Şimdi Ara

zamanı yavaşlatmak veya durdurmak mümkün mü dür ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huddleston

    Limiti sonsuza gider, hiç bir türlü 0'a gitmez zaten.



    Bu videoyuda vesile ile paylaşmış olayım. 0.50'den itibaren izlersen, "the faster you move, the heavier you get" diyor.

    Okulda hep X/0 tanımsız diye öğretildi daha limit görmedik bilmiyorum ama videoyu izleyeceğim.




  • Şöyle düşünebilirsiniz: Bir kesirin paydası büyüdükçe değeri küçülür. Yani 5/10 0,5 iken 5/100 0,05'e eşittir. Bunu 5/10000000000 yaptığımızda 0,0000000005'a eşit olur. Sonsuza götürdüğümüzde ise paydayı, limitinin sonsuza gittiğini varsayarız.
  • Bir kütleli cisim herhangi bir hızda giderken bir etki ile hızını artırmak yerine kütlesi azaltılsa, kütlesi sıfıra yaklaşırken hızı ışık hızına yakınsar..Kütlesi sıfır olduğu anda ışık hızında olmalıdır..İşte bu yüzden zaman asla durdurulamaz..Bu varoluşun maximum hızıdır..Eğer kütlesizde olsa bir parçacıgın varolduğundan bahsedebiliyorsanız hızı kesinlikle limitte olması gerekir yani ısıgın hızında..Mesela fotonlar kütlesiz olsalarda etkileri vardır ve etrafımızdaki objeleri bu sayede görebiliyoruz..Etkilerinin olması onların kesinlikle varolduğu anlamına gelir..Kütlesi olmasada bir parcacık varolabilir..Ancak varolmak icin ısıgın hızında olmalıdır..Ya da başka bir tabirle eğer kütlesiz olsaydınız ısıkdan daha kücük bir hızda zaten olamazdınız..Bu yüzden ısıgın hızına evrenin hız limiti derler..Eğer bu limite ulaşmak istiyorsanız kütlenizi azaltmaya şimdiden başlayın :)..Diyelimki ben kütlemi azaltarak degılde hızımı artırarak bu limite ulaşmak istiyorum derseniz..Malesef yıne imkansız..Çünki bu seferde teorik olarak hızınız ısık hızına yaklaştıgında,limitte sizde bulunması gereken enerji sonsuza yakınsar..Eğer ısıgın hızına ulaşmak istiyrosanız sonsuz enerjiniz olmalıdır..Haliyle bu da imkansız
    Dolayısıyla ışıgın hızına ulaşamıycaksınız..Bu yuzdende zaman sizin icin asla duramıycak..Evet belki zamanı cok fazla vaşlatacaksınız ama asla durmuyacak..




  • selamun aleykum

    ışık hızı kavram olarak bir materyali aydınlatan enerjinin işi yapma sürecini anlatmaktadır. ancak kaynak denen ışığın çıkış yeri karartılırsa bu sefer mekan karanlık olmaktadır. ışık hızına en azından eş değer olduğu düşünülen başka hızlarında mevcut olduğu düşünülebilir.


    karanlık denen hüzme de en az ışık hızı kadar hızlıdır. ve daha vahim olarak karanlık yol izlemek yerine taşma eylemi yapar.

    bunu şu şekilde anlayabiliriz. karanlık bir ortamda aynaya ışık tutunca ışık hızında bir gerçeklik oluşmakta ışık ve siz görülebilir olmaktasınız. etrafınız ise aydınlık olduğu halde karanlık denen hüzmeyi anlamlandıran bir yapıyı beyan eder. buna göre ışık baskın unsurdur. ancak ışığın fonksiyonu aydınlatma denen görece kaynak etkisiyle olmuştur. asıl olan nedir sorusu ortaya çıkar. karanlık denen hal kainat da aydınlık evreninin çok ötesinde bir gerçektir.

    siz ışık kaynağını kullandığınız an itibari ile ışığın gerçekliğine tabi olurken ışık kaynağını kapattığınızda karanlık denen şeye tabi olursunuz. buradaki temel çıkarım ise ışığın tali(yan) unsur olmasındadır. zira ışık kaynak olarak ortadan kalkttıkan sonra ayna örneğini düşünürsek aynadaki ışık öncesi olan durum dışarıya taşma eylemi gösterir. yani karanlık denen yüzey aslında salt ayna iken düşünsel süreç anlamlı çokluklar kuran ışığa anlam ötesi bir mana ile karşısındaki kavramın taşmasını engelleyen şey manası da yükleyecektir.ışık karanlığın taşma denen faaliyetini de engeller.

    ışık hızından daha hızlı olmak teorik olarak ışığa bağlı bir süreçte zamanda geri gitmeyi açıklamış ancak bunun mümkün olması durumu ise karanlık denen hızın aslında daha farklı yapısıyla açıklanmıştı.

    kainat aslında ışık zamanında geri sarılan bir film makarası veya banttan yayın gibidir. toplam olarak bu yayını seyrederken içine ışık katılmış taşan karanlık yardımıyla bu geri sarım yapılmaktadır denebilir.buna karanlığın zamanı ya da ışığı da denilebilir.

    ışığa bağlı olmayan hakikat karanlığın hızına bağlıdır diyebiliriz. bu hız olarak daha dengesiz bir yayılım göstermekte ve hız kavramına yeni bir kavram olarak, yani düzlem içerisinde veya sinüs dalgası gibi bir eğriyi ifade eden yerine taşan hız(belli bir düzlemi ya da dalga boyu olmayan hız) anlayışını eklemektedir.

    kainatta ışık hızı enerji düzeyleri için kullanılagelen bir yapıyı simgelerken, karanlık denen madde zaman ve mekan konusunda enerji düzeyi taştığı için kütlesel hacim problemini aşmış veya kütlesini gizleyen bir yapıyla zaman-mekan denen yapıda değişiklikler yapabilir.




  • zaman göreceli ve kütle, hız, ısı gibi değerlere bağlı bir boyuttur. bu değişkenlerle zamanı lokal olarak yavaşlatmak mümkün.
  • Abi ben bu yıl Manisa'da endüstri mühendisliğini kazanıp gitmiştim. orada iki hafta yurtta kaldım orada zaman çok yavaş akıyordu. o iki hafta iki asır gibi gelmişti bana zamanın yavaş akmasını istiyorsan manisayı tavsiye ederim (not = istanbuldayım.zaman nasıl geçiyor anlamıyorum)
  • Zaman durdu diyelim, devam etmesi nasıl mümkün olacak ?

    Edit: Yani zamanı etkilemek için zaman ötesine geçmek gerek. Aksi taktirde zaman, zamanı etkileyeni etkiler. Zamanın etkisinden çıkıldığında olabilir tabiki.

    Edit: Ayrıca insanların zamanı algılayışı da değiştirilerek zaman yavaşlatılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wax Neotic -- 30 Ekim 2013; 14:33:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaptanCekSparrov kullanıcısına yanıt
    Kötü olur yahu.
    Her canı sıkılan zamanı durdurur, bir halt yapamayız.

    Hatta işine gelmeyen geri alır, geri alınmış durumdan memnun olmayan da daha geri alır.

    Böyle böyle taş devrine geri döneriz sanırım.
    Döndüğümüzde de tekrar icadını bekleriz.

    Sürekli taş devrine dön, ilerleyip tekrar icad et. Yine dön.
    Dejavunun dibine vururuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 30 Ekim 2013; 23:43:36 >
  • Din dersinde hoca dolaylı olarak çok yüksek hızla bunun mümkün olduğunu söylemişti(yaşanmış dini örneğiyle).
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.