Şimdi Ara

Zappiti Neo Media Player İzlenim ve Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zappiti Neo Media Player İzlenim ve Deneyimlerim


    Ön bilgilendirme: Aşağıda aktarılan tüm negatif yönlerine rağmen; cihazın tüm filmlerinizi tek bir harddiske aktarıp kolayca kullanılabilirlik imkanı sunması, çok yüksek görüntü kalitesine sahip ve güçlü, akıcı çalışan bir cihaz olması, ayrıca 3090 ekran kartlı yüksek kapasiteli bir masaüstü pc'ye göre (700-800 watt) yirmide bir oranında, çok daha düşük (48 watt) elektrik harcaması, artık kullanım dışı olan film galerisi arayüz programının çalışmaması (fantazi bir özellik olduğu için göz ardı edilebileceği sebebiyle), cihazın ev sinemasına meraklı olanlar için çok iyi bir tercih olduğu kanaatimin değişmediğini en baştan söylemek istiyorum.


    Zappiti markasının faaliyetini durdurduğu, önceden ücretsiz olan “Ödüllü kullanıcı arayüzü Zappiti Video” ve server’ın kullanılamadığı, bunun yerine ücretli bir hizmetin yıllık 48 € karşılığında alınabileceği ve sırf film poster, özet, fragman vs. gibi bilgileri görmek gibi fantezi bir özellik için böyle “küçük bir ücretin” ödemenin zorunlu olduğu bilgisi ürün detaylarına eklenmelidir!


    Ayrıca cihazla yerleşik gelen Netflix ne yazık ki videoları oynatmıyor. Oturumu sonlandırıyor veya kitleniyor. Google play üzerinden çok sınırlı sayıda uygulama indirilebiliyor. VLC kaliteli. Mxplayer dts, truehd gibi ses formatlarını oynatamıyor. (Aslında bu çok önemli değil, çünkü cihazın kendi oynatıcısını tercih etmek, kapasitesinden yararlanabilmek için kesinlikle gereklidir. Zaten VLC haricinde diğer hiçbir oynatıcıda ses ve altyazı seçim ayarı göremedim.) Firefox yok. (Daha sonra android tv/Aptoide tv bölümünden yüklenebildiğini keşfettim.) Chrome açılmıyor! Apple tv’ye giriş yapılmıyor! Blutv, prime kalitesi çok düşük! Disney var ama giriş yapılamıyor ve kullanılamıyor! Yani bu cihaz ile internetten video izlemeyi (önemli ölçüde) unutun. (Bu düşüncemi kısmen değiştirdim. Çünkü yerleşik youtube ve Smarttube programında 4K ile gösterim yaptırabildim ve cihazdaki Smarttube'nin otomatik altyazı desteğinin olduğunu gördüm. Ayrıca firefox üzerinde film özetlerinin olduğu sitelere ve fragmanlara ulaşım sağlayabildim sonradan.) Klavye, mause bluetooth desteği çok felaket. Mause bağlanıyor ama tıklanamıyor! Bir internet tarayıcı var Browsehere adında. Normal klavye yerine dokunmatik klavye açılıyor! Mecburen bluetooth klavye kullandım ama çok sıkıntılı. Cihaz yakın ve antenli olmasına rağmen çok gecikmeli olarak bir karakteri defalarca yazdı! Düzgün çalışması için yanına gidip diz çöktüm! (Bu sorunu kısmen şöyle çözdüm. Cihazın önündeki usb girişine kablosuz klavye/mause setini bağladım. Çok stabil ve her zaman düzgün çalışmıyor ama öncekine oranla %80 daha iyi. Kullanılabilirliği var yani. Pc'yi açmaya gerek kalmadan film özetlerine ve fragmanlara ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Bu son durumda önceden ücretsiz olan ve şimdi kullanım dışı kalan Zappiti'nin film galerisi programını tekrar kullanabilmek için, yıllık 48 euro ücret ödemenize gerek kalmamış oluyor. Böylece cihazın önemli bir eksikliğini büyük ölçüde gidermiş oluyorsunuz.)


    Yerleşik Youtube 4K gösterebiliyor ama altyazılarda otomatik çeviri yok. (Smarttube'nin otomatik altyazı desteğinin olduğunu gördüğümü yukarıda yazmıştım.) Blutooth ile hoparlörlerinizi bağlayabiliyorsunuz ama kablolu bağlantı ile çok daha harika. (Cihazlarım Blutooth 5.0 ve LDAC desteğine sahip olduğu halde bu kadar fark ettiriyor! Sakın bu konuda yanılmayın!) Hdmi out’a takacağınız kablo ile eArc desteği olan sinema sisteminize bağlama imkânı mevcut. Eğer birçok cihaz arasında geçiş yapacağınız için Bluetooth bağlantısına mecbur olduğunuz düşüncesinde iseniz (ki ben de öyle düşünüyordum ve o şekilde kullanıyordum); bu sorun için alternatif bir çözüm buldum. Şöyle ki: Earc ile cihazınızı tek hdmi out girişinden bağladıktan sonra bu kabloyu çıkartıp pc'nin ekran kartına takmak yerine, yüksek ses/görüntü formatlarını aktarabilen ve eArc ile de uyumlu olabilen ve başka alternatifine rastlamadığım bir hdmi swich buldum. (UGREEN 8K HDMI 2.1 Switch 2 In 1 Out HDMI Switcher) Bu şekilde bir düğmeye basarak kullanacağınız hdmi kabloyu seçebiliyorsunuz. Ürün daha gelmedi. O yüzden aktarımın kayıpsızlığını deneyemedim. Fakat yorumlar iyi ve ürün özellikleri bu kullanım amacı için tam uygun görünüyor. Eğer bu cihazda sıkıntı olursa, tek çare kabloyu çıkarıp takmak. Çünkü kablolu bağlantı, tekrar Bluetooth bağlantısına asla dönmek istemeyeceğim kadar fark ettiriyor. Ses inanılmaz gürleşiyor ve daha önce duyulmayan bir sürü ses yanlardan ve arkalardan kulağınıza hiç olmadığı kadar gerçekçi geliyor. Bu deneyim ise vazgeçilmez nitelikte.


    Harddisk takma/çıkarma mekanizması inanılmaz derecede rahat. Dosya silme, kopyalama, klasör oluşturma, hatta çoklu silme, kopyalama vs. mevcut. Ben cihazı destekleyen harddiskler içinde en uygun olanının Seagate Ironwolf 8 TB ürünü olduğu kanaatine vardım ve onu aldım. (Cihazı destekleyen harddiskler içinde 7200 hızına sahip tek model) Bir harddisk kutusu yerine, diske film kopyalamak veya bir diskten diğerine kolayca disk klonlamak için çok ideal olan bir cihaz da aldım ayrıca. İhtiyacınız varsa veya kolaylık için alabilirsiniz. (Ugreen CM198 – 50857 Dock Station) Harddiski tek düğmeye basarak çıkar ve bu dock istasyona basitçe tak, Pc'ye bağla! Çok rahat ve pratik bir kullanım. Tavsiye ederim doğrusu. Ayrıca Zappiti Neo cihazının aktarım hızı da fena değil. (Yazma hızı ortalama 140 mb/sn) Ama aynı harddiskte bu dock istasyonu pc ile aktarım yaparken diskin maksimum hızını kullandı. (214 mb/sn ki bu hız kullandığım diskin son hızı zaten.)


    Zappiti Neo'nun dahili video oynatıcısının videolar için online altyazı arama özelliği var ve arattığınızda da buluyor ama videoya eklemek için bir siteye VIP üye olmanızı istiyor! Üye olunsa bile cihaz bunu nasıl algılayacak, bilemedim. Bu durum sıkıntılı. Altyazıları Pc'den indirip cihaza usb ile aktarmanız gerekiyor altyazıda sorun varsa veya yoksa.


    Çok ilginçtir ki, parlaklık, keskinleştirme, doygunluk, renk vs. gibi görüntü özelleştirmeye yönelik hiçbir ayar yok ne yazık ki! Halbuki cihazın ayarların özelleştirmesinde çok detaylı olduğu aktarılmıştı bana ama büyük oranla nasıl oynatıyorsa öyle izlemek durumunda kalıyorsunuz büyük oranla. (Meğer varmış! Cihaz kumandasında OK tuşunun sol alt köşesindeki butona video izlerken basarsanız ve resim ayarlarına girerseniz, en azından bu temel ayarlar çıkıyormuş. Yalnız çok defa test ettim, ön tanımlı ayarlarda yani hepsini 50'de bırakmanın en iyisi olduğuna kanaatim geldi.)


    Her ne kadar sonradan klavye/mause usb girişine bağlayabilsem de, yine de cihazın uygulamalarla, tarayıcıyla kullanımı oldukça sıkıntılı. Dolayısıyla yanına bir de kumandayı kullanmak zorunda kalarak, eh işte ancak idare edecek zahmetli bir şekilde kullanabiliyorsunuz ama bu asla bir tablet, cep telefonu veya pc kullanım rahatlığı seviyesinde değil. Ancak basit kullanımları kumandaya göre daha rahat yapabilmek için tercih edebilirsiniz. (Mesela bir şifre girmek, bir Google araması yapmak gibi.)


