Şimdi Ara

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı - Ankara/Etimesgut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
48.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 23 şubatta ordayım inş. Acemiliğimi yapacağım. Nasıl bir yer bilen ya da orda askerlik yapan arkadaşlar varsa aramızda, tavsiyelerini dinlemekten mutlu olurum. Dağıtımda çoğunlukla nereler çıkıyor 2. merak ettiğim hususta bu. 91/1 tertiplere şimdiden hayırlı teskereler

• Dunyanin en buyuk tumenidir. Cok fazla rutbeli oldugu icin cok rahat olacagini sanmam :( arkadaslarimin cogu acemiligi orada yapti ve hepside usta birligine bati ya gitti izmir kirklareli gibi
  • devasa büyüklüktedir. tankçı olmakta biraz can sıkıcı ama askerlik nihayetinde..
  • usta birliğinin genelde batıya çıkmasına sevindim
  • karizmatik38@msn.com aynı yerde askerlik yapacagım eklede gitmeden gorüşelimmmmm
  • ekledim kardeşim
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 89/2 olarak orda yaptım askerliğimi
    acemi birliğim 1. alay 1. tabur 4. bölük tü
    usta birliğim lojistik destek komutanlıgı karargah takımı

ehliyetin varsa fiziğin düzgünse 2. alaya gidersin söför taburunda eğitim görürsün ve doğuya gidersin usta birliğine %90
    ehliyet yoksa fizikte sıkıntı varsa kilo problemı fln yada boy cok uzunsa 1. alaya gidersin ve doldur boşaltcı olursun %70 doğu gıdersın %30 batıya :)

usta birliği olsaydı istedigin yere aldırırdım senı tanıdık komutan cok var ve torunlarım su an en ust devre severlerdi beni ayar cekerdım ama acemı bırlıgıyse yapacak bırsey yok :)
    merak ettıgın bırsey varsa yardımcı olurum her turlu

edit: dünyanın en büyük 2. tümenidir 1. değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isisis -- 13 Şubat 2011; 16:00:25 >
  • Her yer çıkabilir o şans askerde görev icabı 2-3 kere zırhlı birliklere gitmiştim yemekhanede yarım ekmek köfte + kola dağıtmışlardı şaşırmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: isisis

89/2 olarak orda yaptım askerliğimi
    acemi birliğim 1. alay 1. tabur 4. bölük tü
    usta birliğim lojistik destek komutanlıgı karargah takımı

ehliyetin varsa fiziğin düzgünse 2. alaya gidersin söför taburunda eğitim görürsün ve doğuya gidersin usta birliğine %90
    ehliyet yoksa fizikte sıkıntı varsa kilo problemı fln yada boy cok uzunsa 1. alaya gidersin ve doldur boşaltcı olursun %70 doğu gıdersın %30 batıya :)

usta birliği olsaydı istedigin yere aldırırdım senı tanıdık komutan cok var ve torunlarım su an en ust devre severlerdi beni ayar cekerdım ama acemı bırlıgıyse yapacak bırsey yok :)
    merak ettıgın bırsey varsa yardımcı olurum her turlu

edit: dünyanın en büyük 2. tümenidir 1. değil :)

EK :: Rusyadaki tümen dagıtıldıgından şuanda Zırhlı birlik bakımından en büyügü...

• 75 günlük acemi eğitimimi tamamladım. 2 alay 2 tabu 1 bölükteydim. sorusu olanlara yardımcı olabilirim :)
  • 92/1 Arkadaşlar 21 şubat 2012 teslim oluyorum :) varsa
    Ankara etimesgut Zırhlı birlikler okulu ve eğitim komutanlığı gitmeden tanışalım;))
  • 80/3 olarak acemi birliğini 3 ay süreyle çavuş talimgahta geçirdiğim yer. bir kere tümen inanılmaz büyük bir arazi üstündedir. banyo yapma yerleri, duşları, yemekhanesi filan ileri derecede lükstür. yazın havası yakar kavurur kışın da nefesin donar. eğitimleri ve disiplini üst seviyedir. ancak kesinlikle bir sikke tokat vurmak yasaktı. çok fazla rütbeli olduğundan devamlı bir selam verme halinde olacaksınız ve gına gelecek artık onca senede değişen şeyler olabilir de bilemiyorum. şimdiden hayırlı teskereler gideceklere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srknizm

Arkadaşlar 23 şubatta ordayım inş. Acemiliğimi yapacağım. Nasıl bir yer bilen ya da orda askerlik yapan arkadaşlar varsa aramızda, tavsiyelerini dinlemekten mutlu olurum. Dağıtımda çoğunlukla nereler çıkıyor 2. merak ettiğim hususta bu. 91/1 tertiplere şimdiden hayırlı teskereler

Acemi birliğim 2.Alay 2. Tabur 1. bölükte yaptım. 86/3 Tertip
    M48A5T1 Şöförüyüm.
    Kadro biliği yine aynı tümen de
    1.Alay Alay Karargah Takımında yaptım.

Acemi olarak = 2. Alay 1. Alaya göre eğitim seviyesi daha yüksektir. Daha fazla askerleri ile ilgilenirler. Acemiler için daha iyidir.
    Kadro olarak = 1. Alay 2. Alaya göre daha iyidir. Çok fazla kasmazlar kadroları. 2. Alay kadar disiplinli değildirler ve eğitim azdır.
    Çevre düzeni ve Eğitim olarak 2.Alay
    Arazi olmak ve rahatlık için 1.Alay

Psikopatları, okumamışları veya hapishaneden çıkmış olanlar 1. Alaya gönderiliyor.

• Nostalji oldu bu şimdi bana...1993 yılında askerliğimi Kısa Dönem olarak yapmıştım...Acemilik Çavuş Talimgâh taburu...Ustalık yine aynı tabur 2.Bölük...
    Ne memleketti arkadaş...Sabah 06 da nefesin donar,saat 10 olunca denize girecek kadar sıcak olurdu...Kulaklarım soyulmuştu sıcaktan...
    6 ay askerlik yaptım ama 15 aya bedeldi...
  • benim zamanımda çoğu kişi doğuya bikaç kişi kıbrısa bir tek ben iskenderun a dağıtım almıştık.

eğer çok şanslı iseniz istanbul daki zırhlı birliklere düşersiniz ama çok zor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srknizm

Arkadaşlar 23 şubatta ordayım inş. Acemiliğimi yapacağım. Nasıl bir yer bilen ya da orda askerlik yapan arkadaşlar varsa aramızda, tavsiyelerini dinlemekten mutlu olurum. Dağıtımda çoğunlukla nereler çıkıyor 2. merak ettiğim hususta bu. 91/1 tertiplere şimdiden hayırlı teskereler

84/4 acemiligi orda yapmistim cok buyuk bir tumen bi ton rutbeli var zaten 35 gun falan kaldim ondan sonra kibrisa gitmistim.

• *ANKARA / ETİMESGUT ZIRHLI BİRLİKLER TÜMENİ*

https://www.facebook.com/groups/300414040018703/

Arkadaşlar Gubumuza Herkesi Bekleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLuP_HeLL_61 -- 21 Şubat 2012; 0:47:57 >

• Bu konuyu açalı 1.5 sene olmuş. acemiliğimi 91/1 olarak etimesgutta, ustalığımı k.maraşta yaptım zpt.sürücüsü olarak. vay be acemi birliği hakkında bilgi edineyim diye açmıştım konuyu, askerlik bitti. Zaman geçiyo arkadaşlar....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.