İlk olarak cumhurbaşkanlığının gidişiyle birlikte AKP'nin çok zor durumlar yaşayacağını düşünüyorum. Ondan sonra mecliste çoğunluk olsalar bile daha fazla sığınmacı getiremezler. Cumhurbaşkanlığı konusunda da Zafer Partisi'nin bölme gibi bir durumu yok, hatta muhalefete faydası var. Kemal Kılıçdaroğlu göçmenler konusunda tavrını belli etti. Bundan sonra göndereceğim dese de beni inandırmaz. Ayrıca ittifak kurduğu insanlara bakıyorum AKP'nin tarihindeki en önemli insanlardan ikisiyle ittifak kurmuş. Bu insanlarla ittifak kuran birisi sizce başa geçince "bakalım bizden önceki hükümet ne yapmış" diyebilir mi? Kaldı ki HDP ile aralarındaki ilişkiyi anlatmaya gerek dahi yok. HDP (veya türevleri) ile yakınlık, Babacan, Davutoğlu bunlar bana bir partinin geçmişini hatırlatıyor. Barajı geçemeyeceğini bile bile yıllarca HDP ve türevlerine oy vere vere meclise soktular. Bazıları da hala oylar bölünmesin diye bunlara versin. Bir partiyi ne yaparsa yapsın desteklemeye devam ederseniz o parti evrile evrile saçma sapan bir hale gelir. Verdiğiniz her oy ben senin yaptıklarını onaylıyorum demek. Eğer bunu demeye devam ederseniz muhalefet de böyle devam edecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zafer Partisi'ne oy vermenin mantıksızlığı (6. sayfa)
-
-
An itibarıyla benim oyum da zafer partisine, çok net. Diğer partiler de adayını açıklasın, duruma göre tekrar değerlendirebilirim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tarikatçı, şeriatçı tayfa da azımsanacak sayıda değil. CHP bu seçimde de onlara yanaşsın diyorum. Siz ne dersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AKP'den MHP'den oy kaymayacak da Millet İttifakı gökten zembille oy alarak mı kazanacak? AKP'lilerin ve MHP'lilerin fikri değişmediyse seçime pek de gerek yok, kazanan belli.
CHP'ye oy verecekler de gidip HDP'ye oy versinler. Bana göre de o aynı şey.
Helallik istedi ya daha ne istiyorsun. Helallik istediği çoğunluk kitle muhafazakarlardan oluşuyor. Siz gerçekten siyaseti takip ediyor musunuz? Abi siz şaka mısınız ya? Bu tiplere cevap veriyorum vay arkadaş. Gidin Zafer'e oy verin la. Bi 20 yıl daha AKP ile beraber olalım.
CHP istediği kadar uğraşsın AKP gibi muhafazakarları kendine çekmekte başarılı olamaz.
-
Dun geldiği nokta benim de hep dillendirdigim Esadla görüşme ve Suriye'nin yeniden imari bunu Kılıçdaroğlu da diyor zaten.ayni plan.
ne kadar süslü bahsedilse de belli bir uluslararası hukuka baglisin.öyle bir gecede kamyona doldurup toplayıp göndermeyi kimse yapamaz. Bu ara Ukrayna rus savaşı ile popüler olan Nazi ideasi olsa yapabilirdi ama tepenize binerler.
Özdağ burada herkesin beklediği Suri Kürt Afgan paki karşıtı yerli Hitler olamaz yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Nisan 2022; 12:35:8 >
Şimdi bi de e bak kılıçdarın söylediğini söylüyor diyenler çıktı. Ne istiyordunuz döve döve yollamasını mı? O zaman da faşist diye zırlıyodunuz rahatsız mı oldunuz faşist iftirası atamadınız diye? Ümit Özdağ ilk gün ne dediyse her gün onu diyor kılıçdar gibi nabza göre şerbet değil.
Ayrıca mültecileri gönderiyorum demesi tek sebep değil ki? Atatürkçüyüm diyen adam tarikatlara ağzını açamayan hdpnin dansözü olmuş bi partiye neden oy versin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jax T. -- 17 Nisan 2022; 12:41:20 >
konu sahibi konu adını acilen değiştirsin.
