Şimdi Ara

İzmir’de sokakta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden vatandaşlar.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
3.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Particilik gözeterek, ister var olan sorumluluğu görmezden gelmek şeklinde olsun, isterse olmayan bir sorumluluğu ilgisiz bir kuruma yüklemek şeklinde olsun; her ikisi de bizi akıl ve vicdan körlüğü noktasına taşır.

Örneğin, Beşiktaş'taki 29 ölümlü yangın doğrudan (denetim ve ruhsat konuları yüzünden) CHP'li belediyenin sorumluluğunda. Böyle insani konulara şu parti, bu parti gözlüğüyle bakılmaz. İzmir'deki de, eğer belediye farklı partiden olsaydı bile, elektrik kurumunun sorumluluğunda derdim.

"Yerel hizmetler" deyip her şeyi aynı torbanın içine atamazsınız.

Elektrik işleri ayrı bir kuruma aittir.

Telefon işleri ayrı bir kuruma aittir.

İnternet işleri ayrı bir kuruma aittir. (Sizin seçiminize göre, telefon işi ile internet aynı kurumda da olabilir.)

Kablolu TV işleri keza yine öyle.

Su ve kanalizasyon işleri tabii ki belediyeye aittir.

V.s.

Bu arada, "dolaylı" sorumluluk açısından bakılacak olsaydı, elektrik işlerini özel şirketlere devredip, onların sözleşmelerinde geçen altyapı iyileştirmelerini yapıp yapmadığını denetlemeyen iktidar da tabii ki sorumlu tutulabilirdi. Ama şu an burada can yakıcı bir olay varken bunu tartışmanın zamanı ve yeri değil. Yani, sizin sandığınız gibi "iktidar sorumlu" imasında bulunmuş değilim.

Siz de bırakın artık şu "her şeye particilik gözlüğüyle bakmayı" !..

• İzmir'in tamamına yakını bu ölüme maruz kalsa yine de sağ kalan kişiler bu tembel, beceriskiz ve rüşvetçi belediyeye oy vermeye devam edecektir.

Ölenlere Rahmet diliyorum. Yazık.

• bunun sorumlusu ve suçlusu artık halkın kendisidir... gördüğüm kadarıyla millet bir birini tehdit ediyor... yarın bir gün benzer şekilde ben öldüğüm zaman yine böyle bir konu açılacak ve herkes burada saçma sapan konuşacak... sizler burada akp yi yada chp yi savunurken ben ölmüş olacağım ve işini düzgün yapmayan kişiler yine görevlerinde olacak.

bence burada çoğu insan korkak, akp li vatandaşı tehdit eden chp şakşakçısı, bence sende korkaksın, gelmek istersen ben sana adres vereyim bakalım ne yapacaksın?

bu kadar net konuşmamın sebebi nefret ile dolmuş olmamdır, niye nefret doldum? şu konuda 2 masum insan ölmüş ve birileri halen akp yi savunuyor, öbürleri halen chp yi savunuyor... sizin akp aşkınız yüzünden yada chp aşkınız yüzünden biz vahşi şekilde can verecek isek o zaman buyur kardeşim, cesareti olan çıksın karşıma... chp yada akp için ölmek isteyen varsa görüşebiliriz.

haa belki aklınız başına gelir, belki akp olsun chp olsun bunların alayının halkı sömürdüğünü görürsünüz... ve o zaman bu sertliğimizi onlara karşı gösterirsek bu politikacılar gerçekten de kaçacak delik ararlar ve ülke düzene girer... ama önce topu bu politikacılara yönelteceksiniz, bir birinize değil...

ölen iki vatandaşın suçlusu oranın esnafıdır, bu kadar.

• por favor kullanıcısına yanıt

pek değişen bir şey yok, senin akp yi körü körüne savunman gibi onlarda chp yi savunuyor, bana sorar isen akp ve chp destekçileri bu ülkenin kanseridir ve yok edilmeleri gerek.

• Sorumluları Gediz Elektrik ve Konak Belediyesidir. Olay İzmir'de değil de Konya'da olsaydı CHP'liler belediyeyi, AKP'liler ise elektrik dağıtım şirketini suçlayacaktı fakat olay İzmir'de olduğu için CHP'lile elektrik dağıtım şirketini AKP'liler ise belediyeyi suçluyor.

Böyle vatandaşı olan bir ülke, en iyi bu şekilde yönetilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nikita7404

pek değişen bir şey yok, senin akp yi körü körüne savunman gibi onlarda chp yi savunuyor, bana sorar isen akp ve chp destekçileri bu ülkenin kanseridir ve yok edilmeleri gerek.

Benden başlayın inşallah.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Atatürk'le ilgili yazdıklarını da ayrıca savunmana eklersin.  

Havai hat değil ki zaten yeraltı kablosundan kaynaklı kaçak olmuş ne alaka konuyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolda kendi halinde giderken ölüyorsun. Vay anasını ya.

