Şimdi Ara

acilllllllll XPERİA Z kapandı, açılmıyor ve reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
59.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin 2 gündür kafayı yicem.
    telefon kapandı, açılmıyor. şarj almıyor, usb görmüyor.
    telefonu usb bağlayınca kırmızı ışık yanıp sönüyor ve kapalı haldeyken sürekli reset atıyor.
    araştırdım netten güncelleme ile çözülüyormuş.
    ama tlf açılmadığı ve usb okumadığı için güncelleyemiyorum. muhakkak bi yolu vardır. lütfen yardım edin 2 gündür tlf suzum ve kafayı yemek üzereyim.



  • Burada diyorsun ki telim iki gundur kapandi acilmiyor,baska bir baslik altindada telimn su aldi titreyip duruyor.
    Iki baslik ve iki farkli sorun belirtiyorsun.Hayirdir arkadasim seninn bu telle olan asil sorunun ne he????

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğer konuda ki mesajın ..
    merhaba

    cihazım dün su geçirdi, kamerada buğulanma oluştu. ama çalışmasında sıkıntı yoktu.
    bugün güç düğmesi takılmalar yaptı, sonra kendi kendine cihaz kapanmış. farkettiğimde açmaya çalıştım, açılmadı.
    pc ye bağlıyorum, pc görmüyor. ama şarj sensörü hep kırmızı olarak yanıyor.
    ve telefon kendi kendine kapalı bi şekldeyken titriyor.
    ve periyoduk olarka 4-5 saniyede bi hep 3 kere titriyor.
    ne yapmalıyım? lütfen çok acil yardım edin. cihazı alalı henüz 3 gün oldu.

    ???????
  • Yav he he. Sony Z ile ezber bozduğu için hep bunlar. İki konu birden açmak da neyin nesi. Bu telefon hem su geçiriyor hemde çalışıyordu ama şimdi artık açılmıyor.
    Yok artık.
  • Samsung gizli ajanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su geçirdi evet ve içinde buğulanma oldu. forumda detaylı araştırdım. su ile alaakalı olan birşey değilmiş çünkü su hadisesinden sonra çalışmaya devam etti.
    cihazın kronik olarak kapanma problemi varmış ve yeni çıkan sürümle güncelleştirildiğinde düzeliyormuş. bunu öğrenince yeni konu açtım.
    saçma sapan samsungcu filan demeyin, ben plastik telefona para verecek biri diilim. bundan önceki cihazımda ayrıca arc s idi.
    netice olarak konu bundan ibaret. umut ediyorum ki herkesin dediği gibi güncelleştirmeden kaynaklanan sorundur.
    ses açma tuşu yöntemiyle hard reset denedim, titriyo ama açılmıyo. telefonun sürekli titremesi kendi kendine sürekli reset atmasından kaynaklanıyormş.
    sürüm güncelleştirme ile bunlar düzelir mi? şarj almayan, açılmayan ama reset atan cihazla güncelleştirmeyi-onarmayı nasıl yapabilirim?
  • Ben xperia z ile iki defa havuza girdim. Hiç birşey olmadı. Bu arkadaş haset ve yalancı. 1 ay önce girmiştim. Ama 3 gün önce , güncellemeden birkaçgün sonra telefonum kendi kendine yeniden başlatmaya başladı. Garantiye göndereceğim. Ama kesinlikle ekranı dayanıklı, telefon suya karsı direnişli. Ama asla asla su geçirmez değil. Ama ben test ettim ve hiçbir arıza yada belirti olmadı. Sonuçta mazleme belli, kırılabilir. Sen üstünde tepinme kırılmaz. Montajlı parça mutlaka su geçirir, sen basınç altında tutma yeter. Güncelleme sonrası bu sorun yaşandı. Düzelir muakkak ama bundan sonra trendim sony...
  • hocam geçmiş olsun güncellemeyi şu şekilde yapacaksın. şu linkten orjinal 4.2.2 romu indir http://forum.donanimhaber.com/m_77285054/tm.htm
    burdanda flashtool programını indirhttp://depositfiles.com/files/mg00yu79b

    indirdikten sonrası çok basit flastool'u kuracaksın . daha sonra rom dosyasını indirip rardan çıkartacaksın ve C:\Flashtool\firmwares içine atacaksın . bunları yaptıktan sonra yaptım de devamını anlatalım kafan karışmasın