    Sonuç olarak bu cihazı sadece harici videoları dosya yöneticisiyle en mükemmel şekilde izlemek ve elektrik tasarrufu yapmak için almayı düşünebilirsiniz. Ön tanımlı ayarlarda önce 3090 ekran kartlı Pc’mden daha keskin, net, kaliteli bir görüntü veremedi diye düşünmüştüm ve bu nedenle cihazın görüntü yükseltme özelliğine sahip olduğu hakkındaki ifadelerin önemli ölçüde doğru olmadığı kanaati oluşmuştu. Ya öyle bir fonksiyon Neo modelinde yoktu veya benim PC ve LG Oled TV'umun görüntüyü iyileştirme özellikleri daha kuvvetliydi. Halbuki az aşağıda paylaşacağım ayarları yaptıktan sonra aldığım görüntü netliği ve keskinliği, bilgisayarımdakinden oldukça iyiydi. Ayrıca düşük kalitedeki videolarımı da Dolby Vision özelliğini aktif ederek çok netleştirdi ve iyileştirdi. Bu çok önemli bir gelişme. Bu son gelişmeden sonra, en başta ifade etmiş olduğum, cihazın film meraklıları için uygun bir seçenek olduğu kanaati çok daha kuvvetlendi. Söylendiği ve beklediğim kadar üst düzey bir deneyimi bu ayarlarla görme imkanı buldum sonunda.


    Cihazı üreten Fransız firması faaliyetlerini durdurduğu için özellikle bu cihazı nispeten uygun fiyatlarda bulabilir ve tercih edebilirsiniz ama bu cihaza alternatif olabilecek diğerlerini de araştırmanızda fayda olabilir. Belki ara yüzü, klavye/mause gibi araçlarla kullanım rahatlığı daha iyi olan, bu cihazın kaltesini aratmayan ve hatta fiyatı daha uygun olan bir alternatif bulabilmeniz mümkün. (Tabi firmware ve her türlü konuda kullanıcı desteğinin halen devam ettiği bir model tercih etmek iyi bir fikir olabilir.) Ben şu nedenle iade etmek istemedim. Cihazı uygun bir fiyata alabildim ve bir kullanıcı da Referans modeli ile arasında görüntü kalitesinde bir fark göremediğini ifade ettiği için bu modeli tercih ettim. O derece yüksek bir meblağ bağlamadığım için ve cihaz da yeni üretilmiş ve geçen yıllar içinde eskiye oranla birçok iyileştirme yapılmış olduğundan, çok ihtiyaç ve gereklilik olursa cihaz değiştirmek düşünülebilir diyerek muhafaza etmeyi uygun gördüm. Bahsettiğim tüm zayıf ve negatif yönleri sebebiyle ve Neo modeline göre gözle görünen bir görüntü kalitesi olmadığı bilgisi aktarıldığından Neo'dan daha üst bir versiyonu almaya teşebbüs etmenizi önermem. Tabi kullanım amacınız profesyonel anlamda müzik dinlemek vs. gibi şeyler değilse.


    Eğer "filmlerimi olabilecek en düşük elektrik sarfiyatıyla ve mümkün olan en iyi ses/görüntü kalitesiyle izlemek istiyorum" diyorsanız bu cihaz önemli ölçüde doğru bir adres.


    Sakın bu cihaz kadar güçlü olmayan ve çok daha düşük fiyatla satılan android box veya media player'lara yönelmeyin. Bu cihazlarda eski yıllarda 4K film izlemeye çalışırken ne işkenceler çekip, mecburen PC'ye yöneldiğimi çok iyi biliyorum. Ancak muadilini uygun bir fiyatla bulabilirseniz düşünün.


    En yüksek görüntü kalitesini alabildiğim ve kullandığım Zappiti Neo ayarları:


    Zappiti resim ayarları (Cihaz kumandasında OK tuşunun sol alt köşesindeki butona video izlerken basarsanız çıkıyor.)


    Kontrast, parlaklık, Doygunluk ve Ton ayarları 50 (Bu ön tanımlı ayarlar, bence en iyi görüntüyü veriyor aşağıdaki ayarların yapılması şartıyla.)


    Cihaz ana ana menüsünde ayarlar/video kısmında


    Maximum video mode: 4k 2160p 60hz

    Auto kare hızı: tamamı

    Auto çözünürlük: etkin


    Hdr and dolby vision settings bölümünde


    Hdr prosessing mode: Dolby VS10 engine for sdr,hdr,dv video

    Dolby vision output mode: auto

    Dolby vision 4Kp50/60: Enabled

    Hdr10+: Enabled


    Gelişmiş video ayarları kısmında


    Maximum hdmi renk derinligi: otomatik

    Tercih edilen HDMI renk derinliği: maximum





    Zappiti Neo Media Player İzlenim ve Deneyimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 21 Ocak 2024; 5:54:6 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.