Şimdi Ara

ZTE H267A Modem (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.416
Cevap
50
Favori
313.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamamdır hocam. Root şifremi aldım.
    Modemin kırmızı wan portunu bilgisayarın eth0'a bağladım.
    Gelen internet kablosunu da bilgisayar eth1'e bağladım. eth1 üzerinden pppoe-start çalıştırınca ppp1 oluştu.

TR069 açık bırakıp modemi reboot edince (factory reset değil) Root şifresi değişiyor mu?

Son olarak, yazınızın tamamını "Root" şifresi almak için sadece yapılması gerekenleri, en son bölümde ise ekstra ayrıntılara girseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 10 Mayıs 2020; 13:16:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

Tamamdır hocam. Root şifremi aldım.
    Modemin kırmızı wan portunu bilgisayarın eth0'a bağladım.
    Gelen internet kablosunu da bilgisayar eth1'e bağladım. eth1 üzerinden pppoe-start çalıştırınca ppp1 oluştu.

TR069 açık bırakıp modemi reboot edince (factory reset değil) Root şifresi değişiyor mu?

Son olarak, yazınızın tamamını "Root" şifresi almak için sadece yapılması gerekenleri, en son bölümde ise ekstra ayrıntılara girseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.
    Hocam şu wan sifresini almayı da bir anlatsanız basitce,elimdeki asus 68u var,zta267a iptal edip onu kullanmak istiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • androidmeda kullanıcısına yanıt
    pppoe-start pon dsl-provider ile ayni isi yapiyor bu sekilde cozmeniz de dogru olmus.

suan bunu yapabilecek bir yazilim uzerinde calisiyorum acikcasi, eger basarabilirsem onu yayinlarim, diger turlu dediginiz gibi bir bolum daha acabilirim.

TR069 u acik birakirsaniz her an degistirebilirler, ellerindeki yazilimla bunu sagliyorlar. ben de genieacs diye bir yazilimla deneyip gordum. dolayisiyla kapatmanizi tavsiye ederim.
  • androidmeda kullanıcısına yanıt
    Merhaba zte router ın root sifresi nedir paylasabilirmisiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozan47 O kullanıcısına yanıt
    Açıkcası varsayılan Root şifresi (eğer varsa) firmware üzerinde binwalk yapılarak bulunabilir:https://0x90.psaux.io/2020/03/22/Taking-Back-What-Is-Already-Yours-Router-Wars-Episode-III/

Ben Kaan hocamızın yöntemiyle Superonline sunucularına giden kendime özel root şifresini aldım. Her factory reset yapıldığında yeni root şifresi oluşuyor.

Kaan hocamızın yazdıklarına eklemek istediklerim var:https://www.kaanbasal.net/posts/a-journey-to-the-firmware-of-zte-h267a-part-ii/

İkinci bir ethernet kartınız yoksa "Configuring the PPPoE Client Connection" a alternatif şöyle bir yol izleyebilirsiniz:

Modeme gelen internet kablosunu çıkarın, bu hiç bir yere takılmayacak. PC LAN0 - Modem WAN bağlantısı (ppp0) kurun.
    Turkcell hatlı telefonunuzdan Hotspotu'u açıp Bilgisayarınızdan wifi ile hotspot ağına bağlanın. ifconfig ile WIFI donanımının adını alın. wlXXXX gibi bir şey olacak.

ppp1 yerine şunu yazın:

sysctl -w net.ipv4.ip_forward=1
    iptables -t nat -A POSTROUTING -o wlXXXX -j MASQUERADE

Bu linkten devam edin:https://www.kaanbasal.net/posts/a-journey-to-the-firmware-of-zte-h267a-part-iii/

Wireshark ile http paketlerini capture ettiğinizde hem Root şifrenizi alırsınız, hem de TR069 yönetim şifrenizi alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: androidmeda

Açıkcası varsayılan Root şifresi (eğer varsa) firmware üzerinde binwalk yapılarak bulunabilir:https://0x90.psaux.io/2020/03/22/Taking-Back-What-Is-Already-Yours-Router-Wars-Episode-III/

Ben Kaan hocamızın yöntemiyle Superonline sunucularına giden kendime özel root şifresini aldım. Her factory reset yapıldığında yeni root şifresi oluşuyor.

