Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.231
Cevap
42
Favori
205.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
33 oy
Giriş

Bende bu firmware var. V5.50(ABPM.3)b2_F0 v6 sürümünü bekleyeyim bari.

@wywh

• Global sürüme geçmiştim fakat TürkNet'in kendi sürümünü geri yüklemek istediğimde hata veriyor nasıl yapabilirim acaba ? ipv6 tanımladılar türknetin firmware yüklüyken önceden kullanabiliyordum fakat şimdi kullanılmıyor global ile. Yardımcı olur musunuz @altuntepe2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuroxy -- 30 Haziran 2021; 19:35:39 >

Modeme dediginiz firmwareyi kurmak isterseniz aşağıdaki adımları uygulayın;

Putty uygulaması ile 192.168.1.1 adresini yazıp modemle telnet bağlantısı yapın kullanıcı adı ve şifrenizi girin. (şifre girerken ekranda hiçbirşey yazmaz ama aslında yazıyor merak etmeyin) Ardından aşağıdaki komutları tek tek girin.

zycli fwidcheck off

zycli modelcheck off

İşlem tamamdır, firmwareyi artık web arayüzünden kurabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DADAŞ33 -- 30 Haziran 2021; 21:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme

Vatan dan alınma VMG3625-T50B modem ile wifi üzerinden bağlandığımda evde bulunan xioami poco ve samsung akıllı aletlerde sorun olmaz iken xioami redmi akıllı aletlerde wifi kopması oluyor.

ara ara telefonlarda wifi kapat aç yapmak durumunda kalıyoruz. kanal ayarı, modem ayarı sürekli deniyorum sonuç hep aynı.

V550ABPM5G0.bin · 23,23 Mb sürümü yükledim. yine aynı.

Bir de, modemi özelliklerinden dolayı eleye eleye seçip almıştım. Evinodak noktası dediğim yere kurulum yaptım, beğenmediğim airties tüm odalara ve balkonlara sorunsuz sinyal verirken bu modem 3 metre öteye sinyali ulaştırmada sorun çıkarıp wifi bağlanmıyor hatası verdiriyor. bu modem bu kadar güçsüz bu kadar sorunlu mu?

ben mi bir yerlerde hata yapıyorum ?

Bilgi sahibi deneyimli arkadaşların desteklerine açığım. saygılar.

• trkkrsy kullanıcısına yanıt

Hocam wifi leri ayırmayı denediniz mi? Denemediyseniz, wifi leri ayırıp farklı isim ve şifre verin. İsimlerde boşluk ve Türkçe karakter olmasın.

Akıllı robotunuz var sanırım, özellikle onu sadece 2,4 Ghz ile bağlayın, 5 Ghz i tanıtmayın.

Geniş evlerde 2,4 Ghz menzili yeterli oluyor fakat 5 Ghz için menzil genişletici veya access point olmazsa sorun yaşanabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Temmuz 2021; 8:2:46 >

Wifi kanalını sabitlemeyi deneyin. Bende benzer sorun yaşıyordum, 2.4ghz 2.kanal, 5ghz 36.kanala sabitledim uzun zamandır sorun yok.

• Turk.net fiber ile bu modem/router hediye etti bana da. Sürekli kopma var kullanılmıyor doğru düzgün. Şifre girdikten sonra tüm ağlar kayboluyor geri gelmiyor. 5GHZ hiç kullanılmıyor gibi 2.4 anca çalışıyor. Yıl 2021 halen ISS ler modem/router vermeyi beceremiyor.

Wifi 5 Xiaomi AIoT AC2350 AC 2200 Mpbs 7x5dBi Qualcomm aldım indirimden, 240₺ civarı bir fiyata geldi kargo bekliyorum.

TP-Link Archer AX73 fiyat/performans Türkiye'de ama onunda kopma sorunları olduğu söyleniyor. Zaten tek firmware almış. Riskli bir ürün. Hemde USB 3.0 performansı çok kötü 55 & 90 MB/sec

160MHz sorunsuz fiyat/performans wifi6 router önerisi alabilirim, yurt dışı indirimli de olur. Netgear, linksys çok pahalı geliyor.

