Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.054
Cevap
66
Favori
207.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son yazılımda home theatre da problem yaşıyorum. bazen hiç girmiyor. cihazı kapatıp açımca girebiliyorum ancak 10-15 dk sonra tekrar çöküyor. siyah ekranda kalıyor. ana ekrana dönüp tekrar girmek istediğimde hiç tepki vermiyor. açılmaya çalışmıyor bile. bu tarz sorun yaşayan var mı.

şimdi cihazı yeniden başlattım. home theatre tıklıyorum. simsiyah ekran çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 21 Kasım 2020; 13:50:50 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

hocam denediğim DV filmler şu şekilde. (hepsi 4k remux)

Mkv hiç açamıyorum. başlamıyor film.

Mp4 açıyor ancak sesi stereo veriyor. diğer sesler seçilmiyor bile. yani seçenekler gözükmüyor.

TS sorunsuz açıyor. istediğimiz ses formatını seçebiliyoruz.

Baktığım filmler.

Mission Impossible - Fallout 2018 2160p UHD BluRay REMUX SL DV HEVC TrueHD Atmos 7.1-Kelby.mkv

Hereditary.2018.DV.UHD.BluRay.2160p.DTS-HD.MA.5.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR.mp4

Jurassic.World.Fallen.Kingdom.2018.DV.UHD.BluRay.2160p.DTS-X.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR.mp4

Star Wars Episode VIII - The Last Jedi 2017 2160p UHD BluRay REMUX SL DV HEVC TrueHD Atmos 7.1-Kelby.mkv

War.of.the.Worlds.2005.SL.DV.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR.ts

• hah bunlar önemli işte Papirus bildirsin single layer dv mkvleri bile açamıyor ne zaman açacacak asıl işi bu

Benim şahsi düşüncem dolby vision işini tam çözemeyecekleri yönünde. Çünki rip gruplarınında bir standartı yok şu an. Ts mkv mp4 formatları var. Tabi Zamanla hepsi mkv ya da ts ye dönebilir. Zaten çok fazla yapanda yok. Ya da yapanlar hangi cihazla izliyor. Mesela mkv leri nasıl izliyorlar. Shild tv olabilir mesela.

bunun dışında zidoo forumda paylaşılanlara göre lg tv lerde sorun çıkanlar olmuş.

birde benim anlamadığım cihazı kullananlar ellerindeki disc leri makemkv ile ya da başka program ile kendilerimi remux yapıp izlemeye çalışıyorlar. Pek torrent indirip izlemeye çalışmıyorlar sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Birkaç film notları bu şekilde

War.of.the.Worlds.2005.SL.DV.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.HEVC.REMUX-FraMeSToR.ts

RELEASE NOTES
    This remux is intended for the Shield 2019. It might cause playback issues on the internal player for which we recommend using the DL remux instead.
    This remux does NOT play well in LG C7 internal player (it stutters)

Mission Impossible - Fallout 2018 2160p UHD BluRay REMUX SL DV HEVC TrueHD Atmos 7.1-Kelby.mkv

Notes:
    Converted to MKV, added chapters, and subs. Dolby Vision can be played with the new Android Client or the modifed version of exoplayer using the Plex add-on app for Kodi. This file will fallback to normal HDR if your device is not capable of DV. It has been tested and is working on the Shield.

Robin.Hood.2018.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.DV.HEVC.REMUX-FraMeSToR.mkv

This is a Profile 7 MEL file!
    Videostream demuxed with MakeMKV to include the DV layer. For Audio/subtitles/chapters eac3to was used.
    Subtitles from the regular Blurays have been tonemapped to 64% white and all subtitles has been synced.
    This file will fallback to normal HDR if your device is not capable of DV. It has been tested and is working on the Shield.

• Arkadaşlar selam,

Yaklaşık 1 aydır Zidoo Z9x media player kullanmaktayım. Sağlık sorunlarımdan dolayı maalesef cihaz hakkındaki değerlendirmelerimi yazamadım. Öncelikle Sony XF9005 tv kullanıcısı ve eski Zidoo Z9s media player kullanıcısı olarak düşüncelerimi aktarayım.

