Şimdi Ara

ZiPhone 3.0 Hakkında uyarı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=36277
    Adresinden çevrilmiştir!

ZiPhone'u kendi sorumluluğunuz altında kullanın. ZiPhone'un yarattığı Wi-Fi problemi
    quote:

Z00L tarafından gönderildi

Zibri, Wi-Fi düzeltiyorum adı altında bağlantı adresinizi sabitleyen bir kod hazırladı.

setenv wifiaddr "00:5a:49:42:52:49"

Yani, yanlışlıkla aynı iki MAC adresine sahip insan aynı network'e bağlanmak isterse... neler olacağını biliyorsunuzdur.

Uzun lafın kısası, Wi-Fi probleminizi düzeltmek için ZiPhone kullanmayın.
    Bu Wi-Fi'ınızı kurtarmak yerine sorun yaratacaktır.

quote:

Use ZiPhone at your own Risk! Big Wi-Fi issue caused by ZiPhone
    Quote:
    :
    Originally Posted by Z00L
    excerpt from original post...
    Worse than not knowing what he is doing, he hardcoded a fixed Mac Address:

So, if by any chance too poor souls who used this fix are in the same network...well you must know what happens.

This isn't a fix by all means.
    In short, dont use ZiPhone to fix your Wi-Fi issues.
    It's more of an issue than a fix.

Bir çoğumuzun kahraman ilan ettiği ve uğruna nedense fanatikleştiği Zibri efendinin, telefonların BB BL'sini 3.9'a çakılı bıraktığı yetmedi, üzerine de MAC adreslerini sabitlemeye başladı. Ülkemizde de IMEI klonluyorlar, bundan sonra iPhoneların hepsi 3.9BL aynı MAC ve IMEI sahibi olacak gibi görünüyor :) Ben bekliyorum ki zibri telefonları 1.1.2'ye de çakılı bıraksın bir sonra milletten aşıracağı yazılıma.... Herhalde Zorro imajını neden seçtiğini düşünmeye gerek yoktur ;)

• Yapay Zekanın Yanıtı

ZiPhone 3.0 Uyarısı!

ZiPhone'lar, orijinal firmware'lerinden farklı iOS sürümleri çalıştırmak üzere değiştirilmiş iPhone'lardır. ZiPhone 3.0, iPhone 3GS ve iPhone 4 cihazları için mevcut olan popüler bir ZiPhone sürümüdür.

Ancak son zamanlarda, ZiPhone 3.0 kullanan kullanıcılar çeşitli sorunlar bildirmektedir. Bu sorunlar arasında cihaz donmaları, uygulama çökmeleri ve veri kaybı yer almaktadır.

Bu sorunların nedeninin ZiPhone 3.0'ın artık Apple'ın güvenlik yamaları ve güncellemeleriyle desteklenmemesi olduğu düşünülmektedir. Bu, cihazları kötü amaçlı yazılımlara ve diğer güvenlik açıklarına karşı savunmasız hale getirebilir.

Bu nedenle, ZiPhone 3.0 kullanan kişilerin cihazlarını orijinal iOS sürümlerine geri yüklemeleri şiddetle tavsiye edilir. Bu, cihazlarının güvenliğini ve istikrarını korumaya yardımcı olacaktır.

Cihazını orijinal iOS sürümüne geri yüklemek için iTunes'u kullanabilirsin. iTunes'a cihazını bağladıktan sonra, "Güncelle" düğmesine tıkla. iTunes daha sonra cihazın için en son iOS sürümünü indirecek ve yükleyecektir.

Cihazını geri yüklemeden önce verilerini yedeklemeyi unutma. Bunu yapmak için iTunes'da "Yedekle" düğmesine tıklayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uyari icin saol hocam bl ye hic takilmamistim ama zibri bu isi cok onemsemio galiba
  • Bende öyle bir sorun olmadı, olsaydı bence çoktan zibrizedeler forumları doldururdu. Hakintoşta o başlığı açan kişide problem var bence. Ayrıca mac adresi gerçekten değişmiş olsaydı ki yüzlerce insan ziphone kullanıyor iphone kullananların hiçbirisinin internete bağlanamaması gerekirdi ama herkes ziphonedan sonra netten çatır çatır source indiriyor demek ki kimsenin mac adresi değişmemiş... Ama olabilirde tabii ki uyarın için teşekkürler. Bu arada barbee fontswap kurulumunu biliyorsundur kesin yardımcı olurmusun lütfen..
  • quote:

Orjinalden alıntı: webbakkal

Bende öyle bir sorun olmadı, olsaydı bence çoktan zibrizedeler forumları doldururdu. Hakintoşta o başlığı açan kişide problem var bence. Ayrıca mac adresi gerçekten değişmiş olsaydı ki yüzlerce insan ziphone kullanıyor iphone kullananların hiçbirisinin internete bağlanamaması gerekirdi ama herkes ziphonedan sonra netten çatır çatır source indiriyor demek ki kimsenin mac adresi değişmemiş... Ama olabilirde tabii ki uyarın için teşekkürler. Bu arada barbee fontswap kurulumunu biliyorsundur kesin yardımcı olurmusun lütfen..