Düzeltme : 2021 Nisan da TP-Link Archer AX73 v2 çıkmış. Direkt versiyonun incelemesine ulaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 24 Temmuz 2021; 1:49:1 >

Belkin RT3200, Linksys E8450 önerebilirim. Birebir aynı donanıma sahip cihazlardır sadece markası yüzünden Linksys biraz daha pahalıdır. Openwrt destekleyen nadir AX cihazlardandır.

MediaTek MT7622BV 1.3 Ghz Dual Core

512 MB RAM

128 MB FLASH

Wireless: MediaTek MT7622BV + MediaTek MT7915E

AC2350 almanızın sebebi nedir ? Bende router arayışı içerisindeyim 5 ghz fiber hıza ulaşamıyorum. Mir4a alabilirdiniz yada ax1800 wifi6 seçenek olabilirdi.

Belkin kendi ürünlerine hiç bakmamıştım üst seviyede, amazon.co.uk da £79.99 şuan. kargo vergi dahil £105.67 (1.246,3037 TL) geliyor.

Kısa bir gözattım bunda da kopma olaylarından bahsediliyor. Wifi6 5GHZ cihazların nedense bir çoğunda hep bu sorundan bahsediliyor aynı chip kullanmasından mı acaba bilmiyorum.

Dahili anten olması biraz korkuttu beni şuan zyxel yan odaya bile çekmiyor evin duvarları kalın ama zyxel'i ölçü almakta doğru değil. Daha 5ghz ağa bir kez doğru düzgün bağlanamadım sürekli düşüyor. Xiaomi gelince onunla evde bir test yapıp ona göre yönelmem daha doğru olacak.

@ens1252

Xiaomi AIoT AC2350 2200 Mbps

2.4 GHz = 450 Mbps

5.0 Ghz = 1733 Mbps

Acil almak zorunda kaldım ve ucuz geldi bana hem antenleri de iyi.Denedikten sonra tekrar paylaşırım test sonuçlarını.

Xiaomi Mi 4A Router 1200 Mbps havuza sahip.

2.4 GHz = 300 Mbps

5.0 Ghz = 867 Mbps

5.0 Ghz tek cihaz ile kullanmak için, birden fazla cihaz bağlandığında bağlantı hızın düşeceği için router tarafından sana paylaştırılan ağ hızı ve internet hızı düşük olacak.

wifi 6 isteme sebebim 160 MHz olması. Linksys WRT3200ACM kullandım onda da 160 MHz vardı mesela.

• acbold kullanıcısına yanıt

Test sonuçlarını merakla bekliyorum. Ay sonu bende alabilirim. Aslında usb çıkışı olan openwrt destekli router arıyorum ucuz bisey bulamadım.

Xiaomi AIoT AC2350 cihazı QCA9988 4x4 mu-mimo wave2 chipsete sahip. Tek sıkıntısı ram, cpu, flash yetersiz. Yoksa bu fiyata güzel cihaz. Mediatek chipsetlerde sorunlar olabilir ama zamanla çözülüyor hepsi, geliştiriciler şu anda bahsettiğim iki cihaz üzerinde yoğun çalışıyorlar.

Anten konusuna gelecek olursak, harici veya dahili anten olmasının hiçbir önemi yok. Sanıyorsunuzki harici antenli cihazlar daha iyi çeker. Yok öyle birşey. Tamamen cihazın içindeki antenlerin kalitesi, ve kullanılan amplifikatörün kalitesiyle alakalı bir durum sinyal kalitesi. Yani upuzun harici anten dahili antenden iyi değildir unutun bunu ;) Ek olarak seçilen ülkeye göre tüm cihazlar dBm değerini limitler, çok güçlü bir cihaz kullansanız bile farketmez. Ülke değiştirmek gerekir mesela hindistanın limitleri avrupa ülkelerine göre yüksek. Ek olarak client yani alıcı cihazlarında önemi büyük, telefonun içindeki anten kalitesi, aynı şekilde telefonun ülke seçimi çok önemli. Kısacası çok fazla ıvır zıvır olay var anlat anlat bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 24 Temmuz 2021; 19:51:37 >

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    160 MHz olduğu ile ilgili bilgi gorememistim teşekkürler. Harici antenleri yonlendirilebilir olduğu için tercih ediyordum.open wrt ile uğraşmak istemiyorum fazla ayiracak vaktim olmuyor artık ondan TP link bakmıştım.

