Şimdi Ara

ZEKAYI GELİŞTİRME YOLLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
41.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ZEKAMIZI NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ. PEKİ GELİŞRİREBİLİRSEK ÇOK BERLİRGİN Bİ ŞEKİLDE GELİŞTİREBİLİRMİYİZ. Bİ LİNK VEREN OLURSA SEVİNİRİM.YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

Edşt:zekiyim ama daha zeki olmaz istiyom yanlış anlaşılmasın

• çalışarak.
  • www.sokomind .de harika bir japon oyunudur tam bir kafa yiyici tabi eger bu tip oyunları seversen ben hastasıyım hala cozemediklerim var ! Muthis bir hayal gucu ve dusunme ile yaratıcılık gerektirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsh77

www.sokomind .de harika bir japon oyunudur tam bir kafa yiyici tabi eger bu tip oyunları seversen ben hastasıyım hala cozemediklerim var ! Muthis bir hayal gucu ve dusunme ile yaratıcılık gerektirir.

sağol dostum bakıcam şimdi
  • ÇOK ZORMUŞ DAHA İLK ÇIKAN YERİ BİLE GEÇEMEDİM
  • quote:

Orjinalden alıntı: wewillrise

çalışarak.

ek olarak buna yönelik besinler alabilirsiniz
  • hangi besinler mesela?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1. çok okuyarak (çok akıllı olmasanız bile okuduğunuz şeyler okuma özürlü olan yurdumuzda sizi daha zeki gösterecektir).
    2. matematik öğrenerek ( bunu yapamıyorsanız daha zeki olamazsınız, zeka matematikle orantılıdır).
    3. kuru üzüm yiyerek (bu banada ilginç geldi ama öyleymiş. bağırsaklara da faydası varmış ).
    4. az konuşarak ( akıllı olsanız bile çok konuşmanız size duyulan rağbeti kaldırır).
    5. kızlardan uzak durarak (kafa daha başka bişeye çalışmayacağı için ).
    benim aklıma gelenler bunlar. özelliklede 1. ve 2. seçenekler üzerinde dur. 5. seçeneğide aklında bulundur..

• quote:

Orjinalden alıntı: emure

hangi besinler mesela?

sabahları siyah kuru üzüm öneririm
  • kendini serbest bırakarak
  • zekayı gelişirmenin bir yolu olduğunu sanmıyorum,

genler+eğitim+çevre zaten zekanızı belirlemiştir.

düşünme hızınızı ciddi oranlarda artıramazsınız, ama doğru ve düzgün düşünmeyi öğrenebilirsiniz.

bunun için bol bol okuyabilirsiniz.

felsefe & mantık ya da diğer her şey...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

zekayı gelişirmenin bir yolu olduğunu sanmıyorum,

genler+eğitim+çevre zaten zekanızı belirlemiştir.

düşünme hızınızı ciddi oranlarda artıramazsınız, ama doğru ve düzgün düşünmeyi öğrenebilirsiniz.

bunun için bol bol okuyabilirsiniz.

felsefe & mantık ya da diğer her şey...

iyi de sevgili vese böylelikle kendimizi sınırlamış olazmıyız
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocein

iyi de sevgili vese böylelikle kendimizi sınırlamış olazmıyız

aslında genlerimiz + eğitimimiz + ailemiz + beslenmemiz vs.

bizi bir hayli sınırlamış oluyor. bu sınırları kırmak çok mümkün değil.

dediğim gibi beyin makinasını fazla hızlandıramayız ama ona kestirme yolları , doğru düşünme yöntemlerini öğretebiliriz.

21 günde zekanızı geliştirin!
    hafızanızı patlatın!

tarzı kitapları da çok okudum.
    bence pek işe yaramıyorlar.
    hafıza geliştirme kitabı asla hafızanızı geliştiremiyor. sadece size birkaç hafızaya kayıt yöntemi öğretiyor.
    kapasitenizi artırmıyor. varolan kapasitenizi etkin kullanmanıza yardım ediyor.
    o kadar...

• quote:

aslında genlerimiz + eğitimimiz + ailemiz + beslenmemiz vs.

Yani eğitim , beslenme zekamızı belirliyorsa geliştirme şansımız sürüyor demektir.

Eğer zeka diye ölçülebilen bir kavram varsa bunun eğitimle çok alakalı olduğunu düşünüyorum. Ama bu çocukluktan başlayan çok uzun bir süreç. Kimse bence birkaç ay çalışıp zekasını geliştiremez.

Ama hafızasını geliştirir. Sonuçta maksimum hafıza kapasitemizin yarısını bile kullanan biri olamayacağımıza göre şu anki bilgi depolama kapasitemiz aslında hafızamızdır.
  • Arif Nihat Asya'nın sevdiğim bir sözü vardır. Yaklaşık olarak şöyle bir şeydi. "Yirminci yüzyılın yeniliği ihtisas denilen şeyin düşük zekaları da kullanılır hale getirmesidir". Zeka için 2 yaşında neyse 20 yaşında da o denir. Bence de öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selsan -- 3 Temmuz 2006; 2:05:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: selsan

Arif Nihat Asya'nın sevdiğim bir sözü vardır. Yaklaşık olarak şöyle bir şeydi. "Yirminci yüzyılın yeniliği ihtisas denilen şeyin düşük zekaları da kullanılır hale getirmesidir". Zeka için 2 yaşında neyse 20 yaşında da o denir. Bence de öyle.

hoşuma gitti
  • quote:

www.sokomind .de harika bir japon oyunudur tam bir kafa yiyici tabi eger bu tip oyunları seversen ben hastasıyım hala cozemediklerim var ! Muthis bir hayal gucu ve dusunme ile yaratıcılık gerektirir.

oyun biraz baş ağırıtyor ama çok güsel 15 dk da ilk 3 ünü çözdm 4 te yim onuda yarn çözücem tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: emure

ZEKAMIZI NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ. PEKİ GELİŞRİREBİLİRSEK ÇOK BERLİRGİN Bİ ŞEKİLDE GELİŞTİREBİLİRMİYİZ. Bİ LİNK VEREN OLURSA SEVİNİRİM.YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

Edşt:zekiyim ama daha zeki olmaz istiyom yanlış anlaşılmasın

yok biz yanlış anlamadığımızı düşünüyoruz

şaka şaka

ben şunu söyleyeyim

deha dikkati değil dikkat dehayı doğurur.

• Kendini rahat bırak kasma , kafa ne kadar rahat olursa o kadar kıvrak zekaya sahip olursun.
    Ben zeki olduktan sonra kafam rahat olur değil, kafan rahat olduktan sonra zeki olursun..
  • türkün zekası zaten çokkk
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.