Şimdi Ara

ZyXEL VMG8623-T50B İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.148
Cevap
46
Favori
182.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Oris telekom kullanıyorum evet hızımı 79 yapmadan önce 100 megabit hızı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyordum P-2812 modemle. Fakat ttnet 2019'un başlarında bir haltlar karıştırdı o günden beri internetin tadı kaçtı düzelttirmeye uğraştım fakat eldekinden olacaktım neredeyse fazla üstelemedim 70 lira faturam bu sebepten farklı iss'lar denemeye kalkışmıyorum şimdilik zamlanırsa değiştiririm. Benim elimdeki diğer tüm modemlerde aldığım hız değeri aynı 79 megabit görünüyor fakat iş gerçek testte öyle değil yeri geliyor 3 megabite bile düşüyor. Modemle alakalı değil elbette oris telekomla alakalı.. P-2812 de openwrt kurulu snr ayarı yapıp ulaşılabilir hızımı 130 megabite çıkarabiliyorum. bu modemde öyle bir ayar olmaması kötü..
    saha dolabı yoğunluk artınca gücü kısmış olabilir.
    snr yi düşürünce crc ve fec artıyor.
    snr 6 nın altına düşmemesi lazım.
    snr 2db de felanda çalışıyor bende ama paket kaybı artıyor.




  • Hoca rica etsem vpn seçenekleri var mıdır modem varsa neler var resimle destekleyebilir misiniz?
  • Hocam bu modemin voip özelliği çalışıyormu, arayüzünde voip bilgileri girebileceğimiz bir sekme varmı. Netgsm kullanıyorum aydınlatırsanız çok memnun olurum, detaylı inceleme için elinize sağlık teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 6 Nisan 2020; 2:35:47 >
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    Evet arayüzde girebileceğiniz yer var, modemin hiçbir özelliği kapalı değil yani mağazadan aldığınızda neyse o. Voip telefonum olmadığı için deneme şansım olmadı ama çalışacaktır.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Vpn çalıştırmak isterseniz bence stok arayüze sahip cihazlara hiç bakmayın, openwrt kurulu p-2812 modem bakın veya güçlü işlemciye sahip bir openwrt kurulu routerda vpn kurun. Wireguard, shadowsocks gibi uygulamaları tavsiye ederim. Openvpn aşırı işlemci kullanıyor hızı etkiliyor.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ediyordum, güzel inceleme olmuş, teşekkürler. Zyxel 2812 yi eskiden kullanmıştım, bana saç baş yoldurmuştu, ürün desteği çoktan bitmiş yenisi satılmıyor ama senin 2812sayfanı gördüm burada yeni şeyler yapıyorsun. openvrt li VPN li süper yazılımlı Keenetic bence şuan piyasanın en iyisi. farklı bir ürün yapmışlar. beni çok etkiledi.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Keenetic modemleri benimde ilgimi çekiyor fakat ethernet portlarının gigabit olmaması yüzünden direk eledim. Yıl olmuş 2020 hala 100lük port koymak neyin kafasıdır anlamıyorum gerçekten...
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Yıl 2020 ama ethernet portta donanım ihtiyaçları 2000 bile değil :))
    100mbps internetin verilemediği Türkiyede kullanıcının %99 dan fazlasının gerçekte 50 mb altında kullandığı VDSL de gigabit ethernet kullanımı pratikte yok zaten, 100mb te kadar diyenler de alt yapılarda 60-70 i geçemiyorlar. yazılım daha fazla önemli. yada wifi arası AC yüksek hız. tabi fiber gigabit kullanılacakasa veya evde gigabit cihazlar vs varsa o zaman modemsiz keenetic in gigagbir routerları var zaten. adamlar SFP li modeller de yapmışlar...
    Biz 300m2 ofisimise Gigabit Model router aldık.Extra modem le mesh yaptık , ofisteki dosya paylaşım sunumlarını Keenetic Ultra modele bağladık vs harika oldu. ofis için sunucu vs varsa çok kullanıcıysa zaten birden fazla cihaz gerekiyor genelde.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    evimde modeme kablo ile bağladığım unifi cihazlar arası aktarım yaptığımda 100mbps ile aktarım yapmak zorunda kalmak, nas cihazı bağladığımda 100mbps ile aktarmak eziyetten başka bir şey değil. Elbette router bağlayarak veya gigabit switch bağlayarak bu sorun aşılabilir ama ek cihaz kalabalığı oluyor bu seferde.. Herneyse ta 2010 yılında çıkan p2812 modemde gigabit port olup şimdi çıkan yeni modemde olmamasının herhangi bir savunması olamaz, Üç kuruş fazla fiyat çekip ekleselerdi keşke.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 7 Nisan 2020; 15:34:24 >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 9 Nisan 2020; 19:30:54 >
  • @altuntepe2 ustat oncelikle emegin icin tesekkur ederim. Ben turknete basvuracagim taksitli olarak bu modem 384 tl. Birde asus dsl ac750 modem var onun fiyatida 390-400 civari. Lakin asus zyxelden kat kat iyi diyenler var sence hangisini tercih etmeliyim ? Tesekkur ederim tekrar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kco53 -- 9 Nisan 2020; 21:10:36 >
  • kco53 K kullanıcısına yanıt
    Asus modemlerin ayarları daha detaylı, fakat stabilitesi hakkında kullanmadığım için bir şey söyleyemem ne yazıkki. Benim için her şeyden önemlisi uzun süre yeniden başlatma ihtiyacı duymasın, şişmesin, kopmasın yeterli. Asusta econet kullanıyor dsl çipi olarak bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz modelde. Kullananların yorumlarını okuyup karar verin ama illaki her modem için çok kötü diyen olacaktır, mantıklı yorumları ciddiye alın.
  • Genel manada zyxelin bu modelinden memnuniyetiniz nasil ?
  • kco53 K kullanıcısına yanıt
    Stabilitesi ve arayüz hızı çok iyi tek bir olumsuz noktası var ilk açılışta cihazın kendine gelmesi ve dsl bağlanması elimdeki diğer modemlere göre daha uzun sürüyor. (huawei hg630a, draytek 2760, zyxel p2812) ilerde yeni firmware sürümleri ile bu durumu düzeltebilirler belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altuntepe2

    Vpn çalıştırmak isterseniz bence stok arayüze sahip cihazlara hiç bakmayın, openwrt kurulu p-2812 modem bakın veya güçlü işlemciye sahip bir openwrt kurulu routerda vpn kurun. Wireguard, shadowsocks gibi uygulamaları tavsiye ederim. Openvpn aşırı işlemci kullanıyor hızı etkiliyor.
    Keenetic ürünlerinin tamamında OpenVPN, wireguard, shadowsocks , DNS-over-TLS proxy, OPKG ve dahası mevcut.
    Tabi modemlerinde gigabit port yok.
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Keenetic ilk duyduğumda bende hevesle satın alacaktım, fakat her fırsatta yetkili kişilerede belirttim gigabit port yüzünden vazgeçtim. Yeni modelde bu durumu düzelteceklerini söylemişlerdi, yeni cihazı bekliyorum ben denemek için.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim ilginiz icin sagolun varolun
  • Bugün Turknete başvurdum , modem de istedim. aklımda acaba modemi dışarıdan mı alsaydım , çok para mı verdim, kalitesi düşük müdür'' diye düşünüyordum, buradan okuduğum kadarıyla Modem makbul ve hata yapmamışım doğru mu? ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.