Mac adresi aynı olunca internete neden bağlanamasın ki? Sadece aynı wireless modemi kullanan iki aynı MAC adresli cihazda sorun olur, internete bağlanmayla ilgisi yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: webbakkal

Bende öyle bir sorun olmadı, olsaydı bence çoktan zibrizedeler forumları doldururdu. Hakintoşta o başlığı açan kişide problem var bence. Ayrıca mac adresi gerçekten değişmiş olsaydı ki yüzlerce insan ziphone kullanıyor iphone kullananların hiçbirisinin internete bağlanamaması gerekirdi ama herkes ziphonedan sonra netten çatır çatır source indiriyor demek ki kimsenin mac adresi değişmemiş... Ama olabilirde tabii ki uyarın için teşekkürler. Bu arada barbee fontswap kurulumunu biliyorsundur kesin yardımcı olurmusun lütfen..

Arızalı WiFi'ı ZiPhone 3.0 ile tamir edersen oluyor bu, ZiPhone ile kırınca değil. Başlıkta bir gariplik hatta epey uzun bir başlıktı, sildiler ve sabitleyip, tek yazının olduğu başlık haline getirdiler. Bizim forumda da aynı sorun konuşulmuştu.

• peki alternatif olarak ne yapmamız gerekiyor.
  • hackintosh u zibrinin hataları konusunda kaynak göstermek bence çok saçma! yahu hackintosh devteam in sitesi bunu herkes söylüyor. iplus çıktığı gün sıcak sıcak konuyu hemen sabitlediler
    hackintosh da zibri için olumlu bişey yazanlar forumda 2 hafta barınamıyor yaw zaten zibri ye saydırma forumu orası
    ziphone 3.0 ile wifi problemli bir cihazı denemeden başkasının tecrübesini başka bir forumdan alıp %100 doğru diye kaynak göstermek bence yalnış denemek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam Barbie,

Zibriye bu saldırı niye anlamadım adam parayla filan satmıyor herhangi bir beklentiside bulunmuyor senin sürekli Zibri ye taş atman akıllara başka bir soru getiriyor açık açık söyle ben iplus destekliyorum başkasının yaptığı emeğe taş atarak bundan nemalanmak ne derece doğru olur.

Wifi ile mac adresi çakışması olayı komik olmuş gerçekten :)

quote:

Orjinalden alıntı: barbee

http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=36277
    Adresinden çevrilmiştir!

ZiPhone'u kendi sorumluluğunuz altında kullanın. ZiPhone'un yarattığı Wi-Fi problemi
    quote:

Z00L tarafından gönderildi

Zibri, Wi-Fi düzeltiyorum adı altında bağlantı adresinizi sabitleyen bir kod hazırladı.

Yani, yanlışlıkla aynı iki MAC adresine sahip insan aynı network'e bağlanmak isterse... neler olacağını biliyorsunuzdur.

Uzun lafın kısası, Wi-Fi probleminizi düzeltmek için ZiPhone kullanmayın.
    Bu Wi-Fi'ınızı kurtarmak yerine sorun yaratacaktır.

quote:

Use ZiPhone at your own Risk! Big Wi-Fi issue caused by ZiPhone
    Quote:
    :
    Originally Posted by Z00L
    excerpt from original post...
    Worse than not knowing what he is doing, he hardcoded a fixed Mac Address:

So, if by any chance too poor souls who used this fix are in the same network...well you must know what happens.

This isn't a fix by all means.
    In short, dont use ZiPhone to fix your Wi-Fi issues.
    It's more of an issue than a fix.

