< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 5 Eylül 2023; 20:6:27 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (9. sayfa)
-
-
O zaman normal menüyü de 4k 23,976 alın uğraşmazsınız misal benim nvidianın afr sorunu benim menü de 4k 23,976da uğraşmıyorum hiçquote:
Orijinalden alıntı: garuda
Ekrana goruntu vermeyince kumanda işe yaramiyor mecbur uygulamadan ekrani 24hz almak gerekiyor
Alıntıları Göster
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Menude 23.976hz yokki 23-24 diye gidiyor ben 24hz de kullaniyorum zaten zidooyuquote:
Orijinalden alıntı: sadays
O zaman normal menüyü de 4k 23,976 alın uğraşmazsınız misal benim nvidianın afr sorunu benim menü de 4k 23,976da uğraşmıyorum hiç
Alıntıları Göster
23, 23.976'nın kısaltılmış hali oluyor.
-
aynen
-
Zidoo Z9X Pro'yu bana gönderen bir arkadaş sayesinde yaklaşık 1 haftalık süre boyunca test ettim ve cihaz ethernet kablosu ile bağlıydı.
Ve Zidoo Controller bağlantısında ben sorun yaşamadım.Hatta tam tersine bendeki Zidoo Z9X'e nazaran daha stabil bağlandı.
Hatta şunu da yazayım : Konu başlığının ilk sayfalarında aldığım ekran görüntüleri de Zidoo Z9X Pro üzerinden Zidoo Controller ile aldığım görüntüler.Sizde çalışmaması ilginç...
ben cihazı alır almaz stremio için google play sürümünü yükledim. Belki sürümden dolayı hata alıyor olabilirim
-
kapatıp açmayın cihazları standbyda kalsın ip değişiyordur eski ipyi arıyordur v.s.
-
kumandadan kapatma tuşuna basıp kapatıyorum, z9x i de böyle kullanıyordum
-
ben epeydir kullanmıyorum zidoo yenisi de gelmedi bir türlü ama benim bildiğim kapatma tuşuna basınca ne yapacağını menüde ayarlıyordun full kapatma seçili ise fişten çekmiş gibi yapar
-
Bu arada yllardır yazdığım bir detayı tekrar yazayım ki kullanıcılara keyif versin.Ve neden Zidoo ile film seyretmeliyim sorusuna birkez daha yanıt vermiş olayım.
Geçen akşam bir arkadaşım ile torrentten indirdiğim ve 1080p çözünürlüğe sahip " Little Bone Lodge" diye bir gerilim filmini izledik bende.1080p olmasına rağmen çokta keyif verdi görüntü kalitesi.
Ama cihazlar arasında görüntüyü kıyaslama anlamında aynı sahneleri Apple TV 4K'daki Infuse uygulamasında da açtık.
Bu konıda her ikimizinde ortak görüşü ; Zidoo'nun 1080p çözünürlükteki görüntüyü çok daha iyi oynattığı yönündeydi.Çünkü Zidoo'da kullanılan VS10 Engine teknolojisi ile filmdeki detay ve netlik Apple TV 4K'daki Infuse uygulamasına göre daha başarılıydı.
Yani hep diyorum ya ; arşivimde bulunan 1080p çözünürlüklü dizileri izlediğim de bile müthiş keyif veriyor Zidoo diye.Hâlâ aynı şeyi söylüyorum.Film izlemek için cihaz arayanlar gözü kapalı alsın arkadaş...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bende aynı şekilde kumandadan kapatıp açıyorum cihazımı ve hiç sorun olmuyor.
Diğer yandan Google Play destekli G sürüm yazılımdan kaynaklı olacağını da sanmam.Çünkü Zidoo Z9X Pro'ya bende Google Play destekli G sürüm yazılım yükleyerek test etmiştim ve 1 hafta boyunca sorun yaşamamıştım.
Ayrıca bendeki Zidoo Z9X'e de sürekli Google Play destekli G sürüm yazılımı yükler, kullanırım.Ama hiçbir uygulamayı yükleyipte kullanmam, çünkü uygulama ile işim olmaz ve ben sadece HDD'ten film izlerim Zidoo'da.Bana göre Google Play destekli G sürüm yazılım sürümü ile de alakası yok olayın.
Sizdeki sıkıntının sebebini bilemiyorum.İsterseniz fabrika ayarlarına dönerek yazılımı tekrar yükleyip tekrar fabrika ayarlarına dönün.Ve bir daha deneyin.Başka tavsiye edebileceğim birşey yok maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Eylül 2023; 13:15:50 >
akşam kabloyu değiştirip tekrar deneyeceim cat7 kablo aldım onu bekliyorum olmadı dediğiniz gibi fabrika ayarına dönerim
-
Playback/Automatic frame rate/Frame rate mode: Match frame rate and resolution / Match frame rate and resolution
Sizde hangisi seçili?
Match frame rate and resolution seçildiğinde 1080p filmlerde sağ ok tuşuna basıldığnda altta çıkan progress bar ve süreler biraz ekran dışına taşıyor. Match frame only seçildiğinde bu problem olmuyor. Match frame only seçildiğinde zidoo 1080p > 4K'ya upscaling yaptığından görüntü çok daha kaliteli.
-
Match frame rate and resolution seçili bende
-
Bende bu ayarlarda kullanıyorum Zidoo'yu...
TV'nin 1080'i 4K'ya yükseltme özelliği iyiyse Zidoo'da onu açmaya gerek kalmıyor. Sony o konuda iyi bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alttaki barda ve sürede görülen bu ekran dışına taşma sıkıntısı tüm 1080p dizi yada filmlerde yaşanan genel bir sıkıntı değil.Çünkü bende de bu ayar Match frame rate and resolution seçili ama açtığım 1080p filmlerde ve dizilerde alttaki bar ve süre kısmında ekran dışına taşma her dizi yada filmde olmuyor.
Sadece bazı dizi yada filmlerde nadiren gördüğüm bir sıkıntı ama bu tamamiyle indirilen videolar ile alakalı bence.Genel bir sıkıntı olsa her 1080p dizi yada filmde yapar.Oysa şimdi 6-7 farklı 1080p dizi ve filmde tekrar denedim ve hiçbir taşma yok alttaki barda ve sürede...
-
emekli sen eyice bunadın yakında zidooya filan işersin
sade framerate açık olsun resulotion açık olursa zidoo veya vs10 motoru değil samsungun upscale işlemcisi devreye girer çok güzel ve net izledik dediğin filmi samsung o hale getirmiş kaç kere konuştuk emme nerede nato mermer nato kafa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Eylül 2023; 14:37:59 > -
Ben sadece Frame rate açık kullanıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X