Şimdi Ara

Zevk - İhtiyaç - Mecburiyet (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Novagate

Ne alaka, insan yemezse içmezse ölür.
    Allah hiçbirşeye muhtaç değildir, Allah hiçbirşeye ihtiyaç da duymaz.
    O'nun evrenden, kaninattan, varlıktan önce de var olması bunun en net delili zaten, sen boşuna kürek çekiyorsun, zaten inanmıyorsun yok de geç ne diye kasıyorsun ki.

Alıntıları Göster
    tanri yaratmazsa tanri olamaz. bu nedenle yaratmaya dahi ihtiyac duyar. ama yaratirsa da muhtac oldugundan tanri olamaz.
  • Ya bırakın tanrıyı manrıyı. Siz hayatınıza bakın, varsa eğer öbür dünyada hesaplaşırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

tanri yaratmazsa tanri olamaz. bu nedenle yaratmaya dahi ihtiyac duyar. ama yaratirsa da muhtac oldugundan tanri olamaz.

Alıntıları Göster
    Tanrı evreni kainatı yaratmadan önce de Tanrı idi dedik seksen defa, hala "tanrı yaratmazsa tanrı olamaz" diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Mayıs 2020; 20:0:26 >
  • quote:

Tanrı evreni kainatı yaratmadan önce de Tanrı idi dedik seksen defa, hala "tanrı yaratmazsa tanrı olamaz" diyorsun.

Alıntıları Göster
    evreni yarattiktan sonra tanrilik iddia edebilir. eger kul yoksa tanri da olmaz.

ama tanri denilen sey yeterince kudretli ve ihtiyaci olmayan olsaydi kula, yaratmaya ihtiyac duymazdi.
  • quote:

evreni yarattiktan sonra tanrilik iddia edebilir. eger kul yoksa tanri da olmaz.

ama tanri denilen sey yeterince kudretli ve ihtiyaci olmayan olsaydi kula, yaratmaya ihtiyac duymazdi.

Alıntıları Göster
    İnsanlık yok iken de Allah vardı, madde, zaman, kainat, evren yaratılmamışken de Allah vardı.
    Yani Allah olması için illaki madde kainat kul vs yaratmasına ihtiyacı yok.
    Çok basit birşey söylüyorum sabahtan beri ama hala anlamıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 13 Mayıs 2020; 20:46:8 >
  • Yarattığı anda ihtiyaç duymuş olacağından tanrılık düşer. Senin de anlamadığın bu.

Ayrıca birşeyi üstün olarak tanimlayabilmen için en az iki nesne gerekir. Tek nesne varsa ona ustun diyemezsin. Tanrilik da boyle. Tanri olabilmen için kul bulman gerekir. Kula ihtiyacın oluyorsa da tanrı olamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yarattığı anda ihtiyaç duymuş olacağından tanrılık düşer. Senin de anlamadığın bu.

Ayrıca birşeyi üstün olarak tanimlayabilmen için en az iki nesne gerekir. Tek nesne varsa ona ustun diyemezsin. Tanrilik da boyle. Tanri olabilmen için kul bulman gerekir. Kula ihtiyacın oluyorsa da tanrı olamazsın.
    Sen kendi kafanda uydurduğun tanrı tanımın "evreni yarattıktan sonra tanrı olduğunu idda edebilir" şeklinde olabilir.
    Oysa islamın Allah'ı senin kafanda uydurduğun tanrı kavramından çok farklı.
    İslamın Allah'ı; evren, kainat, madde, zaman, insan yaratılmadan önce de varolan olduğu için, evreni kainatı insanı yaratmadan önce de O zatan Yaratan'dır.

Buradaki anlaşamadığımız husus bu, bu yüzden anlaşamıyoruz. Seni kafandan uydurduğun tanrı tanımın ile islamın Allah tanımı farklı. Sen kendi kafandan uydurduğun tanrıya istediğin kılıfa sokabilirsin o senin problemin.

Kendi problemini kendin çöz.

• O zaman inandığın tanrinin 99 ismini koy, bişey deniyelim

• quote:

O zaman inandığın tanrinin 99 ismini koy, bişey deniyelim
    Uşağın yok neyin peşindeysen sen koy iddanı ortaya at, yukarıdaki gib ucube kendi kafandaki uydurmalar olmasın da aman boşuna uğraştırma yine bizi.
  • Benim iddiam gayet açık.

