Şimdi Ara

ZEKA SORUSU..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski caglarda yasayan bir filozof daima gercekleri söyledigi icin krali çok kizdirmisti, kral filozofa ölüm cezasi verdi ve ölmeden önce filozofun zekasi ile alay etmek icin ona şöyle dedi; "ölmeden önce son bir cümle söylemene izin verecegim. Bu söyledigin cümle dogru cikarsa basin kesilecek, yalan cikarsa asilacaksin".

Filozof kısa bir süre düşünüp bir cümle söylemiş ve her 2 ölümdende kurtulmuş.

Acaba filozof ne dedi de kurtuldu?

• valla bunu daha öncede sormuşlardı ama cevabını görmemiştim

bir yanıtlasın şunu artık biz de bilelim cevabı
  • bana göre şöyle bir cümle olabilir.
    SİZ BENİ ASACAKSINIZ.
    eğer asmayacaklarsa yalan söylemiş olduğu için asmaları gerekir ki beni asacaksınız cümlesi doğru olur. doğru ise başını kesmeleri gerekir ki ama cümleye göre asmaları gerekir.
    sanırım biraz karışık oldu ama sanırım anlamışsınızdır. yani tam bir paradoks durumu yaratmış olduğu için ölümden kurtulması gerekir.
    benim cevabım budur.
  • çok saçma, şıkların arasında ölmemesi için verilen bir şık yokki, demekki bnu insandan insana değişen bir şey,

yani o kralın yerinde başkası olsaydı başka bir karar verirdi, bilen biri şu cevabı versinde neymiş öğrenelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: elec

çok saçma, şıkların arasında ölmemesi için verilen bir şık yokki, demekki bnu insandan insana değişen bir şey,

yani o kralın yerinde başkası olsaydı başka bir karar verirdi, bilen biri şu cevabı versinde neymiş öğrenelim

paradokslar mantıkla çelişen olgulardır zaten dostum. aynen şunun gibi; ' giritli bir profesör der ki bütün giritliler yalancıdır. ' yine bir paradoks örneği. eğer profesör doğruyu söylüyorsa tüm giritliler yalancı olmaz kendi de giritli olduğu için. eğer yalan söylüyorsa yani tüm girtliler yalancı değilse kendisi giritli olduğu için yalancı olur.
    sanırım yine karmaşık oldu değilmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 21 Ocak 2006 9:42:51 >
  • bir örnek daha işte
    Timsah Paradoksu
    Bir annenin elinden çocuğunu kapan timsah, çocuğa ne yapacağını annenin bilmesi durumunda çocuğu vereceğini söyler. Anne, timsaha çocuğunu yiyeceğini söyler, böylelikle meydana gelen paradoksal durum sonucunda çocuğunu kurtarır.

Şöyle ki, timsah çocuğu yiyecekse anne timsahın ne yapacağını bilmiş olacak ve timsah çocuğu teslim edecek ancak çocuk teslim edilince anne timsahın ne yapacağını bilememiş olacak; timsah çocuğu yemeyecekse anne bilemediğinden çocuğu yiyecek ama o zaman anne timsahın yapacağının bilmiş olacak ve bu yüzden yememesi gerekecek.
    Kısaca, bu iki durumda da timsah çocuğu ne yiyebilir ne de yiyemez.

eğer yukardaki sorunun başka başka bir yanıtı varsa benim yanıtım da diğer bir şık olacaktır bu durumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

bana göre şöyle bir cümle olabilir.
    SİZ BENİ ASACAKSINIZ.
    eğer asmayacaklarsa yalan söylemiş olduğu için asmaları gerekir ki beni asacaksınız cümlesi doğru olur. doğru ise başını kesmeleri gerekir ki ama cümleye göre asmaları gerekir.
    sanırım biraz karışık oldu ama sanırım anlamışsınızdır. yani tam bir paradoks durumu yaratmış olduğu için ölümden kurtulması gerekir.
    benim cevabım budur.

+1 DOĞRU CEVAP

FILOZOF beni asarak oldureceksiniz dedi.

Şimdi onu asmaya goturseler fiozof dogruyu soylemis oluyorduki o zaman asilmasi degil basinin kesilmesi lazimdi.
    Yok eger basini kesmeye goturseler o zaman yalan soylemis oluyorduki asilmasi gerekti.
    Böylece onu ne asabildiler ne de basini kesebildiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Soru yazmak için yapay zeka
    5 ay önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

çok saçma, şıkların arasında ölmemesi için verilen bir şık yokki, demekki bnu insandan insana değişen bir şey,

nesi saçma soldier söledi ya onu okuduysan ortada saçmalık olmuo hem saçma olsaydı zeka sorusu olmazdı cık cık
  • Soldier. +
    timsah düşündürdü

Bende bir soru göndericem yakın zamanda senide beklerim.
  • abi ya kral sonuçta yine yalan söylemiş olmuyor mu? işte saçma olan yanı burası
  • quote:

abi ya kral sonuçta yine yalan söylemiş olmuyor mu? işte saçma olan yanı burası

Ama sen kralın yanlış veya doğru söylemesini düşünmemelisin kralın sorusu adama yöneltilmiş. Şimdi sen kendini kral yerine koy ve düşün adam sana böyle bir cevap verdiğinde yapacağın bişey kalmıyor.
    Hakkaten güzel bir soruymuş
  • quote:

abi ya kral sonuçta yine yalan söylemiş olmuyor mu? işte saçma olan yanı burası

illa astıracan filozofu he ne alıp veremediğin var adamla
  • Madem Kestirecen daha ne hem asıcanda ben kralın yerinde olsam ilk önce asar sonra da cansız vücudundan kellesini uçurturdum
  • hem krall nası yalan sölüo elec kralın bişi dedii yoq ki soru adama sorulmuş kral da sadece soru soruo o kadar başka bişi yoq
  • cevap mantıksız geldi bana kimse alınmasın
  • gerçekten cevap nedir?

bende paradoksa değişik bir örnek vereyim;

mesela hâla ataistmisin? cevap hayır olursa eskiden ataisttide şimdi değişti evet derse eskiden beri ataisttir.
  • siz beni asacaksınız cevabını verirse hemen asması lazım eger asmayacaklarsa durumuna neden girildi anlamadım

önceden belirlememişki kral ne yapacagını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hattori_HANZO -- 21 Ocak 2006 15:41:01 >
  • abi ne kesebiliolar ne de asabiliolar o samn bıçaklasnlar...

• doğru cevap bu işte..

ayrıca bu bir zeka sorusudur, ben kral olsam şöyle yapardım böyle yapardım diye fazla kurcalamayın işte

quote:

Orjinalden alıntı: antique

quote:

Orjinalden alıntı: soldier.

bana göre şöyle bir cümle olabilir.
    SİZ BENİ ASACAKSINIZ.
    benim cevabım budur.

+1 DOĞRU CEVAP

FILOZOF beni asarak oldureceksiniz dedi.

Şimdi onu asmaya goturseler fiozof dogruyu soylemis oluyorduki o zaman asilmasi degil basinin kesilmesi lazimdi.
    Yok eger basini kesmeye goturseler o zaman yalan soylemis oluyorduki asilmasi gerekti.
    Böylece onu ne asabildiler ne de basini kesebildiler.

• bi arkadaşın imzasında görmüştüm şöyle der o imza:
    BU DAHIL TÜM GENELLEMELER YANLIŞTIR!!
    PARADOKS VEYA BENZERİ KARMAşık BİŞİ deil sadece paylaşmak istedim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.