önerilen konu başlığı:
"ampulü çok seviyoruz, ampul kaybedecek diye ne yapacağımızı şaşırdık, bari muhalefet kazanamasın"
not: konu sahibi makul bir insanmış, hakkını yemişim. özür dilerim kendisinden. ama pek çok yorum sahibi, üstte yazdığım şekildeler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 17 Nisan 2022; 17:20:20 >
Geldiği nokta filan yok. Dün ekşide güzel algı yapıldı. Video 3 hafta öncesine ait ve her zaman dile getirdiği şeyler. Tırlara kamyonlara doldurup sınırda bırakacağız falan mı dedide biz duymadık. Tabikide Esad'la görüşülecek.
KK isteyen gider, kalanlar entegre diyor. Özdağ yardımları kesip göndereceğiz, 1 tane bile sığınmacı kalmayacak diyor. Aynı plan falan değil.
-
Oy bölünürse bölünsün yağmurdan kaçarken doluya tutulmaya hiç gerek yok. Ekmeleddin hüsranına hepimiz şahit olduk o zaman herkes birleşmişti Mhp dahil. Demekki sorun bölünmek birleşmek değil adam gibi bir aday çıkartmaktaymış. Sarı muhalefet adam gibi bir aday çıkartamazsa olacak olan yine bu. O yüzden zafer partisi tam da bu noktada Türklere ilaç gibi gelecek. Akpdende Chpdende Mhpdende oy alacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Seçimi zaten kararsızlar belirleyecek. Yoksa çıkarcı, fanatik, cehalet içinde yüzen, uyutulmuş, ülkenin acı gerçeklerinden bihaber seçmenler yine gidip malum partiye basacak oyunu. Bunca rezilliğe rağmen adamlar tek başına iktidar oldular defalarca. Bakmayın AKP'lilerin baraj altı partileri güzellemesine, onlara oy vereceğim demesine. Burada milleti oraya yönlendirip kendileri yine ampule basacaklar ki iktidarları sürsün. Bir taraftan sığınmacılara da çatır çatır vatandaşlık veriyorlar zaten. Oradan gelecek oyları da eminim hesaba katmışlardır.
Ben sonuç itibariyle olacak şeyi yazmışım. Yani AKP öyle de böyle de iktidar olacak demek istemişim. Senin yazdığın şey ise hayal ürünü. Benim Ümit Özdağ ya da Muharrem İnce ya da Mansur Yavaş gibi milliyetçiliği ön planda olan isimlere karşı bir tane olumsuz bir şey yazmışlığım yok, çünkü düşmanlığım yok. Keşke yüksek oy potansiyleleri olsa, tabanları olsa da onlara oylarımızı gözümüz kapalı versek. Ama yok. Mansur Yavaş belki Millet İttifakı'ndan yana adalığını koyar belki koymaz bilemeyiz tabi.
HDP-CHP ilişkisi bu kadar basit bir ilişki mi? İyi o zaman helallik istemekle bu işler oluyorsa CHP de HDP ile bu kadar sıkı fıkı olacağına bir helallik isteyip bıraksaymış. CHP'nin içi HDP'li dolu. Bu isimler niye var dediğimizde HDP'lilerin oyuna ihtiyaç var diyorlar. Ben de diyorum ki madem her şey oy, o zaman partinin içine 20-30 tane de tarikatçı, şeriatçı koyun. CHP'yi destekleyen HDP'liler "içerde bizim adamlar var" diye destekliyor, içerde şeriatçıların adamı olsun bu sefer de şeriatçılar destekler.
Benim yazdığım şeylerden hangisi hayal ürünü? Ben Zafer Partisi iktidar olacak falan demiyorum. AKP'nin kazanması ile CHP'nin kazanması arasında bana göre hiçbir fark yok. O zaman neden ikisinden birisine oy vereyim?
