eski konuyu hortlatmış gibi olucam ama tmış gibi olucam ama https://cloud.mail.ru/public/9Zb7/XTKxGy5VZ link de verilen dosya silinmiş tekrar el ata bilirmisiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalxyz -- 9 Ekim 2021; 16:38:18 > |
Zyxel P-2812HNUL-F1 Modeme Openwrt Kurma Rehberi (25. sayfa)

-
-
İkinci mesajda Openwrt'den Stok Zyxel yazılımına dönüş yöntemini kullanın hocam. Yeni yöntem budur daha basit.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LiberaL@LiberaL Yüklediğiniz paket kurulmuş fakat gereksinimleri kernel(çekirdek) sürümü ile uyumsuzluk gösterdiği için paket çalıştırılamayacak. Ya zorla yükleyip risk alabilirsiniz veya OpenWRT 19.07.8 sürümünü kaynağından tekrardan yüklemelisiniz. OpenWrt'yi kendiniz mi derlemiştiniz?
@mbunal SQM işe yarıyor fakat fotware flow offload gelince gerek kalmadı diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 30 Eylül 2021; 19:34:33 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: wywh@LiberaL Yüklediğiniz paket kurulmuş fakat gereksinimleri kernel(çekirdek) sürümü ile uyumsuzluk gösterdiği için paket çalıştırılamayacak. Ya zorla yükleyip risk alabilirsiniz veya OpenWRT 19.07.8 sürümünü kaynağından tekrardan yüklemelisiniz. OpenWrt'yi kendiniz mi derlemiştiniz?
@mbunal SQM işe yarıyor fakat fotware flow offload gelince gerek kalmadı diye düşünüyorum.
Alıntıları Göstersoftware flow offload hangi sürümde var? 21 mi 19 mu? ve aktifleştirmek gerekiyor mu? nereden nasıl göreceğim bunu?
19 da buldum yerinide bunu enable ettim sqm illa gerekli mi?
birde enable disable arasında bir fark göremedim. ne farketmeilydi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 1 Ekim 2021; 20:27:35 >
-
Teşekkür ederim çalışmanız ve anlatımıza
aslında benim derdim
bit pazarından 1 adet 2812 aldım
ilk denemelerde boot etmediğini gördüm daha sonra aramada yapmış olduğunuz çalışma denk geldi ve konuya çok uzak değilim diye giriştim
kısa devre yapılacak yere 1 te tehimledim ki daha kolay uart boot yapabileyim :)
cihazı zyxel rom ile boot ettim (çalışmanızı kullanarak teşekkürler bu arada elinize sağlık)
sonra cihazın içinden dışarıya alınacak şeyleri toplamak aklıma geldi.
seed i ilk anda almamıştım onu ve zyxel pass ı aldım
mac zaten arka etikette vardı
ttnet sürümlü cihazdı seri no yu salladım.
elimde internete çıkan başka cihaz olduğu için 192.168.1.1
ikinci network kartı usb ile işlemi yapıyorum.
anakartı disable ediyorum ve network zyxel le oynuyorum.
zyxel yazılımın ilk başta boot etme süresi büyük ihtimalle benim onu vdsl hattına bağlamadan start etmemden dolayıdır.
ilk boot larda console da tls veya ssl3 gibi hata lı log kayıtları görmüştüm ama daha sonra görmedim.
aslında %100 kurup resetlemedim cihazı sürekli deneme yanılma ile vakit geçiriyorum.
-
benimde aldığım 2812 lerden birinde bad nand varmış. openwrt yi kurdum, çalıştıda. sonra kendim derleyip kendi ayarlarımı standart olarak ekleyeyim dedim. ondan sonra bad nand patlak vardi şimdi atıl duruyor öylece, hiç bir şekilde boot etmiyor. geçenlerde elimdeki başka bir tanesi ile denemeler yapayım dedim onunda 4. portu bozuk çıktı. bende 4. port üzerinden vlan deneyecektim, şansa bak. yaklaşık 3 saatimi aldı portun bozuk olduğunu bulmak.
diyeceğim oki ikinci el cihaz alıyorsak bu tür sıkıntıların ihtimali çok yüksek. bakalım bi yerden 5 adet buldum, kullanılmamış diyorlar umarım öyledir. hepsini openwrt yapıp özelleştirilmiş rom atacağım. yedekte duracaklar...
