Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.616
Cevap
66
Favori
339.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben daha ilk kurulumda sorunsuz bağlandım.

    Siz ; arkadaşların dediği gibi , kullandığınız modemle ilgili konu başlıklarına bakın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Ekim 2016; 20:22:44 >
  • Şimdilik kablo ile bağladım .hemen update'e geçti v1.2.0 yüklüyor.ama yazılarda hatırladığım kadarıyla v1.2.3 denmişti o versiyonu algılamadı.birde serveri hızlı değil 70 ila 120 kb arası bir hızda güncelleme geliyor.acemilik kötü şey o yüzden bazen saçma soru sorabilirim özür şimdiden.başka bir ayar var mı yani dili değiştirdim.modemi sıfırlıyamıyorum wifi için güncelleme kopmasın diye.başka birşey yapmadım.ama ustaların tavsiyeleri başımızın üstündedir.


    Not: ayrıca kumandayı beğenmedim. everest kb05 air mouse kullanan varsa x9s ile kullanım yorumu makbule geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a26b -- 6 Ekim 2016; 20:51:03 >
  • a26b A kullanıcısına yanıt
    Zidoo firması çıkardığı yazılımları önce kendi forum sayfalarında paylaşır.

    Kullanıcılar kullanıma sunulan bu yazılımı indirip yüklerler ve sonrasında da firma gelen tepkilere göre bu yazılımı uygun görürse OTA üzerinden ( yani sizin yüklediğiniz kendi serveri üzerinden ) yüklemeye açar.

    Ama şu anda OTA üzerinden güncellemeye açık bir yazılım yok henüz.

    Dolayısıyla sürekli bu konu başlığının ilk sayfasındaki 2.mesajı takip edin ve orada verilen linkteki yazılımı indirip USB ile manuel olarak yükleyin cihazınıza...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Ekim 2016; 21:37:21 >
  • a26b A kullanıcısına yanıt
    Evet modem arayüzünde kablosuz bağlantı ayarları altında bulunuyor genelde. Dilerseniz cep telefonunuza wifi analiser tarzı bir program yükleyip sizin modemin şu anda hangi kanaldan yayın yaptığını görün. Bulunduğunuz yerde boş bulunan başka kanallar varsa bunu not edin ve eğer modem arayüzüne girebilirseniz o zaman da kanal ayarını otomatik ten çıkartıp boşbulduğunuz kanalı seçersiniz. Sorun çözülmüş olur, wifi kalitesi artar:
    Bu video size yardımcı olabilir:
    https://www.youtube.com/watch?v=RW7vrdO7Iog&index=7&list=PLImzRKDoJEgE0qKkv4J9Fpsy22x5HnPeu




  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    wifi analizer indirdim.öncelikle bu bilgi için teşekkürler.birşey daha öğrenmiş oldum.1 ila 9 arasında bir eğri var.cihaz otomatikteydi modemi resetleyip girebildim.resetledim wifi yi gördü.kendi serverinden v.1.2.3 güncellemesi de yüklendi..x265 codecli bir film denedim altyazı ayarladım ayar kendiliğinden bozuldu.altyazı menüsüne önceden girdiğim halde sonra giremedim.ayrıca filmin kaldığı yerden kendiliğinden devamı yok sanırım.bookmark ile yapabiliyoruz anladığım kadarıyla bendeki 2010 malı samsung tv nin kendi oynatıcısı yaparken bu aletin yapamıyor olması garip.hafta sonu fırsat bulabilirsem hem app yükleyeceğim hemde oyun.bu arada bir micro sd kart taktım 32 gb.dahili olarak kullanıyım dedim.zidoo üzerinden biçimlendirdim.sd kart kayboldu.çıkarıp bilgisayara taktım o da görmedi.en son cep telefonuma taktım.biçimlendirdim. vakit geç olduğundan öylece bırakıyorum.kalın sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a26b -- 7 Ekim 2016; 1:52:10 >
  • Benim zidoo x9s geldi. Daha önce zidoo x9 kullandım. Cihazı beğendim. Görüntü kalitesi beni fazlasıyla mutlu etti.ilk cihazdan daha iyi buldum.Bir tek sata bağlantı aparatı biraz egreti buldum.aynı Micro sd kart gibi internet slot biçimde olsadı daha güzel olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a26b A kullanıcısına yanıt
    Altyazı ayarlarından kastınız ayarların kaydedilemiyor olmasıysa bu sıkıntıyı en başından beri yazıyoruz zaten.Cihazda ( şimdilik ) böyle geçici bir sıkıntı var ama yakında halledilecek.