Cihazda genellikle 1080p film(30gb-40gb altı olmayacak şekilde) ve 4K HDR film izliyorum. Zidoo Z9x 1080p filmlerde ciddi anlamda Z9s’ten ayrılıyor. Cihazın 1080p filmlerdeki upscale yeteneği mükemmel. Sanki 4K film izliyormuş gibisiniz. Renkler olsun, renklerin doğruluğu,doygunluğu olsun ciddi anlamda muazzam. Yani Z9x’in Z9s’ten görüntü kalitesi bakımından farkı var mı diye sorarsanız, 1080p film için kesinlikle fark var derim.
    4K filmler için ise, Z9s ile arada çok fazla bir fark göremedim. 4K filmlerde görüntü kalitesi Z9s ile sanki aynı gibi geldi bana, bilemiyorum.
    Gelelim Dolby vision VS10 motoruna.
    Bu özellik ciddi anlamda çok güzel ve cihazı ön plana çıkaran bir özellik. 1080p filmlerde olsun, 4K filmlerde olsun bu seçenek filmlere ciddi anlamda farklı bir hava katıyor. Zidoo bu cihazda farkını ve kalitesini gerçekten ortaya koymuş.
    Ayrıca cihazda 4K film oynatırken herhangi bir takılma, duraklama kesinlikle yok.
    Zidoo Z9x media player almak isteyen arkadaşlara cihazı kesinlikle tavsiye ederim.

Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 23 Kasım 2020; 0:37:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Papirus hocam selamlar,

Z9x’in color settings ayarlarında bir şey farkettim. Senin ve zidoo forumunda belirtilen ayarları uyguladığım zaman, cihazda 1080p film oynatırken cihaz kendini otomatik olarak 8 bite almıyor. Filmi 10 bit olarak oynatıyor. 4K filmlerde ise sorun yok 10 bit olarak filmi oynatmakta. Ancak ben color settings ayarlarını ekteki resim gibi yaparsam eğer 1080p film açtığım zaman cihaz kendini 8 bit 709’a alıyor. 4K film açtığımda ise otomatik olarak cihaz kendini 10bit bt2020’e alıyor.
    Ekte ki resmi değerlendirebilir misin hocam ? Özellikle altı çizili olan yeri. Çünkü o yeri yuv 420 10bit yaparsam (senin kullanmış olduğun ve zidoo forumunda belirtilen ayar bu) sorun ortaya çıkıyor ama yuv 420 8 bit yaparsam o bölümü, dediğim gibi film ne ise zidoo onu görüp kendi ayarlarını filme göre otomatik yapıyor.

Belki de dolby vision da yaşanılan sorunlar bundan ibaret olabilir. Bu bölüm biraz kurcalanarak test edilebilir.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 23 Kasım 2020; 0:40:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CXath1

Hocam Birkaç film notları bu şekilde

RELEASE NOTES
    This remux is intended for the Shield 2019. It might cause playback issues on the internal player for which we recommend using the DL remux instead.
    This remux does NOT play well in LG C7 internal player (it stutters)

Notes:
    Converted to MKV, added chapters, and subs. Dolby Vision can be played with the new Android Client or the modifed version of exoplayer using the Plex add-on app for Kodi. This file will fallback to normal HDR if your device is not capable of DV. It has been tested and is working on the Shield.

Robin.Hood.2018.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.Atmos.7.1.DV.HEVC.REMUX-FraMeSToR.mkv

This is a Profile 7 MEL file!
    Videostream demuxed with MakeMKV to include the DV layer. For Audio/subtitles/chapters eac3to was used.
    Subtitles from the regular Blurays have been tonemapped to 64% white and all subtitles has been synced.
    This file will fallback to normal HDR if your device is not capable of DV. It has been tested and is working on the Shield.
    Bu notlarla durum daha da vahim shield ne ya ben daha yeni nesil dv oynatıcıyım iddiası ile ürettin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Shiled daha popüler cihaz. Ulaşması kolay. Başka dv destekleyen cihazda yok sanırım. Belkide bu yüzden denemeleri bu cihazda yapmışlardır.

Bu arada zidoo profile 7 oynattı. Filmin tamamına bakmadım ama açıyor.

