Şimdi Ara

Zihinsel güç Tanrı vergisi olup 'İlahi Güç'ten gelir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir.





    NICOLA TESLA




    "Zihinsel güç Tanrı vergisi olup 'İlahi Güç'ten gelir.Eğer zihnimizi bu gerçeğe yoğunlaştırırsak, bu büyük güce ayarlanabilir,uyumlanabiliriz" Nicola Tesla


    Nicola Tesla 300'den fazla patente imza atmış , dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dehalarından biriydi.Çoğu otoriteye göre , eğer birşeyin kim tarafından icat edildiğini bilmiyorsanız , Nicola Tesla diye kafadan sallayabilirsiniz.Çünkü tutma ihtimali çok yüksektir.

    1856 yılında Sırp kökenli olarak dünyaya geldi.Daha çocukluğunda abisini kaybetmenin travmasını yaşadı.Hayatının kalanında her dahinin ödemesi gereken bedeli o da ödedi.Antisosyal kişiliği nedeniyle üniversiteyi bitiremedi.Ancak bir dahi olacağı her halinden belliydi.Sağlam bir referans mektubuyla Amerikaya göç edip Edison'un yanında çalışmaya başladı.Edison ondan bazı şeyler yapmasını istedi ve karşılığında 50 bin dolar vereceğini söyledi.Tesla kısa sürede ustasının dediklerini yerine getirdi ve 3-5 tane patent aldı.Parasını istemek için Edison'un karşısına çıktığında hayal kırıklığı yaşadı.Edison sözünde durmadı.Bu durumu gururuna yidiremeyen Tesla istifasını verdi ve bir işçi olarak yol kazıcılığı yapmaya başladı.Patent sahibi bir bilim adamıyken , sıradan bir işçiye dönüşmüştü.Elinde kazma , çukur kazıyodu.

    Ancak o dahi beyni onu asla rahat bırakmıyodu.Elinde kazma , çukur kazarken , kafasını kaldırıp , üzerinden geçen elektrik kablolarına baktı.Edison ampülü icat etmiş , sokaklara ampüller döşenmiş , ancak bu ampulleri yakmak için doğru akım kullanılıyordu.Şehrin bazı bölümlerinde bu elektrik kabloları o kadar çok yoğunlaşıyordu ki , güneşi engelleyip sokağı karanlık bırakıyordu.DOğru akımda elektrik kaynağından çıkan elektronlar , tüm hat boyunca ilerleyip , ampüle kadar gidiyor ve sonra tekrar kaynağa geri dönüyordu.Çok fazla yol katediyor , enerjinin çoğu boşa gidiyordu.Teslanın beyninde şimşekler çakmış , bu sorunun çaresini bulmuştu.Alternatif akımı icat etti.Bu sayede elektronlar tüm hat boyunca ilerlemiyecek , bir ileri bir geri hareket ederek enerji tasarrufu sağlanacaktı.Tesla alternatif akımla çalışacak motoru icat edip kariyerine bir dizi daha patent eklemeyi başardı.Westinghouse firması patentlerini satın alıp Tesla'yı da şirkete ortak edip alternatif akım çalışmalarını başlattı.Elektriği iletmek için doğru akım kullanıldığında 20 cm kalınlığında kablo gerekli iken , aşlternatif alkımda aynı miktar elektriği 2 mm kalınlığındaki tel iletebiliyordu.Bu buluş gerçekten müthiş bir buluştu.Şu anki kullandığımız elektrik sistemleri aynı sistemi kullanır.

