|
arabalardan örnek vereyim spor bir araban var daha hızlı gitsin diye motor parçalarını değiştiriyorsun egzos değiştiriyorsun yazılım atıyorsun ve daha hızlı gidiyor. bir de aynı spor arabada daha çok gaza basıyorsun hangisi sağlıklı ikincisinde araç stok fiziksel yazılımsal bir değişiklik yok. bur curve işleminde ne çarpanla ne voltajla oynuyoruz her şey stok ama curve ayarı yapıyoruz.tabi daha çok gaza basınca daha çok benzin yakan araba gibi curve işleminde de işlemci daha fazla ısınıyor.bu ekstra ısı işlemciyi bozar mı bozmaz çünkü bunu yapanlar zaten stok fan kullanmıyor orta veya iyi soğutucuda deniyor ve amd zaten bu seride 90 falan sıkıntı yapmaz diyor ben zannetmiyorum bu işlemi yapanların uçuk sıcaklıklarda kullandıklarını.bir degrasyon olacağını düşünsem zaten teşvik etmezdim en başta.zen2'de voltaj sabitlemeye karşıyım mesela stok ayarları bozdukları için bir degrasyon olur uzun dönemde dedim ama kaç sene o da belli değil. peki bu işlemi nasıl görüyorum?benchmark için bulunmaz nimet ayarı da basit kökleyin gitsin all core ama oyun mevzu olunca hızlı çekirdekleri bulmak değer vermek sıkıcı olabiliyor.bunu yapmasak oyundan atıyor mecbur yapacağız.ikinci olarak bu serinin yetmediği bir kart yok piyasada o yüzden şu ana kadar şu normal bu curve farka bakın diye gelen olmadı.ben 3080 ile denedim en düşük model bir de bendeki ama tam yetiyor.bu durumda curvenin oyunlarda pek esprisi yok işlemciyi daha fazla ısıtmaktan başka ama ilerde yeni seri kartlarda faydalı olabilir. |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt