Şimdi Ara

Zalman ZM-K500 Mekanik Klavye Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 200 TL civarı TR satışı var özellikle ufak boyutu hoşuma gitti tavsiye eder misiniz?

http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=598

• Bende numerik kısmı olmayan bi mekanik klavye bakıyorum. Hepsiburadaya mesaj attım ürün Türkçe mi İngilizce mi diye, Türkçe demişler ama hala inanmıyorum. Amazondan Razer BlackWidow Tournament Edition Stealth 2014 Keyboard 215 TL civarına geliyor. Bende karar vermedim napsam diye.
  • CodeMachine C kullanıcısına yanıt
    Zaten Türkçe değilse Razer almak daha mantıklı. Zalmanı alıp kullanan biri belki çıkar yorumlara bakmak lazım.
  • bu model ışıklı mı acaba bende uzun süredir takip ediyorum ama pek alıp kullanan yok galiba. ara ara 165tlye düştüğü oluyor bazı sitelerde
  • tenkyless klavyeler hoşuma gider ama buda baya çirkin klavyeymiş
  • hepsiburadan sitesinden aldım. Klavye Türkçe arkadaşlar. Ben memnunum şahsen. FPS oyunları için masada oyuncu tipi büyük mouse ped için yeterli alan kalıyor.
  • klavyenin resimlerini atma şansınız olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Zalman ZM-K500 Mekanik Klavye Nasıl?  Zalman ZM-K500 Mekanik Klavye Nasıl?
     Zalman ZM-K500 Mekanik Klavye Nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soqo -- 8 Ocak 2015; 14:46:31 >

• çok ufak gözüküyor.. g710+ daha iyi olacak benım için..tşk ederım
  • Şimdiye kadar kullandığım tüm klavyeler için, üzerinde Türkçe Q yazanlar latin harf yerleşimli oluyordu. Siparişi verdikten sonra fotoğrafları gördüm ve hayal kırıklığına uğradım resmen.

Türkçe'ye en uygun Q dizilimi büyük enter, i'nin sağında virgül olacak şekilde oluyor. Ayrıca latin yerleşiminde 88 tuş olurken bunda 87 tuş var. (Multimedya tuşlarını saymazsak). Bu yüzden sol shift'in sağında da büyüktür, küçüktür ("<", ">" ) karakterleri bulunmuyor.

cherry mx red muadili switchler kullandığından oyunlarda performans farkını hissettirecektir ancak Türkçe bir şeyler yazmak zor olacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolpp -- 9 Nisan 2015; 14:20:15 >
  • türkçedir yalan söylicek halleri yok ya .d
  • Klavye elime geçti. Türkçe olmasına Türkçe evet, ancak farklı bir layout kullanmışlar. Yani ISO tipi büyük enter'lı klavye değil. Enter ince ve enter üzerinde virgül var. soqo klavyeye ait görselleri göndermiş, orada daha net görülebiliyor. Yani standart ISO 88 tuşlu mini klavye yerine amerikan standardı 87 tuşlu mini klavye geliyor. Eksik olan tuşsa sol shiftin yanındaki "<", ">" tuşu. Bu tuş yerine büyük shift kullanılıyor.

Klavye'nin tepki süresi nasıl test edemedim. Ancak switchler söylendiği gibi 50g ağırlıkta tepki veriyor.(12 adet 25kr)

Bazı tuşlar içinse can sıkıcı ghosting olayı var.

Çalışanlar :
    moba :
    Q+W+E+R+Shift+Alt

FPS :
    W+A+D+Shift+Ctrl+Space
    W+D+4+Shift+Ctrl+Space

Yarış, vs :
    Yukarı + Sol + Shift + Ctrl
    Yukarı + Sağ + Shift + Ctrl

Çalışmayanlar :
    moba:
    Q+W+E+R için T basılmıyor, Y basılıyor.
    1+2+3+4 için 5 basılmıyor, 6 basılıyor

FPS:
    W+A için Q Basılmıyor, E basılıyor
    W+D için E basılmıyor, Q basılıyor.