    Tesla kendi ampullerini üreterek , bir festivalde müthiş bir görsel aydınlatma şöleni yapmıştı.Tüm ülkenin bir numaralı adamı haline gelmişti.BUndan sonra tüm dünyada elektrik iletimi alternatif akımla yapılacaktı.Ancak Tesla'nın buluşlarının ardı arkası kesilmek bilmiyordu.Niagara şelalesine elektrik santralı kurma projesi ile şimdiki hidroelektrik santrallarının temelini atmıştı.Tesla zamanının çok ötesinde bir insandı.Resmen şimdiki modern dünyadaki sistemi o zamanlardan kurmaktaydı.Neredeyse yapılan tüm icatlar , Teslanın buluşları üzerine kurulmaktaydı.Modern dünyanın teknoloji çağının kuruluşu , O'nun ellerinden geçmekteydi.Bir havuza radyo kontrollü oyuncak tekne yerleştirmiş , sağ , sola istediği yöne uzaktan kumandayla hareket ettirirken , insanlar onun düşünce gücünü kullandığını sanmıştı.Onun icatları büyüleyiciydi.Kocaman bir Tesla bobini kulesi yapıp 1 mil ötedeki ampulleri kablosuz elektrik dağıtımı yöntemiyle yakmayı başarmıştı.Asıl hedefi , tüm dünyaya kablosuz ve ücretsiz elektrik dağıtımı yapmaktı.Kulesinden sadece kablosuz elektrik dağıtmak değil , aynı zamanda radyo iletişiminin de temellerini atmıştı.Hatta o kadar ileri gitmişti ki , uzaydan radyo sinyalleri aldığını ve uzaya radyo sinyalleri gönderdiğini söylemekteydi.

    Onun yaptıklarına insanoğlu henüz hazır değildi.Uzayla radyo bağlantısı kurmak , henüz insanlığın kaldırabileceği birşey değildi.O zaman için ne yapmaya çalıştığı anlışalamamış olsa da , şu an , Amerika'da devasa çanak antenler kullanılarak , Tesla'nın yönteminin aynısıyla uzaydan radyo sinyalleri dinlenmektedir.

    Tesla Westinghouse firmasına ait hisselerinden çok kolaylıkla vazgeçmişti.Çünkü onun için paranın hiçbir önemi yoktu.İnsanlığı ileriye götürecek icatlar yapabilmek için , milyon dolarları elinin tersiyle itecek bir karaktere sahipti.Ancak bu savurganlığının bedelini , ömrünün sonuna doğru çok ağır bir şekilde ödedi.Borçlarından kaçmak için sürekli otel değiştiren birine dönüşmüştü.Kişilik olarak çabuk sinirlenen biriydi.Sıradışı kişiliğini insanlar anlamakta zorlanıyodu.Hayatının bir döneminde , kanadı kırılmış güvercinleri tedavi etmekle uğraşmıştı.Hatta odasının bir kısmını ameliyathaneye çevirmişti.Hayatının son dönemlerini geçireceği otelin oda numarasını 3'e bölünen bir rakam seçmişti.Tek başına geçirdiği hayatında , ölüme yakın olduğu otel odasının penceresinden baktığında , kendi icatlarıyla kurulmuş olan ışıl ışıl şehre bakıyordu.Ancak yapayalnız bir şekilde öldü.

    Beni Yaradana yakınlaşabilmek için bilim yapmalıyım diyen Faraday ve Düşünce gücü Yaradan tarafından verilen bir lütuftur diyen Tesla sayesinde , şimdiki sanayi ve teknoloji çağı kuruldu.İnsanların hayatını her anlamda kolaylaştıracak birçok makine icat edildi.Ancak özellikle Tesla'nın yeri çok ayrı bir önem arz ediyor.Çünkü teknoloji çağında icat edilen hemen hemen herşey , onun buluşları üzerine bina edilmiş durumda.







  • Ne kadar komik bir konu.

    Benim duyumlarima göre Faraday zamanında Adıyaman gelip icazet almış ondan sonra buluşlara ve bilime katkısı olmuş Allahu alem

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar doğrudur bilmem fakat;

    Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir.



