Şimdi Ara

Zincir Pompa Sisteminin Mantığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu zincir pompa sistemi boş kovaların ağırlığıyla mı dönüyor yoksa çeviren birilerimi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi occupant -- 13 Eylül 2013; 23:50:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilen yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: occupant

Bu zincir pompa sistemi boş kovaların ağırlığıyla mı dönüyor yoksa çeviren birilerimi var?

Boş kovalarla döneceğini sanmam. Mantıken boş kova ağırsa zaten içi su dolu kova ondan da ağır olur boş kovalar içi dolu kovaları kaldıramaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Boş kovalarla döneceğini sanmam. Mantıken boş kova ağırsa zaten içi su dolu kova ondan da ağır olur boş kovalar içi dolu kovaları kaldıramaz

Ama su değirmenindeki bir mantığı var gibi geldi bana, eğer öyle değilse bunu gece gündüz çeviren birileri olduğuna inanmıyorum otomatik kendi dönen bir sistem ama nasıl oluyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: orhunn

Eski zamanlarda sürtünme kuvvetini azaltacak birşey de olmadığından sadece boş bile olsalar bir kere elinle çevir hemen dururlar, ki dolu iken imkansız adamlar küçükbaş hayvan kullanıyorlardı herhalde :) en.m.wikipedia.org/wiki/File:Al-Jazari_Automata_1205.jpg

babil imparatorluğu zamanında kullanılmış çok zahmetli bir iş gibi

• resim uçmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: scapin

resim uçmuş

yenilendi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhunn

Adamlar içecek temiz suyu bulduklarına şükür ediyorlarmış o zamanlarda taşıması kolay kısmı :) zaten çok ta uzak mesafeler taşıdiklarini sanmıyorum genellikle şehirler su kaynaklarının yakınına yapıldığından anca 3-5mt yukarıya depoya su çekerken kullanıyorlarmıştır bunu.

hayır hocam 3-5 metre değil 15-20 metre yukarı taşıyorlar bu suyu ve bu zincir pompa sistemi ile taşıyorlar ama bu sistemin kendi kendine çalışması çok zor öküzlerle makaralar çeviriliyordur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scapin

resim uçmuş

yenilendi

Aslında sistem basit ; su ile dönen kova yer çekimi etkisi ile boş kovaları yukarı çekiyor ve o boş kovalar da su ile dolunca sistem sürekli kendini tekrarlamış oluyor.

Benzer mantıkla çalışan benzer bir alet ;http://www.youtube.com/watch?v=P6hxQCWuzWc

EDİT:YÖNÜNE BAKMAMIŞTIM BEN,BU ŞEKİLDE BİRİLERİNİN ÇEVİRMESİ GEREKİYOR AMA TAM TERSİ OLSAYDI BENİM DEDİĞİM DOĞRU OLURDU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 14 Eylül 2013; 0:24:21 >

• Resmin belirttiği yönde çalışıyorsa birileri tarafından çarkların çevrilmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-66C1F2AA0 -- 14 Eylül 2013; 0:22:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

Resmin belirttiği yönde çalışıyorsa birileri tarafından çarkların çevrilmesi gerekiyor.

doğru yönüne bakmamışım ben haklısın birilerinin çevirmesi gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.