Yarış, vs :
    Yukarı + Space için Sol çalışmıyor, Sağ çalışıyor.

Multimedya tuşları Windows'ta problemsiz çalışıyor, ekstra yazılıma gerek kalmadan işliyor.

Kailh Red switch kullanıldığından uzun süreli yazı yazmak problem olabiliyor. Tuşlar epey derin, tactile feedback olmadığı için de yeteri kadar tuşa basıp basmadığınızı anlamıyorsunuz. Bu yüzden parmağı tuş tabana değene kadar indiriyorsunuz bu da belli süre sonra parmaklarda yorgunluk yapıyor. Ancak klavyeyi oyun için alacaksanız Kailh Red olması daha iyi, yağ gibi kayıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolpp -- 13 Nisan 2015; 10:00:48 >

• Yani alınabilir mi? bütçem gereği ucuz bir mekanik klavye arıyorum.
    Şu sıralar fiyatı 120 - 160 arası değişiyor.

Oyuncu değilim sadece sürekli oynadığım bir kaç tane oyun var.
    Ses ve yazı yazmak için istiyorum genel olarak.

Tam bir yorum yapan arkadaş olursa sevinirim

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knife130 -- 16 Nisan 2015; 12:20:58 >
  • Ben almadım fakat fiyatı neden böyle düşmüş?
  • knife130 kullanıcısına yanıt
    Bu klavye daha çok oyun oynayanlar düşünülerek yapılmış fiyat performans ürünüdür diyebiliriz. Ben şahsen yazı yazarken zorluk çekmiyorum ama elim alıştığından tuşlara derin basmıyorum. Hatta silikon klavyeden daha hızlı yazıyorum. Tuşlar az bir hareket ile tetiklediğinden aliniz alışırsa çok derin basmanıza gerek kalmıyor. Tabi bu on parmak yazanlar için sıkıntı olabilir.
    Oyunlarda akıcılığı iyi.
    Bu fiyata red switch klavye bulmak pek mümkün değil. Hatta Türkçe bulmak daha da zor. Ufak tefek eksikleri olsa da bu fiata kaçırılmaması gereken bir ürün. Ben 220TL vermiştim.
  • Klavyeyi aldım arkadaşlar. kargo dahil 130TL ye almış oldum.
    İlk kez bir mekanik klavye kullanıyorum çok hoşuma gitti.
    Merak ettiğim bir şey var büyüktür , küçüktür tuşlarım olmamasına rağmen bir şekilde çıkartılıyor mu? herhangi bir tuşa basınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knife130 -- 23 Nisan 2015; 12:39:27 >
  • knife130 kullanıcısına yanıt
    "<" için : Alt Gr + "é"
    ">" için : Alt Gr + "1"

Edit : Yukarıdan aşağıya düz pipe ("|") işareti için de Alt Gr + "-" kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolpp -- 27 Nisan 2015; 10:33:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: knife130

Klavyeyi aldım arkadaşlar. kargo dahil 130TL ye almış oldum.
    İlk kez bir mekanik klavye kullanıyorum çok hoşuma gitti.
    Merak ettiğim bir şey var büyüktür , küçüktür tuşlarım olmamasına rağmen bir şekilde çıkartılıyor mu? herhangi bir tuşa basınca

HOCAM BU FİYATA NRDEN ALMISTIN?
    MEMNUN MUSUN?
    BIOZULDU BENİM KLAVYE CAPSİ BİLE ZÜELTEMİYORUM
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Ucuzudur'un n11 dükkanı satıyor(gnd bilişim) şuan 138 tl. Çek falan varsa ucuza gelebili

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende bu iki klavye arasında kaldım Zalman ZM-K500 ve Everest Rampage KB-R8 Gaming Q Mekanik Hisli Klavye ...hangisini tercih etmeliyim ???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.