Kaan hocamızın yazdıklarına eklemek istediklerim var:https://www.kaanbasal.net/posts/a-journey-to-the-firmware-of-zte-h267a-part-ii/

İkinci bir ethernet kartınız yoksa "Configuring the PPPoE Client Connection" a alternatif şöyle bir yol izleyebilirsiniz:

Modeme gelen internet kablosunu çıkarın, bu hiç bir yere takılmayacak. PC LAN0 - Modem WAN bağlantısı (ppp0) kurun.
    Turkcell hatlı telefonunuzdan Hotspotu'u açıp Bilgisayarınızdan wifi ile hotspot ağına bağlanın. ifconfig ile WIFI donanımının adını alın. wlXXXX gibi bir şey olacak.

ppp1 yerine şunu yazın:

sysctl -w net.ipv4.ip_forward=1
    iptables -t nat -A POSTROUTING -o wlXXXX -j MASQUERADE

Bu linkten devam edin:https://www.kaanbasal.net/posts/a-journey-to-the-firmware-of-zte-h267a-part-iii/

Wireshark ile http paketlerini capture ettiğinizde hem Root şifrenizi alırsınız, hem de TR069 yönetim şifrenizi alırsınız.
    Hocam bu modemden sol fiber wan şifresini almanın bir yolu varmı?Varsa mümkünse basit bir şekilde anlatabilirmisiniz?

• ghettomania G kullanıcısına yanıt
    ZTE ile WAN şifrenizi öğrenmek için EN KOLAY yöntem

USB belleğe Rufus ile Pardus'u yazdırın.
    Modem arayüzüne girin. xxxx@fiber diye bir sayı var, bunu not edin.
    Modem'e factory reset atmayacaksınız. WAN portunu PC'nin ethernet kartına takın, diğer kabloları çıkarın.

Buradaki işlemleri yaptığınızda kabak gibi şifreyi xxxx@fiber yanında ekranda gösteriyor:
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-superonline-wan-fiber-kullanici-sifresi-oegrenme.615937/

ifconfig komutunun çalışması için: sudo apt-get install net-tools

• Alternatif olarak yukarıdaki işlemlerin hali hazırda yapıldığı şu sanal pc dosyasını da kullanabilirsiniz. Baya bir kişinin wan şifresini almasına yardımcı olmuştu:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/132525933

Yöntem aynı olduğundan H267A'da da çalışıyor.

• bu modemi köprü moda nasıl alabiliriz.
  • Değerli Arkadaşlar,

Zte V1 modemde 5GHZ ' da hız 100 mbps olmasına rağmen sayfa açılmaları takılıyormuş gibi geç açılıyor

Aynı durum sizde mevcut mu? V1 ile V2 arasında fark nedir?

Saygılarımla
  • Superonline abonesiyim, bir senedir hg255s modem kullanıyorum, cok problemli ne televizyonda ne de mibox ta stabil bağlantı alamıyorum. Modemden 2 - 3 adim ötede hız çok düşüyor. Dün taahhüt uzatınca ZTE modem talebinde bulundum. Gelen teknik servis ZTEyi çok kötüledi. Farkli bir hg255s verdiler ama sonuç aynı. ZTE modeme geçmelimiyim.