    Einstein’a bir gün dünyadaki en zeki insan olmak nasıl bir duygu diye sormuşlar, o da “Bilmiyorum, Nikola Tesla’ya sorun” demiştir.
  • Konuyu okumadım ama bilimsel verileri kullanarak tanrının varlığını kanıtlamaya çalışman sadece bazı insanları dinden daha çok uzaklaştır. Tanrı ve bilim birbirinin karşıtı değildir ama varlığını veya yokluğunu bilimle kanıtlayamayacağın bir kavram için bilimi kullanman mantık dışı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 17 Mart 2017; 19:52:59 >
  • ateistlere Tanrı'nın var olduğunu anlatmak boştur. birincisi buna inanmazlar. ikincisi buna inanmadan yaşamalarının kimseye bir zararı yoktur. o yüzden gerek yok. bırak adam Tanrı'ya inanmıyorsa inanmasın. ne olacak ki?
    Tanrı var mı? evet kesinlikle var. lakin bunu herkesin kabul etmesi gerekmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 17 Mart 2017; 19:57:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atılgan oo kullanıcısına yanıt
    "ölümden sonraki yaşam, dinlerden öğrenilen bir kavramdır. ölümden sonraki yaşamın gerçekliliğini kanıtlamak için dini dogmalara inanmak ve peygamber sözlerini kabul etmek mümkün değildir." (ibn-i sina ve teoloji" by arthur j arberry)

    Dini doğmalar ve Peygamber sözleri dediği şeyler Hadislerdir. Attığınız yazıyı dikkatli okuyun. Hadisler uydurmadır, hadis söz demektir. Siz hadis ile Kuran ayetleri arasındaki farkı öğrenmeniz gerek. Peygamber hadisleri dedikleri Buhari, Tirmizi gibi sahtekarların yazdıkları palavradan ibaret:http://19.org/tr/sahih-hadislere-ornekler/

    Kuran bilim yoluyla öğrenmeyi öğütler;

    Dini dedikodu koleksiyonu olan hadis kitaplarının otoritesinin yükselmesi ve özellikle de Gazali’nin Sultan’ın desteğini de arkasına alarak filozofları şeytani ilan etmesi ve felsefeyi kınamasıyla, ikinci bin yılda eleştirel düşünmenin ölümüyle beraber İslam medeniyetinin çöküşü hızlandı. Müslümanların nüfusu ve toprakları büyük ölçüde büyümesine rağmen, 12. yüz yıldan sonra Müslüman bilim adamları ve filozoflarının sayısı ve onların disiplinlere katkıları azalmaya başladı. Okullar, önceki kuşakların eserlerini ezberleyen ve yüceltilip putlaştırılmış isimlerin fikirlerini düşünmeden tekrarlayan papağanlar üretir oldular. Bir zamanlar İslam medeniyetinin itici gücü olan felsefe bile Aristo ve Platon gibi büyük üstatların fikirlerinin ezberletildiği bir konuma düştü. Yani kritik düşünme faaliyeti olan felsefe bile rivayet ve hikâye haline dönüştürüldü.

    Kuran’ın ilk vahyinin, 96. suresinin ilk ayeti olduğuna inanılır:
    96:1 Yaratan Rabbinin ismiyle oku.
    96:2 O, insanı bir embriyodan yarattı.
    96:3 Oku, Rabbin En Cömert/Yüce olandır.
    96:4 Kalem yoluyla öğretti.
    96:5 İnsana bilmediklerini öğretti.

    Kuran’da, Müslümanları yani barış içinde Allah’a teslim olan Barışçıları, bilgi edinmeye, dogmaları sorgulamaya, din dâhil her konuda akıllarını kullanmaya teşvik eden sayısız ayet vardır. Kuran, körü körüne inanmayı, başka bir deyişle akla ve deneye dayanmayan kanıtlardan oluşan bir inancı şiddetle reddeder. İşte size rasyonel bir sorgulama, bilgi ve kanıtların önemine vurgu yapan birkaç ayet:

    4:162 Ancak aralarındaki derin ilim sahipleri ve inananlar, sana indirilene ve senden önce indirilene inanır. Namazı gözetir, zekatı verir, ALLAH’a ve ahiret gününe inanırlar; bunlara büyük bir ödül vereceğiz.

    10:100 Hiçbir kişi ALLAH’ın izni olmadan inanamaz ve O, akıllarını kullanmayanları rezilliğe mahkum eder.

    10:101 De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bir bakın! İnanmayan bir topluma deliller ve uyarılar kâr etmez.”

