< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (92. sayfa)

-
-
1 hafta sonra bugün düzeldi, port güncellemesi yapmışlar, türktelekom toplu port aktarımı yapmış falan filan. İpv6 deneyen oldu mu türknette? Modem 7.3Fo güncellemesinde,önerir misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar Türknet 100 mbit vdsl açtırırken bu marka model bir modemi Türksat Kablonet kullanan birinden buldum sıfır olarak. Ayarları yaptım modemi kullanıyorum fakat bazı menüler kapalı ya da disabled. Türksat Kablonet kendisi için ürettiğinden firmware versiyonu da kendine has. Örneğin bakım menüsünün altında firmware upgrade menüsü yok. Urlden girmeyi denedim işe yaramadı anasayfaya atıyor. V5.50 3b gibi bir yazılım var ama zyxelin sayfasında 5b versiyonu paylaşılmış dosyası var fakat dediğim gibi güncelleme menüsü olmadığından cihazı güncelleyemiyorum. Turknet sağlayıcısından kullandığım için adamlara da güncelleyin diyemiyorum. Aslında bağlantımdan memnunum 100 mbitin 95 mbitini veriyor upload da 7 8 civarı fakat Ben fifa 23 oynarken aşırı gecikme yaşadığım için modemi güncellemek istedim fakat yapamadım. Bu durumla karşılaşan var mı alternatif firmware yükseltme yöntemi var mıdır? Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bu benim şahsi deneyimlerim ,kimseye tavsiye vermiyorum.Elimde vodafon h300 s ve ZyXEL VMG3625-T50B modem var.ZyXEL VMG3625-T50B modemin router özelliği varmı?Modemleri tek tek kullanınca köşe odalarda 2,4 ve 5 ghz de geçişlerde kopma geç bağlanma gibi sorunlar yaşıyorum elimdeki modemlerde bunu çözmeye çalışıyorum.2,4 ghz yi tamaman kapatıp oturma odasına h300 s i koyarak arayada ZyXEL VMG3625-T50B modemin router özelliği varsa koyup 5 ghz kablosuz alıp köşe odalara aktarsın istiyorum.Başarılı olursam iyi bir routerde alırım.
Daha önce kullandığım keenetic extra dsl modemimin hem modem olarak hemde sıfırlayıp router olarak kullandım.Bizzat router olarak test ettim çalışıyordu.
Forumda arkadaş yazı paylaşmış,router özelliği açık ve çalışan yazılımı varsa onu yükleyip deniyebilirim.
Herkese iyi Sosyaller öncelikle,
VMG3625-T50B modemim mevcut. Son gelen V5.50 ABPM.6 versiyonuna güncelledim. C0 sürümü. Wireless ayarlarına mesh (sadece MPro Mesh aç kapa özelliği var) ve Operation mode geldi ve 3 seçenek var.
- seçenek router (normal modem)
- seçenek Access Point (kablolu köprüleme)
- seçenek Repeater (kablosuz köprüleme veya sinyal çekme alanını arttırma da diyebiliriz.)
Ben 3. seçenek olan repeater özelliği ile mevcutta olan hattımın Wi-Fi sinyalini uzakta bulunan ve sinyalin az çektiği odaların olduğu yere kablosuz olarak repeater özelliği ile götürmek istiyorum.
ZyXEL ile iletişime geçtiğimde VMG3625 T50B modemlerin kablosuz köprüleme özelliğinin olmadığını söylediler. Pek inanmadım açıkçası çünkü global yazılımda repeater özelliği mevcutsa boşuna o seçeneği oraya koymuş değillerdir diye düşünüyorum.
Benim denediğim adımları şöyle sıralayayım:
Önce modemi sıfırladım. Sonra direkt operation moddan repeater özelliğini aktif ettim ve modem repeater ayarlarını aldı. Sonrasında "onboard"a tıkladığımda çevrenizdeki client cihazların WPS tuşuna basın diye bir ibare çıkıyor. Halihazırda DSL bağlantısı ve Wi-Fi'yı aktif olan modemimin WPS tuşuna basıyorum fakat bulmuyor cihazımı.
