Şimdi Ara

Zorlu dönemlerden geçen Intel, Arm’daki tüm hisselerini sattı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sen güncelden bahsediyorsun. Benim güncelle işim olmaz. İlerisi daima ilerisi gerek bize.

-Sözüm sana değil, lafım meclisten dışarı: Kimi AMDciler "intel bize yıllarca 4/8 işlemci verdi ühühühühü:(((" diyerek geçmişte yaşar. Bilgiye ve yeniliğe kapalıdır çoğu. Komplo teorilerinden örülü kozalarda yaşarlar ve tüm dünyayı her şeyi komplo teorilerle açıklamaya kalkarlar.

-Boşnak Ağa gibi günde 2 tepsi Boşnak böreği yemeden karnı doymayan, 2 tepsi börek olmadan 142 IQ barındıran beynini yeterli glikoz ile besleyemeyen aykırı tipler daima ileriye bakar. Güncelle bile işi olmaz benim gibi tiplerin. Geçmiş ve güncel bunlar fasa fiso. Esas eğlence ileride olacaklar. Onu görmek için de bilgi lazım, fıldır fıldır dönen gözler lazım, lazım oğlu lazım  

Bak tekrar ediyorum 1968'den beri adamların mottosu "af yok çat çat çat"

Bundan kaçış yok.

Yazdım işte: Bu işler parayla değil sırayla  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 15 Ağustos 2024; 1:20:17 >

• Symbianist S kullanıcısına yanıt

Eklemek istedim:

"Yani bu da Apple’ın Intel’den daha iyi işlemci yaptığının bir kanıtı."

Yanlışsın. Apple şu anda intel'den daha iyi işlemci yapmıyor. Apple şu anda intel'den çok daha iyi işlemci yapıyor. Tasrımları sektörün en iyisi. Yapılması gereken ne varsa hemen hepsini yapmışlar yapıyorlar. bilmem kaç yıllık işlemci tasarımcısı Apple şu anda yüz yıllık intel'e (ve bu arada diğer tasarımcılara) işlemci nasıl tasarlanıyor dersi veriyor.

Apple tasarımları şu anda açık ara en iyi tasarım. İntel zaten bu yüzden lunar lake'de Apple'dan esinlendi. İntel düzeltiyor kendini. 1.8nm de yardımcı olacak ama Apple görünür gelecekte en iyisi olarak kalacak gibi. Çok şahane bir temelleri var. Hakkını vermek gerek. 

• Kime satmış peki ARM'daki hisselerini?

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Apple işlemcilerindeki Neural Engine denen yapının benzeri şu anda Intel mimarisinde var, Intel boşuna bu mimariye yatırım yapmıyor zaten hocam. Apple'ın CPU + GPU tümleşik yapıda ve düşük güç tüketimli bir tasarım anlayışı var, o yüzden bence desktop X86'ya rakip olmaları çok zor.

M4 Meteor Lake mimarisinden iyi görünüyor tabi benchmark'larda, Mobile Lunar Lake mimarisi Apple mimarisine daha çok benziyor olacak, bakalım M4 karşısında ne yapacak.

• Devran değişiyor artık mimari ya da işletim sistemi önemi azalıyor ve çok önemli olmayacak bir noktadan sonra. Onu geliştiren firma çalışma detaylarını kullanıcıdan gizleyecek. Daha doğrusu kullanıcının buna çok ihtiyacı olmayacak, sadece kullanıma odaklanacak. Böylece ürünler arası geçiş kolaylaşacak.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

"Fabları elden çıkarıp AMD gibi tasarımcı olurlar TSMC'ye yada o gün en iyi dökümcü hangisi ise ona giderler. Fabların bitmek bilmeyen ağır AR-GE ve yatırım yükünden kurtuldukları için tasarıma abanıp müthiş ürünler çıkartırlar. Bugünkü intel'den çok daha küçük bir firma olurlar ama hala devasa ve para basan bir firma şeklinde olacaklardır bu durumda dahi."

Dayı sen kendi ağzınla itiraf ediyon AMDnin tasarıma abanıp müthiş ürünler çıkarttığını. Bir tüketici olarak müthiş ürünü almak istemiyor musun yoksa ?  

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.