    12:111 Onların tarihinde, bilinç sahipleri için bir ders vardır. Bu, uydurma bir hadis değil; fakat kendisinden öncekilerin doğrulayıcısı, her şeyin detaylı açıklaması ve inananlar için bir hidayet ve Rahmettir.

    17:36 Bilmediğin bir şeye inanıp ardına düşme, çünkü işitme, görme duyusu ve beyin, hepsi ondan sorumludur.

    22:54 Bu durum, aynı zamanda, kendilerine bilgi verilmiş olanların bunun Rabbinden gelen bir gerçek olduğunu anlamalarını sağlar. Böylece kalpleri onu benimser ve iman ederler. ALLAH, elbette, inananları doğru yola ulaştırır.

    29:20 De ki, “Yeryüzünü dolaşın ve yaratılışın nasıl başladığını görün.” Sonra, yine ALLAH (ahiretteki) son yaratılışı başlatacaktır. ALLAH’ın her şeye gücü yeter.

    34:46 De ki, “Size bir tek öğüdüm var: ALLAH için ikişer ikişer, yahut teker teker kalkın, sonra düşünün. Sizin arkadaşınızda bir delilik yoktur. O sadece, çetin bir cezadan önce sizi uyaran birisidir.”

    35:28 Aynı şekilde, insanlar, hayvanlar, çiftlik hayvanları da çeşitli renklerdedir. Bundan dolayıdır ki kulları arasında ALLAH’ı gereği gibi sayanlar bilim adamlarıdır. ALLAH Üstündür, Bağışlayandır.

    Kuran’a göre ana-babamızı, dini liderleri veya herhangi birini körü körüne izlemek yanlıştır ve şeytanın yoludur (2:170; 5:104: 10:78,100; 17:36; 26:74; 31:21; 34:43; 43:22, 23). Yine Kuran’a göre, Müslümanlar, felsefi ve dini sorularına cevap ararlarken kendilerini akranlarının, ana-babalarının, din adamlarının, kalabalıkların, atalarının, dogmaların, ideolojilerin ve hüsnü kuruntuların baskısından koruyanlardır. Aklını Allah’tan başka hiçbir otoriteye teslim etmeyen bir Müslüman, bir özgür insan modelidir. Allah hakikatin kendisi olduğu için, bir Müslüman da doğrunun ve gerçeğin daimi araştırıcısıdır ve bu arayışında doğrular ve gerçeklerden başka hiçbir şeyin üzerinde otorite kurmasına izin vermez. Öyleyse Müslüman; eleştirel düşünen, kendi ayakları üzerinde duran cesur ve özgür insan ve özellikle ebedi kurtuluşuyla ilgili olan iddialara karşı makul bir dozda şüphe gösterebilen bir bireydir. Kansas Üniversitesinden matematik profesörü Jeffrey Lang, orijinal İslam’ın eleştirel düşünme ve bilimsel yöntemin önemine vurgu yapan düzinelerce Kuran ayetine dikkatimizi çeker:

    Kuran’ın bakış açısıyla akıl ve iman, yanlış inanışla mantıksızlık gibi birbirine dosttur ve ikisi arasındaki çatışmayı samimi bir şekilde şu satırların arasına koyar: “doğru yanlıştan ayrılmıştır.”31 Kuran’dan en çok faydalananlar “akıl ve anlayış sahipleri”32, “kendilerine bilgi verilenler/derin bilgi sahipleri”, “aklını kullananlar”34 ve “açık deliller ve kanıtlara dayananlardır.”35 Vahye karşı çıkanlarsa, “aldananlar”36, “apaçık bir sapıklık içinde olanlar”37, “cahiller,”38 “beyinsizler”39, “kavrayamayanlar”40, “zanna uyanlar”41 ve körü körüne geleneğe uyanlardır42.

    Kuran, neredeyse Sokratvari bir üslupla okuyucusunu sürekli olarak test eder ve ondan sürekli olarak kendi sanılarını sorgulamasını ister. Tekrar ve tekrar “… hakkında ne düşünüyorsun?”43 ve “hiç düşünmez misin?”44 diye sorar.

