Şimdi Ara

# ZyXEL VMG3625-T50B MODEM/ROUTER KISA İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA, YORUM (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
3.171
Cevap
61
Favori
195.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bakarım hocam sağolun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burak_yksl kullanıcısına yanıt

Aslına bakarsanız size zor uyum sağlıyorum.Çünkü benim 2.4 Ghz kapalı sadece 5 Ghz kullanıyorum. Buradada farklılık oluşabilir. belki bir açıktır sistemin. Parola giriş penceresi olmadığından beni çok korkutmuyor yinede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kablosuz sayfasında 2.4 ghz değil 5 ghz seçip öyle geçin WPS başlığına. Çünkü her ikisindede ayrı ayrı açmak yada kapatmak zorundaymışız

https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg3625-t50b-modem-router-kisa-inceleme-karsilastirma-yorum--147607278-19#150308112

Telnet komutu girip öyle yükleyin

• Ahh şu gizli wifi yokmu !! Benide servislik etti. WPS kapalı iken yazılım denadim sırf Mu-Mimo için 2.0 CO geçtim. Olan oldu Hiç bir şekilde ulaşamıyorum modem arayüzü şifresine. Supervisor şifrem bile işe yaramıyor.Yedek modem olmaması çok kötüymüş

Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sorununuz düzelir.

Ben de V5.50(ABPM.6)C0 sürümüne dün geçiş yaptım. Aslında önceki sürümünde sorunum yoktu ama meraktan denedim. Arayüzde, ana menüye girince bir yavaşlama söz konusu ancak sonrasında diğer menüler hızlı çalışmakta. Şimdilik sorunsuz, kullandıkça tecrübelerimi buraya aktarmaya çalışırım.

Sağolun.. Lakin şu var. Normalde bu yazılımı yapanlarla alakalı bu durum. Rım dosyalarını kendi modemleri üzerinden yapıyorlar.Ve şifreler parolalar onlara göre. Bense her yazılım sonrası format atarım hep. Artık dosya vs temizlemek için. Herşey o reset yüzünden oldu. Modem arayüz supervisor wifi dahil tüm şifreler değişmiş oldu. Bazı arkadaşlarda diğer yazılımlardan sonra girememe sorununu bahsediyordu. Ama resmi romlarda böyle birşey olmuyor..

• Teknoloji marketlerden alınan bu modem için, şuan en güncel sürüm hangisi? Yükledikten sonra sorun yaşayan var mı? Wpa3 şifreleme eklendi mi? Sürekli takip edebileceğimiz ve güncellemeleri paylaşan site var mı?

Zyxel sitesinde sadece türknet versiyonu için yazılım olması çok saçma.

Ayrıca ne zaman geleceği belli olmayacağından dolayı çıkma Huawei Hg658c V2 modem aldım 120 TL ye. Hiçde fena değil. Elimde bulunsun çünkü ben çok kurcalıyorum modemi. 2 daire netsiz kalınca çok kötü oluyor çünkü.

Ayıca şu var Zyxel fena modem değilmiş. Çünkü internet hız testinde skorlar aynı olsada ilk çıkışta Zyxel direkt o hıza çıkarken Huawei TP link o hıza kademeli olarak çıkıyor ancak.

Sizin modemler için verilen resmi sürüm Abpm.5.GO sürümüdür. Wpa3 yok bunda.

Tellnet işini biliyorsanız Abpm.6.CO sürümünü atabilirsiniz wpa3 var.

Spdestek e mail atarsanız size resmi yazılımı mail yoluyla atacaklardır. Buradada mesajlar içinde bulabilirsiniz.. Abpm.6.CO global sürümdür. Bunu atabilmek için telnet komutlarını bilmeniz gerektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 24 Şubat 2022; 14:47:1 >

Abpm.5.GO sürüm varsa yedekte durması açısından atabilir misiniz link?

Abpm.6.CO sürümünü telnetten kodu girip yüklerim sorun değil. Siz test ettiniz mi? Herhangi bir eksi yanı yok değil mi stabilite,özellik, türkçe dil vs olarak?

Buradan indirebilirsiniz.

Teşekkürler. Umarım yeni versiyon WPA3 destekli global yerine, stok Türkiye yazılımı da gelir ilerleyen zamanda. Konuyu ve zyxel sayfalarını arada bir yoklayacağım artık.