Daha sonra mesh özelliğini kapatınca onboard tuşu scan tuşuna dönüşüyor ve çevredeki Wi-Fi'ları taraması gerekiyor fakat scan dediğimde hiçbir ağ bulmuyor.
Aynı sorunla karşılaşan ya da deneyen var mı acaba? Çözüm sağlayabilecek deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Mart 2023; 13:22:53 >
-
Bir süredir 5 ghz bağlantıda sürekli kopma yaşıyorum. Kanalı autoda bırakıyorum yok, elle seçiyorum yine yok. Ne yaptıysam düzelmiyor, factory reset attım yine yok. V5.50(ABPM.7.3)F0 sürümündeyim.
-
-
Go tr yazılım co global yazılım diye biliyorum . Globalde daha fazla özellik aktifti diye hatırlıyorum .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben modemi yeni aldı.Forumu okudum.Diğer yazılımı denemedim.Bu yazılımdan kullanan arkadaşlar memnun olduğunu söyleyince onu yükledim.Siz hangisini kullanıyorsunuz?2 yazılımı kullanan,test eden ve farklarını detaylı bilen arkadaş açıklama yaparsa sevinirim.
-
Aynı sürümü bir senedir sanırım kullanıyorum , cihazın varlığını unuttum diyebilirim . Ben bu yazılımdan memnun olduğum için ve ekstra özelliklerini kullanmadığım için güncelleme yapmadım .
Bende memnun kaldığım sürece bu yazılımı kullanıp modemi unutmak istiyorum.Extra özellkler nedir tam bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 22 Mart 2023; 12:16:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üretim kaynaklı bir sorun yoksa bu yazılım bana da size de yeter diye düşünüyorum.
2.el aldım ama faturalı ,1,5 yıl daha garantisi var ,inşallah üretim kaynaklı sorun olmaz olursada gatantiye gönderirim.
Modem masaüstü bilgisayarımın yanında ve masada birkaç tane kablosuz 2,4 ghz bağlantıya sahip cihaz kullanıyorum. O yüzden 2,4 ghz bağlantı kullanmayı tercih etmiyorum, sinyal stabilitesini ve performansını etkiliyor. 5 ghz bağlantıda da sizin attığınız gibi 52. kanal da dahil olmak üzere 36 ya kadar hepsini manuel olarak denedim fakat hiçbirşey değişmedi. Dün gece 6.F0'a geri döndüm üstüne fakat sonuç vermedi o da :(
-
Ben mecburen 2,4 ghz yi de kullanmam gerekiyor.Evde 5 ghz yi desteklemeyen 2 tane cihazım var.2,4 kapatınca,kullanmayınca benim bildiğim 2,4 ghz olan cihazlar nasıl internete bağlanamayacak. Elimde vodafon h 300 s de var.Yedek olarak aldım.2,4 kullanmak bütün modemlerde sinyal stabilitesini ve performansını etkliliyormu yoksa bu modeme ve size özel bir şeymi? Teknik olarak üst düzey bilgiye sahip değilim. Önceki modemim keentic extra dsl idi,uzun bir süre 2,4 ve 5 ghz birleşik kullandım.5 ghz nin çekmediği köşe odalarda 2,4 ghz otomatik devreye giriyor kolay oluyordu.Bazen yazılıma veya cihaz göre geçiş kopma olmadan hemen geçiş yapıyor benzende geçişte 5, ghz nin çekmediği noktada gelince internet kopuyor/gidiyor, daha sonra 2,4 ghz ye bağlanıyordu. ZyXEL VMG3625-T50B modemin router kullanımı çalışıyormu onu netleştiremedim. Elimde başka router cihazda yok.Stabilite açısından sadece 5 ghz yi bütün eve yayabilirmiyim onu deneyecektim.
Böyle durumlarda başka modemle deneme imkanınız olursa sorun modemde mi yoksa başka bir şeydenmi çözmek kolay olur.Modemdense garantiside devam ediyorsa, garantiye göndermek gerekiyor.