    “… mı sanıyorsunuz/sanıyorlar?”45 “Düşünmezler mi?”46 “… üzerinde düşünür müsünüz (veya onlar, inkarcılar, insanlar vs. düşünmezler mi)?”47 Mesaj yeterince açıktır. Daha doğru bir imana sahip olmak için kendimizi atalarımızdan miras aldığımız fikirlerden kurtarmalı ve inançlarımızı rasyonel bir şekilde incelemeliyiz.

    Alıntı:http://19.org/tr/din-bilim/

    Gazali, Buhari, Tirmizi gibi sahtekarların İslam sistemi ile alakası yok görüntü olarak İslam'ın nasıl bir şey olduğunu atacağım.

    Son olarak yazıma bakarsan müslüman yani barışsever dedim İslam demedim. İslam'ı kabul etmeyip barışsever de olunabiliyor. Barışsever olmakta ki şart hiç bir canlıya zulüm yapmamak, zarar vermemek vs.


    Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir.Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir. Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: foggof62

    "ölümden sonraki yaşam, dinlerden öğrenilen bir kavramdır. ölümden sonraki yaşamın gerçekliliğini kanıtlamak için dini dogmalara inanmak ve peygamber sözlerini kabul etmek mümkün değildir." (ibn-i sina ve teoloji" by arthur j arberry)

    Dini doğmalar ve Peygamber sözleri dediği şeyler Hadislerdir. Attığınız yazıyı dikkatli okuyun. Hadisler uydurmadır, hadis söz demektir. Siz hadis ile Kuran ayetleri arasındaki farkı öğrenmeniz gerek. Peygamber hadisleri dedikleri Buhari, Tirmizi gibi sahtekarların yazdıkları palavradan ibaret:http://19.org/tr/sahih-hadislere-ornekler/

    Kuran bilim yoluyla öğrenmeyi öğütler;

    Dini dedikodu koleksiyonu olan hadis kitaplarının otoritesinin yükselmesi ve özellikle de Gazali’nin Sultan’ın desteğini de arkasına alarak filozofları şeytani ilan etmesi ve felsefeyi kınamasıyla, ikinci bin yılda eleştirel düşünmenin ölümüyle beraber İslam medeniyetinin çöküşü hızlandı. Müslümanların nüfusu ve toprakları büyük ölçüde büyümesine rağmen, 12. yüz yıldan sonra Müslüman bilim adamları ve filozoflarının sayısı ve onların disiplinlere katkıları azalmaya başladı. Okullar, önceki kuşakların eserlerini ezberleyen ve yüceltilip putlaştırılmış isimlerin fikirlerini düşünmeden tekrarlayan papağanlar üretir oldular. Bir zamanlar İslam medeniyetinin itici gücü olan felsefe bile Aristo ve Platon gibi büyük üstatların fikirlerinin ezberletildiği bir konuma düştü. Yani kritik düşünme faaliyeti olan felsefe bile rivayet ve hikâye haline dönüştürüldü.

    Kuran’ın ilk vahyinin, 96. suresinin ilk ayeti olduğuna inanılır:
    96:1 Yaratan Rabbinin ismiyle oku.
    96:2 O, insanı bir embriyodan yarattı.
    96:3 Oku, Rabbin En Cömert/Yüce olandır.
    96:4 Kalem yoluyla öğretti.
    96:5 İnsana bilmediklerini öğretti.

    Kuran’da, Müslümanları yani barış içinde Allah’a teslim olan Barışçıları, bilgi edinmeye, dogmaları sorgulamaya, din dâhil her konuda akıllarını kullanmaya teşvik eden sayısız ayet vardır. Kuran, körü körüne inanmayı, başka bir deyişle akla ve deneye dayanmayan kanıtlardan oluşan bir inancı şiddetle reddeder. İşte size rasyonel bir sorgulama, bilgi ve kanıtların önemine vurgu yapan birkaç ayet:

    4:162 Ancak aralarındaki derin ilim sahipleri ve inananlar, sana indirilene ve senden önce indirilene inanır. Namazı gözetir, zekatı verir, ALLAH’a ve ahiret gününe inanırlar; bunlara büyük bir ödül vereceğiz.

