Şimdi Ara

Zotac 3080 Ekran Kartımı PCI_E1 Soketinde Çalıştıramıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
2
Favori
2.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imkan bulursaniz baska bir islemci ile deneyin sorun devam ederse sorun muhtemelen anakartta

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilfiğim kadarıyla b550 çipsetli anakartlarda gen4 desteği yok. Sadece işlemciden dolayı geliyor. O da az önce linkini paylaştığım anakartınızın dökümanında görselle anlatılmış. Ekran kartınız da sadece gen4 destekliyor. O da sadece 1. yuvada işlemciniz uyumluysa sağlanabiliyor. Bu yüzden 2. yuvada 3080i kullanamazsınız.

• qwert7610 kullanıcısına yanıt
    Biostaki ayarları Gen3 ve Gen3 yapıp lanei de hem autoda hem de X8+X8 yapıp denedim yine aynı hocam.
    Arkadaşın bilgisayarda deneyeceğim artık mecburen.

• byarsslan kullanıcısına yanıt
    5800X gen4 uyumlu değil mi hocam acaba?
    2.yuva dediğiniz PCI_E4 sanırım onda sorunsuz çalışıyor 3080. Çünkü PCI_E2 ve PCI_E3 yuvaları ekran kartı soketi değil.

• :) ilk mesajımda dediğim gibi 2. den kastım 2. x16 yuva. aradaki 2 yuva x1.

hayır 5800x gen4 uyumlu olduğu için 1. x16 yuvada pcie 4.0 destekleniyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byarsslan -- 19 Mayıs 2022; 23:6:14 >
  • ekran kartinda sorun oldugunu dusunmuyorum fakat onuda pci ex 4.0 destekli bir pc de denerseniz iciniz rahat olur ama bnm ilk tahminim islemci 2. anakart

sorun 1. pci ex 4.0 destekli sokette calismamasi ekran kartinin bu arada b550 ler gen4 destekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwert7610 -- 19 Mayıs 2022; 23:10:59 >
    Pci-e4 te çalışıyor hocam ne hikmetse kart ben de anlamadım biosta Gen4 e çektim yine aynı

Zotac 3080 Ekran Kartımı PCI_E1 Soketinde Çalıştıramıyorum

• m2 yuvasındaki ssd gen 4 mü

M2 yuvasındaki ssd 980 Pro hocam gen4 evet.

• Mümkünse onu gen3'e çekip deneyebilir misiniz? Ya da 2. slota takıp. 1. m2 slotu ve ve x16 slotu doğrudan işlemciye bağlı. O yüzden gen4 alınabiliyor. Aama buraya verilen hat sayısı ikisini kaldırmıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byarsslan -- 19 Mayıs 2022; 23:21:59 >
    Geçen gün 980proyu direk söküp Pci-E1 e kartı denedim yine VGA uyarı ışığı vermişti.
    Nasıl yapabilirim hocam dediğinizi?

• hocam m2 ssd yi komple cikarip takili olmasin denermisin

• qwert7610 kullanıcısına yanıt
    Geçen gün denemiştim hocam herhangi baska hdd,ssd takılı olmadan çalıştırdım yine VGA uyarı ışığı yaktı bip sesiyle.

• pc yi yeni mi kurdun sorun tam ne zaman basladi

• Senin anakartta veya gpu'da problem olabilir hocam.
    Senin setup'a benziyor. Sadece ssd wd black ama zaten o da gen 4.

https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D8xgUaEkB_5g&q=EgQuLZpEGIbWmpQGIhB8BvXmr0RztwLc6_czvd7gMgFy

edit: gpu, pgpu olarak yanlış yazılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byarsslan -- 20 Mayıs 2022; 7:36:16 >
  • Ekran kartını taktığında fanlar falan dönüyor mu hocam yani güç gidiyor mu karta?

• Pili hiç takmadan da deneyebilirsin maksat zaten çalışıp çalışmadığını anlamak.

• çok saçma bir hata ya keşke aynı ile olsak denemek istiyorum

PCI_E4: PCIe 3.0 x4 (PCH)

diyor hocam yani çok yavaş 4. slot

bios uefi modda değil mi güncel olan bios versiyonu o csm yada legacy eski bios oluyor yenisi uefi soruyorum sadece ayarı değiştirmeyin ama windowsa giremezsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 20 Mayıs 2022; 0:16:56 >
  • berk70 kullanıcısına yanıt
    Uefi modda hocam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.