• ElectroTech E kullanıcısına yanıt
    Evet

• ghettomania G kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemi kullanabilirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-wan-internet-sifresi-ogrenme--99599747-28#137906035
  • ElectroTech E kullanıcısına yanıt
    TT Fiber'de benzerini dağıtıyor. Sanırım Superonline'ın ki ile aynı Router. sadece kendi logolarını ve yazılımlarını eklemişler. Oldukça memnunum. Tabii burada önemli olan faktör ISS. Tilgin kullanırken onda bile hiç sorun yaşamamıştım. ZTE ise harika.

ZTE H267A Modem
  • bir kac gundur, tum bu islemleri otomatik hale getirecek ufak bir yazilim gelistirmeye ugrasiyordum ancak daha bir sonuca ulasamadim.
    fakat gordugum kadariyla WAN sifresini kolayca bulmak icin de cok istek varmis, o nedenle sadece WAN sifresini gosteren kismi yayinladim.

macos ve linux da denedim ancak windows da deneme firsati bulamadim dolayisiyla calismazsa linux ya da macos da denemenizi tavsiye ederim.

oncelikle adresi vereyim:

NOT 1: Bu yontemin tum ISP lerde ve modemlerde calisacagini dusunuyorum. Hepsi ayni sekilde PPPoE PPP PAP kullaniyorlar.
    NOT 2: Modeme reset atmaniza gerek yok, eger reset atip baslarsaniz once varsayilan degerlerle baglanmaya calisacak sonrasinda gercek degerinizle tekrar baglanacaktir, o nedenle yazilimi erken kapatmayin.
    NOT 3: Calistiramaz ve hata alirsaniz once lutfen linux da deneyin, olmazsa mesaj atabilirsiniz.
    NOT 4: Windows kullanicilarinin PC lerine NPCAP yuklemeleri gerekiyor

- 2 ethernet portu olan PC ye ihtiyaciniz var. (ben USB ethernet kartiyla denedim bir sorun olmadi)
    - yukaridaki linkten isletim sisteminize uyan versiyonu indirin.
    - Modemin WAN portundan cikan kabloyu PC ye baglayin
    - GPON ya da ISP den gelen kabloyu PC'ye baglayin
    - * Yazilimi calistirmadan 1-2 dakika beklemenizi tavsiye ederim
    - Yazilimi calistirin (root ya da yonetici izni gerekebilir)
    - 2 adet interface secmenizi isteyecek. Sirayla bagladiginiz kablolara karsilik gelen interface in numarasini girin
    - Bekleyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan_b -- 13 Mayıs 2020; 20:13:47 >

• Bu modeme Openwrt yad dd-wrt ile sertifika kurulumuzla uğraşmadan Superonline ın verdiği haliyle OVPN kurulabiliyor mu? Ram ve flash değerleri yeterli işlemcisi de hayli yeterli gibi aslında, kurulum yapılabilse trafiğin altından Archer C7 router ıma göre çok daha iyi kalkar.

Geçenlerde Archer C7 yi sırf bunun için alıp flash atmıştım ancak aslında çok da kullanmadığımı fark ettim ondan ikinci router ımı Smart TV ve SoL un TV+ ı ardına koyarak (statik IP de atadım Archer a DHCP tablosundan) Smart TV de çok rahat Chromecast yapabildiğimi fark ettim. TV uzunca bir Ethernet ile doğrudan ZTE ye bağlı olunca olmuyordu ama araya ikinci router koyunca yapmaya başladı. Hazır C7 düzgün kullanım kazanmışken ZTE ye de VPN yüklenebilse çok iyi olurdu aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_b

bir kac gundur, tum bu islemleri otomatik hale getirecek ufak bir yazilim gelistirmeye ugrasiyordum ancak daha bir sonuca ulasamadim.
    fakat gordugum kadariyla WAN sifresini kolayca bulmak icin de cok istek varmis, o nedenle sadece WAN sifresini gosteren kismi yayinladim.

macos ve linux da denedim ancak windows da deneme firsati bulamadim dolayisiyla calismazsa linux ya da macos da denemenizi tavsiye ederim.