Ihtiyaç duyan tanrı olamaz. Tanrı kulsuz olamayacağından yaratma veya edinilmiş kul ihtiyacı duyar. Bu da onu tanrı olmadığını kanıtlar.

Eğer iddia ettiğiniz şey varsa o tanrı olamaz. Olsa olsa insandan daha gelişmiş varlık olur. Yok illa o tanrıdır derseniz insan da tanrı olur.

• quote:

Benim iddiam gayet açık.

Ihtiyaç duyan tanrı olamaz. Tanrı kulsuz olamayacağından yaratma veya edinilmiş kul ihtiyacı duyar. Bu da onu tanrı olmadığını kanıtlar.

Eğer iddia ettiğiniz şey varsa o tanrı olamaz. Olsa olsa insandan daha gelişmiş varlık olur. Yok illa o tanrıdır derseniz insan da tanrı olur.
    Dediğim gibi senin kafandan uydurduğun tanrı tanımı ile ilgili çelişkilerin senin problemin.
    İslamın Allah tanımında bahsettiğin durumla ilgili bir sorun yok.
    Kendi problemini kendin çöz.
  • Şuna Allah'ın niye ihtiyaç duyulduğuna, niye kullara gereksinim duyduğunu açıklamıyoruz desene.

• quote:

Şuna Allah'ın niye ihtiyaç duyulduğuna, niye kullara gereksinim duyduğunu açıklamıyoruz desene.
    Allah kullarını yaratmadan önce de vardı zaten, yani Allah'ın Allah olması için kullara ihtiyacı yok sana seksen sekiz defa söyledik.
    Kendi kafandan uydurduğun tanrı ile sorunlarını kendin çözmelisin.
  • quote:

Allah kullarını yaratmadan önce de vardı zaten, yani Allah'ın Allah olması için kullara ihtiyacı yok sana seksen sekiz defa söyledik.

Alıntıları Göster
    Zaten kusursuz olan bir varlık hiçbir şey yaratmaz, bakmaz, görmez, duymaz, istemez, hiç birine ihtiyacı yoktur çünkü hepsi tamamdır. Anlayacağın bir yaratıcı varsa kusurludur, kusurunu beni yaratarak giderdiyse tanrılıkta benim de payım vardır, yok öyle yağma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 16 Mayıs 2020; 13:33:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Zaten kusursuz olan bir varlık hiçbir şey yaratmaz, bakmaz, görmez, duymaz, istemez, hiç birine ihtiyacı yoktur çünkü hepsi tamamdır. Anlayacağın bir yaratıcı varsa kusurludur, kusurunu beni yaratarak giderdiyse tanrılıkta benim de payım vardır, yok öyle yağma

Alıntıları Göster
    O senin tanrı tanımın.
    Bak yukarıdaki arkadaşa da yazdım kendi kafanızdan uydurduğunuz tanrınız ile ilgili sorunlarınızı kendiniz çözmelisiniz, sorununuzu ikiniz halledin bizim bu konu ile alakalı bir sorunumuz yok.

• quote:

O senin tanrı tanımın.
    Bak yukarıdaki arkadaşa da yazdım kendi kafanızdan uydurduğunuz tanrınız ile ilgili sorunlarınızı kendiniz çözmelisiniz, sorununuzu ikiniz halledin bizim bu konu ile alakalı bir sorunumuz yok.

Alıntıları Göster
    Gemideki delik bi hayli büyüdü

• Batıyorsunuz yani e olacaaa buydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Görmemişim kusura bakma :)

Sanatını gösterince ne olacak? bundan edineceğini ol diyerek edinemiyormu? sanatını göstermek mecburiyetmi ihtiyaçmı zevkmi? kendinden alt sınıf varlıklar yaratıp övünmek? bana hiç mantıklı gelmiyor.

Alıntıları Göster
    Nasil mantikli gelmez.
    Aptal degil misin ?

• Bu durumu one surerek sikayetci oldum ve tanridan imtiyazli elcilik aldim.
    Ama gozujuz kor gormez kulaginiz sahir duymazsiniz.
    Neyseki size 7 yildizli cehennem aktinda gunahlardana rinma luksu taniyoruz..

• quote:

Alıntıları Göster
    Uyidrduysa teisttir
    Din kardesine bu hiddetin sebebi ali ye karsi ayseyi savunmasimidir yoksa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 16 Mayıs 2020; 17:1:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.