    10:100 Hiçbir kişi ALLAH’ın izni olmadan inanamaz ve O, akıllarını kullanmayanları rezilliğe mahkum eder.

    10:101 De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bir bakın! İnanmayan bir topluma deliller ve uyarılar kâr etmez.”

    12:111 Onların tarihinde, bilinç sahipleri için bir ders vardır. Bu, uydurma bir hadis değil; fakat kendisinden öncekilerin doğrulayıcısı, her şeyin detaylı açıklaması ve inananlar için bir hidayet ve Rahmettir.

    17:36 Bilmediğin bir şeye inanıp ardına düşme, çünkü işitme, görme duyusu ve beyin, hepsi ondan sorumludur.

    22:54 Bu durum, aynı zamanda, kendilerine bilgi verilmiş olanların bunun Rabbinden gelen bir gerçek olduğunu anlamalarını sağlar. Böylece kalpleri onu benimser ve iman ederler. ALLAH, elbette, inananları doğru yola ulaştırır.

    29:20 De ki, “Yeryüzünü dolaşın ve yaratılışın nasıl başladığını görün.” Sonra, yine ALLAH (ahiretteki) son yaratılışı başlatacaktır. ALLAH’ın her şeye gücü yeter.

    34:46 De ki, “Size bir tek öğüdüm var: ALLAH için ikişer ikişer, yahut teker teker kalkın, sonra düşünün. Sizin arkadaşınızda bir delilik yoktur. O sadece, çetin bir cezadan önce sizi uyaran birisidir.”

    35:28 Aynı şekilde, insanlar, hayvanlar, çiftlik hayvanları da çeşitli renklerdedir. Bundan dolayıdır ki kulları arasında ALLAH’ı gereği gibi sayanlar bilim adamlarıdır. ALLAH Üstündür, Bağışlayandır.

    Kuran’a göre ana-babamızı, dini liderleri veya herhangi birini körü körüne izlemek yanlıştır ve şeytanın yoludur (2:170; 5:104: 10:78,100; 17:36; 26:74; 31:21; 34:43; 43:22, 23). Yine Kuran’a göre, Müslümanlar, felsefi ve dini sorularına cevap ararlarken kendilerini akranlarının, ana-babalarının, din adamlarının, kalabalıkların, atalarının, dogmaların, ideolojilerin ve hüsnü kuruntuların baskısından koruyanlardır. Aklını Allah’tan başka hiçbir otoriteye teslim etmeyen bir Müslüman, bir özgür insan modelidir. Allah hakikatin kendisi olduğu için, bir Müslüman da doğrunun ve gerçeğin daimi araştırıcısıdır ve bu arayışında doğrular ve gerçeklerden başka hiçbir şeyin üzerinde otorite kurmasına izin vermez. Öyleyse Müslüman; eleştirel düşünen, kendi ayakları üzerinde duran cesur ve özgür insan ve özellikle ebedi kurtuluşuyla ilgili olan iddialara karşı makul bir dozda şüphe gösterebilen bir bireydir. Kansas Üniversitesinden matematik profesörü Jeffrey Lang, orijinal İslam’ın eleştirel düşünme ve bilimsel yöntemin önemine vurgu yapan düzinelerce Kuran ayetine dikkatimizi çeker:

    Kuran’ın bakış açısıyla akıl ve iman, yanlış inanışla mantıksızlık gibi birbirine dosttur ve ikisi arasındaki çatışmayı samimi bir şekilde şu satırların arasına koyar: “doğru yanlıştan ayrılmıştır.”31 Kuran’dan en çok faydalananlar “akıl ve anlayış sahipleri”32, “kendilerine bilgi verilenler/derin bilgi sahipleri”, “aklını kullananlar”34 ve “açık deliller ve kanıtlara dayananlardır.”35 Vahye karşı çıkanlarsa, “aldananlar”36, “apaçık bir sapıklık içinde olanlar”37, “cahiller,”38 “beyinsizler”39, “kavrayamayanlar”40, “zanna uyanlar”41 ve körü körüne geleneğe uyanlardır42.

