Şimdi Ara

Zenfone 2 Anakartın Üzerindeki Anten Portunu Kırdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
6.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus zenfone 2 cihazımın ekranını değiştirirken anten kablosunun anakartın üzerindeki girişini kırdım. Telefon çalışıyor ancak anten kablosu takılı olmadığı için hat çalışmıyor.

    XDA'de aynı sorunu yaşayan bazı kullanıcılar anten kablosunun ucunu kesip ana karta lehimlemişler ancak çok açıklayıcı bir anlatım olmamış. xda'deki konu

    Tamir edilebilir mi? Kendim yapabilir miyim? Eğer servis yapabilirse tahmini ne kadara mal olur? Fikirleriniz var mı? Ne yapmamı önerirsiniz?

    Daha iyi anlaşılması için bazı fotoğraflar:

     Zenfone 2 Anakartın Üzerindeki Anten Portunu Kırdım

     Zenfone 2 Anakartın Üzerindeki Anten Portunu Kırdım

    Bu şekilde çözüm bulan bir arkadaş var ama pek anlaşılmıyor neyin nereye lehimlendiği
     Zenfone 2 Anakartın Üzerindeki Anten Portunu Kırdım







  • Yok mu arkadaşlar fikri olan?
  • anten kablosunun ucunu cikartiyorsun cektiginde cikiyor zaten, kablonun ortasindaki ince yeri anakartta kopan yerin ince ayak yerlerinden birine, kablonun en dis katmanini da anakart anten baglantisindaki kalin yere lehim yapabilirsen isini gorur. ama kablonun ic ve dis kismi birbirine temas ederse sebeke yine cekmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sérd@r kullanıcısına yanıt
    "kablonun ortasindaki ince yeri anakartta kopan yerin ince ayak yerlerinden birine" Hocam tam olarak anlayamadım kablonun ortası derken nereyi kast ettiğinizi (Ben klasik 2 uçlu kablo sanıyordum ama sizin anlattığınız benim kafamdakinden bambaşka sanırım. Kopan parçanın lehimli olduğu yerlerden herhangi birine demişsiniz ama yönün fark etmediğine emin misiniz.

    Bir de son fotoğrafta görebileceğiniz gibi ince kırmızı bir kabloyla ana kartta başka bir yere daha lehimlenmiş o ne için onu da anlayamadım.

    Ayrıca ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim
  • Sözü geçen bağlantıyı yaptım. Ancak o bölgeye çok ince olduğu için lehim yerine bareconductive kullandım. çalışıyor fakat sinyal gücü çok düşük. Başka bir önerisi olan ya da böyle bir tamiratı gerçekleştirebilecek bir tanıdığı olan var mıdır?

    Not: Söz konusu lehim anten konnektörünün sol ayağından pil konnektörünün üstünde görünen 8 adet bağlantı ayağının sağ en alttakine yapılıyor.
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Yeni anakart alıp taktım ben :)



    Tamir ile maalesef eski düzeni tutmuyor, yine de şansınızı denemişsiniz tebrik ediyorum. Kardeşimin telefonuydu risk almadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne tesaduf. Benimde abimin telefonuydu. Aynı şekilde ikinci el telefon alıp anakartını kullandım. Ama eski board duruyor. Hatta konnektörün ve kablonun siparişini de tekrar verdim. Geldiğinde üzerinde çalışacağım. Gelişmelerden haberdar ederim. :)

    Ayrıca board da bir farklılık görüyorum, anten konnektörünün hemen üstünde örnek resimde görünen mavi renkli devre elemanı sizin resimde görünmüyor, hasar görmüş olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 21 Ekim 2018; 5:23:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konnektörü ve kabloyu nereden sipariş verdiniz acaba ben bulamamıştım.



    Paylaştığım fotoğraflar kendi cihazımın değil internetten edindiğim fotoğraflar, sorun herkesde aynı olduğu için yeniden çekmeye ihtiyaç duymadım. Ben de siz söyleyince fark ettim, minik mavi bir eleman eksik zaten o kart biraz yıpranmış şarj portu da sıkıntılı çok oynamışlar galiba.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün linklerini paylaşabilirim ancak link paylaşımı ne durumdadır bilmiyorum. O yüzden ürünün başlığını kopyala yapıştır yapacağım, sanırım arama çubuğundan ulaşılır.

    Malum Ali' nin yeri :)

    "5pcs Wifi Antenna Flex Cable FPC Connector On Motherboard For Sony Xperia Z Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Compact Z5 Premium X Performance"

    Bu konnektör. 3 bacaklı olduğu için uyumlu olacağını düşündüm. Ancak henüz elime ulaşmadı o yüzden bir süre beklenilmesi dha faydalı olur diye düşünüyorum.

    "Original New Signal Antenna Coaxial Flex Cable Wire Connector For Asus Zenfone 2 ZE551ML ZE550ML ZE500CL /Zenfone 5 6"

    Bu da kablonun ürün başlığıdır. Bundan eminim çünkü elimizdeki model ZE551ML 32GB Rom 4 GB RAM 2.3 GHz işlemci olan model.