    Yani menüden birkez Türkçe olarak ayarladığnızda , ayarlarınız kalıcı olacak.

    Altyazı menüsüne sonradan girememe diye bir sıkıntı olmaması lazım.Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım, ekranda altyazıyı görüyorsanız menüyü de girebilmelisiniz.

    Dahili medya oynatıcısında film her açıldığında sıfırdan mı açayım , kaldığı yerden mi şeklinde bir ikaz vermesi lazım ekranda.

    Eğer ki son yazılımda değişmediyse çalışma mantığı böyleydi.Ama tekrar bakmak lazım , son yazılımdaki durumu bilemiyorum şu an için.

    Mikro SD kart konusunda bir tecrübem yok maalesef...
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle cihaz incelemeleri için üstatlara teşekkür ediyorum. Ben zidoo x6pro düşünüyordum ama Türkçe sıkıntıları yüzünden beklemedeydim. X9S'i görünce ve yorumları okuyunca hemen sipariş verdim. Siparişi Aliexpress'ten 21.09.2016 tarihinde verdim. 27sinde paketlendi. 30'unda yola çıktı. Uzun sürer mi gelmesi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engart -- 12 Ekim 2016; 23:07:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • engart E kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 20-25 gün civarında bir süre tanıyın kendinize...
  • Arkadaşlar ,

    Zidoo X9S'i almayı düşünenlerin az-çok fikir sahibi olabilmesi adına ; eraycelik80 nickli arkadasımızın yaptığı ve benim kısaca toparladığım inceleme yazısını konu başlığının ilk sayfasına da kopyaladım.

    Ve elimden geldiğince güncellemeye çalışıyorum.

    Bilginize...
  • Arkadaşlar,
    Zidoo x9s le digiturk play izleyen var mı? Film izlemek için özel bir ayar mı gerekiyor?
  • Zidoo X9S ile ilgili güzel incelemelerin olduğu forum linkleri:



    http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=291943

    http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=286791

    http://www.android-mediaplayer.de/index.php/Thread/3700-ZIDOO-X9s-REVIEW-TEST/?postID=58338#post58338

    Bu incelemelerden birindeki A/V testinin excel sürümü:

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/18DHtRFmJafShxK10G9QNJZDX_l8ax5GStbDSXxaXgM4/edit#gid=1727738151

    Bu arada yazılımın 1.2.4 sürümünün yolda olduğu ve aşağıdaki hataların giderildiğini yazmışlar:

    Open the basic picture control
    Open the color space mode control(RGB 444,yuv 444,yuv 422,yuv 420 etc.)
    Solved the right eye first 3D MVC not working issue
    Solved the MVC MKV not working on framepacking issue
    Solved the MVC MKV stutter issue
    Solved DVDISO not working issue


    Yazılıma el atmak ya da değişiklikleri izlemek isteyen arkadaşlar kaynak kodlara buradan erişebilirler (Kodi tabanlı ZDMC için):

    https://github.com/zidootech/ZDMC/tree/zdmc-x9s-16.1

    Zidoo X9S orijinal forum sayfası:

    http://forum.zidoo.tv/index.php?forums/zidoo-x9s.23/

    Benchmark testleri:

    http://www.cnx-software.com/2016/09/09/zidoo-x9s-realtek-rtd1295-android-openwrt-tv-box-system-info-benchmarks/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engart -- 7 Ekim 2016; 20:37:16 >




  • Film için özel bir ayar sadece altyazı seçimi olabilir yada altyazıyı indirmek belki..

    Benim yaşadığım sorun x265 codecli bir filmi açtım.filmde bir sıkıntı olmadı.altyazı aletin dili türkçe olmasına rağmen ekstra ayarla türkçe seçilmesi gerekiyor ancak yazılımcılar bunu aletin kurulum yada kullanım dili neyse altyazının da aynı dili kullanmasını yazılımsal olarak sağlayabilirler.çünkü bunun donanımla bir ilgisi yok.Neyse dili türkçe seçtim rengi sarı yaptım vs.üç beş dakika sonra kapadım tekrar açtım dil yine default'a yani ilk kurulumdaki ayarsız haline dönmüştü.bu kez önceki yazılarınızı okuduğum için ve de ilk güncellemesi 1.2.0 olduğundan normaldir nasılsa yeni g
    ncellemeyle çözülecektir dedim.menüye bastım.altyazı seçenekleri yerine sol üst kısımdan sağ ortaya kadar 4 yada 5 satır halinde filmi çözen decoderin film hakkındaki bigileri Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )bu resme benzer yazılar vs çıktı.https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2286166/a37096ef-8022-4e5c-9cc8-cad0d45799de.png

    bu aletin acemisiyim daha dün tanıştık ancak çözmem çok zaman almayacak bundan eminim.Bu arada arayüz çok karışık bence.ve kendi arayüzünüzü oluşturabilmelisiniz ama bu var mı bilmiyorum.Yine Tecrübe ettiğim bir şeyi aktarmak isterim. Cihazın arkasında bulunan Tf bizim anlayacağımız dilde Telefonlarımızda kullandığımız MicroSD kard yuvası öncelikle çok kötü geldi yada şöyle diyelim dandik.Kartı içeri sürüyorsun kilitlenip içeriye oturması zor .neredeyse aletin içine gömülüyor korkuyorsun içine kaçtı zor çıkar artık diye.Ve her ne kadar şart olmasada Biçimlendirme işlevini kullanacak alet üzerinden yapmak en doğrusudur.çünkü en uygun formatı o alet seçer.Bu alete takıp biçimlendir dedim biraz bekledi etti felan kilitlendimi dedim ama biçimlendirme bitti başarılı dedi.depolama alanına bakıyorum kendi dahilisi var.zor bela basıp çıkardım bir daha taktım alette görünmüyor bizim kart.bilgisayara bağladım farklı iki adaptörle ikisinde de görmedi bilgisayar da.sonra telefonuma taktım gördü biçimlendir dedim biçimlendirdi .Gece yarısı olduğundan bu güne kaldı bu gün denemesi yapılacak ...bütün bu aksaklıklar eski versiyonda mı oldu bilemiyorum .çünkü yeni versiyonu kontrol edeyim dedim 1.2.3 güncel dedi.bunu ne ara yükledi anlamadım.arada maç seyrediyordum farklı çıkışta olduğumdan mı kaçırdım hiçbir fikrim yok.
    Gördüğüm ilk izlenim şu bana maliyeti 600 tl civarı oldu yurtdışı ile uğraşmak istemedim.h265 codecle riplenmiş görüntü default playeri ile oldukça temiz bir görüntü veriyor.İnsanlar 4 k 8 k vs uç noktalarda ne yapar bunlara bakıyor ama bence şu an işini yapıp yapmadığı daha önemli.Çoğu zaman insan insan gözünün ve kulağının algılamakta ve ayırmakta zorlandığı şeyleri dert ediyoruz.bu aletin ömrü belli o zamana kadar 4k televizyon sahibi olmak bence bir sorun eğer yeni almıyorsanız.eskiyi çöpe mi atacağız neyse yada oturduğunuz yer bir apartman ise zaten yok 7+ 8+ vs açamıyorsunuz.Evde var kurmuyorum.açamayınca anlamı ne.Yani bu tabi benim söylediğim şeyler manipüle etmek için değil elbette ..Ben kendi adıma test laboratuvarımda ürün geliştirmiyeceğime göre elime de genel olarak stereo yani çift kanal film geçeceğine göre yada 5+1 in aman aman bir getirisini görmediğime göre ki her bir ekstra istek mb ile değil Gb ile gelen bir külfet olduğundan kendi, adıma temiz bir ses iyi bir 1080 p görüntünün yeterli olduğunu düşünüyorum.bu benim fikrim.isteyen istediğini seyreder.Neyse geyiğin tasmasını kısa tutup kumandasının kötü den de öte olduğunu düşünüyorum.kısa sürede ikinci güncellemenin yapımcıların artısı olduğunu düşünüyorum.piyasadaki bu parayı bence hakediyor.üstelik hayret birşeydir hiç ısınmadı.
    Fiyat/performans ürünü olduğunu düşünüyorum.şimdilik bu kadar.kalın sağlıcakla.




