Şimdi Ara

..:: Zamanda Yolculuk ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu tarz filmlere bayılan birisiyim. Zamanda yolculuk filmlerinden aldığım heyecanı hiçbir filmden alamadım.

Örnekler verecek olursam tabiki unutulmazlar arasında olan Back To The Future 1 - 2 - 3 serisi bundan sonra izlediğim film The Butterfly Effect dir.

Ondan sonrasi ise The time machine

Bi kaç araştırma yapıp Donnie Darco diye bir film daha duydum zamanda yolculuk serisi için bilmediğim daha birçok film olabilir bu seride isteğim sizden yardımcı olmanız Şimdiden teşekkürler.

ZAMANDA YOLCULUK FİLM LİSTESİ

*Back to the future 1 - 2 - 3 (Geleceğe Dönüş)
    *Butterfly Effect 1 ( 2 si çok yakında 2007 yılı pek yakın diil ama :))
    *The Time Machine (Zaman Makinesi)
    *Donnie Darco
    *The Jacket (Ceket :))
    *Just Visiting (Çılgın Konuklar)
    *Time Line (Zaman Ötesi)
    *Time Bandits

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfenx29 -- 11 Aralık 2005, 19:31:29 >

• the jacket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandacuum -- 11 Aralık 2005, 19:07:30 >
  • aklıma bikaç tane daha geldi

timecop(rezalet bi filmdi)
    just visitings
    timeline
    time bandits
  • evet the jacket da harika bir filmdi yukarıya bir liste oluşturuyorum arkadaşlar zamanda yolculuk listesi bildiğiniz filmleri yazın ben ekleyiyeyim.
  • Arkadaşlar the time machine yi izleyenler bilirler küçücük bir ayrıntı bir abimizin size yazdığı yorumu gönderiyorum bir okadar gerçek..!

Filmde en çok dikkatimi çeken sahne küçücük, filmin bütünü içerisinde pet çok insan için hiç bir anlam ifade etmeyen bir kaç sözcük. Bilimadamı Alexander Hartdegen’in hizmetçisi şöyle der: ‘Yine o manyak adamdan bir mektup geldi’
    Kimdir bu manyak adam, mektubunda neler yazmaktadır, dahası bu adam neden manyaktır, film de bu sorunun karşılığı kesinlikle yok. Küçük, küçücük bir ayrıntıdır bu.

Ama eğer M.K Allein mektuplarından haberdarsanız durum birdenbire değişecektir.

Hızır ve Mevlana Halidi Bağdadi

M.K Alein’dan bahsetmek için öncelikle iki isimden bahsetmek gerekiyor. Birincisi İslam inanışında karşımıza çıkan Hızır, ikincisi de Hızır’ın öğrencilerinden biri olduğuna inanılan Mevlana Halidi Bağdadi.

Kur’an-ı Kerim’in Hızır ile ilgili olan ayetlerden anladığımız kadarıyla Hızır zaman içinde yolculuk yapan, geçmişi değiştirebilen dolayısıyla gelecekte oluşacak sonuçları da etkileyebilen, Allah’ın kendi katından özel bir ilim ve rahmet verdiği bir insandır.

Bu ilim sayesinde Hz. Hızır kendilerine yardım edenlerin gemilerine zarar verir, amacı gemiyi hasarlı göstermektir. Çünkü ileriki bir zamanda sağlam gemilere el koyan bir Kral vardır. (Kehf Suresi, 79) Yine Hz. Hızır, Hz. Musa ile yolculukları sırasında bir çocuğa rastlarlar, Hz. Hızır onu hemen öldürür, çünkü o çocuğun anne ve babası mümindir ve çocuk büyüdüğünde anne ve babasına zarar verebilecektir. (Kehf Suresi, 80) Allah’ın Kuran’da bahsettiği bir diğer olayda ise, Hz. Hızır kendilerine konukluk etmeyen kasabalılara ait bir duvarı inşa eder. Bunun nedeni ise duvarın altında define olması ve babaları salih olan çocukların büyüdüklerinde bu defineyi almalarını sağlamaktır. (Kehf Suresi, 82)

Kuran’da Hz. Hızır’la ilgili bu anlatılanlardan, Hz. Hızır’ın zamanda yolculuk yaptığı şeklinde yorumlanmaktadır.