Bir çoğumuzun kahraman ilan ettiği ve uğruna nedense fanatikleştiği Zibri efendinin, telefonların BB BL'sini 3.9'a çakılı bıraktığı yetmedi, üzerine de MAC adreslerini sabitlemeye başladı. Ülkemizde de IMEI klonluyorlar, bundan sonra iPhoneların hepsi 3.9BL aynı MAC ve IMEI sahibi olacak gibi görünüyor :) Ben bekliyorum ki zibri telefonları 1.1.2'ye de çakılı bıraksın bir sonra milletten aşıracağı yazılıma.... Herhalde Zorro imajını neden seçtiğini düşünmeye gerek yoktur ;)

• No wi-fi sorununu modem değiştirerek çözdüm fakat bağlanma problemim devam ediyordu. Bütün yolları denedim fakat düzelmedi.
    Ziphone 3.0 la sadece no wifi sorunu düzeltme işlemi yaptım ve cihaz çalışmaya başladı.
    Halka açık bölgelerdeki kablosuz ağların ülkemizdeki azlığını göz önüne alırsak mac adreslerinin aynı olması bence hiçbir sorun teşkil etmez.
    Ziphone u savunmuyorum beni 3.9 a kurban etti ve o işlemden sonrada no wi-fi sorunu yaşadım ama çözüm üretmesi kesinlikle güzel bişey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metehan72

Selam Barbie,

Zibriye bu saldırı niye anlamadım adam parayla filan satmıyor herhangi bir beklentiside bulunmuyor senin sürekli Zibri ye taş atman akıllara başka bir soru getiriyor açık açık söyle ben iplus destekliyorum başkasının yaptığı emeğe taş atarak bundan nemalanmak ne derece doğru olur.

Wifi ile mac adresi çakışması olayı komik olmuş gerçekten :)

Selam Metehan72,
    WiFi ile MAC adresi çakışması derken ne demek istedin?
    Ve bunda komik olan nedir?

Ben iPlus'ı da desteklemiyorum. Hiç birini desteklemiyorum. Birini desteklemek, takım tutar gibi fanatiği olmayı doğru bulmuyorum. Ben benim elimdeki ürünün sağlığı ile ilgileniyorum. ZiPhone ile ilgili insanların gözü kapalı bir inanmışlığı var. ZiPhone harika bir program çünkü Zibri'nin yazdığı bir program değil, GeoHot'tan sağdan soldan topladığı parçaları, yine bir başkasının oluşturduğu arayüz ile bizlere sunup, binlerce dolar kazandığı bir program. Parayla satsa bunun yüzde birini kazanamaz zaten. Ama şu yukarıdaki soruma cevap verirsen sevinirim.

• bugün ziphone 3.0 la wifi problemi olan iki 4.9 telefonu kurtardım ve atadığı mac adresi tamamen farklı
    birininki;
    00:1C:B3:23:AF:43
    diğerininki;
    00:16:E3:9A:69:7E

lütfen diyorum barbee; boşuna insanları zibriye karşı doldurma. ben bu herifin fanatiği felan değilim hatta uyuz oluyorum. ama bir insana yapılan haksızlıkta bu kadar ileri gidilmez kanımca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcantasci

bugün ziphone 3.0 la wifi problemi olan iki 4.9 telefonu kurtardım ve atadığı mac adresi tamamen farklı
    birininki;
    00:1C:B3:23:AF:43
    diğerininki;
    00:16:E3:9A:69:7E

lütfen diyorum barbee; boşuna insanları zibriye karşı doldurma. ben bu herifin fanatiği felan değilim hatta uyuz oluyorum. ama bir insana yapılan haksızlıkta bu kadar ileri gidilmez kanımca.

Burada da aynı şikayet var;http://forum.donanimhaber.com/m_22238935/tm.htm#22249118
    Bu doldurmak değil bilgilendirmek. Canınız ne isterse onu yapın arkadaşlar nasılsa ya kendi iPhone'unuza ya da müşteriye yapıyorsunuz. Ben fazlası ile okuyor ve inceliyorum.

Zibri sitesindeki yorumları onaylıyarak yayımlıyor. Bu bile bana yeter de artar bile.

Haziran ayında 2.0 çıktığında eğer APPLE'ın canı isterse çok büyük bir kısmın canı yanacak arkadaşlar, ben sadece bunu düşünüyorum. Ama keyfinizi kaçırmaya korkuyorsunuz, telefon çalışsın yeter gerisi beni bağlamaz diyorsunuz. Siz bilirsiniz okumayın benim açtığım başlıkları.

• Konu kesinlik kazanmadan tartışmanın bir anlamı yok. Görünen o ki ülkemizde deneyip MAC adresi sabitlenmeden de işlemi başarı ile tamamlayanlar olmuş.

Durum kesinlik ve netlik kazandığında konuyu açar tartışmaya devam ederiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.