Şimdi Ara

Zenfone 2 Sim1 Okumama ve olası çözümler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba Kullandığım zenfone 2 birden sim1 okumamaya başladı. Sim2 ve hafıza kartını okuyordu uzun uğraşlar sonucu yaptım ama bir kaç tane yolları denedim yaparken.

    1.) Sim kart slotonu değiştirdim. Yeni bir slot taktım ama sorun yine aynıydı. Yani sorun anakartta olabilirdi.

    2.) Telefonu istanbulda bir servise verdim bunların kronik arızası yapılmıyor diyip bana geri verdiler. Bende youtube da gördüğüm bir videoyu uyguladım. Burada yapılacak olan elektronik temizleme sıvısı(yağsız) ile anakarttaki slot yuvasını slotun kendisine bu sıvıdan sıktım biraz bekledim. tekrar telefonu açtığımda sorun düzelmemişti.

    3.) Ve mutlu son :)
    Telefonun imei sine bakmak hiç aklıma gelmemişti. İmei sine baktığımda sim1 in imesinin silindiğini 00049 ile başladığını fark ettim. forumdaki bir arkadaşımızın paylaştığı adımlara göre orjinal imeisini girdim telefona. sonuç sim1 sorunu giderildi :)https://forum.donanimhaber.com/imei-gitmis-zenfone-2-box-suz-imei-atma-0049--118226902

    yanlız paylaşan arkadaş şu bilgiyi atlamış ordaki adımları yapmadan önce telefonun bootloader kilitini açmak gerekiyor. işlem bitince de orjinal rom atmak için tekrar kapatmak gerekiyor.bu bilgiyi de unutmayalım :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.