymuş buymuş derdi.

    Teknolojinin kendisinden çok bize ne getirdiği önemli.

    PS3 e hiç geçmeyeyim en iyisi. Bence verdiğin paraya değmeyecek cinsten bir şey. Daha DX10 efektlerini bilmiyor cihaz. Seneye ise DX10.1 ve hatta daha sonra DX11 göreceğiz. Aslında PS3 güzel diyebiliriz ama pahası onu amacının dışına taşıyor. Konsollar ucuza oyun oynama amacına hizmet etmelidir mantığı da budur.

    Xbox ise alınabilecek bir konsol. İyi bir fiyata oldukça iyi bir görüntü kalitesi veriyor. Fiyatı da iyi ama kırmızı sorunu var işte.

    Konsollar çıkar ilk çıktığında iyidir ama PC onu çok kısa sürede geçer. Hele PS3 çıkar çıkmaz eskidi bence 8800 serisi nedeniyle. Bazıları PC den kaliteli diyebilir. PS3 ü bağladığın plazmaya bilgisayarı bağla ne oalcak bakalım.

    He bunun dışında işte bir tek blueray var ki o da HD-DV ile kapışmada ve ne olacağı belli değil.

    Mesajım sadece bilgilendirme amaçlıdır bunlar kişisel görüşlerimdir. Yazılma nedeni ise arkadaşımızın PS2 nin özelliklerini sayıp bilgisayarlar konsolları 6 yıl geriden takip ediyor demesidir.


    Ve hala vsync nin açık olduğunu yani hız limitleme olduğunu göremeyenler var.



    bazı yönden haklı bazı yönden haksızsın.....

    1. si ps2 oyunlarını gunumuz orta duzey bilgisayarında emule etmeye çalış bakayım 640x480 aa ve af kapalı iken bile 10 fps den yukarı alamazsın......ha dicenki şimdi adam gibi compile edememişlerdir.....en iyi compile edilenini bulup ole dene bakalım kaç fps alabiliyosun.......2.ps2 ve diğer konsollarda ekran kartlarının veriyolu hızı çok yuksektir örnek ps2 2560 bit....bizim ekran kartlarımız nasıl 256 bit 512 bit hala.....48GB/sn bant genişliği var ekran kartının sadece bu bant genişliği 7800gtx ve ustu serilerinde çıktı ancak......


    Arkadaşım bu söylediğinde en ufak bir mantık kırıntısı yok ki. O programlarda tabiki düşük performans alırsın. O oyun PS2 nin çalışma mantığına göre yazılmıştır ve amule ettiğinde özellikle işlemciden dolayı çok fazla performans kaybedersin ki zaten orada işi ekran kartı değil aslında CPU yapar. Ekran kartının yapacağı iş işlemciye verilince ne kadar performans düşüşü oluyor bir bak. FX5200 bile Q6600 den daha iyi sonuç alabilir, o derece yani. Şimdi sen diyebilr misin? FX5200 daha güçlü Q6600 den. Bu elma ile armutu kıyaslamak olur. Ya da creative X-Fi nin muaazam işlem gücünü bilmeyen yoktur. Ama asla bir E2160 ın yaptığını yapamaz, çünki onun yapılma amacı farklıdır.


    # CPU: Emotion Engine 300MHz, 128-bit INT, 128-bit FP, 24KB L1, 16KB Scratch, 8KB VU0, 32KB VU1, 450 MIPS, 6.2 GFLOPS, 66M Vertices/Sec, 2.4 GB/s Internal, 1.2 GB/s Graphics, 3.2 GB/s Memory
    # Graphics: Sony GS 150MHz, 1.2G Texels/Sec, 32-bit Color, 4MB (48 GB/s), 1.2 GB/sec Bus

    bu özellikte işlemci yada ekran kartı varmı???..4 mb ye takılma sakın...2560 bit ne demek... ayrıca darboğaz diye birşey yok ekran kartında... hangi konsolun işlemcisi bilgisayar ayarında?.....konsollardaki işlemcilerin hızını 4-5 sene sonra ancak yakalıyolar PC ler nedeni de konsol satışı muhabbetine....herkes PC alır konsol almaz kimse o zaman ne esprisi kalcakki konsolların.....12 sene once p4 işlemcilerin üretildiğini bilipte gıdım gıdım piyasaya sürme politikasını bilmiosan birşey demiyeceğim.....