-
2. el ağ ürünü alınmaz. wifi donar, reset atar, iss bilgileri sıfırlanır.sapa sağlam da çıkabilir şans
-
bende 3 te 1 işte, 1 sağlam 2 bozuk... p2812 nin sıfırı yok ki ama artık. üretimden kalkan bir cihazın sıfırını bulmak zor. alternatifler de maalesef çok pahalı...
-
gittigidiyor
ZYXEL P-2812HNUL-F1 Türk Telekom fiber uyumlu Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/network-ag-modem/modem/adslvdsl-modem/zyxel-p-2812hnul-f1_spp_895739?id=647516392#urun-ozellikleriSıfır ve kutulu diyor.
-
sağolasın ben bi yerden 5 tabe sipariş geçtim bekliyorum. umarım dedikleri gibi çıkar...
bu arada ilan f1 diyor resim f3. mor renkli wifi düğmesi f3 lere has. f1 lerde turuncu oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 8 Ekim 2021; 0:38:41 > -
seri kabloyla yazılım atarken nand hatası görüyorsanız sebebi wifi chip'inin bozuk olması. sıcak hava tabancası vs olmadığı için direkt tornavidayla kazıyarak çıkarmıştım. bir de adaptör bozuk olursa reset atar veya stabil olmaz. ikinci el aldığınızda bozuk diye bir kenara atmadan bunları göz önünde bulundurun.
-
Bilgi için teşekkürler denerim bunu ama ümidim yok hiç şuan.
Bu arada da sıfır kullanılmamış ambalajında buldum aldım. Cidden kullanılmamış hiç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
NAND chiplerinde bad olmaması imkansız gibi birşeydir.
bendekinde 2 adet arada hatalı sector var diyor ama
yazınca oraları atlıyor zaten
tek portun çalışmaması imkansız gibi birşey(şans işi)
bendekinde sip portlarının üstünde 2 adet role var
farklı resimlerde o roleler yerine jumper olduğunu gördüm onu ekleyeceğim.
openwrt kurdum hatta ilk sürümlerdeki 3 yazılımı gezdim
biraz sonra dsl firmware testlerine geçeceğim
hala dsl verilerini yazacağım ve ekranda göreceğim ekran bulamadım(başka şeylere bakmaktan 2 network ) sebebiyle
-
seri konsol da nand hatası aldığımda wifi yi ısıtmayı
ilk mesajda görmüştüm sanırım sıcak hava ile ısıttım
ilk denemelerden önce yaptım wifi sağlamdı sonra bir ara wifi hatası gördüm sökecek kadar ısıttım hatta ilk ısıtmada altına yedirdiğin flux bile kaynadı şimdi wifi ile bir sıkıntı çıkmadı.
zaten bu cihazla vdsl girişi yapıp evdeki 2. mi3 ile wifi basacağım
-
evet wifi cok basarisiz zaten o yuzden sokup olasi sorunlardan kurtulmak en iyisi.
-
Sonuçta nand bile olsa format atılıyor ya, bendeki nand bellekte bad maalesef sıfırıncı sektörde. Buraya hiç birşey yazamıyor ki atlayıp devam edebilsin...
Bende wifi kullanmıyorum. Tenda mw6 almıştım AliExpress den. Onları köprü ile modeme bağladım. Ara sıra mw6 kar kendilerinden geçmese çok memnunum diyeceğim, ama diyemiyorum. Idare ediyorum işte...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 11 Ekim 2021; 8:39:47 >
Bu arada 20.02 kullananlar cevaplayabilirse sevinirim. Herhangi bir sorun, sıkıntı var mı? .01 bekleyelim mi?
merhaba
r17 yi kısa devre yapıp açıyorum. uart vs yazanlar sürekli akıyor. bir kere yazıp kalmıyor. neden olabilir bu? çözümü var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbunal -- 12 Ekim 2021; 16:36:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X