  • aynı problem bende de var. dediklerinizi yaptım bu aşamaya kadar olan. devamını anlatır mısınız lütfen ?
  • Bende de aynı sorun var ve kırmızı ışık sürekli yanıp sönüyor açılmıyor.Flash modu için ses kısma tuşuna basmama rağmen olmuyor ne yapmam lazım??
  • serhan_198 S kullanıcısına yanıt
    arkadaş önce telefonun kapatma tuşu ve ses açma tuşunu basılı tut işe yaramalı
  • Sadece bu konu için üyelik aldım.Ben 7 aydır Xperia Z1 kullanıyorum.Bayramda Bodruma tatile gittim.Telefonum ile denize girdim ve fotoğraf çekimi yaptım.Herhangibir sorun var gibi gözuükmüyordu.Ama yarım saat sonra telefon güç tuşuna basılı kalmış gibi sürekli kapatma ekranına çıkıyordu ve ben ekranı kapatıyordum o kendi kendine açıyordu.Neyse telefonu 5-6 saat daha böyle kullandım.Akşam olunca telefonumu herzamanki gibi şarja takıp uyudum.Gece 3 sularında telefonumun titremesi beni uyandırdı.Baktım ekran açılmış titriyor.O saate kadar şarj olması gerekiyordu ancak şarjım %36 ydı.Bende pil sorunu çıkmasın diye telefonumu kapatıp yattım.Ancak sabah kalktığımda telefon açılmıyordu.Tekrar şarja taktım yine açılmadı üst tarafta kırmızı ışık yanıyor ve aynı ritimde 3 er kere titriyor ama açılmıyor.Ne yapmam gerek?
  • telefonunuz su geçirmiş, bendede öyle oldu,daha öncede defalarca suya sokmuştum, son seferinde başta sıkıntı yoktu sonra benzer şekilde can çekişerek gitti telefon

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Yanlış anlamadıysam Telefonunuz Half-Brick olmuş sanırım.

    http://www.sonymobile.com/tr/tools/pc-companion/ programını kullanarak telefonunuzu eski haline getirebilirsiniz.

    Bu program Sony nin orjinal programıdır.

    Programı indirdikten sonra yönergeleri izlerin umarım işinize yarar.
  • Arkadaşlar xperia z kulanıyorum telfonun sarji biti kapandi sarja taktim kirmizi simgesi yanip sonuyor sarj olmuyor gibi 3 saniyede bir titriyor yeni algiliyor gibi rest atmaya calsiyorum olmuyor acamiyorum sarjda olmuyo sarjdan cikardgmda icinden ses geliyor cızırtı gibi ne oldugunu bilen. Var mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony Xperia Z3 Compact kendi kendine kapandı, açılmadı, tuş kombinasyonlarına cevap vermedi, servise gönderdim androidi güncelleyip gönderdiler. 1 gün sonra açılıp kapanmalar başladı ve sonunda tamamen kapandı. Servise göndermek üzere kutuladım, akşam tekrar deneyeyim bir diyerek usb kablosuyla(manyetik de yanıt yok) şarja taktım ve açıldı. 1 gün sonra tekrar kapandı, şarja taktım açıldı. bu olaylar olurken şarj hep % 50-80 arası. sonra kendim menüden formatladım, 1 gün sonra tekrar kapandı. sıvı teması yok. içinde sıvı temasıyla ilgili kağıtlar kuru.kendi telefoncum da söyledi. sonymobile forumlarda bununla ilgili sorunlar var, çözümü yok. yalnız tr de değil diğer ülkelerde de servisler bu sorunla ilgilenmiyor, kullanıcıyı zor duruma sokuyor. 1 format için 10 gün bekliyorsunuz. servise göndersem gidip geri gelecek, sorun yok diyecekler. 3 defa 4 defa. sonra tüketici mahkemesi, uğraş dur. elden çıkarsak ahlak ilkelerine ters. 1600 liralık kaya nerene dayarsan daya. Bugüne kadar aldığım en sağlam kasalı en karizmatık şarjı en uzun giden tel, fakat kullanamadıktan sonra bunların ne anlamı var. Fanboyluk yapıp millete siz kullanamıyorsunuz yeaaa diye çamur atmanın anlamı yok. Çözen varsa paylaşsın lütfen.