    Kuran, neredeyse Sokratvari bir üslupla okuyucusunu sürekli olarak test eder ve ondan sürekli olarak kendi sanılarını sorgulamasını ister. Tekrar ve tekrar “… hakkında ne düşünüyorsun?”43 ve “hiç düşünmez misin?”44 diye sorar.

    “… mı sanıyorsunuz/sanıyorlar?”45 “Düşünmezler mi?”46 “… üzerinde düşünür müsünüz (veya onlar, inkarcılar, insanlar vs. düşünmezler mi)?”47 Mesaj yeterince açıktır. Daha doğru bir imana sahip olmak için kendimizi atalarımızdan miras aldığımız fikirlerden kurtarmalı ve inançlarımızı rasyonel bir şekilde incelemeliyiz.

    Alıntı:http://19.org/tr/din-bilim/

    Gazali, Buhari, Tirmizi gibi sahtekarların İslam sistemi ile alakası yok görüntü olarak İslam'ın nasıl bir şey olduğunu atacağım.

    Son olarak yazıma bakarsan müslüman yani barışsever dedim İslam demedim. İslam'ı kabul etmeyip barışsever de olunabiliyor. Barışsever olmakta ki şart hiç bir canlıya zulüm yapmamak, zarar vermemek vs.


    Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir.Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir. Zihinsel güç Tanrı vergisi olup "İlahi Güç"ten gelir.

    Kadının dövülmesini söyleyen kitap
    NİSA-34 için 40 meâl bulundu. Kadri Çelik (4/NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)




  • Xeblion X kullanıcısına yanıt
    Yanlış çeviri güzel kardeşim. Kanıt:https://docviewer.yandex.com.tr/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FmM1OqzUp4lHlMjYdWdn99FeomDRGCM8kuZKep6H%2FIvU%3D&name=Kuran%20cevirilerindek%20hatalar%20-%20Edip%20Y%C3%BCksel.pdf&c=58b56a453f76



    https://youtu.be/8iELucNgWhc



    ilk videoyu izle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: foggof62

    Yanlış çeviri güzel kardeşim. Kanıt:https://docviewer.yandex.com.tr/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FmM1OqzUp4lHlMjYdWdn99FeomDRGCM8kuZKep6H%2FIvU%3D&name=Kuran%20cevirilerindek%20hatalar%20-%20Edip%20Y%C3%BCksel.pdf&c=58b56a453f76



    https://youtu.be/8iELucNgWhc



    ilk videoyu izle

    kuranı da herkes kafasına göre çeviriyor Allah anlaşışması ne zor bi kitap göndermiş








  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xeblion


    quote:

    Orijinalden alıntı: foggof62

    Yanlış çeviri güzel kardeşim. Kanıt:https://docviewer.yandex.com.tr/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FmM1OqzUp4lHlMjYdWdn99FeomDRGCM8kuZKep6H%2FIvU%3D&name=Kuran%20cevirilerindek%20hatalar%20-%20Edip%20Y%C3%BCksel.pdf&c=58b56a453f76



    https://youtu.be/8iELucNgWhc



    ilk videoyu izle

    Ayrıca bu herif vahiy aldığını söylemedi mi ?

    https://www.youtube.com/watch?v=VKOxOOVePII&ab_channel=EfeAydal

    Vahiy değil işaret diyor. Aldım diyorsa ben ona inanıyorum. Reşad Halife'de Elçi idi. Ne var yani olamaz mı? Kuran'da her topluluğa Elçi'lerin gittiği söylenir. Kıyamete kadar da elçiler gelmeye devam edecektir.




  • Bu yazıdan ne çıkarmamız gerekiyor, Tesla ve Faraday Müslüman mıymış? Onlar doğru yolu buldu siz de bulun mu demeye çalışıyorsun, nedir yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.