Şimdi Ara

Z Vitamini ve Dalkavuklar Gecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atsız'ın yazdığı bu roman çok kafamı karıştırıyor. Dalkavuklar Gecesi'nde neden böyle bir hikaye anlatmış, bu kitaptaki isimler gerçekten değiştirilmişmidir ? Atatürk'e yazdığı söyleniyor ama Atatürk hakkında çok iyi sözleri var. Atatürk hakkında sözleri gayet açık neden böyle bir katap yazsın ki. Z vitamini zaten ortada İsmet inönü'nün hainliklerini yazmış. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Orijinalden alıntı: Enes4125

Atsız'ın yazdığı bu roman çok kafamı karıştırıyor. Dalkavuklar Gecesi'nde neden böyle bir hikaye anlatmış, bu kitaptaki isimler gerçekten değiştirilmişmidir ? Atatürk'e yazdığı söyleniyor ama Atatürk hakkında çok iyi sözleri var. Atatürk hakkında sözleri gayet açık neden böyle bir katap yazsın ki. Z vitamini zaten ortada İsmet inönü'nün hainliklerini yazmış. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Ataturku elestirmiyor aslinda. Ataturk oldukten sonra ki 2. ya da 3. hukumeti elestiriyor( kendi donemlerinde olmasi lazim), ama donemin yoneticilerini adlandirirken gecmisteki kotu yoneticilerin adini kullanmis sanirim. Ama Ataturk e herhangi bir gonderme, memnuyietsizlik soz konusu degil. Sadece demokrasiyi cok elestirirdi fakat o da ulkemizdeki sozde demokrasiden dolayidir muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Z Vitamini' ni değil de Dalkavuklar Gecesi'ni okudum. Şahsi fikrim çok açık bir şekilde İsmet İnönü diktasını eleştirdiğidir.
    Zaten İnönü dönemin de yazılmış.
  • Yeni bitirdim kitabı benim de kafam karışmadı değil. Kitapta geçen dalkavukların ismini tersten okuyunca çoğu Atatürk'ün rakı masasındaki isimler bu yönden bakınca kral Atatürk. Kitabın başında ''Pampa (bana göre Atatürk) ile beraber ülkeyi kuran Tutaşil'' geçmesi, Fevzi Çakmak'ın Atatürk döneminde değil İsmet İnönü döneminde görevinden uzaklaştırılması, kralın çocuğunun olması, ''Z Vitamini'' adlı bölümde İsmet İnönü'ye sallaması, Atsız'ın Atatürk ile ilgili sözleri ve görüşleri göz önünde bulundurulduğunda kitapta geçen kralın İsmet İnönü olması daha muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ITürkologI

Yeni bitirdim kitabı benim de kafam karışmadı değil. Kitapta geçen dalkavukların ismini tersten okuyunca çoğu Atatürk'ün rakı masasındaki isimler bu yönden bakınca kral Atatürk. Kitabın başında ''Pampa (bana göre Atatürk) ile beraber ülkeyi kuran Tutaşil'' geçmesi, Fevzi Çakmak'ın Atatürk döneminde değil İsmet İnönü döneminde görevinden uzaklaştırılması, kralın çocuğunun olması, ''Z Vitamini'' adlı bölümde İsmet İnönü'ye sallaması, Atsız'ın Atatürk ile ilgili sözleri ve görüşleri göz önünde bulundurulduğunda kitapta geçen kralın İsmet İnönü olması daha muhtemel.

Dostum bu konuyu açalı çok uzun zaman oldu bu zaman içerisinde Atsız'ın hemen hemen tüm makalelerini okudum ve çok rahat söyleyebilirim ki o adamın Atatürk olması için hiç bir sebep yok. Makalelerinde hakkında çok güzel şeyler söylüyor, zaman zaman eleştirdiğidi olmuş ancak asla saygısız bir şekilde yapmamış bunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Z kuşağını bekleyen son
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.