Şimdi Ara

z500'de acil BIOS problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Lenovo Z500 model laptop aldım. Ucuz olsun diye de freedos'u tercih ettim. Fakat ilk başta windows yüklemek için BIOSta '1st device cdroom' ayarını yapabileceğim bir menü aradım. Bulamadım... Sonra çıktım arkadaşlarla 2-3 el oyun oynadık. Oyunu masaüstü emektarla attım. Laptopa döndüğümde artık BIOSa da girmiyor. Çözümünü bulabilir miyiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muuuck -- 7 Ağustos 2013; 11:48:54 >

• Ne oynadınız ?
  • daha önce böyle bir sorunla karşılaşan olmadı mı ?
  • F1/F2/F12/Delete
    tuşları genelde biosa giriyor.
    makinenin power tuşuna bastıkdan sonra sürekli olarak bu tuşları denersen girecektir. freedos a hızlıca geçtiğinden yakalayamıyorsundur.
  • ilk ekranda boot ekranına girebileceğin tuş u yazar mesela f12 olsun . o ekran da f12 ye basıp cd/dvd den yükleme yapabileceğin seçenek mutlaka vardır
  • xXx_xXx kullanıcısına yanıt
    yok. başta ben de öyle düşündüm ama ben galiba biosun ayarıyla oynadım. bunun biosu farklı diye inceliyim niyetiyle bi ayarını değiştim. önceden giriyordu şuan girmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

ilk ekranda boot ekranına girebileceğin tuş u yazar mesela f12 olsun . o ekran da f12 ye basıp cd/dvd den yükleme yapabileceğin seçenek mutlaka vardır

yok ilk ekranda öyle bir şey yok arakdaşa da dediğim gibi. galiba biosun bi ayarıyla oynadım. önceden Fn+F2 ile giriyordu. şuan girmiyor. sorun şu:
    biosu sıfırlamanın jumper tarzında kasayı açmadan yapmanın bir yolu var mı?-garanti hakkım gidiyor o yüzden- olmadı servise vereceğim.
  • Geçmiş ola.
    Açıkçası elimde aynı makineden olsa hangi ayarı bozduğuna bakarak bi cevap vermek isterdim ama...
    ya tuş kombinasyonunu falan değiştirdin yada bezer bir durum. yoksa makinede biosa girişi kapatamazsın.
  • xXx_xXx kullanıcısına yanıt
    şeyi denedim. pcdeki klavyeyi harici olarak bağladım. hani laptopunkini iptal mi ettim diye. yine olmadı. fakat klavye çalışıyordu çünkü 2sinde de ctrl+alt+delete yaptım mı restartlıyordu. biosa her türlü girilir diyorsunuz, o zaman biraz daha araştırayım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muuuck -- 7 Ağustos 2013; 11:59:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muuuck

şeyi denedim. pcdeki klavyeyi harici olarak bağladım. hani laptopunkini iptal mi ettim diye. yine olmadı. fakat klavye çalışıyordu çünkü 2sinde de ctrl+alt+delete yaptım mı restartlıyordu. biosa her türlü girilir diyorsunuz *

Tabi..
    Neticede bios ayarları ile biosa zarar vermeniz çok zor. hazır bayramada girmemişken bence lenovo servisini arayıp telefonla destek alın
    444-04-26
    0212-336-03-66;
    00800-448-825-165 (Turkce)

Olurda telefondaki hatun problemini çözemezse bir teknisyen ile görüşmek istiyorum dersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXx_xXx

quote:

şeyi denedim. pcdeki klavyeyi harici olarak bağladım. hani laptopunkini iptal mi ettim diye. yine olmadı. fakat klavye çalışıyordu çünkü 2sinde de ctrl+alt+delete yaptım mı restartlıyordu. biosa her türlü girilir diyorsunuz *

Tabi..
    Neticede bios ayarları ile biosa zarar vermeniz çok zor. hazır bayramada girmemişken bence lenovo servisini arayıp telefonla destek alın
    444-04-26
    0212-336-03-66;
    00800-448-825-165 (Turkce)

Olurda telefondaki hatun problemini çözemezse bir teknisyen ile görüşmek istiyorum dersin.

aradım hakan bey diye biri çıktı. fakat şuan iş yerindeyim 2 gibi evde olacağım. o da laptopun yanında olsa daha sağlıklı olur çünkü birkaç aşamalı işlem olabilir dedi. ben de forumda tecrübesini yaşamış olan varsa sorayım dedim.
    bu arada ilgin alakan için çok teşekkürler dostm

• Rica ederim, ama forum benim takıldığım yıllara göre çok durgunlaşmış bi sonuca ulaşabilirmisin bilemiyorum.
  • O ayarı yapmana gerek yoktu açılırken F10 tuşuydu sanırım ona basınca boot menüsü açılıyor donanımını seçiyordun Freedos'da.
  • khanjui kullanıcısına yanıt
    biliyorum, gerek olsa açılmamazlık yapmazdı zaten. çözüm arıyorum şuanda. sorun belli
  • aynı sorunu şimdi ben de yaşıyorum çözüm teknik servis mi kendi yapabileceğimiz bir şey yok mu acaba
  • http://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/ideapad_z_p_series_ug_v1.0_sep_2012_turkish.pdf

Bu, sizin dizüstünüzün kullanma klavuzunun linki. Lütfen, sıkça sorulan soruların, 2. sayfasına bakın.
  • ben çözümü buldum. bilgisayarın sol tarafında şarj girişinin yanında küçük buton var. o buton direk bios menüsü olan bir ekrana açıyor kapalı laptopu. sorunu olanlar veya biosa pratik olarak girmek isteyenler bunu kullanabilir.
  • sol kenardaki küçük düğmeye bilgisayar kapalıyken bastığınızda seçenekler geliyor. Ben windows 8 için bios güncellemesi varmış onu yükledikten sonra biosu f2 ile açamıyordum ama yandaki tuşa basınca oldu.
  • quote:

ben çözümü buldum. bilgisayarın sol tarafında şarj girişinin yanında küçük buton var. o buton direk bios menüsü olan bir ekrana açıyor kapalı laptopu. sorunu olanlar veya biosa pratik olarak girmek isteyenler bunu kullanabilir.

hangi ara yazdın ya :) 40 saniye arayla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.