Bende farklı bir sorun var .Vdsl alt yapı bir çok şeyden etkileniyor.Telekom alt yapısından gelen değerleri olabildiğince stabil tutmak istiyorum. Zaman zaman santrale uzak oluşum nedeniyel alt yapı,sunucu,modem kaynaklı sorunlar yaşadım. Ping artışı oluyor.Crc fec artıyor.ZyXEL mi yoksa h300 s mi telekom hat değerlerimi daha stabil tuturuyor onu çözmeye çalışıyorum. Modemleri tek tek denemedim.Vodafon h 300 s i ZyXEL e bağladım 2 sini bir kullandım.Bunu çözmek epey zor gibi.Her 2 modemde aynı alt yapıda farklı değerler gösteriyor.Bununda bir standardı değerlendirmesi yokmuş.Anlamaya çalışıyorum ama bana karışık geldi çözmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Mart 2023; 9:47:33 >
-
Her iki modemlede internet bağlayarak durumu çözebilirsin aslında. Mesela 3625 te menü xdsl istatistikleri bölümünde sonuçları görebilirsin. Burada önemli olen değerler SNR Marjin Max indirmei hızı mevcut hız Fec ve Cec hataları. 12 saat 3625 te çalıştır.12 saat H300s te çalıştır. Dsl istatistiklerini karşılaştırma imkanına sahip olursun
Dediğiniz şekilde deniyeyim 2 sininde hat değerlerini atayım beraber değerlendirelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 23 Mart 2023; 9:46:10 > -
Modeme göre bu değerler değişecek yani öyle mi ? Ben bu değerlerin daha çok sinyal kalitesi ile ilgili olduğunu düşünüyordum.
Hat değerlerimi atmıştım.Forumdan bir arkadaş yazmıştı......hat değerleri modemden modeme farklı gösteriyor mesela h300s de zayıflama değerlerini yüksek gösterir , bağlı olduğunuz santralin uzaklığına göre sinyal gürültü oranı ( snr ) sağlıklı bir bağlantı için minimum 8 olmalı , sinyal zayıflaması 0 ile 10 arasında olmalı , genelde ideal değerler bunlardır ama bazı modemler 4-5-6 snr de stabil tutabilir bazıları 8 de crc yaşatıp bağlantıyı kopartabilir , mesela şuan zayıflamanız 13.5 ama h300s yüksek gösteriyor keenetic de yada zyxel de muhtemelen 5 -6 dır bu da iyi bir değer tabi neye göre iyi bir değer saha dolabına uzaksınız , kısacası hat değerleriniz de bir problem görünmüyor
mesela internette şöyle bir bilgi geziyor
- 6.0 dBi 8.0 dBi Arası: İnternet sürekli kopar. Her an internet gidebilir. Aşırı ping görülür.
- 8.0 dBi 10.o dBi Arası: İnternet bağlantısında ping olur ve ufak bir parazit de bağlantı gider.
- 10.0 dBi 15.0 dBi Arası: İnternet de kopma olmaz. İnternet, stabil çalışır.
- 15.0 dBi 20.0 dBi Arası: İnternet bağlantısı, stabil ve hızlı çalışır.
- 20.0 dBi 30.0 dBi Arası: Bağlantı oldukça iyidir. Kopma ihtimali %0’dır.
- 30.0 dBi 40.0 dBİ Arası: Hattınız mükemmel ve ötesi.
bu değerler tamamen farazi değerler kağıt üstünde böyle görünse de 4 snr de benim hat kopmuyor günlerce kullanabiliyorum mesela , tamamiyle modemin nasıl hattı yönettiği ve hat zayıflamanız yüksekse 3 snr de bile tutar modemler hattınızı , ama standardı snr 8 dir altına düşüldüğünde sorunlar yaşama ihtimali artar , hat zayıflamanız yüksekse mesela 15-16 gibi iç hattan şüphelenir , h300s için değerleriniz iyi ordaki hat zayıflamasına takılmayın diğer modemler gibi bant 1 değil bant 2 gösterdiği için yüksek görünüyor.
-
-
Modem önemli yani . İmkan varsa paraya kıyıp iyi bir cihaz alınmalı .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X