    Arkadaşım rakamlara takılan sensin. FX5200 ü sen 1 milyar bir yapsan ne olur yapmasan ne olur. GPU belleği olmadıktan sonra. Biraz mantık. Kaldı ki yapılar tamamen farklı. Sen gitmişsin uyarlayıcı ve performansı 100 kat düşüren bir programla PS2 oyununu bilgisayarda açamazsın demişsin.

    Konsol yeri ayrı PC yeri ayrı. Hız olarak karşılaştıramazsın ki sen direk olarak. Ayrıca bir de güncel kartların özelliklerine bak istersen. Bunun dışında gerçekçi performans değerlerine bakarsan konsol çıkar PC en geç 6 ay içinde onu geçer. PS3 te ise bu süre çok kısa oldu.



    ha bir de konsolu bagladığın plazmaya pc yi bağla demişsin.........ewt bağlayalım bakalım.....
    1920X1080i çözünürlükte ps3 ve bilgisayar oyununu koy bakalım hangisi adam gibi sabit fps verecek , hangisi fps bakımından yerlerde sürünecek görürsün.....


    Bir de bu muhabbet var işte. Sen şu anki kartları (DX10 kartları) DX9 modunda ve AA-AF kapalı çalıştır bakalım o PS3 ağlayarak odayı terk ediyor mu etmiyor mu? Millet gidiyor 16XAA Açıyor, sonra gelip ya bıktım kart değiştirmekten konsol alıyorum diyor. Ben diyorum ya kapa kartından AA yı AF yi. O diyor ki o kadar para verdim. Ben de diyorum ki ya PS3 alacaksın onda da olmayacak ki? Onda olunca oluyor bunda niye olmuyor?

    haklı olduğun yönler ise : teknolojinin gelişmesi dx10 ve 11 destekli sistemlerin sadece bilgisayar ile uyumluluğu....ama sağlam oyun oynamak için xbox360 ve ps3.........bilgisayar habire gelişiyor ama en yeni çıkan oyunu bilgisayarda oynamak için upgrade yapman gerekirken.....konsolların sınırlarını zorlatarak o grafikleri adam gibi konsollara adapte edebiliyorlar....

    Bu konuya yukarıda da değindim. Düşün bakalım. Konsolun gücü sabit. Ve her çıkan oyun 60FPS oluyor. Sence nasıl oluyor da oluyor.

    Bak mesela Xbox ta ATİ ekran kartı var. Bu ekran kartı madem 5 yıl boyunca çıkacak tüm oyunları süper kalitede oynatabilecek bir kart. O zaman ATİ niye bir taraflarını yırtıyor kart çıkarabilmek için. Madem bu kartta bu teknoloji var, e yap o zaman.

    Buradan anlıyoruz ki işte kart tam gücünü göstermiyor gibi bir şey yok. E kartın gücü sabit ise uygulamanın gücünü düşürmek gerekecek. Kısacası oyunlarda kırpmalar yapılacak ilerledikçe. Ne bileyim oyunda resimlerin sayısı arttacak falan.

    Ben diyorum ve kişisel düşüncem. Şu an PS3 alınmaz. Konsol alınacak ise Xbox 360 a bakın.

    Ayrıca gene belirteyim. PC ler her zaman kalite bakımında konsollardan daha üstün oldu. Ya da oynanabilirlik olarak. Sonuçta bilgisayara da oyun cihazları bağlayabiliyorsun.



    quote:

    Orjinalden alıntı: moffaka

    ölçtüm biçtim topladım çıkardım :) tahminlerime göre o oyunu oynayacak sistemi mütevazi bir bütçeyle oynamam için 2010 u beklemem lazım. yani lost planet 3 çıkınca:) soyguncu herifler. eskiden donanım bu kadar pahalı değildi. kahrolası modifiye manyaklarının eseri.


    Arkadaşım bütçeni bilmiyorum ama o oyunu 8600GT ile de çok güzel oynayacaksın.

    8800GTS ise full ayarlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 26 Eylül 2007; 12:59:33 >




  • Gerenk yok şimdilik böyle masraflara. Fotoğrafa geriden bakmanın zamanı geldi artık.
  • Birde o test Intelin Sonbahar Forumunda yapıldı, adamlar 8800 reklamı mı yapmıyorlar? Fps yorumlarınızı biraz düşündükten sonra yapın.
  • sonuclar bence umut vaad ediyor :)
  • Yeterli yazılım desteği olmadan kurulacak tüm sistemler gerçek performansından her zaman uzakta kalacaktır
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.