Şimdi Ara

Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
4.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: telenor

BİOS GÜNCELLEMEDEN ÖNCE FAN SADECE ISININCA DEVREDEYDİ ,1.18 YENİ VERSİYON BİOS GÜNCELLEMESİNDN SONRA FAN HİÇ DURMUYOR EN AZ DEVİRDE SÜREKLİ ÇALIŞIR DURUMA GELDİ. ÖNCEDEN HAFİFTEN ISI VARDI AMA PC DAHA SESSİZDİ ŞİMDİ SES ŞİDDETİ ÇOK AZ DA OLSA ARTTI .

aynen benimde fan durmuyor güncelledikten sonra
  • +1 hocam bende imzamda olduğu gibi y500 var ve çok sessiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten alınmak istenen sonuçta bu değilmiydi.
  • Sicaklik dustu tamam da fan hic susmuyor normal degil bence

• Dikkatli takip edin bence bilgisayarı soğuk açtığınızda ilk br fan sesi duyarsınız windows açıldığında fan sesi durur sıcklık değerlerini takip edin 50 dereceye ulaştığında çalışmaya başlar çalıştıktan sonra sıcaklık 43 44 derecelere düşse dahi susmaz daha aşşa inse belki susacak ama inmediği için susmuyor, gariplik olup olmadığını şu şekilde anlarsınız, bilgisyarın hoparlörleri sessize alırsınız bir oyunu açıp sisteme yük bindirirsiniz, sistem ısındıkça fan devrinin artıp artmadığını sesinden rahatlıkla anlayabilirsnizi, oyundayken yüksek devirde masaüstünde oldukça düşük devir çalışıyorsa bence sorun yok demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi med_cezir91 -- 4 Eylül 2013; 13:14:45 >
  • Bios güncellemesiyle fana devir vermişler anladığım kadarıyla soğutmayı bundan biraz daha iyileştirmiş önceki bios sürümüne göre fan sesi biraz daha fazla olacaktır soğutmayı böyle yapıyor zaten.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    tamam o zaman sıkıntı yok :)
  • arkadaşlar win8 e ve lenovo ya yeniyim biraz. şu anki bios sürümünü nasıl öğrenebiliriz?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmoby -- 10 Eylül 2013; 17:28:46 >
  • aynen katılıyorum :D arkadaşlar v18 ısı problemini çözüyor. :D
    Resim :D
    https://store.donanimhaber.com/0d/2f/85/0d2f85178c5189b327d8175424eed66e.png
     Z500 modellerinde bios güncellemesi ile ısı problemi çözüldü gibi

• theoden_00 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızı kapatın adaptör girişinin dibinde konumlandırılmış olan ufak tuşa basın(novo)

karşınıza gelen seçeneklerden bios uygulamasını başlatın gerekli bilgiler orda bulunacaktır.
  • eski biosa nasıl geri dönebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F T Y

eski biosa nasıl geri dönebilirim ?

quote:

Orijinalden alıntı: F T Y

eski biosa nasıl geri dönebilirim ?

eski biosa dönülürmü bilmiyorum ama en güncel bios v18 ile biten ondan önceki v17 di ama sitede v18 var en güncel olan müşteri hizmetlerini arayarak yardım istesen daha iyi.
  • Windows 7 kullananlar nasıl güncelleyecek beyler ?
  • Ayni sekilde

• Bios surum dusurme islemi yukseltme islemi gibi degil. yapiliyor ama bir sorun cikma ihtimali yukseltme islemindekine gore cok daha sikintili olsa gerek o yuzden teknik servisler haricinde denenmemeli diye dusunuyorum
    Birde benim anlamadigim bios guncellemesi nasil bir sikinti cikariyor benim ve bircok kisinin sorunu nu cozmusken beklentileri ne idi ne olmadi yada basliktaki ana konudan aksi hangi durum gerceklesti

• quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Bios surum dusurme islemi yukseltme islemi gibi degil. yapiliyor ama bir sorun cikma ihtimali yukseltme islemindekine gore cok daha sikintili olsa gerek o yuzden teknik servisler haricinde denenmemeli diye dusunuyorum
    Birde benim anlamadigim bios guncellemesi nasil bir sikinti cikariyor benim ve bircok kisinin sorunu nu cozmusken beklentileri ne idi ne olmadi yada basliktaki ana konudan aksi hangi durum gerceklesti

Hocam bende z500 59-366635 modeli var ilk defa laptop aldım ama sağlıklı ısı değerlerini ne yazıkki bilemiyorum bana biraz fazla gibi geldi o yüzden eski biosa dönmeyi düşündüm şuan v1.18 bios kurulu ( Önceki biostada ısı değerlerini hiç ölçmedim sadece yukarıdakı arkadas guncelleyıp daha çok ısınmaya başladı diye soyleyeyınce bende de belki böyle bir durum olmuştur diye dusundum

Şuan bir kaç sekme açık ve winamp açık ısı değerleri aşağıdaki gibi;
    HD Film açınca max. 70-73 oluyor
    Oyunda da (Crysis 3) max 85 derece
    Sizce Normal mi bu değerler hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F T Y -- 13 Eylül 2013; 12:06:38 >

• F T Y F kullanıcısına yanıt
    şimdi oyunlarda bende i7 3632qm modeli mecvut suan masa üstü kullanıma ısın normal gözküyor. oyunlarda her pc ısınır ama sunu söyleyim ben prototype2- most wanted 2 felan oynuyorum full çözünürlükte 75-78 derece geçmedi boşta kullanımda 45-55 arası devamlı değişyor işleme göre ısınma yok normal kullanımda hd filmde olabilir ısınma normal gibi gözküor . Kısa şöyle söyleyim normal kullanımda dizine al kullan internette takıl felan bacagın ısınmıyorsa tamamdır.
  • F T Y F kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın yazdığı mesajın sizi etkilemiş olabilceğini düşünmüştüm açıkcası, o konuda şunu söyleyebilirim; arkadaşın nasıl bir sıcaklık ölçümü yaptığı, hangi şartlarda yaptığı belirli olmadığı için bios güncellemesinden önce ısınmıyordu şimdi ısınıyor söylemi ne kadar güvenilir olabilirki, kaldıkı sizde demişsiniz bios güncellemesinden önceki sıcaklık deperlerini bilmiyorum diye.
    İlk konuda her şeyi açık bir şekilde aktardım oysaki, ben bios güncellemesi ile kendim için geçerli olan sorunu eksiksiz bir şekilde çözdüm sorun neydi peki; fanın bilgisayar yüksek sıcaklıklara ulaşana kadar çalışmaması, bios güncellemesi ile artık fan bilgisayar 50 dereceye ulaştığımda çalışıyor, sizin bios güncellemesi yapmadan önce kontrol edeceğiniz ilk şey fanın 50 derecenin üstünde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olacak idi bunun yanında sıcaklık değerlerini boş yükte ölçmek olacaktı, bunları yaptıktan sonra eğer sıcaklık değerleriniz yükseliyor ve fan çalışmıyor ise bios güncellemesi yapmalıydınız, işlemden sonra sıcaklık değeri kontrolü ile kafalarda hiç bir soru işareti olmayacaktı.

Yukarda yazılanlar sizin için yine afaki olacak siz nede olsa bios öncesi verileri almadınız konuyu takip eden arkadaşlar için faydalı olacaktır yinede.

Size şunu diyebilirim ayrıca, yukardaki sıcaklık değerlerini incelerseniz bios güncelleme öncesi ve sonrasındaki sıcaklık değerleri mevcut, bilgisayarınızı dengeli moduna alın ve hiç bir uygulama çalıştırmayın antivürüs yazılımının da işlem yapmadığını dikkate alarak ferah bir ortamda bilgisayarı çalıştırın ilk başta fan 50 dereceye kadar çalışmayacaktır 50 dereceye ulaşması biraz zaman alacak ve ardından fan çalışacaktır bunu kontrol edin fan çalıştıktan sonra sıcaklık maksimum 55+-2 derece civarlarıdna ortalama olarak da 47 48 derece civarında olacaktır, en az yarım saatlik bir ölçüm yapın ve tekrar paylaşın.