• Cem kullanıcısına yanıt

Aynen eklerim 😂😂😂 sanki kalkıp hakaret ediyorum

Sizin tayfanin ikonik savunması , Atatürk çocuğum Atatürkçü biriyim , atamm atammmmmm kapanış

Bak bunu da ekleyip, hani ak parti Allah din diye pazarlıyor ise kendisi sizin tayfa da Atatürk ile pazarlıyor bu kadar basittir

• İzmir sadece ülkemizin değil dünyanın en kötü yönetilen şehri. Bu kadar kötü yönetilen bir şehir dünya tarihinde yoktur. İzmir'in içinde yaşayanlar bunu göremiyor. Dışarıdan bakınca yönetilemediği çok net belli oluyor.

• Bgn22 B kullanıcısına yanıt

Ben parti meselesi gitmiyorum, burda bahsedilen insanların korkusu ile oynayıp istediği gibi at koşturan gün sonunda nasıl iktidar dij güçler , Allah din diye kaciyorsa CHP de bak beni seçin yoksa hepiniz Afganistan olacaksınız, ak parti üstünüze çıkacak vuracak kırbacı diye algı yaratıyor

Benim dediğim muhalefet CHP mi sadece git başka parti den hizmet getiren bak, yerel işlerde belediye den izinsiz çivi atıyor musun ? Devlet ile belediye işleri ayrı , senin yerinde olmuş olan olayı hayır özelleştirilmiş bunu devlet bakacak diyorsun, halbuki belediye Rum değil devletin zaten

Hani ak Parti'nin olduğu yerlerde nasıl rant gırla ise chp belediyesi az üstünü kaldır aynısı

Burda parti de sonuna kadar sorgular size oy verdik derim

İktidar ayrı sorumlu ama baş sorumlusu belediye dir

O kısmı, davayı açtığında hakimle konuşursunuz. 

• bu çok berbat insanın kanı çekiliyor kaç gündür psikolojimi bozdu bu haber.

• Şimdi normal şartlarda olması gereken acilen şudur;

İzmir Büyük Şehir Belediye başkanı

Olayın yaşandığı ilçenin belediye başkanı

Olayın yaşandığı bölgenin elektrik sorumlusu elektrik dağıtım firmasının sorumluları

İlk etapta hepsi kasten adam öldürmeye tam teşebbüs, adam öldürme ve görevi kötüye kullanma suçlarından ters kelepçe tutuklanıp, yargılanmaya başlanması gerekmektedir.

Savcıları göreve davet ediyorum.

• milliyet
    Son dakika: İzmir'deki elektrik faciasında 29 gözaltı kararı
    https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-izmirdeki-elektrik-faciasinda-29-gozalti-karari-7155806
  • Celal Şengör'ün dediği doğru galiba. Kültür seviyemiz Afganistan düzeyinde demişti.
    Şu vahim olayda bile parti, siyaset tartışıyoruz.
    Herkesin üzerinde birleşmesi gereken tek düşünce "bu bir rezalettir, sorumlular kim olursa olsun hesap vermelidir" olmalıydı. Biz kısır tartışmalara giriyoruz, tencere dibin kara muhabbeti yapıyoruz.

• Navi kullanıcısına yanıt

İşte sorumlular bulunmuyor.Belediye şirkete,şirket belediyeye topu atiyor.Arada bu ozelleştirmeyi akp yapti onun sorumluluğundadir diye savuşturma,dikkat dağıtma taktikleri de oluyor.En son karşıliklı davalar da açıĺır,partimizi belediyemizi şirketimizi karalamaya çalışan gruplara karşı yasal haklarimızı vs diyerekten.Dava yıllarca sürer.Hakimin de kafası karışır,dava sonuçsuz kalır.Ölen öldüğü ile kalır

• Navi kullanıcısına yanıt

Bu rezalet Türkiye'nin ayıbıdır. Sorumlusu parti farketmeksuzin bedel ödemelidr ki bir daha bu tarz bizim açımızdan utanç verici bir şekilde insanlar can vermesin .

Mahkeme emsal oluşturacak ağırlıkta bir karar vermeli , bu rezalete payı olan tüm kurumlar çok ciddi bir biçimde soruşturulmalı. Bu ihmalkarlığa yol açan bürokratik eksiklikler giderilmeli.

Yapılacak mi ne yazık ki hiç güvenmiyorum.

Buranın belediyesi de topu hiçbir yere atmasın onlarında sorumluluğu var .

5 6 yıl önce aynı yerde köpek ölmüş, kablonun yerin 60 cm altından geçmesi gerekirken kabak gibi toprağın üstünde veya hemen altında disenmis. Bu ihmalkarlik sonucu geliyorum demiş bir cinayet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 14 Temmuz 2024; 15:56:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.