Şimdi Ara

Zargana Azmanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aranızda bu balığı avlayan gören duyan adını işiten oldumu ben ilk defa zıpkıncı sitelerinde rastladım zıpkıncılar genelde foça tarafında belli dönemlerde bu balıklardan avlayabiliyorlar

linkteki 5.resim

http://zipkinci.com/trofe-secimleri/44260-ayin-trofesi-mayis-2010-mayis-ayi-1-baris-suluoglu-zargana.html

• Akdeniz mızrak balığı(Mediterranean Spearfish) Adı gibi aslında Akdenize özgü bir balık,inatçı ve oldukça kuvvetli,ağları yırttığı için balıkçıların sevmediği bir tür :)
  • hiç yakalanmışıyla karşılaştınmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 21 Mayıs 2011; 18:46:17 >
  • Yakalanırken görmedim,balık halinde,limanda gördüm.

Bu arada cumartesiyi pazara bağlayan gece karaburundayız,pazar akşamı taze raporları koyarım inşallah :)
  • zıpkınlamı vuruluyo bunlar, dersi falan nasıl nerden alınıyo bilgisi olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonKinG

zıpkınlamı vuruluyo bunlar, dersi falan nasıl nerden alınıyo bilgisi olan ?

Nasıl yani??
  • ders veren birkaç yer gördüm ama ders alınacak bir şey değil tecrübeylede öğrenilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muhabbet Kuşum Çok Yabani
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu Zarganamıymış gerçekten? Bu arada Zarganaya Sargan deniyor buralarda : ) ne alakaysa içimden geldi söyledim işte..
  • sayın dostum adam orada barracuda avlamış siz zarganaya mı takıldınız ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuestionMark -- 3 Ağustos 2010; 11:23:57 >
  • İsterse büyük beyazı avlasın,konumuz zargana :p
  • o yakalanan barakudalar fılımlerde gordugunuz barakudalardan farklı okyanusdakılerle aynı tur ama ufakta olsa farklılıkları var bırde cok ender yakalanan bır tur degıl son bırkaç yıldır denızler ısındığından berı bu tıp balıklar süveyş kanalından geçip akdenizde bolca gorunmeye başladılar tabi bizim denızlerımızdekı yerel balıkları azaltıp balıkların marmaraya karadenizede kaçmasınada sebep oldular.
  • Biraz geç fakat oltalarla yakalanabiliyor.Balıkçılık hakkında pek bir bilgim yok belki buradan biraz bir şeyler kaparım diye girmiştim .Bundan 8 sene kadar önce yani 12 yaşındayken Avşa Adasında yakalardık bu balıklardan.Oltacıya gidip zargana tutmak için olta istiyoruz dediğimizde iğnesi dubaya bağlı küçük oltalardan verirdi.Bir saat içerisinde 10-12 tane yakalıyabiliyorduk fakat oltadan ayırması sorun oluyordu

Ekleme : Asfcx oha zargana o kadar büyük olmaz yahu .D

Zargana Azmanı

http://i80.photobucket.com/albums/j194/zargansen/DSC01469_1067x800.jpg?t=1237860838

Buradada tarifi var

http://www.varbak.com/zargana-nasil-pisirilir-t108700.html?t=108700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ve tanrı onu yarattı -- 15 Eylül 2010; 16:33:30 >

• zargananın kılçığı fosforlu yeşildir bazı kadınlar bunu gorunce balık bozuk dıye atıyormuş
    bu sene denize girerken adamın bırı yanımızda zargana çekiyordu kovasında herhalde 7-8 tane vardı tadı mezgite yakın
  • Avı basit ama takımı biraz değişiktir,en sevdiği yem kendi kuyruğudur :))
  • 5.fotodaki çıplak da hiç fena değil bence.
  • O nedir ya Ben Kumburgaz'da uzun olta ile lüfer yakalarken yem olarak kullanmak için zargana yakalıyorum ancak benim tuttuklarım böyle değil. Bildiğin ipek ile yakalanan, en büyüğü iki karış uzunluğunda olanlardan
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

Yakalanırken görmedim,balık halinde,limanda gördüm.

Bu arada cumartesiyi pazara bağlayan gece karaburundayız,pazar akşamı taze raporları koyarım inşallah :)

Kimlerle gidiyorsun,İzmir'den dalış arkadaşı lazım bana
  • Bandirmada yeni koprunun altinda tutuyoduk eskiden 1 kova fln ısiga cok geliyolardi bide gumuslerin pesinden cok kosarlardi
  • Denizlerimizde mevcut bir balık daha önceleri tutanları çok gördüm. Çanakkale merkezdeki iskelede geceleri tutuyorlardı bu balıkları fakat boyut olarak bu çok büyük. Böylesini ilk defa görüyorum. Brava vallahi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.