Mevlana Halidi Bağdadi’ye gelince, Mevlana Halid-i Bağdadi, 1770-1827 yılları arasında Bağdat’ta yaşamış ve Kadiri dergahında eğitim görmüş bir Mevlevi’dir. Bağdadi, “Abdülkadir Geylani”nin el verdiği bir kimse olarak da bilinir. Ancak, daha sonra, Hazreti Hızır’dan ders aldığını ve onunla “Alemleri, ilahi katları birlikte gezerek öğrendiğini” bildirir Bağdadi.

Vasiyetinde, Hazreti Hızır’ın öğrencisi olarak “ebedi” olduğunu belirten Bağdadi’nin, Hazreti Hızır ile yoldaş oluşuna halk arasında tanık olduğunu söyleyenlerin sayısı az değildir. Yani Bağdadi’nin de tıpkı Hızır gibi bir Zaman gezmeni olduğuna inanan çoktur.

Bağdadi’nin vasiyeti

Şimdi gelelim M.K Allein’a.

Bağdadi, vasiyetinin, “Mektubat-ı Mağribiyye” (Batı’ya Mektuplar) adını verdiği bölümünde, Hazreti Hızır ve ondan aldığı bilgilerle ilgili olarak şunları söyler: “Allah katından şimdiye kadar verilmiş en yüce bilimi almış olan mübarek bir zatın öğrencisiyim. Ondan aldıklarımı, “Mağrip (Batı) Cemaat”e emanet ediyorum. O bilgiler sizin pusulanız olacaktır. Onda, “Zamanın Efendisi”nin (Hazreti Hızır’ın), bilimin gelişmesi yolunda verdiği ilahi işaretleri bulacaksınız. Zamanın Efendisi, yalnız bana değil, hepinize irşad ediyor. Ben onun öğrencisi ve müridiyim.”

Vasiyetinde, Hazreti Hızır’dan aldığı bilgileri Batı toplumuna bıraktığını anladığmız Bağdadi, ölümünden önce, tezkirelerinin tamamını, ikinci kuşaktan öğrencisi olan Türk asıllı “Hekim Bey”e öğretisinin Doğu Ekolü’nü sürdürmesi ve Batı Ekolü’nün kurulması amacıyla bırakmıştır. Hekim Bey’in Bağdadi’nin vasiyeti gereği, Hızır Tezkiresi’nin ilk emanetçisi ve koordinatörü olduğuna inanılır.

Öğreti’nin ilk Batılı kurucusu ve koordinatörü, Danimarka asıllı bir Alman olan “Axel Heiberg”dir (1875-1952). Heiberg, Bağdadi’nin ikinci kuşak öğrencilerinden olup, tüm yazışmalarında, “K. M. Allein” (Karl Michael Allein) müstear adını kullanmıştır. “Hekim Bey” gibi bu gelenek devam ettirilerek, Heiberg’in halefleri de “K. M. Allein” adıyla anılmışlardır.
    Grup dünya’nın seçkin bilim adamlarına, Mevlana Halid-i Bağdadi kaynaklı ve K.M. Allein imzasıyla bilimsel, bilim adamları için, gerek uygulamalı bilimlerdeki akıl almaz deneysel teknolojileri ve gerekse bir o kadar da çok güç teorileri içeren mektuplar göndermeye başlar. Mektupların devam etmesini isteyen bilim adamlarından istenen tek bir şey vardır: Müslüman olmak.
    İşte bir filmin, filmde geçen küçük, küçücük bir ayrıntının bana anımsattık

• http://www.zamandayolculuk.com ZAMANDA YOLCULUK İLE İLGİLİ BU SİTEDE VAR.
  • mrty :))) iyi diyosunda zamanda yolculuk yapmak isteyen mi varki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK UZUN YOL DENEYİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Bulgaristana araç ile yolculuk
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.