modemi aldık. sonra arkadaşın masaüstü pcye kurduk.. problem yok. çalışıyor.. 1. elimizde hp compaq nx9010 dizüstü var. bunu wreless ile internete beğalayabilirmiyiz.. nasıl? 2. wralessiz direk modemin portundan nasıl çıkış alıp bağlantı yapabiliriz. gerekli edavat nedir?(kablo,hub vs.) yardım lütfen..
o model laptoplarda wireless lan özelliği var. Ayrıca düz network kablosuyla da modeme bağlayabilirsiniz. Network konusunda hiç bilginiz yoksa bir bilgisayarcıya gitmeniz ya da TCP/IP konusunda biraz döküman okumanızın yararlı olacağını belirtmeliyim.
tamam çpraz kabloyla bağladık. ama wirallesten nasıl bağlayacağız. yardım
laptop in wireless ozelliğini neresinden açılıyorsa açacaksınız, ondan sonra kablosuz ağ varmı diye etraft arama yapacaksınız, sizin kablosuz modem de bir sorun yoksa şunu buldum dicek, bağlan diceksin bağlanacak...
wirelessi nasıl bağlarsın?
zyxelde WLAN ışığı yanıyorsa demekki açık onun wireless. yanmıyorsa console'a girip Wireless Landan enable yapıcan Wirelessi
1. Laptop alanların çoğunda Norton denen gıcık bişi var. özellikle Toshibalarda.. Nortonun ayarını biliyorsanız firewallunu kapatın. yada tamamen silin. Baş ağrısından başka bişi değil. wirelessi hep engeller.
2. Wireless açma kapatma düğmesi açık olup olmadığını görün
3. SP2 Wireless te daha randımanlı çalışıyor.
eğer firewall (norton, zone alarm) kapalı yada wirellesi engellemiyorsa, ve wireless düğmesi açık ise zaten alttan size uyarı verir Birden çok kablosuz ağ algılandı diye bişi der. üzerine tıkladın mı bağlan dersin bitti. wirelesste mac adresi ve wep şifrelemeleri kontrol et birde
quote:
Orjinalden alıntı: kafeinn
o model laptoplarda wireless lan özelliği var. Ayrıca düz network kablosuyla da modeme bağlayabilirsiniz. Network konusunda hiç bilginiz yoksa bir bilgisayarcıya gitmeniz ya da TCP/IP konusunda biraz döküman okumanızın yararlı olacağını belirtmeliyim.
ya düz network kablosuyla bağladık.. ama ben wiraless ten bağlanmak istiyorum. sorun şu bahsettiğim hp compaq nx9010 dizüstü bilgisayarda o bahsettiğin wiraless açma kapatma düğmesini bi türlü bolmadım. yardım lütfen..
nx9010de wireless normalde yok
bildiğim kadarıyla.. yoksa pcmcia kart mı taktınız?