Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğer ki Z12 ile aynı ise (büyük ihtimal böyle olacaktır) 5 fan yuvası dahilinde 3 fan ile gelecektir. Fanlardan 1.si ön altta, 2.si arkada egzos fanı olarak ,3. sü de üstte 2. sırada olmak üzere.. psu yuvasının yanında (isteğe bağlı 120 veya 140 lık) ve üstte 2 fanı takmak için yerler var. Hdd yuvası çok güzel hdd 4 somun takıp çekmece gibi itiyorsunuz, eziyetsiz. Yalnız dikkat etmeniz gereken yerler : ön ve üst panelin sökülmesi o da konu içinde mevcut, çözemezseniz ( ki ben zor buldum ) yardımcı olurum yine çok kullanışlı kasa
  • E hadi bakalım Z3 Plus'a ekleyin beni :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeceze kullanıcısına yanıt
    Uygun fiyat , kaliteli çözümleme. Doğru tercih.. Ekledim bile
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Ürünü görmeden aldım. Güven veriyor Zalman markası diğer kaliteli markalar gibi. 100 liraya normal bir şey almaktansa 122 liraya Z3 Plus aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeceze -- 25 Nisan 2014; 23:54:49 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
    Hocam z3 plus ' a Akasa Nero 3 soğutucu sığar mı ? Siparişi verdik olmazsa içime dert olur vallahi

Z3 ün bende 2 artı 1 eksisi var. Artısı küçük olmasına rağmen 5 adet fanla bir buzluğa dönüşebilir, 2. artısı ise muhteşem parça kart tutucusu, çok çok iyi düşünülmüş hem kartı destekleyebiliyor hem ekstra fan bağlanabiliyor sanırım o parçaya. Eksisi ise kart tutucunun büyük işlemci fanlarına engel olması, dolayısıyla takılamaması, duyumlarım bu şekilde tabi. Zalman bu tutucu desteğini tüm kasalara vermeliydi bence, insan güven veriyor. Arıyorum ama piyasada yok, Zalman Türkiye distiribütörüne de maille yazdım ama sesimiz duyulmadı. Bu tip iyi markaların adını batıranda yüceltende malesef bu sağlayıcı ve servisler oluyor ..
    Benim Akasa Nero 3 içine sığsın o ekran kartı tutucusu mühim değil. Ön paneli söküp mavi ledli bir fan takıcam sanırım. 400R gibi olsun hafiften. Akasa Nero 3 sığar mı bu kasaya ?

160mm Yükseklik varmış fanda. Milim milime sığar yada milim milime sığmaz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeceze -- 26 Nisan 2014; 0:05:09 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
    Hocam gene de kullanıcı yorumlarına bakmak lazım . Cooler Master Hyper Evo kadar yer kaplıyor. Evo sığdıysa buda sığar ...

akasa nero dediğiniz işlemci fanı olsa gerek, 193cm iç genişlik var diye biliyorum Z3 te. Emin de değilim şu an tam ama aklımda öyle kalmış. En büyük işlemci soğutucusu hyper evo 212 yi baz alırsak , ki o da bildiğim 160 cm civarı ene sahip, kasa yan kapağına silme olur, tabi iyce araştırmak lazım. Ama ben devasa hava soğutucalara karşıyım, sıvı soğutmalar küçük kasalarda hele ki Z3 gibi 5 fanlı bir sistemde muhteşem sonuçlar verecektir..

bendeki soğutucu TT contact 29, hyper evo 212 kadar ebadı var. Ve kasanın yan cama 1 cm mesafede. Z3 'te de hemen hemen aynı olacaktır. Kart tutucu direği kullanamama büyük bir dezavantaj ama. Hem 25/30cm uzunluktaki ekran kartını tutabilir hem e. kartın altına hava üfleyecek fan takılabilirdi oysa
    Hocam bu soğutucu ekran kartının yanında 60 liraya gelmiş oldu o yüzden ... Hocam fanı nereye baksın soğutucunun ? Ram tarafına mı üste mi ekran kartına mı ? On kapağı açarken kırma ihtimalim var mı nasıl açabilirim riske atmadan ?