Not: Bios güncellemesi bilgisayarın maksimum sıcaklık değerlerini etkilemiyor ayrıca. Örnek vericek olursam benim bilgisayar bios öncesi crysis 3 de performans modunda 83 derecede çalışıyordu. Ama o kadar ısınmamasını istediğim için denegeli modunda gelişmiş güç seçeneklerinden işlemci en yüksek çalışma seviyesini %70 seçiyorum performans kaydı olsada daha sağlıklı oluyor bilgisayar için maksimum 73 dereceye kdar çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir91

Arkadaşın yazdığı mesajın sizi etkilemiş olabilceğini düşünmüştüm açıkcası, o konuda şunu söyleyebilirim; arkadaşın nasıl bir sıcaklık ölçümü yaptığı, hangi şartlarda yaptığı belirli olmadığı için bios güncellemesinden önce ısınmıyordu şimdi ısınıyor söylemi ne kadar güvenilir olabilirki, kaldıkı sizde demişsiniz bios güncellemesinden önceki sıcaklık deperlerini bilmiyorum diye.
    İlk konuda her şeyi açık bir şekilde aktardım oysaki, ben bios güncellemesi ile kendim için geçerli olan sorunu eksiksiz bir şekilde çözdüm sorun neydi peki; fanın bilgisayar yüksek sıcaklıklara ulaşana kadar çalışmaması, bios güncellemesi ile artık fan bilgisayar 50 dereceye ulaştığımda çalışıyor, sizin bios güncellemesi yapmadan önce kontrol edeceğiniz ilk şey fanın 50 derecenin üstünde çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olacak idi bunun yanında sıcaklık değerlerini boş yükte ölçmek olacaktı, bunları yaptıktan sonra eğer sıcaklık değerleriniz yükseliyor ve fan çalışmıyor ise bios güncellemesi yapmalıydınız, işlemden sonra sıcaklık değeri kontrolü ile kafalarda hiç bir soru işareti olmayacaktı.

Yukarda yazılanlar sizin için yine afaki olacak siz nede olsa bios öncesi verileri almadınız konuyu takip eden arkadaşlar için faydalı olacaktır yinede.

Size şunu diyebilirim ayrıca, yukardaki sıcaklık değerlerini incelerseniz bios güncelleme öncesi ve sonrasındaki sıcaklık değerleri mevcut, bilgisayarınızı dengeli moduna alın ve hiç bir uygulama çalıştırmayın antivürüs yazılımının da işlem yapmadığını dikkate alarak ferah bir ortamda bilgisayarı çalıştırın ilk başta fan 50 dereceye kadar çalışmayacaktır 50 dereceye ulaşması biraz zaman alacak ve ardından fan çalışacaktır bunu kontrol edin fan çalıştıktan sonra sıcaklık maksimum 55+-2 derece civarlarıdna ortalama olarak da 47 48 derece civarında olacaktır, en az yarım saatlik bir ölçüm yapın ve tekrar paylaşın.

Not: Bios güncellemesi bilgisayarın maksimum sıcaklık değerlerini etkilemiyor ayrıca. Örnek vericek olursam benim bilgisayar bios öncesi crysis 3 de performans modunda 83 derecede çalışıyordu. Ama o kadar ısınmamasını istediğim için denegeli modunda gelişmiş güç seçeneklerinden işlemci en yüksek çalışma seviyesini %70 seçiyorum performans kaydı olsada daha sağlıklı oluyor bilgisayar için maksimum 73 dereceye kdar çıkıyor.

hocam dediklerinizi harfiyen uygulayacağım ve tekrardan sizi bilgilendireceğim. Peki pil ömrü nasıl olmalı ? maximum pil ömrü mü yoksa en iyi pil durumu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F T Y -- 14 Eylül 2013; 3:08:35 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.