NOT 1: Bu yontemin tum ISP lerde ve modemlerde calisacagini dusunuyorum. Hepsi ayni sekilde PPPoE PPP PAP kullaniyorlar.
    NOT 2: Modeme reset atmaniza gerek yok, eger reset atip baslarsaniz once varsayilan degerlerle baglanmaya calisacak sonrasinda gercek degerinizle tekrar baglanacaktir, o nedenle yazilimi erken kapatmayin.
    NOT 3: Calistiramaz ve hata alirsaniz once lutfen linux da deneyin, olmazsa mesaj atabilirsiniz.

- 2 ethernet portu olan PC ye ihtiyaciniz var. (ben USB ethernet kartiyla denedim bir sorun olmadi)
    - 2 adet interface secmenizi isteyecek. Sirayla bagladiginiz kablolara karsilik gelen interface in numarasini girin
    - Bekleyin...
    32bit laptop,win7 yüklü ve tek ethernet girişi var,vermiş olduğnuz linkteki hangi dosya veya dosyalari indirmem gerekiyor?Ayrica biraz daha basit ve sıralama şeklinde yani madde madde açıklayabilirmisiniz?Şu wan sifresini alıp kendi modemimi kullanmak istiyorum artık.Bu işi ancak siz çözersiniz hocam.Kurtarın beni su modem allah rızası için.

• quote:

bir kac gundur, tum bu islemleri otomatik hale getirecek ufak bir yazilim gelistirmeye ugrasiyordum ancak daha bir sonuca ulasamadim.

- Bekleyin...
    32bit laptop,win7 yüklü ve tek ethernet girişi var,vermiş olduğnuz linkteki hangi dosya veya dosyalari indirmem gerekiyor?Ayrica biraz daha basit ve sıralama şeklinde yani madde madde açıklayabilirmisiniz?Şu wan sifresini alıp kendi modemimi kullanmak istiyorum artık.Bu işi ancak siz çözersiniz hocam.Kurtarın beni su modem allah rızası için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghettomania

Alıntıları Göster
    Hocam ne yazik ki tek ethernet ile bu isi cozmek o kadar kolay degil ancak blog postta anlattigim sekilde pppoe-client yerine wifi kullanarak cozebilirsiniz o da karmasik bir islem.
    Onun disinda ya usb ethernet falan almaniz gerekiyor ya da vakit buldugumda gelistirmeyi dusundugum bir sey daha var onu beklemeniz gerekiyor.

daha basit nasil anlatirim bilemedim acikcasi hersey maddeler seklinde aciklandi, 2 ethernete kablolari takip yazilimi calistirip seceneklerden 2sini secmeniz gerekiyor.

Windows 32 bit icin windows_x86 olani indirmeniz gerekiyor.

• quote:

Hocam ne yazik ki tek ethernet ile bu isi cozmek o kadar kolay degil ancak blog postta anlattigim sekilde pppoe-client yerine wifi kullanarak cozebilirsiniz o da karmasik bir islem.
    Onun disinda ya usb ethernet falan almaniz gerekiyor ya da vakit buldugumda gelistirmeyi dusundugum bir sey daha var onu beklemeniz gerekiyor.

daha basit nasil anlatirim bilemedim acikcasi hersey maddeler seklinde aciklandi, 2 ethernete kablolari takip yazilimi calistirip seceneklerden 2sini secmeniz gerekiyor.

Windows 32 bit icin windows_x86 olani indirmeniz gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam bu iş için tavsiye edeceğiniz ucuz yollu sadece wan sifresini alacagım bir usb ethernet tavsiye edermisiniz?Ayrıca bilgisayar yazılım konusunda çok zayıf olduğmdan daha basit anlatım derken,,madde madde anlatım kastetmiştim.Veya bir video cekip youtubdan paylaşmayı deneyebilirsiniz ki benim gibi acemiler için kolaylık olsun.Size bu konu da minettarım.Allah sizden razı olsun.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.