Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Manwe nin mi yoska Melkor unmu daha güçlü olduğu kanısında bir sonuca varıldı mı ?
  • Yanlış hatırlıyor olabilirim ama ilk yaratılan Melkor olduğu için en güçlüde oydu. Ama emin değilim.
  • Şimdi her şeyin yaratıcısı Eru oluyor dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noldor Warrior

Yanlış hatırlıyor olabilirim ama ilk yaratılan Melkor olduğu için en güçlüde oydu. Ama emin değilim.

Silmarillion'da boyle bir sey hatirlamiyorum. Sadece esit gucteler diye bahsi geciyor.

@Coder99; evet, aynen oyle.
  • Okumayalı uzun zaman oldu ufak ayrıntıları kaçırıyor olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Yanlış hatırlıyor olabilirim ama ilk yaratılan Melkor olduğu için en güçlüde oydu. Ama emin değilim.

Silmarillion'da boyle bir sey hatirlamiyorum. Sadece esit gucteler diye bahsi geciyor.

@Coder99; evet, aynen oyle.

evet eşit güçteler diyor. ama melkor tek başına hepsini karşısına alıyor. tabi tulkas da melkoru kaldırıp kaldırıp yere vurabiliyor, hepsi başka bir alanda uzman
  • Kara kapılarda göz , aragorna ne söylüyor sessizcene ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VanDerSar. -- 8 Temmuz 2011; 0:25:17 >
  • O değil de tom mu daha yaşlı ağaç sakal mı? Ben tom diyorum ancak kitapda ağaç sakalında orta dünya ilk yaratıldığında var olduğunu söylüyor.
  • Kesinlikle Tom Bombadil diyorum. -kesin bir bilgi yok ama benim fikrim bu- Tom için kitapta "Babasız olan ve ilkdoğan" olarak bahsediliyor. Tom'un değil yaşı ne olduğu bile bilinmiyor Maia desen değil Vala desen değil. Benim görüşüm Melkor Ainur'un müziğini bozarken kötü yaratıklar meydana gelmişti Tom'da onlara karşı meydana gelen bir canlı. İyi kötü çatışmasındaki iyi taraf bence. Tabi bu benim düşüncem. O kadar çok bağlanamamış, tartışmaya açık konu var ki Orta Dünya'da bu da onlardan biri.
  • Beyler okumaya hangi sırayla başlamalıyım ? Silmarillion-Hobbit-Lotr diye mi ?
  • 1.sayfaya göz atarsanız sırayı göreceksiniz. İyi forumlar, iyi okumalar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

1.sayfaya göz atarsanız sırayı göreceksiniz. İyi forumlar, iyi okumalar...

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: VanDerSar.

Kara kapılarda göz , aragorna ne söylüyor sessizcene ?

Filmde Arwen'i fisildayarak aklini celmeye calisiyor. Ama kitapta boyle bir sey yok.

Tom Bombadil o kadar guzel ki, etliye sutluye karismiyor. Kendi halinde bir dede. Daha yasli olabilir.
  • aklıma takıldı bir soru sorayım.filmde dikkat edemedim.minas tirith zaferi ve yüzük yok edilmesinden sonra faramir e noluyo yada faramir hangi yola gidiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

aklıma takıldı bir soru sorayım.filmde dikkat edemedim.minas tirith zaferi ve yüzük yok edilmesinden sonra faramir e noluyo yada faramir hangi yola gidiyor?

Yeni vekilharc o oluyor. Aragorn'un vekil harci oluyor. Eowyn ile e leniyor hatta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burdaki arkadaş ilk defa j.r.r tolkien okuyacaksan silmarilliondan başlama dedi bende ilk defa okuduğum halde silmarlliondan başladım çok akcı çok güzel hiçte sıkıcı değil arkadaş yanılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordfatih

burdaki arkadaş ilk defa j.r.r tolkien okuyacaksan silmarilliondan başlama dedi bende ilk defa okuduğum halde silmarlliondan başladım çok akcı çok güzel hiçte sıkıcı değil arkadaş yanılmış

Fazla kitap okumayanın becerebileceği, altından kalkabileceği bir kitap değil Silmarillion. İlk kısımlar o kadar yoğun işleniyorki bir satır atlasanız çok şey kaçırıyorsunuz. tabi daha sonraki bölümlerde sıkıntı yok ama ilk okuduğumda (14-15 yaşlarındaydım) Eru nedir, valar nedir, vala nedir, maia nedir, melkor nerden çıktı? Gibi sorular oluşmuştu. Birkaç sefer daha okuyunca yerleşti bilgiler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lordfatih

burdaki arkadaş ilk defa j.r.r tolkien okuyacaksan silmarilliondan başlama dedi bende ilk defa okuduğum halde silmarlliondan başladım çok akcı çok güzel hiçte sıkıcı değil arkadaş yanılmış

Fazla kitap okumayanın becerebileceği, altından kalkabileceği bir kitap değil Silmarillion. İlk kısımlar o kadar yoğun işleniyorki bir satır atlasanız çok şey kaçırıyorsunuz. tabi daha sonraki bölümlerde sıkıntı yok ama ilk okuduğumda (14-15 yaşlarındaydım) Eru nedir, valar nedir, vala nedir, maia nedir, melkor nerden çıktı? Gibi sorular oluşmuştu. Birkaç sefer daha okuyunca yerleşti bilgiler.

Cok fazla isim var. Ben onlari her isim karsima ciktiginda arkadaki sozlukten bakarak astim. Ayni saydada iki kez Noldor diyorsa mesela, ikisinde de arkaya baktim. Sayfanin basinda baktigim seyi sonunda unutuyordum cunku.

Yuzuk Kardesligi'nin ilk 100-150 sayfasini sıkılmadan okuyabilecek birisi oldugunu sanmiyorum. İstedigi kadar kitap kurdu olsun.

Ama yine de ilk basta Silmarillion okunmasi taraftariyim. Dedigim gibi, diger kitaplardan alacaginiz zevk en az 3-4 kat artacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 11 Temmuz 2011; 12:14:50 >

• Evet, Yüzük Kardeşliğini başı yoğun değil ama çok sıkıcı. Sürekli hobbit, hobbit, hobbit. Ondan sonra bir başlıyor hikaye resmen saçından tutup sürüklüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

aklıma takıldı bir soru sorayım.filmde dikkat edemedim.minas tirith zaferi ve yüzük yok edilmesinden sonra faramir e noluyo yada faramir hangi yola gidiyor?

Yeni vekilharc o oluyor. Aragorn'un vekil harci oluyor. Eowyn ile e leniyor hatta.

Minas Trith'in doğusunda bir topraklar vardı şimdi tam hatırlayamıyorum ismini, yanılmıyorsam Faramir ve Frodoların ilk karşılaştığı yer, oralara vali-prens-lord karışımı bir şey oluyor. Eowyn ile evleniyor mutlu mesut yaşıyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.