• Merhaba arkadaşlar. Wifi kopması yaşayan var mı? Bazen saatlerce sorun yok bazen de 1 saatte birkaç defa wifi de ünlem işareti vs.. o an modem arayüze erişim ağırlaşıyor internet yok ama modem ışıkları aktif yanıyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Wifi isimleri farkli yaptım, kanal seçimi otomatik-manuel yaptım, yazılıp güncellip düşürdüm. Sonuç aynı. Eminim ki servise göndersem sorun yok diyecekler..
    Hat değerlerim:

near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    near-end fast channel bit rate: 35838 kbps
    far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
    far-end fast channel bit rate: 6143 kbps

near-end FEC error fast: 0
    near-end FEC error interleaved: 0
    near-end CRC error fast: 6
    near-end CRC error interleaved: 0
    near-end HEC error fast: 0
    near-end HEC error interleaved: 0
    far-end FEC error fast: 0
    far-end FEC error interleaved: 0
    far-end CRC error fast: 0
    far-end CRC error interleaved: 0
    far-end HEC error fast: 0
    far-end HEC error interleaved: 0
    DSL uptime :15:59, 35 secs
    DSL activetime :0 min, 15 secs

Downstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin downstream: 25.5 dB
    output power upstream: 3.8 dbm
    attenuation downstream: 8.8 dB

Upstream:
    relative capacity occupation: 100%
    noise margin upstream: 30.0 dB
    output power downstream: 13.8 dbm
    attenuation upstream: 14.1 dB

• Kablosuzda bu sorunu yaşarken; ethernet ile bağlı cihazda internet var mı kontrol etmeniz lazım. Sırf kablosuz kullanırken sorunun dsl bağlantıda mı yoksa wi-fi yüzünden mi olduğunu anlamak biraz zor. Bunu test ettiktn sonra;

1- Eğer dsl bağlantı kopmanız varsa; modem arayüzüne girip vdsl veya adsl hangisini kullanıyorsanız ayarlardan bitswap ve sra kısımlarını kapatarak veya biri aktif diğeri kapalı olarak deneyerek bağlantı sağlayın. Yalın internet olsa dahi araya bir splitter koyun. Kopma devam ederse en son olarak, binadan dairenize gelen kabloyu cat6 ile değişim veya hızınızı biraz daha düşük bir değere aldırmanız gerekebilir.

2- Wifi sorunu varsa; önce 2.4 seçerek, sonra 5ghz seçerek ayrı ayrı yapmanız gerekli.

# Wi-fi isim ve şifresinde boşluk ve Türkçe karakter olmasın.

# Wps bölümünden wpsi kapatın-kaydedin.

# 802.11 koruma kısmını kapatın-kaydedin.

2.4ghz için ayrıca band genişliğini 20 mhz yapın ve kanal olarak mutlaka 1-6-11 kanallarından birini seçin. Daha geniş alanda sinyal yakalarsınız.

• Gilth kullanıcısına yanıt

Dediğin wifi ayarları zaten yapmıştım. Wifi ismi farkli, güvenlik kapali wps, ipv6 usb paylaşım vs kullanilmayan herşey kapali..

Ayrıca modemin arayüzünde 2.4g de az da olsa packet loss var.

- Aklıma 2 şey geliyor. Biri 5-10-20 crc hatası kopmaya sebep olabilir mi? İkincisi sadece 2.4g kullanıyorum ve hız düşümü olmasın diye başka kullanıcılar için misafir ağı oluşurup hızı kısıtladım. Acaba ağ çakışmasından dolayı mı kopma oluyor ?

Dediğim gibi önce wifi bağlantısında sorun varken ethernet üzerinden internet var mı emin olmalısınız. CRC 15 20 çok önemsiz ve normal.

DNS kısmını modem arayüzünde değiştirin. Cloudflare,yandex vs birini girin. Bağlı cihazlarınıza otomatik ip yerine mac adresine göre aynı ip adresi alacak biçimde statik ip tanımlayın.

Ayrıca kablosuz-diğer menüsünde beacon intervalı 100 değerinden yavaşça 300'e kadar 50 50 kademeli arttırarak test edin. Hem bağlantıda stabilite, hem bağlı cihazların w,-fidan dolayı pil tüketimi azalır. Kablosuz modunu sadece 802.11n yapmayı deneyin. Düzelmezse default değerleri bir yere not edin, geri dönmesi kolay olsun.

Aklıma bunlar geldi şimdilik. Umarım sonuç alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 27 Şubat 2022; 12:19:20 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.