@sadays

Firmanın gönderdiği Dolby Vision detay tablosunu benim teknik olarak tek başıma yorumlayabilme şansım zor.Çünkü çok iyi İngilizce biliyor olsanız bile bu gibi teknik detaya sahip satırları çevirebilmeniz bu işe yetmiyor , aynı zamanda cihazda kullanılan teknolojiyi tanımanız yada teknik terimlere aşina olmanız da gerekli.

Mesela kendimden örnek verecek olursam ; çok iyi derecede İngilizce bilen oğlumla tercüme etmeye çalıştım bu tabloyu ama oğlum işin sadece çeviri kısmında elinden geleni yapabildi.Sebebi de cihazdaki donanımı , yazılımı , kullanılan teknolojiyi v.s benim kadar tanımıyor olması , çünkü onun takip ettiği bir konu değil Zidoo konusu.

Dolayısıyla görüntü konusunda sen ve senin gibi değerli arkadaşlar yorum yaparlarsa bu tabloda neyin nasıl olması gerektiğini anlayabilir ve ortak bir noktada buluşabiliriz belki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Kasım 2020; 16:18:25 >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt

İlk çıktığı günden beri v6.0.66 yazılımındayım ve Home Theatre'da defalarca dizi ve film seyrettim.Böyle bir siyah ekran problemi ile hiç karşılaşmadım.

Yeni yazılım kurulumu öncesi ve sonrası cihazı resetleyip fabrika ayarlarına getiriyor musun ? Aklıma gelen tek ihtimal o , çünkü bendeki Home Theatre'da sıkıntı yok.Üstelik yeni yazılım kurulum sonrası afiş yedeğini geri yükleyip öyle devam ediyorum her seferinde.

Belkide yüklediğin yada kurduğun bir şey varsa o da etkiliyor olabilir sendeki Home Theatre uygulamasını , bilemiyorum.

Son olarak ; özellikle Dolby Vision konusunda yazdıklarını ( açmayan DV filmler , 2 kanal ses alma v.s ) not alıyorum , bu yaşananları kendi aramızda netleştirdiğimizde ve hemfikir olduğumuzda firmaya göndereceğim...Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Kasım 2020; 16:29:4 >

• Geçmiş olsun ,

Umarım eskisinden daha sağlıklı olarak aramızdasındır.

Öncelikle Zidoo Z9X hakkındaki görüşlerin için teşekkürler.Seninde yazdığın gibi Zidoo Z9X bana göre de iyi bir fiyat-performans cihazı.Ha kusurları yok mu tabii ki var , özellikle " Dolby Vision VS10 Engine " konusunda hala kafalar karışık ve neye göre davranacağımızı , hangi formatları açıp açmayacağını , görüntü ayarlarındaki " Auto " modunda cihazın nasıl davranacağını yada davranması gerektiğini bizler bile net bilemiyoruz.Diğer yandan firma da ; Dolby Vision VS10 Engine konusunun daha gelişme aşamasında olduğunu belirtiyor tazen.Fakat tüm bunlara rağmen gerçekten iyi bir medya oynatıcı Zidoo Z9X.

Görüntü konusunda yazdığın tespite gelirsek : Kendi cihazımda da , ilk sayfada paylaştığım ve Zidoo forumda da bahsedilen aynı ayarları kullanıyorum.Arşivimde önceden kalan filmlerin çoğunluğu 1080p olduğu için test etmem kolay oldu.

Örnek olarak arşivimdeki 6.94 GB boyutundaki 1080p formatlı aşağıdaki filmi açtım ve oynatmaya başladım.

" Greyhound.2020.1080p.ATVP.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.H.264-MZABI.mkv "

Filmi oynatma esnasında durdurup INfo görüntüsü aldım ve bahsettiğin garipliği göremedim ben.Çünkü benim cihaz paylaştığım ayarlarla , 1080p film oynatımı esnasında otomatik olarak " YUV4448 Bits ITU 709 "a alıyor kendisini ve sorun gözükmüyor.

Aynı ayarlarla oynattığım 1080p filmdeki INFO'yu da paylaşayım ki görmüş ol :

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

Emin olmak adına aşağıdaki 1080p filmleri de denedim ama onlarda da sorun yok bende.

" I.See.You.2019.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTG "

" In.the.Mood.for.Love.2000.PROPER.1080p.BluRay.x264-SADPANDA "

Yani sende bir yerlerde , bir gariplik var gibi.