Bu cihaz vlan yönetimi iyi ise muhtemelen yeni bırsey almam.

Çekim gücü nasıl olacak geldiğinde göreceğiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Pardon hocam QCA9984 var sanmıştım QCA9988 varmış, 9984 ile aynı sadece 160mhz yok bunu kırpmışlar...

Xiaomi AIoT AC2350 router geldi. Henüz kurulum yapacağım eve götürmedim.

Ön inceleme olarak. 7x5dBi anten şuan ki evde beklediğim performansı göstermedi. Kurulum yapacağım ev daha sıkıntı, bakalım nasıl bir performans verecek, tekrardan bilgilendiririm. Zyxel 5GHz hiç bağlantı sağlanmadığı için ondan muhtemelen iyi olacaktır.

Wifi bağlantı hızları aşağıda ki şekilde, 1Gbit internet ile de yakın zamanda test edeceğim.

5Ghz

Xiaomi Mi Note 10 Lite = 433 Mbps

Samsung Galaxy Note 4 = 780 Mbps (Linksys wrt3200acm ve Hp orbit router ile 867 Mbps alıyordum)

2.4 Ghz

Xiaomi Mi Note 10 Lite = 72Mbps

Samsung Galaxy Note 4 = 117 Mbps (Linksys wrt3200acm 450 ya da 600 Mbps alıyordum.(emin değilim bundan hatırlayamadım 2.4 kullanmadığım için))

Xiaomi Mi Note 10 Lite daha kaliteli bekliyordum. En azından 867 Mbps vardır diyordum ama malesef kötüymüş.

Alıntı

metni:
    While the Mi Note 10 Lite does not support the latest wireless standard Wi-Fi 6/Wi-Fi 802.11ax, its Wi-Fi 5/Wi-Fi 802.11ac module still achieves very solid transfer speeds.In conjunction with our reference router Netgear Nighthawk AX12, the Xiaomi smartphone reaches average download and upload speeds of 324 Mb/s and 341 Mb/s, respectively.
    Mi Note 10 Lite Detaylı İnceleme : https://www.notebookcheck.net/Xiaomi-Mi-Note-10-Lite-Smartphone-Review-Price-performance-Hit.484850.0.html

https://prnt.sc/1g8k3y1

Routera olan mesafe : 1 Metre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 26 Temmuz 2021; 20:36:14 >

• acbold kullanıcısına yanıt

Cihazınız hayırlı olsun, dBm değerleri stok yazılımda kısıtlı olabilir ülke değiştirilse bile, openwrt kurup ülkeyi hindistan yapıp denerseniz daha yüksek güçte çalıştırabilirsiniz cihazı.

Telefonlara gelecek olursak "lite" modellerin maalesef her şeyi lite oluyor.. İçinde ne var ne yok farkettirmeden kısıyor üreticiler. Note 4 cihaz doğal olarak daha premium bir cihaz eski olsa bile. Telefon seçerken bütçeniz düşükse eski olsa bile amiral gemisi modelini tercih edin daima.

2.4 ghzden 450 veya 600 mbps almanız imkansız hocam yanlış hatırlıyorsunuzdur muhtemelen. Telefonlarda wifi için kaç mimo oldukları önemli bir çoğu tek antenli cihazlar 1x1 mimo oluyor. Yüksek hızları bu yüzden göremiyorsunuz veya anten tasarımları vs bir çok şey etkiliyor.

Takip ettiğim mükemmel bir inceleme sitesi olan acwifi.net sitesinde de Lite olmayan Xiaomi Mi11 'in wifi performansının kötü olduğundan sürekli bahsediyor arkadaş. Sayfanın sonunda türkçeye çevirip okursanız görürsünüz telefon kıyaslamasını ve yorumunu.

https://www.acwifi.net/13681.html

• altuntepe2 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler yarın akşam denerim muhtemelen yazarım.

Open WRT falan girmek istemiyorum sonra dalıyorum çok vaktimi alıyor herşeyi stok kullanmak istiyorum artık.

2.4 de 300 Mbps alıyormuşum intel 7260 mpci notebook wifi kart ile. Havuz 600 Mbps.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.