Şimdi Ara

Zekânız Ne kadar Geri Testi [1 SORU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önünüzde birisinin içinde para olan 100 kutu var.
    100 kutudan 1 ini seçtiniz.
    Kalan 99 kutunun 98 ini açıp baktınız ve hepsi boş çıktı.
    geriye başta seçtiğiniz kutuyla açıp bakmadığınız kutu kaldı.
    bu iki kutu arasından tekrar seçim yapacaksınız.
    hangisini seçerdiniz?
    not: amaç parayı bulmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 27 Mayıs 2019; 13:48:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-kutularda hangisi boş hangisi dolu bilmiyorsun başlangıçta şans eseri ust üste 98 bos açıyorsun kalan iki kutu %50 olur sorduğun bu
    2- Birisi kutuda dolu olani biliyor sonra sana kutu sectiriyor ondan sonra kalan 99 kutudan 98 tanesi boş açıyor (biliyor boslarin hangisinde olduğunu) bu durumda 99 kutudan kalan son kutu %99 olur
  • 98 Tane açtığımdan kalmış olanı mı seçerdim demem gerekiyor hocam. Hani 1/99 mu yoksa 1/100 mü mantığı.
  • ilk seçtiğimi seçmeye devam ederdim

• açıp bakmadığım kutu. olasılık olarak bataki şans %1 iken sonra tekrar seçince şans %50 oluyor. ama aslında fark etmiyor. tekrar seçmesen şansın yine %50
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Hocam zekisin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Monty hall problemi yapmaya çalışmışsın ama becerememişsin. Geriye kalan kutuların içinde ne olduğunu bilen biri olacak ve o kutuları açacak ondan sonra tercih yaptığında ve kutuyu değiştirdiğinde %99 ihtimalle parayı bulacaksın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

Monty hall problemi yapmaya çalışmışsın ama becerememişsin. Geriye kalan kutuların içinde ne olduğunu bilen biri olacak ve o kutuları açacak ondan sonra tercih yaptığında ve kutuyu değiştirdiğinde %99 ihtimalle parayı bulacaksın
    bilen biri olup olmaması soruyu etkilemiyor. 99 kutunun 98 tane boş olanını acabilmeyi etkiler evet ama onun olasılıgını sormuyoruz. soru olur ya 98 tane bos acıldı ne yaparsın sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 27 Mayıs 2019; 7:54:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Matematikte böyle bi paradoks vardı diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94B38574C

Matematikte böyle bi paradoks vardı diye hatırlıyorum.
    paradoks yok
    1/99 1/98 diye ihtimaller gidiyor
  • Bekir YENİKARAMURAT B kullanıcısına yanıt
    Nasıl etkilemiyor kardeşim bilen biri açınca asla dolu olanı açmayacağı için %99 ikinci kutu dolu ama rastgele açılsa 1/100 ilk kutuda 1/99 ikinci kutuda olma şansı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 27 Mayıs 2019; 8:19:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Nasıl etkilemiyor kardeşim bilen biri açınca asla dolu olanı açmayacağı için %99 ikinci kutu dolu ama rastgele açılsa 1/100 ilk kutuda 1/99 ikinci kutuda olma şansı var
    98 bos kutu acıldıktan sonra kalan kutunun olasılıgı her turlu 99% olur

"ilk kutu 1/100 kalan kutu 1/99" olasılık kuramına aykırı zaten toplamı 1 etmiyor

• @omerfaruk60

evde kendin acarak deneyebilirsin her turlu 99%

rastgele acacagin icin 98 tane bos acamayabilirsin tabii
    ama acabilirsen 99% olacaktır kimin nasıl actıgı onemlı degıl

ben acıldı varsayalım ne yaparsın dıye soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 27 Mayıs 2019; 8:33:50 >
    Her türlü %99 olmaz . Biz kutuların icini bilmiyorsak ilk seçtiğimiz ile sondaki ayni olasılık.Su sekilde dusunebilirisin ilk kutuyu da sen sectin sona birakacaginida yani iki kutuyu da sen sectin zaten bir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 27 Mayıs 2019; 8:36:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeavenlyBlue

Her türlü %99 olmaz . Biz kutuların icini bilmiyorsak ilk seçtiğimiz ile sondaki ayni olasılık.Su sekilde dusunebilirisin ilk kutuyu da sen sectin sona birakacaginida yani iki kutuyu da sen sectin zaten bir farkı yok.
    dostum 98 tane acıp bos oldugunu gordukten sonra kutuların ıcını bılmıs oluyorsun zaten

senın dedıgın olay 98 tane ust uste bos acabılmeyı etkılıyor
    eger 98 bos acıldıysa kalan kutu her turlu 99% olur nasıl actıgının hıcbır onemı yok netice aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 27 Mayıs 2019; 8:38:29 >
  • İlk seçtiğim ve son kalan kutu %50 şans. Ne %99’undan bahsediliyor anlamıyorum.

1 etmek zorunda değil çünkü 99 kutudan birinin dolu olma olasılığı göstermedim seçtiğimiz kutu boşsa 99 kutudan birinin dolu olma olasılığını gösterdim ikisi farklı şeyler rastgele açılırsa kesinlikle %99 olma şansı yok bir daha düşün 100 kutu var birini seçtik çektik kenara dolu olma şansı ne 100 de 1 kalan 99 kutu var bunu rastgele açtın sona kaldı bir evet rastgele açarak sona kalma olasılığı çok düşük 99 da 1 ama diğerinden büyük bunun %99 olduğu durumsa kutuları açanın dolu kutuyu bildiği haliyle yarışma formatı gereği sona 2 kutu bırakmak zorunda olduğu o yüzden 99 kutudan dolu olanı sona bırakmak zorunda olduğu durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 27 Mayıs 2019; 8:47:13 >
    1-kutularda hangisi boş hangisi dolu bilmiyorsun başlangıçta şans eseri ust üste 98 bos açıyorsun kalan iki kutu %50 olur sorduğun bu
    2- Birisi kutuda dolu olani biliyor sonra sana kutu sectiriyor ondan sonra kalan 99 kutudan 98 tanesi boş açıyor (biliyor boslarin hangisinde olduğunu) bu durumda 99 kutudan kalan son kutu %99 olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 27 Mayıs 2019; 8:47:25 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.