Şimdi Ara

Zor fonksiyon sorusu arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 9. sınıf yarın mat. sınavımız var 5 fonksiyon 3 bağıntı 1 küme 1 mantık var. Çok zor olacağından korktuğum için acaba sizin bildiğiniz zor bir soru tipi var mı?

Fonksiyonlardan Bileşke fonk., permütasyonlu fonk. , parçalı fonk. yok yani ters fonksiyonların sonuna kadar dedi hoca. Ben kötü değilim de bizimkiler 1. sınavda da ben böyle derken hiç beklemediğim şekilde sordular. Ondan değişik veya zor bir soru tipi falan var arıyorum örnek için.

• Fonksiyonlarda zor soru ne arasın. Ders kitabındaki ve defterindeki örnekleri çöz yetecektir. Olmadı 1 adet ygs soru bankası edin ordan çöz
  • Şimdi tam doğru yazamıcam ama bana şöyle sorular hep zor geliyor zaten yapamdıklarım bir bunlar arkadaşların dedikleri gibi fonxlarda hiçbir şey yok.
    f={(1,3).(2,1)}
    g={(2,3),(4,6)} 3f+2g şeklinde fonksiyon değerleri sorulanlar.
  • harbi ya @özgr biz de arkadaşlarla okulda uğraştık f+g'yi soruyoordu aynen buna benzer biir soruydu. Nedense kolay dedik hepimiz ama çözemedik.

Bir de şu 4 işlemde A kesişim B olayı falan var onu da bir söyler misiniz tam nasıldı?
  • f(4x-2)=xin küpü + 1 ise f üzeri -1(0)=?

f(x) = ax-13 / 8x-7 fonksiyonunun tersi kendisine eşit olduğuna göre f(-6) = ?

f(x) = xin karesi - x + 1 olduğuna göre f(1-x)-f(x) nedir ?

2.f(x-2)=3+f(x-1) ve f(1) =4 ise f(4) = ?

f(x)=x.f(x+1) f(4) = 4/3 olduğuna göre f(2)=?

f(x)-F(x+1)=4 ve f(1)=2 ise f(10)=?

f(2x+1)=xin karesi+3/5 ise f(x) =?

f(x+1)=4xkare - 5ax-1 ve f(2)=8 ise f(-3)=?
  • Korkma fonksiyonlardan derste dinleyip anladıysan, iyi bir çalışmayla pekiştirirsin basit çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

f(4x-2)=xin küpü + 1 ise f üzeri -1(0)=?

f(x) = ax-13 / 8x-7 fonksiyonunun tersi kendisine eşit olduğuna göre f(-6) = ?

f(x) = xin karesi - x + 1 olduğuna göre f(1-x)-f(x) nedir ?

2.f(x-2)=3+f(x-1) ve f(1) =4 ise f(4) = ?

f(x)=x.f(x+1) f(4) = 4/3 olduğuna göre f(2)=?

f(x)-F(x+1)=4 ve f(1)=2 ise f(10)=?

f(2x+1)=xin karesi+3/5 ise f(x) =?

f(x+1)=4xkare - 5ax-1 ve f(2)=8 ise f(-3)=?

biz bunlara okulda soru demiyoruz çerez bunlar.(ciddiyim bak sınava çalışırken bile çözmem bunları) Ha bana inanmıyorsan sana anlatıyım ilk 3 tanesini kısaca 1.'cide yer değiştirirsek f üzeri -1 içerisinde x^3(x'in küpü)+1 = 4x-2 buradan f-1 x küpe = 0 dersek x=0 olur oradan da f(0)= 4.0-2 'den =-2 olur.

2.cide a'yı 7'nin yerine eksi yaparak -a olarak atarız 7'yi de x 'in kat sayısı olarak artı yaparak +7 diye atarız ters fonksiyon kuralından böylece çıkan yeni rasyonel ifade verdiğin ifadeyle eşit olur oradan da artık x yerine f(x) fonksiyonunda -6 koyarız ... vs.vs. bulunur.Kağıt kalem olmadığı için elimde uzatmıyorum.

3.cüde ise f(x) fonksiyonunda x yerine "x-1" yazarak f(x-1) fonksiyonunun eşitini buluruz sonra soruda f(x-1) yerine çıkan eşiti ve f(x) yerine de verilen eşiti koyarsak çözeriz...

diğerlerini yazmıyorum.

---------------------------------------------------------------

Bu arada bir soru buldum çözemedim bir bakar mısınız?

f(x-1/x) = x^2+1/x^2+1 ise f(x)= ? cevap: x^2+3 olacak. Ben direk x yerine x+1/x yazdım bu sefer tam 1 sayfa uzun bir açılım oldu oradan da x üzeri 4'ler falan iyice çok karma karışık bir şey oldu düzenlediğimde de sadece paydasını x^2+3 buldum. Anlatabilecek olan var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada bir soru buldum çözemedim bir bakar mısınız?

f(x-1/x) = x^2+1/x^2+1 ise f(x)= ? cevap: x^2+3 olacak. Ben direk x yerine x+1/x yazdım bu sefer tam 1 sayfa uzun bir açılım oldu oradan da x üzeri 4'ler falan iyice çok karma karışık bir şey oldu düzenlediğimde de sadece paydasını x^2+3 buldum. Anlatabilecek olan var mı?

cevap bir çıkıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.