  • cihazın kumandası berbat ötesi bişey,bu kadar yazılım desteği veriyorlar, 150.-usd sattıkları cihaza kumanda yapsalarmış,hakketen ayıp!!! bunu firmaya kesinlikle bildirmek lazım,yazılım işi gibi bunu da 5-10 senede anlarlarsa vay halimize..
    wmv oynatmıyor cihaz şaka gibi...
    cihaz 1-2 dk durunca kitleniyor
    realtek işlemciyi yapmış ta sende biraz mühendislik yap be kardeşim,o ses kısıklığı nedir m-195 bile bunu 3 ile çarpardı ses olarak..harici bir ses chip'i koy,az boz paraya satmıyorsun cihazı, işlemciden yiyorsun devamlı,
    cihaz'ın kapanması sorunlu ya anahtarı kapatacaksınız,yada fişi çekeceksiniz 60'ları özleyenler için nostaji diyelim..
    zidoo diğer firmalar gibi sorunlu cihaz çıkarmaz diyen yetkililerine selamlarımı da ilettim,
    bunların iletişim kanalı nedir?devamlı yazışan arkadaşlar bu bilgileri verebilirlerse ya da ben ileteyim..


    edit,ben sorunları ilettim yazılım dışındaki sorunlar için yapacak bişey yok tabi,kumanda güncellenemeyeceğine göre...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 8 Ekim 2016; 10:56:38 >




  • complete_ kullanıcısına yanıt
    Cihaz ilk çıkınca oldu oldu olmadı daha da düzelmez

    Hadi biz al sat keyif alan insanlarız alıyoruz

    Ama ciddi anlamda sıfır hata kullanmak isteten kendisi kumandası da kalite isteyen tüm arkadaşlar. 150 usd veren 250 de verir noktayı koyar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptığınız testlere güveniyorum , emin olmak için soruyorum.zidoo nun sesi m-195 e göre kısıkmı ? özellikle dd ve dts seslerde tşk.
  • Öncelikle İnsanların o parayı haketsin yada etmesin daha iyi bir şey isteme hakları var diye düşünüyorum.İkincisi belki sadece bende olan bir kusur bilemiyorum ZBMC den filme girerseniz subtitle düzeltme yapmaya kalktığınızda resimdeki olay gerçekleşiyor. Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli )

    media centerden film açtığınızda bu sorun yok.Ayrıca sürüm v1.2.3 olmasına rağmen her film açmada altyazıyı türkçeye çevirmek gerekiyor.oysa bunun bu versiyonla düzeltildiği söylenmişti.

    Tecrübeli arkadaşlara sormak isterim bununla kullanılacak en uyumlu air mouse, klavye mouse ne önerirler?.

    Bu arada Everest KB05 Air mouse alıp denedim.hiç beğenmedim yazı yazmaya kalktığınızda bir türlü beceremedim bazen algılıyor bazen algılamıyor.Kafasında bu düşünce olan varsa bir daha düşünsün yada mümkün ise deneyip geri iadeli alsın.uygulamalarda mesela location gireceksiniz kendi kumandasında bile sanal klavye kafasına göre çalışıyor.bir uyumsuzluk olduğu bununda muhtemelen yazılımsal olduğu bariz.
    Yine söylüyorum fiyat /performans bandında tek geçilebilecek bir alet.Aklıma gelen başka bir şey ses kısıklığı bunun yazılımla açılması gerekli. Alet hiç ısınmıyor böyle bir şey görmedim ayrıca ilginçtir 12 volt beslemeli adaptörde de hiç ısınma yok.tebrik ediyorum bu konuda bunu üretenleri.Kalın sağlıcakla.

    Not ayrıca benim alet Wifi yi modemi açıp kapamadan görmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a26b -- 8 Ekim 2016; 13:25:28 >




  • a26b A kullanıcısına yanıt
    ''media centerden film açtığınızda bu sorun yok.Ayrıca sürüm v1.2.3 olmasına rağmen her film açmada altyazıyı türkçeye çevirmek gerekiyor.oysa bunun bu versiyonla düzeltildiği söylenmişti. ''



    Bunun olmadığı defalarca yazıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin kanalını değiştirmeyi denediniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı alan yada kullanan arkadaşlar konu başlığından itibaren yazılanları okurlarsa söyledikleri şeyleri en başından beri yazdığımı göreceklerdir.

    Aylar öncesinde de yazmıştım. En son M-195'in gür sesi ile ilgili bu konu başlığında tekrar yazdım.İsteyen 10 Eylül'deki bu yazımı okuyabilir. Özetlersem ; M-195'in gür sesini şu ana kadar hiçbir cihazda görmedim.Bunu haftalar öncesinde firmaya da bildirdim ama anlaşamadık bir türlü." Nasıl ses kısık " diyor adamlar.Bende bıraktım peşini.

    Son olarak cihazın son yazılımda da ; Türkçe altyazı ayarlarını hâlâ kaydetmediğini defalarca yazdım.Daha ne yapabilirim?

    Kısacası siz adamların" *yapıldı " diye yazdıklarına da gözünüzle görmeden inanmayın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Ekim 2016; 16:41:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.