Zehirleme! Artık, nefes almak istiyoruz! Amacımız, niteliği ne olursa olsun (cafe benzeri ticari işletmeler, eğitim, sağlık, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçla hizmet veren) tüm kapalı alanlarda sigara içenler ve içmeyenler için bağımsız ve aynı havanın ortak dolaşımda bulunmadığı bölümler oluşturulmasını sağlamaktır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde beklemekte olan ‘Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’a ait değişikliğin yapılmasını öngören kanun teklifinin 3. maddesi, kanunun 2. maddesini yukarıdaki ibareyi de kapsayacak şekilde değiştirmeyi amaçlıyor olmasına rağmen, 2 Mart 2006 tarihinden bu yana hiçbir adım atılmamıştır.
Neden? Çünkü ifade, ‘mesken dışında tüm kapalı alanlarda sigaranın tamamen yasaklanması’ şeklinde. Yani teklif, Türkiye’deki sigara kullanım oranını, ve dolayısıyla sigara lobisini dikkate almayan hayal ürünü bir teklif olduğu için, meclisin tozlu raflarında beklemeye mecbur görünmektedir.
Kesinlikle çıkar amacı güdülmemektedir. Tek amaç katılımı artırıp sonuca iyice yaklaşmaktır. Siteye ekleyeceğiniz yorumlar büyük önem arz etmektedir.
ben sıgaradan nefret edenlerdenım guc solunum yapıyorum temız havadayken guclenıyorsam sıgaralı bır ortamda nasıl olurum sız bır dusunun ve annem abım dahıl olmak uzere sıgara tıryakılerınden aglaya aglaya ıcmeyın dedıgım halde genede ıcıyorlar eger degınz olurda oyle bır yasak gelırse bıraz daha rahatlayacagımıza ınanıyorm......
Bu pazar tam bir ay bir hafta olacak sigarayı tamamen bırakalı..
ben hayatım boyunca en fazla 5 tane içmişimdir..17 yasındayım ve nefret edenlerden biriyim.. @Brooklyn umarım hiç baslamassın birdaha..(avatar guzelmiş)
Hiç içmedim,ağzıma bile koymadım...
hiç içmedim ve sigara hep benim düşmanım olarak kalıcak
Şükürler olsun ki ne alkol ne de sigara müptelasıyım.
Ancak bu kampanyanın pek tesirli olacağını sanmıyorum.