Bilgin olsun...

NOT : Filmler ile yapılan ekran kontrolleri, v6.0.66 yazılımı yüklü cihazda yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Kasım 2020; 21:7:30 >

Çok teşekkür ederim üstadım. Eskisinden daha iyiyim çok şükür.

Zidoo Z9x yeni bir cihaz ve elbette cihazın bir takım sıkıntıları olacaktır. Zidoo yazılım konusunda da gerçekten çok iyi bir firma. Zamanla Z9x sizlerinde katkısıyla dört dörtlük bir cihaz haline gelecektir. O yüzden bu konuda gönlüm çok rahat.

Yaşamış olduğum sıkıntıya gelirsek senin ve zidoo forumda paylaşılan ayarları teyit amaçlı tekrar yaptım ve yaşamış olduğum sıkıntıyı tekrar yaşadım. Cihazın şu andaki yazılımı v.6.0.45. Belki de bu yazılımda bir problem vardır bilemiyorum. Yeni yazılımı kuracak zamanımda yok bu aralar. Neyse artık ben kendi ayarlarımla idare edeceğim belli bir süre. Daha sonra yeni yazılımı yükler tekrar kontrol ederim.

Teşekkür ederim papirus hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 23 Kasım 2020; 0:16:48 >

Hiç giremiyorum hometheatra. Cihazı da kitliyor. 3-5sn sonra ana ekrana atıyor. Format atıp denerim tekrardan

tam olarak şu şekilde oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 23 Kasım 2020; 2:13:52 >

Bence cihazı fabrika ayarlarına çek , yazılımı sıfırdan kur ve tekrar fabrika ayarlarına çek.

Yani sadece fabrika ayarlarına çekmekle kalma cihazı ve yazılımını da sıfırla...

Bu arada " Robin Hood " filminde yaşadığın Zidoo forumda da paylaştığın görüntüdeki kekekemelik için yazacak olursam ; bana HDD'ten veri aktarımı ile ilgili bir sıkıntı olabilir gibi geldi.Çünkü görüntü teklemesine tekliyor ama altyazı da aynı şekilde tekliyor.

Önceden bu tarz bir sorun yaşadığım zamanlarda , görüntü de bir gecikme yada kekekemelik olsa da altyazılar devam ediyordu diye hatırlıyorum.Yanlış mı düşünüyorum ?

Ben senin yerinde olsam yazılım güncellemesi haricinde aynı filmi başka HDD'lere aktararakta denerdim , aynı filmi başka rip grubundan indiripte denerdim v.s.

Yani bu tarz sıkıntılarda , elenmesi gereken bir sürü kriter var sonuçta.Ayrıca sadece bu filmde yapıyorda olabilir ve filmde de sorun olabilir.

Son olarak bu forumda ya da Zidoo forumda cihazda yaşadığınız bir sıkıntınızı yazarken , cihazda yüklü olan yazılım versiyonunuzu muhakkak yazın.

Çünkü yaşadığınız sıkıntı bir sonraki versiyon da giderilmişte olabilir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Kasım 2020; 15:23:25 >

robin hood filmindeki shuttering sorunu anladığım kadarıyla herkesin yaşadı sorun. özellikle atmos ses seçiliyse yapıyormuş. normal 5.1 ses seçtim çok nadir yaptı. hdr10 olanıda var arşivde. onda hiçbir sorun yok. ama dv profile 7 de bu tarz sorun var.

Dolby Vision konusunda haklı olabilirsin , yorum yapamıyorum.

Ama Home Theatre'daki siyah ekranın bir an önce normale dönmesi lazım sende.Asıl sıkıntın o...

• hdr 10bit çıkış olan 4k andorid uydu alıcısı var. BDMV şeklinde olan bluray filmleri oynatırmı? kodi veya farklı bir video player mı kurmak gerekiyor. zido media player nasıl açıyor bluray filmleri kendinin özel player oynatıcısı mı var bilgi verebilirmisiniz.

• deta53 kullanıcısına yanıt

Zidoo'nun kendine has bir Media Player'ı var ve birşey kurmanıza gerek yok.BluRay filmleri oynatma da bir sıkıntı yaşamazsınız...

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.