CHP'ye o vermekle HDP'ye oy vermeyi aynı tutman. CHP'yi komple terörist partisi ilan etmen. Çok da temiz olmadığını kabul ediyorum ama senin yazdığın gibi de değil. Benim yazdığım şeyi tam olarak anlamadan fevri bir şekilde hareket edip missileme amaçlı mesaj attığını düşünüyorum. Ben Ümit Özdağ AKP'nin adamı gibi bir şey dememiştim oysa ki. Sadece baraj altı partilerin mevcut sistemde mevcut hükümeti beslediğini söylemeye çalıştım. Değişimin olmayacağı sadece senin düşüncen ama denemeden bilemezsin. Şimdi benim "denemeden bilemezsin" argümanımı bana karşı kullanacağını adım gibi emin olduğum için sunu diyeceğim yine. Baraj altı her parti muhalefetler için büyük risktir, bu iki partinin mevcut barajı aşabilmesi o kadar zor ki zaten bu sistem de bu amaçlı yapılmıştır. Baraj altılar şöyle halı altına süpürülsün ve mevcut iktidar beslensin amaçlıdır. Bahsettiğin partinin barajı aşma olasılığıyla millet ittifakının ülkeyi düzlüğe çıkarma olasılığının birbiriyle alakası bile yoktur. Zaten mevcutta en kötü seçeneğe sahipsen daha kötüsünü yaşayamazsın. Öyleyse gerçekleşme olasılığı yüksek olan bir şeyi denemek daha mantıklıdır. O zaman oy vermeye de gitmeyelim boşuna çünkü biri baraj altı zaten, diğerinin de aynısı olduğunu düşünüyorsun öyleyse seçimi kaldırsınlar akepe sonsuza kadar iktidar olsun. Sürünüp sefalet içinde yaşamaya, Araplaşmaya, yüksek enflasyona, her gün yüzümüze yüzümüze dalga geçilmesine devam edelim. Valla sizler buna katlanabiliyorsanız eyvallah ama benim midem bana her gün salak müdahalesi yapılıp dalga geçilmeyi kaldırmıyor. Benim herhangi bir partiyi güzellediğim yok sadece artık bıktım, yıldım ve değişim istiyorum. Değişim olması için de kazanma olasılığımın inanılmaz düşük olduğu bir kumarı oynamayacağım. Bu kumarı daha önce oynayanlar kazanılamayacağını gördü.
-
tam ampulcülerin sevdiği bir tipolojisin. toplumu böle böle bin parça ettiniz. halen aynı şeyleri döke saça söyleyebiliyorsunuz. ne kin, düşmanlık biriktirmişsiniz içinizde. yazık. kanser eder sizi.
Hocam ben size Ümit Özdağ'a laf atıyorsunuz dedim mi? Yani başkalarına da cevap verdiğim için belki kafam karışmıştır yazmışımdır ama hatırlamıyorum. Açıkçası fevri bir şekilde mesaj atmadım. CHP'nin HDP'den farkı olduğunu düşünmüyorum.
Benim fikrimi savunan partiye oy vereyim de en azından %3-4 bile alsa benim gibi düşünen insanları da ciddiye alırlar. HDP'nin türevleri yıllarca baraj altı kaldı. Ama desteklemeye devam ettiler ve günümüzde yaşanan durumu görüyoruz. Eğer siz kendi fikrinizin arkasında durmazsanız kimse sizin fikrinizin arkasında durmaz.
Ayrıca denemeden bilebilirim. Kura çekmiyoruz. Hepsinin eski söylemleri, düşünceleri yazılı çizili bir şekilde duruyor. Kılıçdaroğlu siyasete 1 hafta önce girmiş gibi davranmaya gerek yok. Erdoğan gelmeden önce de neler olacağını bilen biliyordu. Mesela size sorayım HDP başa gelirse ne olur? Az çok tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum. Veya MHP başa gelirse ne olur, bunları tahmin edebilir misiniz? Mesela HÜDA PAR büyük bir atılım yapsa, AKP'nin rakibi olsa ve kazanma ihtimali olsa oy verir misiniz? Ne yapacağını bilmiyorum belki iyi çıkar der misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
MHP varken neden Zafer partisine oy veresiniz?
Mülteciler konusunda MHP gerekeni yapıyor ve yapacaktır.
Inancım tam.
"Mülteciler konusunda MHP gerekeni yapıyor ve yapacaktır."
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X