    Fotoğraf konusuda çözüme kavuştu. Pil portunu da söyleyecektim. :) Ayrıca eğer bulabilirsem bölgeyi tüm lehim ve conductive materyalden arındırıp hava-vakumlu havya ile konnektör montajını yapacağım. Gelişmeleri bildiririm. Bir varsayımım daha var. Konnektörde dikkatinizi çekecek olursa bir bacak daha var. Eğer o bacak yukarıdaki diyotla board içinden veriyoluna sahipse problem çözülür gibi geliyor.

    (Özellikle telefonların fiyatının sürekli uçtuğu bir dönemde kurtarabilirsek hediye gibi olacak.) :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 22 Ekim 2018; 3:43:25 >




  • O parçayı nasıl kırdınız hocam ben de çıkartırken çok zorlandım tornavidayla giriştim en sonunda ama birşey olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slowfood

    Ne tesaduf. Benimde abimin telefonuydu. Aynı şekilde ikinci el telefon alıp anakartını kullandım. Ama eski board duruyor. Hatta konnektörün ve kablonun siparişini de tekrar verdim. Geldiğinde üzerinde çalışacağım. Gelişmelerden haberdar ederim. :)

    Ayrıca board da bir farklılık görüyorum, anten konnektörünün hemen üstünde örnek resimde görünen mavi renkli devre elemanı sizin resimde görünmüyor, hasar görmüş olabilir mi?
    Hocam ben de ekranım kırıldığı için ikinci el bozuk anakartlı bir telefon aldım ekran değişimini ysptım sıkıntı yok fakat açmışken bataryayı da değiştiriyim dedim aldığım telefonunkiyle değiştirdim telefon açıldı fakat ilginç bir şekilde hopörlör ve titreşim motoru çalışmıyor ayrıca üstündeki sim kart soketi de çalışmıyor ve de telefon çok ağır şarj oluyordu hızlı şarj çalışmıyordu ben de tekrsr n11den aldığım telefonumun üzerindeki bataryayı taktım hiçbir sıkıntı yok.acaba batarya mı arızalıydı diye aldığım arkadaşa sordum o da telefonun 3 aylık olduğunu rootlarken bozulduğunu söyledi yanı batarya sıfır ayarında ve sim soketi de sıkıntısızmış ama bu sıkıntılar oldu.bataryaları üstündeki saç ve sim soketleriyle beraber değiştiriyorum bu arada.aldığım tel 16gb benimki 32gb bunla ilgili olabilir mi pek sanmıyorum ama.baya bi kafa patlattım sorunu bulamadım ne olabilir sizce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WWalker -- 6 Kasım 2018; 22:50:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WWalker kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle ilk sorunuza cevap vereyim. Şimdiye kadar hatırı sayılır sayıda wi fi kartı v.b. malzeme üzerinden söz konusu konnektor ile bağlı olan anten kablosunu sorunsuz söktüm. Ancak nasıl olduysa bu konnektör sanki bantla ! yapıştırılmış gibi elimde kaldı. :) Aynı sorunun xda forumda da paylaşıldığını gördüğümde bu ürüne ait bir problem olduğunu düşündüm. O yüzden benim tavsiyem maksimum dikkat. Nasıl olduğunu anlayamıyorsunuz bile.



    İkinci konuya gelince, söz konusu parçaların tamamı tek flex kabloyla aktarılıyor, (sim modülü, hoparlör, kulaklık, titreşim modülü ve şarj modülü) dolayısıyla söz konusu flex kabloda mikro bir hasar oluşsa dahi bu problemler yaşanır diye düşünüyorum. O yüzden sim bloğunun altından geçen bu flex in sim bloğu ile birlikte değiştirilmesi sorunu çözecektir diye düşünüyorum. Diğer pil ve sim bloğunun bu yüzden sorunsuz çalıştığını düşünüyorum. Ayrıca 16 gb ve 32 gb arasındaki makro fark sadece anakart üzerindeki işlemci ve ram chiplerinin farklılığıdır. (16 gb 1.8 ghz işlemci, 32 gb 2.3 ghz işlemci)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için :) Dediğiniz gibiyse yeni bataryayı sacından ayırıp benim mevcut saca takarsak sorun çözülecek gibi duruyor.yalnız şöyle bir durum var siz de değiştirdiyseniz biliyorsunuzdur bataryayı saca öyle kuvvetli yapşıtırmışlar ki eski bataryamı çıkartırken yırttıım ve de saç da baya yamuldu.çıkarmanın kolay bir yolu var mı acaba genelde sıcak hava tabancasıyla çıkartıyorlar o da bende mevcut değil.ikinci bir sorum da o iki bahsettiğimiz soketi bağlayan kabloyu biraz hırpalamışım yani plastikleri biraz soyulmuş wifi ya da şebeke de düşüş olur mu acaba )hangisinin kablosu bilmiyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WWalker kullanıcısına yanıt
    Merhaba; Bahsettiğiniz bir çözüm bu olabilir. Bataryayı çıkarmak konusunda fikrim aynı. Eğer yardımcı olabilirse şöyle bir örnek video mevcut;



    https://youtu.be/xtB8LRWtp2Q



    Bir diğer çözüm ise şu üründen temin etmeniz;



    Repair Parts For ASUS ZenFone 2 5.5 Inch ZE551ML ZE550ML SIM Card Reader Holder Connector Slot Flex Cable

    https://s.click.aliexpress.com/e/bPHCrS6V



    Ben alıp kullanmadım, bataryayı sökerken aynı şekilde eğilme ve yırtılma oldu ancak şu an flex kabloda bir hasar görünmüyor. Olması halinde bende bu üründen alıp takacağım. Diğer parçaları da halen bekliyorum. Geldiği anda gelişmeleri paylaşacağım.

