Şimdi Ara

Zyxel ve Access Pointlerde şişmeler oluyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benim sorunum şimdi bir otele kablosuz sistem döşedik..modemimiz Zyxel P-660HW-T1 v2 ve 5. katdan 1 e kadar ikişer tane access point var(ortlama 12 point) fakat bu pointlerin markaları aynı değil..yarısı smc yarısı robotics..otelin yoğun olduğu günlerde modem yada accessler haftada 2,3 kez şişiyor..bu sorunu çözemedik..(şişme dediğim şöyle..özellikle smc pointler gidiyor 3 ışıkdan tek ışığa düşüyor fişini çıkarıp takdığımız düzeliyor..ama neden bu point gidiyo anlamadım genelde 2 tane smc ler sıklıkla sorun çıkarıyo..)

biraz araştırdım sorunun modeme sürekli ddos saldırısı yapan bir pc den kaynaklanabileceğini söylediler bana çok mantıklı geldi fakat sizlerede bi sorayım dedim..

şimdi bu kablosusz sistem 5. kattan itibaren bütün pointlere kablo döşendi..sorun acaba pointlerin farklı olmasından olabilirmi..yada modemin yada pointlerin uyumsuz olmasından..

bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim..sorunu çözemediğimiz hergün bize sıkıntılar çıkıyor..şimdiden herkese teşekkür ediyorum..

• wireless la degilde kablo ile bagladiysaniz farkli marka access point olmasi sorun cikarmaz. kablo ile bagliinca hepsi kendi basina ayri bi network elamani olur.

dos attack cok aklima yatmadi. dos attack varsa once modemi etkilemesi lazimdi. bence smc access pointlerin kendinden kaynaklanan bi sorun var. elektrik hattindaki oynamalardan yada asiri isinmadan kaynaklanabilir.
  • smcler roboticler kadar kaliteli değil roboticlerin birkez bile gittiğini görmedim..

ben swichden de şüpheleniyorum smartswich diye normal sıradan swich takılı acaba ondanda olabilirmi..

ayrıca en sık sorunlarından bi tanesinde modemin belli süre sonra wirelesden olsun ethernetten olsun oto. ip vermiyo..Yani sınırlı ip alıyor..

bütün accesleri iptal ettim swichden fişini çekdim modemi tek başına bırakdım ama sonuç diye aynı..sabit ip verince giriyo internete ama oto ip verince sınırlı diyip girmiyo..o kadar açdım kapadım işe yaramadı bende bakdım olmuyo sıfırladım sonra düzeldi..arkadaşlar acaba neden olabilir..zyxel modemleri pek bilmem acaba ayar falanmı yapılması laızm..
  • kardeş sıkıntın devam ediyosa bi tane ayarlı priz al. sabah 4-5 gibi 15 dakikalığına kapat. hiç bi sorunun kalmaz. :D
  • oto ip yi dhcp server verir. modemin sayfasindan dhcp server ayarlarina bak.

kitlenen sadece smc ap lerse ap nin kalitesinden kaynaklanan bi durum olabilir. bazi kalitesiz chipli urunler asiri isininca kitlenme yapiyorlar. aynen senin yaptigin gibi elektirigini kesip actinmi duzeliyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkaura

oto ip yi dhcp server verir. modemin sayfasindan dhcp server ayarlarina bak.

kitlenen sadece smc ap lerse ap nin kalitesinden kaynaklanan bi durum olabilir. bazi kalitesiz chipli urunler asiri isininca kitlenme yapiyorlar. aynen senin yaptigin gibi elektirigini kesip actinmi duzeliyorlar.

yorumun için tşkler..peki dhcp nasıl ayarlıyacaz..

ayrıca önerdiğin bir acces point varmı..
  • oto ip yi dhcp verir. zyxeldeki ayarlar nasildir bilmiyorum. biraz kurcala modemde bi ariza yoksa dhcp den halletmen lazim. olmadi modeme bi reset at. gene modemden direk baglan. ayni seyleri yapiyorsa yeni bi modem bak derim.

access point olarak dlink2100 oneririm. kaliteli ve bu isin uzmani bi markada guzel is gorur,].
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkaura

oto ip yi dhcp verir. zyxeldeki ayarlar nasildir bilmiyorum. biraz kurcala modemde bi ariza yoksa dhcp den halletmen lazim. olmadi modeme bi reset at. gene modemden direk baglan. ayni seyleri yapiyorsa yeni bi modem bak derim.

access point olarak dlink2100 oneririm. kaliteli ve bu isin uzmani bi markada guzel is gorur,].

öncelikle yorumlarınız için tşkler..dhcp yi kontrol edeceğim..ayrıca ben swich den de şüpheleniyorum ama sonuçda kalitesiz bir swich..ip almayla falan ilgisi olmayabilir ama şişmelere o sbep olabilirmi..

point olarak aslında robotich falan düşünmüşdüm ama sizin önerdiğiniz dlinkede bakacağım..
  • roboticde guzeldir. sorunsuz calisirlar.

modemden direk baglandiginda ayni sorun oluyormu. arada switch olmadan. switch yada kablolamadaki sorunlarda buna neden olabilir. zyxel guzel markadir. durduk yere sorun cikarcani sanmiyorum.
  • zYxel marka ap ler de aynı sorunu yaşadım, 3-5 günde bir kapatıp açarsam düzeliyor, Airties'dan şaşma derim
  • yorumlarınız için tşkler..

siwch siz modem ile ap arasına kablo takmam olanaksız..yani siwich ile modem aynı yere değil kablo yetişmez..dediğiniz gibi zyxel kalite modemdir böyle sorun vermesi benide şaşırttı ben daha çok swich den şüphe ediyorum 3com swich almayı düşünüyorum olmadı swich deniyecem..

@dost kapısı

airtesi güzeldir iyidir ama zyxelin bu modeliyle kapışamaz..belki airties denesem düzelecek ama bu sorunu bulmak benim için daha faydalı olacakdır..neden haftada 1 kez yada 2 kez modem kendini şaşırsın ilginç bir durum..
  • konu günceldir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.