Merhaba MEB kampayasından aldığım TOSHIBA dizüstü bilgisayarda Zone Alarm Pro 5.5 kullanıyorum. Fakat bilgisayarın açılışında çok geç geliyor. Microsoft Bootvis kullandım. Fakat o da fayda etmedi. Ne yapmalıyım. Zone alarmı daha çok firewall, antivirus ve web filitresi olduğu için kullanmak istedim. Bana bu üçü de lazım. Tek programda olması gayet güzel fakat bu sorun olmasa daha iyi olacak. Bu üç özelliği de desktekleyen ve sistemimi kasmayacak bir program varsa yazar mısınz? Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. Erhan....
Cevap verecek kimse yok mu?
Zone Alarm Pro bence alanının en iyi programı, yok ben bunu kullanmam dersen blackice ve ya Norton internet Security programları sana bir alternatif olabilir.
Sorunun bir değil birden fazla nedeni olabilir.
1) Ramlerin düşük olabilir ya da stabil olarak çalışmıyorlardır (Toshiba da böyle birşey olmaz ama bir ihtimal) 2) Zone Alarm programı yüksek ram yiyen ve sistemi kasan bir programdır ve seni bekletmesi gayet doğaldır. Birçok virüs programı özellikle norton sistemi açışta çok kasar ve kullanıcıyı fazla bekletebilir. Yani bekleme deyince senin beklemeden kastettiğin şey göreceli olabilir. 1-2 dakika mı, 30 saniye mi? 3) Disk Defragmanter kullanarak HDD'deki bilgilerini düzenleyebilirsin, bu sistem performansını artırabilir. 4) Yapı itibari ile Zone alarm'ın yanında kullandığın ek programlar açılırken bekleme sürenin artması doğal