    Küçük bir dipnot; Sıcak hava tabancaları genelde saç kurutma makinalarıyla aynıdır. Farkı daha yüksek sıcaklıkla daha küçük bir alanı ısıtabilir. Bu yüzden saç kurutma makinasıyla deneyebilirsiniz. (Pil bloğunun ısıdan zarar görmesi riskini göze alarak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 9 Kasım 2018; 1:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • slowfood kullanıcısına yanıt
    Değişim işlemini yaptım ürün çalıştı teşekkür ederim.bu arada bir önceki mesajda bahsettiğim hopörlörün çalışmama sebebi 16 gbların sim flex kablosunun farklı olmasıymış çıkarınca gördüm.16gblarda ze550ml modelinin flexini kullanmışlar 32gbta ise ze551ml.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slowfood kullanıcısına yanıt
    hocam hayırdır ne oldu sonuç.. çünkü ben de aynı sorundan müzdaribim.
  • Açıkçası daha sonra düzgünce ilgilenemedim. Bir de pili sorun çıkarmaya başlayınca bir kenara bıraktım. En son Asus servisi ile görüştüm. Elimde iki cihaz olduğu için bilgi aldım, arıza tespiti ücretsiz kayıt açın dediler. Müsait bir zamanda servise göndereceğim. (Bu arada konuda paylaştığımız yöntemle cihaz çekmeye başlıyor. Ancak çok stabil değil. Sinyal zayıf.)

    Eğer problem flex kablo ile ilgili ise bahsettiğim linkteki üründen aldım ve taktım. Sorunsuz sim kart ve hafıza kartını gördü.

    Pil konusunda servise gönderme düşüncemin sebebi de piyasada düzgün, yeni tarihli orjinal pil bulamadım. Saca müdahale de tekrar flex problemi yaratacağı için muadil batarya da tercih etmedim. Servisten gelecek cevaba göre konuyu güncelleyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 22 Temmuz 2020; 17:58:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ..
    Micro USB’nin yatağı uzun zaman sonra gevşemiş ve düşmüştü. Bende o halde kullandım aylardır ama ortadaki pinden biri dibe yakın bir yerden kırıldı..
    45-60 dk da 0 dan 100 e şarj olan telefon artık en az 3-4 saatte tamamen şarj oluyordu.

    Şarj portu (mikrofon dahil) sipariş ettim geçen hafta, gelince o yüzden telefonu açtım.. hızlı şarj özelliği yok yeni aldığımda sanırım. Kazıklandım herhalde😄

    Gelelim asıl konuya..
    Benim sıkıntım şarj + mikrofon boardını değiştirdikten sonra yine daha önce bozuk olan kulaklık girişini düzeltmemden sonra oldu. anakarttaki anten kablosunu kaldırınca (ki 7-8 defa kaldırdığımda bi sorun olmamıştı) konnektör kabloya yapışık kaldı. Yani birlikte takılı halde çıktılar.
    Kulaklık girişini temizleyip çıkmış olan köşedeki bacağı Lehim yaptıktan sonra ana kartın sağ tarafı oturmuyordu (dış kapağın kpanmasına engel oluyor) defalarca takıp çıkarıp ne olduğunu anlamaya çalışırken hiç farketmeden o çıkmış. Tabi ben bu arada kartı oturtabildim ama maalesef çıkmış anten yuvasıyla. ne yapacağımı bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L0stHeaven -- 22 Temmuz 2020; 23:34:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bire bir aynı sürpriz. :) Bildiğiniz gibi aynı konnektör belki biraz boyut farkıyla mobil wifi kartlarının antenlerinde de kullanılıyor. Mesleğim gereği yüzlerce kez söktüğüm konnektör elimde kalınca bende aynı sürprizi yaşadım. Açıkçası yukarıda bir devre elemanının kutbuna köprü atmayla ilgili yöntemi denedim. Sonuçta aldım ancak daha önce de söylediğim gibi sinyal oldukça zayıf. Servise henüz göndermedim. Yapabilecek doğru dürüst bir yer bulabilsem malzemelerin yedeklerini de aldım.(Kablo ve konnektörün yedekleri mevcut.) Açıkçası elimde vakumlu ya da üflemeli havya yok. Sadece bu iş için de masraf yapıp almak istemiyorum. Servise gönderdiğimde eğer anakart değişimi diyip işin içinden çıkmayı düşünürlerse bir süre daha bekleteceğim. (Atmak yok. İlla yapabilecek biri çıkar bence.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.