< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (65. sayfa)

-
-
Sizin probleminizin snr marjının bu modeme göre sınırda olması. Bu sorunu yaşayan birçok arkadaş oldu hepsinin sorunu belliydi. Snr marjının 7 ila 9 arasında bir değere sahip olması. Basit çözüm arıyorsanız hızınızı düşürün iss ile görüşüp kopma sorunlarınız düzelir. Kalıcı çözüm arıyorsanız bina tesisatınızdaki bakır kabloyu yeniletin. Aynı problemleri bu modemle yaşamış biri olarak söylüyorum bunları.
-
Hocam olay hattın kopmasımı yoksa wi-fi'ın kopması mı ?
-
Snr değeri kontrol ettiğimde , gündüz 13 akşam 15 görüyorum.kablo kısmına gelirsek ,yeni hatti cekeli 3 ay oldu .hatta bu sıkıntıları oldugunda ekip eve gelip kendi cihazlarıyla , kabloyu test ettiler sorun gözükmedi ,bir hafta gecti ariza kaydi actik ,ekip yine geldi sırf ben ikna olayim diye port degisildi
Aynı modemde yaşadığınız problemi tam olarak nasıl çözdünüz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen sizin dediğiniz gibi hatla modem arasında uyuşmazlık var.zyxel müşteri danışmanlarıyla sıkça görüşmelerimizde ; bu modem yüksek hızlı frekans özelliği olduğu için , internet sağlayıcınızın size verdigi alt yapi kötü dediler.kaldi ki ben bu modemi daha once turknette kullanıyordum problemde yaşamadım.Ama şöyle bir sorun var ; Türkiye internet şartları göz önüne alındığında , herkesin alt yapısı iyi degil.zyxel asıl buna bir çözüm bulmalı.Ayni hatta tp link modem de sorun olmuyor mesale
Merhaba. Son güncelleme ile birlikte gizli ağ sorunu çıktı modemde. 5 Ghz bandında benim kullandığım 5 Ghz kanalı ile çakışan *hidden* diye yazan bir ağ oluştu. Aynı mesafeden telefon ile hız testi yaptığımda çoğu durumda yarıya yakın bir performans kaybı yaşatıyor. Fabrika ayarlarına sıfırlayıp yeniden kurulum yaptım, olmadı. Konuk ağlarını bir açayım bakayım dedim. Hayır bu yanlışlıkla açılan konuk ağı falan değil. Her bir ağın farklı mac adresi var. Yani türknete özel gelen yazılım güncellemesinde böyle bir sorun var. Global yazılımını bilmiyorum. Normalde bu modemden oldukça memnunum. Kesinlikle bi önceki modemimden (asus dsl-n16) çok daha hızlı ve sorunsuz çalışıyor. Orda yaşadığım sorunların hiç birini yaşamadım. Ama yazlım arayüzü kötü gerçekten. En felaketi firmware leri doğru düzgün bi şekilde bulamıyorsun sitesinde. Anladığım kadarıyla servis çalışanları falan paylaşıyor bir şekilde. Kullanıcı arayüzü ve güncelleme konusunda asus baya iyiymiş donanımı o kadar iyi olmayan modellerinde de bunu anladım.
-
eskiden superonline kendi modemi dışında kullandırtmıyordu.
acaba şu an bu modemi kullanabiliyor muyuz kendimiz alsak?
eğer cevap evet ise; nasıl? diğerinden kabloları çıkarıp takma ile oluyor mu?
-
IPv6 sorunu çözülmüş mü?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Modemi bugün kullanmaya başladım. Ethernet olarak kullanırken bir sıkıntı yok. 3ms 79 mbps hız testi alıyorum. Fakat telefondan kullanırken aşırı bi yavaşlık var. Mesela speedtesin sitesinde girerken çok yavaş ama test yapınca 7 ms 72mbps hız çıkıyor. 2.4 5G birleşik çalışıyordu acaba ondan mı diye düşünüp ayırdım. Fakat ikisinde de hala aynı. Acaba bi şeyleri ben mi yanlış yapıyorum 1 tane duvar var aramda modemle sadece.
-
yüklerken "Resim yükleme başarısız. Başka bir firmware resim dosyası yüklemek için 'Cancel' butonuna veya normal operasyonu kurtarırken yeniden başlatmak için 'OK' butonuna basın." hatasını alıyorum, telnetten yapılıyormuş galiba...
-
SNR değerine doğrudan etkisi olamaz hocam, fakat dolaylı olarak yonganın işlem hızını arttırırsınız. Yine de fan takmak iyidir daha iyisi modemin işlemcisinin heatsinkini (radyatör) değiştirmek olur. Garantisi bitince ilk yapacağım iş bu olacak.
-
mesh özelliği açık gibi geldi çünkü tüm cihazlar mesh çalışıyorsa yayın yaptığı ağ dışında gizli bi ağdan birbirleri arasında iletişim kuruyor.
-
Yok hocam kapattım. Onu kapatmayınca 2.4 ve 5 Ghz de manuel ayar yaptırmıyor. Yine de aynı durum. Benim kullandığım 5 Ghz band ve kanal üzerinde *hidden* ağ var. Bu durumda 5 Ghz maksimum performansı kesinlikle azalıyor. Günlük kullanımda sorun değil ama böyle değildi daha önce ve bu beni rahatsız etti. Ayrıca WPA3 geldi falan yazıyor ama öyle bir seçenek yok. Gelmemiş yani.
-
eyvallah hocam buradan da haberleşiriz .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Modemin en az 1 saatlik bağlantısından sonra hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? CRC ve FEC hatalarıyla beraber.
Superonline kendi router'ı dışında hala izin vermiyor. Eğer altyapınız, superonline'ın verdiği router'ın mac adresine tanımlıysa bu cihazı da kullanamazsınız. Eğer mac adresine tanımlı değilse sol'un verdiği kullanıcı adı ve şifresi gerekli.
Tam anlayamadım nasıl bir yavaşlık oluyor mesela ping yüksek hissi mi veriyor? Çünkü değerleriniz gayet iyi görünüyor başka bir wifi cihazla deneme yaptınız mı?
-
Bu modem gigabit internete hazır mı daire içine kadar fiber kablo gelecek.
-
Yine forumda bulunan şu mesaj içndeki yöntemle şifreni alır. Rahatlıkla superonline altyapında tüm routerları kullanabilirsin.
https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-wan-internet-sifresi-ogrenme--99599747-26#137906035
Vlan yönetimi ile Tv+ ta kullanırsınız. Telefon kullanamazsınız. Hem SIP ayarları verilmiyor hemde bir çok router da telefon çıkışı zaten yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 12 Haziran 2022; 22:2:53 > -
kanalı değiştirip dener misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X