  • hedeter kullanıcısına yanıt
    @hedeter, ben anlatsam bu kadar iyi anlatamazdım. dediklerinin birebir aynısını yaşıyorum son 1,5 aydır ve artık pes etme noktasına geldim. telefonu 2014 aralık ayında aldım ve yaklaşık bir 5 ay kadar hiçbir sorun yaşamadan kullandım ve bu süre zarfında inanın şimdiye kadar kullandığım en başarılı telefondu z3 compact. her yeni modelle telefon alan birisi değilim o yüzden almadan önce de epey bir araştırmıştım. benim ilk kapanma sorunum son xperia güncellemesini yüklediğim günün akşamı oldu (android değil, sony'nin kendi güncellemesi) telefon durduk yere kendisini kapattı ve hiçbir şekilde tekrar açılmadı. güç butonu ve ses açma butonuna aynı anda basmaktan başka tavsiyede bulunamayan sony xperia merkezi insanı çıldırma noktasına getiriyor. telefon kapalı haldeyken güç ve ses tuşlarına basılı tutarsam bazen 3 kere titriyor bazen ise hiç tepki vermiyor. şarja takılı haldeyken tepki vermiyor, usb ile bağladığımda kapalı olduğu için bilgisayar algılamıyor. tamamen kafasına göre davranıyor. 3 kere servise gönderdim ikisinde yazılımı sıfırdan yüklediler üçüncüsünde ise bataryadaki temassızlık giderildi şeklin şeker bir not yazmışlar, tabii ki sorun 10 gün sonra tekrarlandı. yabancı bazı sony forumlarında bu sorunu yaşayan insanlar kusurlu bir batch den bahsediyor, bunun üzerine baktım en çok şikayet eden insanların telefonu 14W37/14W38 ve kendi telefonumu kontrol ettiğimde 14W39 olduğunu gördüm. sony sağolsun şimdiye kadar gördüğüm en umursamaz müşteri hizmetlerine sahip, kendilerine ait tamire gönderebileceğimiz herhangi bir merkezleri yok, varsa yoksa ukala ve sizi tersleyen anlaşmalı oldukları teknik servisler var. kısacası şu an elimde çok iyi baktığım, suya sokmadığım, bir kere olsun yere düşürmediğim bir adet çalışmayan Z3 Compact telefon var. servisten geleli dediğim gibi 10 gün oldu ve en son dün aniden kapandı.
    konuyla ilgili sony türkiye'ye yazdım ve henüz cevap bekliyorum. tatmin edici bir cevap alamazsam tüketici mahkemesi dahil elimden ne geliyorsa yapacağım. bu arada soruna çözüm bulabilen varsa burdan haber edebilirse çok sevinirim.

