Şimdi Ara

Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam yarım saatlik masaüstü boşta ölçtüğüm ısı değeleri;
    Eset Smart Security virüs programı açık
    Güç modu : Dengeli mod
    Pil Kipi : Maksimum pil ömrü
    Ve Başlangıçta açılan programların resmini ekledim ( Eğer başlangıçta açılmasına gerek duymadığınız bir program varsa söylerseniz sevinirim )
     Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi  Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi

Bir de v1.18 biostan sonra, farkettiğim kadarıyla fan devri 60 dereceye kadar artmıyordu ama şimdi bugun her ne hikmetse 50 derecedeyken artmaya başladı bu durum inşalah değişmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F T Y -- 14 Eylül 2013; 13:38:30 >

• Bak işte ne güzel sonuçlar almışsın.
    Fan devri bios güncellemesinden sonra artıyordur ,50 derecede artmaya başladığını bilmediğin içn fark etmemişssindir önceki günlerde, sen yinede bir kaç kere dene bilgisayarı aç kapat devir sesine dikkat et 50'den sonra attığına eminsen bios güncellemesi, boşta sıcaklık derdine deva olmuş demektir.
  • Sagolun hocam; bir de harddiskle ilgili bir sıkıntı var mı yok mu diye merak ediyorum ayrıca laptop boştayken bile hdd den 1-2 saniye aralıklarla tıkır tıkır ses gelmekte sessiz bir ortamda iken anlaşılıyor diye pek sorun etmedim ama aşağıdaki hatayı görünce bir tedirgin oldum

HD Tune Programı ile hddyi test ettim ve sonuçlar aşağıda; Reallocated Event Count warning vermiş sizce bir sıkıntı olabilir mi ?
     Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F T Y -- 15 Eylül 2013; 22:31:52 >

• Valla tam olarak bilmiyorum türkçe bir kaynak yokhttp://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/474398-hdd-warning-reallocated-event-count.html bu linkte anladığım kadarıya bad sectordeki dataları sağlam alana aktarmaya yarıyan bir sistem olduğundan bahsediyorlar diski değiştirmekten felan bahsediyorlar araştır istersen benimde pek bir bilgim yok.
  • F T Y F kullanıcısına yanıt
    hdd birtane hata gözüküyor ama bu sıkıntı yapabilecek bir durum değil sağlıklı görünüyor.O ses işlem yaparken özellikle ağır 5400rpm disklerde sessiz ortamda çok duyulur
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Hatanın sıkıntı yaratmayacağını bildiğinize göre hatanın ne olduğu biliyor olmalısınız benim verdiğim link ciddi bir hata olduğundan bahsediiliyor merak ettim hatayı aydınlatırmısınız.
  • med_cezir91 kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz linkte hatadan bahsedilmiş ama sağlam bir şey yok endişelerini dile getiriyorlar,hdd bedsector mevcut değil sadece healt sekmesindeki warning yazan hatadan bahsettim,birde bencmark grafik testinde ciddi dalgalanmalar mevcut değil durum normal eğer hdd kafalarında sıkıntı olsaydı o zigzaglar sık aralıklarla düşüş yapardı.Ayrıca işi sağlama almak açısından yedekleme yapmak ve hdd değişimi gibi şeylerden bahsetmişler bu tip hatalar olan arkadaşlarım vardı sıkıntı yoktu.Öneri olaraksa hdd sağlam olsada lazımlık ve özel bilgilerinizin yedeği mutlaka olmalı hdd'nin ne yapacağı belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 17 Eylül 2013; 11:53:18 >
  • Merhabalar, Eski biosa geri dönüş hakkında linkte bilgi var. Bilgilerinize.

http://forum.donanimhaber.com/m_83627214/f_//tm.htm
  • eski biosa dönüşmü iyi bak bakalım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.