Şimdi Ara

Yüzyılın Sorusunu Soruyorum. [CİDDİ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
5.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gavurun biri var belki duymuşsundur. İsaac Newton reyizss Bak bu yasalar aslında senin sorduğun sorunun cevabı :

http://tr.wikipedia.org/wiki/Newton'%C4%B1n_evrensel_k%C3%BCtle%C3%A7ekim_yasas%C4%B1
  • uçakta ziplarsan yerinde inersin ama Lonradaki üstü açık otobüslerde ziplarsan yerin değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

quote:

Orijinalden alıntı: Tantum.35

quote:

Orijinalden alıntı: TheWazZ

Dünya dönüyor. (aynştayn) Bildiğime göre çok da hızlı dönüyor.
    Ben zıpladığımda Dünya ile alakam kesiliyor.(veya ben öyle biliyorum)
    Dünya dönmeye devam ediyor.
    Ben zıpladıkdan sonra yere indiğimde Çin'de falan olmam gerekmiyor mu ?
    Çünkü ben havadayım ve Dünya dönmeye devam ediyor ben dönmüyorum ?

Ciddiyim. Cevapları bekliyorum.

edit imla

bu yüzyılın değil asrın sorusu

fail mi var

fail

• quote:

Orijinalden alıntı: HeCToR45

Yerçekimi denen bi kuvvet var sen zıpladığında da dünyayla beraber dönmüş oluyosun zaten.

ibret al konu sahibi arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Eğitim sisteminin durumu ortada. Araştırmadan ve sorgulamadan yoksun ezbere dayalı insanlar yetişiyor.

Maalesef eğitim sistemimiz öğrenmeye teşvik etmiyor kendini yetiştiren yetiştiriyor, onlar da fazla kalmıyor zaten Türkiye'de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROMA1927

o kadar hızlı dönüyor ki sen zıplayıp düşene kadar aynı yere gelmiş oluyor dünya

İŞTE BENİM CEVABIM :d BRAVAAAAA
  • İbretlik soruama öyle bir şey olsa ne güzel olurdu lan bi zıplıyosun çindesin bi zıplıyosun amerikadasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvnt937

quote:

Eğitim sisteminin durumu ortada. Araştırmadan ve sorgulamadan yoksun ezbere dayalı insanlar yetişiyor.

Maalesef eğitim sistemimiz öğrenmeye teşvik etmiyor kendini yetiştiren yetiştiriyor, onlar da fazla kalmıyor zaten Türkiye'de.

BİLMEMEK AYIP DEİL SORUP ÖĞRENMEMEK AYIP AYNŞTAYNLAR :d:d
  • quote:

Orijinalden alıntı: u9ur10

quote:

Orijinalden alıntı: lvnt937

quote:

BİLMEMEK AYIP DEİL SORUP ÖĞRENMEMEK AYIP AYNŞTAYNLAR :d:d

Tamam arkadaşım zaten cevabı verildi konuda daha ne gibi bir açıklama bekliyorsunuz ?
  • Delinin biri kuyuya bir taş atmış,Kırk akıllı çıkaramamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42pckol!k42

İbretlik soruama öyle bir şey olsa ne güzel olurdu lan bi zıplıyosun çindesin bi zıplıyosun amerikadasın

KAPKAÇIN YERİNE OZAMAN BİDE KAYKAÇ DİYEDE BİR SUÇ OLURDU :d
  • düşün ki arabada sinek var ön koltuğun tepesine konmuş, araç 200 ile gidiyor sinek ise birden koltuğun üstünden havalanıyor sonuç ne olur? ben kaçar
  • Dünya hızlı dönse günler çabuk geçerdi. Soruyu ciddi bir şekilde mi sordun bilmiyorum ama cevap bu.
  • atmosferden çıkmadıkça öyle bir şey imkansız
  • Sorunun cevabı yer çekimidir. Uzaya gönderdiğimiz uydular, dünyanın yer çekimi etkisinden çıkmayacak şekilde yörüngeye yerleşir ve bu sayede bulunduğu konumda dünya ile beraber hareket eder. Eğer yer çekimi etkisinden çıkarsa, işte o zaman dünya dan bağımsız bir şekilde uzay boşluğunda durur.

Eylemsizlik olayı ile senin yer değiştirmen için, senin etki alanında olduğun ve sana hız kazandıran cismin durması gerekir. bu sayede sen, o cisime göre yer değiştirmiş olursun. Yani atılan mesajlarda ki otobüs örneğini verebiliriz.

Otobüste ayakta ve ya oturarak hızla gidiyorsun. Otobüs şöförü aniden fren yaptı, eğer ayakta ise otobüsün ön tarafına doğru istemeden de olsa adım atıyorsun değil mi? Hatta sağla tutunmamışsan şöförün yanına yuvarlanıyorsun :)

İşte otobüsün sana kazandırdığı hız ile bu oluyor, otobüs fren yapıyor ama sen hala o hızda olduğundan ve de otobüs sana dünya gibi yer çekimi uygulamadığından sen otobüs içerisinde yer değiştirmiş oluyorsun. Fizikte de bulunduğun bu durumu değiştirmeme isteğine eylemsizlik deniliyor.

Sonuç olarak senin çinde olman için :) 2 şey gerekiyor , dünya etkisi ile hız kazanmışken, dünyanın yer çekim kuvvetinden az biraz kurtulman ve de dünyanın tıpkı otobüs gibi fren yapması gerekiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: eRsn-

Dünya donüyor ama hızlı donmuyor. Bu yüzden Çin'de olamıyorsun.

hızlı dönmüyor mu ? dünyanın dönüş hızı saniyede 467 metredir yavaş mı?
  • Oldu, helikopterlerde uzaya çıksın bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: baharat

Elalem Dünya' yla ilişkisini kesmek için roketle fırlatılıyor, bizimki zıplıyor. Sonra vay efendim neden Çin' de değilim?

+1
  • çocukken otobüste zıplardım ben havadayım otobüs altımdan neden gitmiyor derdim aklıma geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

çocukken otobüste zıplardım ben havadayım otobüs altımdan neden gitmiyor derdim aklıma geldi

Soruya cevap gibi olmuş.

Bu soru için çok düşündün mü?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.