Şimdi Ara

ZyXeL modemi olan arkadaşlar yardım etsin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir türlü port açamıyorum arkadaşlar yaa bu anlatılan konuya da baktım anlamadım zyxel 660 model öodemi ve port açan arkadaşlardan yardım istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDCeZiR -- 12 Mayıs 2005, 7:47:03 >



  • Benim de ZyXEL modemim var fakat port açmadım. Onun için bu konuda yardımcı olamayacağım.

    Eğer siz de modemi sıfır aldıysanız kutusundan çıkan Türkçe kullanım klavuzunda port açma olayı resimli olarak detaylı bir şekilde anlatılıyor.

    Bir de adını hatırlayamadığım forumların birinde bu konu yine detaylı bir şekilde anlatılıyordu. Google de ararsanız büyük ihtimalle bulursunuz.
  • Teşekkür ederim.Ayrıca sorunumhttp://192.168.1.1 linkine girdikten sonra All ports degerini yazmamın hemen ardından modemin kendini kapatması.
  • "all ports" a karşılık gelen yere girdiğin IP router(modeme) a bağlandığın PC nin IP si değilse bağlantın kesilir. NAT a girip port numarasına göre hangi IP ye yönlenecekse tek tek bu değerleri girmen gerekir. All ports a karşılık gelen alanda IP girmemelisin. eğer IP girersen tüm portlar sadece o girdiğin IP nin ait olduğu makineye yönlenmiş olur. bu yüzden o alanı 0.0.0.0 olarak bırak.
    Bir de firewall dan WAN to LAN rules da NAT a giridğin IP ler için kural tanımlamalısın. defaultunda WAN to LAN block şeklindedir. tanımladığın kural o portlar/IP için forward şeklinde olmalı.

    kolay gelsin.
  • modemin usb ise port açamazsın değilse birçok kaynak var zyxel.com.tr ye gir bulursun
  • Kardeş NATyönlendirmesi yapmayı bildiğini farzediyorum Nat Ayarını yaptıktan sonra firewall'dan hangi portları kullanacaksan o portları açman gerekiyor.

    Firewall bölümüne giriyorsun Firewall Rule Summary yazan yere giriyorsun WAN TO LAN seçeneğini seçiyorsun.APPEND tuşuna basıyorsun açılan pencerede

    active yazan kutu seçili olacak
    Action for Matched Packets :FORWARD
    Source Address List :ANY olacak sadece
    Destination Address List :ANY olacak
    Selected Services :Bölümünde 4662 (TCP) ve 4672 (UDP) (açmak istediğin port hangisiyse onları yazıcaksın örneğin emule için 4662 tcp ve 4672 udp portları için) portlarını ekleyeceksin. Ve sadece bu iki port olacak ANY sileceksin.
    Bu kadar yine takıldığın nokta olursa yardımcı olabilirim.Aynı portlar NAT bölümündede bilgisayarın ip sine yönlendirmen lazım.
    Port açma olayı zyxelde bu şekilde.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.