    Bu forumu okuyorsanız ve Sony Xperia almayı düşünüyorsanız bir daha düşünün derim. İnsanı sağlam bir sinir testinden geçirebiliyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyper

    @hedeter, ben anlatsam bu kadar iyi anlatamazdım. dediklerinin birebir aynısını yaşıyorum son 1,5 aydır ve artık pes etme noktasına geldim. telefonu 2014 aralık ayında aldım ve yaklaşık bir 5 ay kadar hiçbir sorun yaşamadan kullandım ve bu süre zarfında inanın şimdiye kadar kullandığım en başarılı telefondu z3 compact. her yeni modelle telefon alan birisi değilim o yüzden almadan önce de epey bir araştırmıştım. benim ilk kapanma sorunum son xperia güncellemesini yüklediğim günün akşamı oldu (android değil, sony'nin kendi güncellemesi) telefon durduk yere kendisini kapattı ve hiçbir şekilde tekrar açılmadı. güç butonu ve ses açma butonuna aynı anda basmaktan başka tavsiyede bulunamayan sony xperia merkezi insanı çıldırma noktasına getiriyor. telefon kapalı haldeyken güç ve ses tuşlarına basılı tutarsam bazen 3 kere titriyor bazen ise hiç tepki vermiyor. şarja takılı haldeyken tepki vermiyor, usb ile bağladığımda kapalı olduğu için bilgisayar algılamıyor. tamamen kafasına göre davranıyor. 3 kere servise gönderdim ikisinde yazılımı sıfırdan yüklediler üçüncüsünde ise bataryadaki temassızlık giderildi şeklin şeker bir not yazmışlar, tabii ki sorun 10 gün sonra tekrarlandı. yabancı bazı sony forumlarında bu sorunu yaşayan insanlar kusurlu bir batch den bahsediyor, bunun üzerine baktım en çok şikayet eden insanların telefonu 14W37/14W38 ve kendi telefonumu kontrol ettiğimde 14W39 olduğunu gördüm. sony sağolsun şimdiye kadar gördüğüm en umursamaz müşteri hizmetlerine sahip, kendilerine ait tamire gönderebileceğimiz herhangi bir merkezleri yok, varsa yoksa ukala ve sizi tersleyen anlaşmalı oldukları teknik servisler var. kısacası şu an elimde çok iyi baktığım, suya sokmadığım, bir kere olsun yere düşürmediğim bir adet çalışmayan Z3 Compact telefon var. servisten geleli dediğim gibi 10 gün oldu ve en son dün aniden kapandı.
    konuyla ilgili sony türkiye'ye yazdım ve henüz cevap bekliyorum. tatmin edici bir cevap alamazsam tüketici mahkemesi dahil elimden ne geliyorsa yapacağım. bu arada soruna çözüm bulabilen varsa burdan haber edebilirse çok sevinirim.

    Bu forumu okuyorsanız ve Sony Xperia almayı düşünüyorsanız bir daha düşünün derim. İnsanı sağlam bir sinir testinden geçirebiliyor...

    Geçmiş olsun kardeşim. Beni bugün paralel ithalatçı firma yetkilileri aradı. Bana sony türkiye garantili sıfır bir cihaz gönderiyorlar. darısı başına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedeter -- 3 Eylül 2015; 15:20:05 >




  • aynı sorun var
    şuan sarı ışıkta şarj oluyor denedim daha önce sonra yeşile geciyor, acmaya calıştığımda yine en başa dönüyoruz telin acılıp kapanması ve sarı ışık :D
    elden cıkarmak lazım sony m4 aqua cok memnunum acıkcası ama bu hadise bayıyor bir süre sonra.
    yada rom larla idare etmek gerliyor diye düşünüyorum. buda zor acıkcası...
    ya saçma bir taraftanda bu rom işi o kadar özelleştiriyorsunu sonra pat 10 gün sonra tekrar başa bu 6-7 yıl önce eğlenceliydi :D umarım anlatbilmişimdir...
  • dur bende yazayım böyle konu açmıştım neyse benim telde su geçirdi kamera buğulandı çalışıyordu o sıralar sonra ekran tiredi kafayı yedi
    şarjı bitti kapandı pirince attım 2 gün sonra kamera buğu çözülmüştü ama ekran deliydi gene servise verdik ekran yanmıştı 200 tl işi bitridik


    yukarıda birde servis okudum cidden sonynin servsis 5 para etmez ama telefonları kalite akıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.