opsiyonel bir işlemci fanıysa 1. tercihim egzos fanına bakması, yani sıcak havayı ram tarafından alıp arka fana doğru atması. 2. tercihim ise (bendeki mecburen böyle) ekran kartından aldığı sıcak havayı üstteki fanlara atması. tabi burda işlemciden çıkan sıcaklığı daha hızlı bir şekilde kasanın içinden atmak amacımız.. yani mutlaka ve mutlaka ya üste ya da egzosa atmalı sıcak havayı. Zalman kasalarının en büyük avantajı 3-4 fanlı geliyor, kafadan 80 TL 60 TL fanlara verdiğinizi sayarsanız kasanın kendisi bedavaya yakın
    Fan yukarı baksın yani ? Fan yukarıya bakarsa o desteği takabilirim sanırım

en hızlı şekilde işlemcide ısınan havayı kasanın dışına nasıl transfer edecekseniz o şekilde yönlendirin. Z3 ün önde 2 fan olduğundan ssd-hdd ve ramlar rahat edecektir. Direği kullanarak ekran kartına hava veren bir fan bağlayabilirseniz , işlemci fanıda yukarı bakarsa sıcaklıklar konusunda çok sıkıntınız olmaz

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 26 Nisan 2014; 0:33:32 >
    Önde normalde 1 fan takılı geliyor ben bir tane daha takacağım. Bakalım artık RAM alamadım daha montaj işi şuan değil yani

Toplam 4 fan ile gelmesi lazım
    1 arkada 1 önde 2 üstte olmak üzere toplam dört tane bende ön tarafa bir tane daha mavi ekleyeceğim edecek 5 ...

• Biz de işte bu yüzden Z3 almadık ama Z3 de şıklık, kalite ve soğutma yönünden Z11 Plus'dan
    modelinden sonra geliyor bence.
  • Arkadaşlar ,forumda 2.el kısmında da sordum bulamadım. Bu Z3 ve Z5 kasaların (ya da başka bir öneri ? ) kart tutucu direğinden veya benzer bir aparat arıyorum. Nerden bulabileceğime dair bir fikri olan var mı?
  • Selamlar. Burada bir Z12Plus kullanıcısı yazmıştı da; kasa ön panel ışıklarının bazen tutukluluk yaptığını yanmadığını bazen yanıp söndüğünü söylüyordu, işte dün bana da aynı durum oldu.

Z12Plus iki haftadır kulllanıyorum, dün ön panel power ışığı (mavi olan) sönmeye başladı bazen temassızlık yapar gibi ışık azalıyor çoğalıyor sönüyor yanıyor. Sanırım kasa yanına kabloları tıkıştırırken ezilme oldu, kasa led kablosu PSU kablolarının altındaydı falan belki bundandır. Başka önereceğiniz birşey var mı?. Mavi power ışığı sorunlu ama kırmızı HDD led'leri sağlam durumda.

----
    Birde kasa fanlarını ön ve arkayı PSU'ya mı takmak iyidir yoksa anakarta mı? (Asus Z87 için). Fanları yenileyeceğim de bunlar 4pin'li (PWM ısı kontrollüymüş) hani PSU da kalsa diyorum nasıl olur? Ben pek fanlara müdahale etmek istemiyorum hızı azaltmak hiç istemiyorum. Asus Z87'ler bu fanlarda karşıklık yapıyormuş hatalı çalışıyormuş diyorlardı sorayım dedim. Bir de Anakartlar kendi sıcaklık değişimleri için acaba (4pin PWM) kasa fan hızlarını azaltıp-çoğaltıyor mu (aynı CPU fanları gibi) bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 4 Mayıs 2014; 22:00:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen ara kablo zarar görmüş olabilir çekiştirdiyseniz, bende bir sıkıntı yok şu an. O ışığı ben bir 10 gün falan belki daha fazla hiç yakamadım. Ledleri yanlış bağlamışım, sonradan düzelttim. Çok mühüm bir şey değil yanıp yanmaması benim için. Daha öncede dediğim gibi power ve reset tuşları kalitesiz.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.