Şimdi Ara

ZOTAC ZBOX ailesi Skylake işlemciler ile güncelleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ZOTAC ZBOX ailesi Skylake işlemciler ile güncelleniyor

Mini PC dendiği zaman akla gelen ilk üreticilerden olan ZOTAC, popüler ZBOX serisini Skylake işlemcilerin çıkışı ile birlikte güncellemeye başlıyor. İlk etapta iki ZBOX versiyonu, Skylake işlemcileri ile birlikte tüketicilerin karşısına çıkıyor. 

ZOTAC'ın yeni serisinde tek bir model mevcut ancak bu kez hem barebone hem de tam donanımlı iki versiyonuna yer veriyor. ZOTAC ZBOX MI551 adındaki modelde 2.2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Intel Core i5-6400T işlemcisi yer alırken, grafik tarafında ise Intel HD 530 bulunuyor. Model, HDMI 1.4 portu üzerinden tek 24Hz, DisplayPort 1.2 üzerinden çift 60Hz tazeleme oranı ile 4K çözünürlükleri aktarabiliyor. Toplamda ise 3 ekran desteklenmiş oluyor. 

Üzerinde 16GB'a kadar 2 adet DDR3L-1600 MHz RAM slotu olan model 1 adet M.2 SATA SSD ve 1 adet 2.5 inçlik depolama sürücüsü slotu barındırıyor. Hem standart USB 3.1 hem de Type-C standardında USB 3.1 girişleri olan model bu sayede 10Gbps hızlarına kadar veri aktarımı sunabiliyor. WiFi AC ve Bluetooth 4.1 yanında çift Gb Ethernet bağlantısı da yer alıyor. 

Windows 7, 8 ve 10 işletim sistemleri ile uyumlu olan ZOTAC ZBOX MI551 modeli 460$ fiyat etiketine sahip. ZOTAC ZBOX MI551 PLUS versiyonunda ise 4GB RAM ve 120GB M.2 SATA SSD ön yüklü olarak geliyor. Bu versiyonun fiyatı ise 560$ seviyesinde. Modellerin satışına gelecek haftalarda başlanacak.  

• Donanımsal özelliklerine bakıldığında bu fiyat makul düzeyde sanki. Ancak bu tarz ürünler kullanmamış biri olarak; donanımın performansa yansıması ve verim nekadar olur sorusu düşündürüyor beni. Bu ya da benzeri cihazları deneyen varsa yorumlarını bekleriz.

• 4 senedir anneme özel olarak tv ye bağlayıp kullanması için aldığımız bir zbox var. Artık beni emekli edin diye söyleniyor. Açıkçası güzel ürünler lakin doların durumu ve yüksek fiyatı dolar olarak, düşündürüyor. Tercih edilesi ürünler bu yönde. Şık ve kullanım açısından da rahat ama bu fiyatı vermektense bi laptop alıp, gerektiğinde başka yerlerde de kullanabilmek iyi olur sanırım. Yani en azından benim değiştirme politikam buna döndü resmen bu haberde.

• Masaustleri yakında cebe girecek.

• içine bide 950 koysalar harika olcak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.