Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Uçan Adam Hekır Okan

Gandalf o kadar güçlüyken cadı kral onun minas tirith te asasını parçalamıştı. Ben bunu çok garipsemiş Gandalftan soğumuştum. soru değil ama söylemek istedim hocam

Hocam orayı çok sama yapmışlar ama şöyle düşün. Büyücüler etraflarında olanlardan etkilenirler. Savaş sırasında Sauronun güçlerinini aşırı eziciliği Gandalfı etkilemiş yada uzun savaş süresince yorulmuş olan Gandalf hiç savaşmamış olan Angmarın cadı kralıyla karşı karşıya gelince hezimete uğramıştır ancak bu durumu değiştirmez.
  • Aynen witch king onun asasını nasıl parçalıyor ? bu witch king frodo ya bıçağı sokan ruh değil mi aragorn onu kaçırabiliyor nasıl bi çelişki bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkincanArslan

quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

Tom Bombadil'in belki de Yüzüklerin Efendisi'nin en eski karakteri olduğu,Tanrı'dan da yaşlı olduğu söyleniyor buna ne diyorsunuz?

Hocam şu ana kadar J.R.R ın tüm kitaplarını okudum ancak Tom Bombadil hakkında 1 sayfadan fazla bilgi yoktur. Tom Bombadil doğayı korumak için gönderilmiştir ve insanlar gibi nefsi yoktur. Hatta hatırlarsanız Frodo Baggins yüzüğü Tom Bombadil e vermeyi teklif ediyordu Gandalf ise ona şu şekilde cevap veriyordu ''Ona yüzüğü veremezsin versen bile bir süre sonra onu unutup bir kenara atar. Unutmasa bile sonunda üzerine çullanan binlerce ork tarafından öldürülürdü''. Bfme 2 (Batlle for the middle earth) oynayanlar bilir Tom Bombadilin ne kadar güçlü olduğunu ancak hiç bi şekilde Eru dan eski değildir ve Erudan eski olan kimse yoktur.

Bir aralar böyle tartışmalar dönüyordu da ondan sordum,kitaplarının hepsini ben de okumuştum Silmarillion falan ama tabi unutuldu gidildi.Bir daha okumak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoulJa L

Aynen witch king onun asasını nasıl parçalıyor ? bu witch king frodo ya bıçağı sokan ruh değil mi aragorn onu kaçırabiliyor nasıl bi çelişki bu ?

Büyücüler etraflarında olanlardan etkilenirler. Savaş sırasında Sauronun güçlerinini aşırı eziciliği Gandalfı etkilemiş yada uzun savaş süresince yorulmuş olan Gandalf hiç savaşmamış olan Angmarın cadı kralıyla karşı karşıya gelince hezimete uğramıştır ancak bu durumu değiştirmez. Ayrıca kitaba göre Aragorn cadıkralı kaçırırken elinde Sauronu yokeden kılıç vardı. Bu yüzden 9 yüzük tayfı Aragorndan kaçtı.
  • quote:

Aynen witch king onun asasını nasıl parçalıyor ? bu witch king frodo ya bıçağı sokan ruh değil mi aragorn onu kaçırabiliyor nasıl bi çelişki bu ?

Usta yanlış hatırlamıyorsam o filmdeki bir saçmalıktı kitapta öyle bir olay söz konusu bile değildi zannedersem.
  • Hayır yoktu dikkat li izle orayı birdaha sam ateş yakıyor nazgul binicileri onları buluyor frodo söndürüyor sonra bunlar geliyor hobbitler savaşıyor aragorn ortada yok sonra frodo yüzüğü takıyor görünmez oluyor ondan sonra aragorn geliyor kışkırtıyor ateşle ! elindede raider kılıcı var yanı elf ler zaten 3.bölüm de yeniden yapıyor isildur un kılıcı olamaz elindeki isildrun kılıcı herneyse angmar zehirli kılıcı frodoya sokuyor aragorn onu korkutuyor anlamadğım adam gandalf ı yok etmişken yani nasıl olurda aragorn dan korkar acaba isildurun varisi olduğu içinmi korkuyor ? bu arada frodo sadece görünmezlik kazanıyor yüzüğü takında dedeside görünmez oluyor fakat sauron veya başka biri taktığında büyü gücüne sahip oluyor frodo bu kadar güçlü olmasına rağmen 3 ay yüzüğü taşıdım diyor filmin sonunda neden hiç yetenek kazanamadı ?
  • Bende birşey sormak istiyorum.Filmde Elendil Sauronun bir vuruşuyla ölüyor.Kitabını okumadım ama internetten okuduğum kadarıyla Sauron savaş alanına gelince Elendil ve Gil Galad Sauronla kıran kırana savaşıyormuş.Elendil ve Gil Galad ölüyormuş.Sauron ise zayıflıyormuş.Benim filminde etkisiyle Sauronla bir insan yada elfin başa çıkacağını düşünmüyordum.Kitapta nasıl anlatılmş. burası.Olayı kısaca anlatır mısınız?
  • Birde legolas elf lerin yeni kralımı oluyor nedir bu olay zaten legolas varis de değildi elflerin kralı ölümsüler diyarınada yolculuğa çıkmadı ?
  • silmarllionun içinde tamamı yokmu :( hem uzun hemde tamamı yok uf mecburu bizde yarım okucaz
  • quote:

Hayır yoktu dikkat li izle orayı birdaha sam ateş yakıyor nazgul binicileri onları buluyor frodo söndürüyor sonra bunlar geliyor hobbitler savaşıyor aragorn ortada yok sonra frodo yüzüğü takıyor görünmez oluyor ondan sonra aragorn geliyor kışkırtıyor ateşle ! elindede raider kılıcı var yanı elf ler zaten 3.bölüm de yeniden yapıyor isildur un kılıcı olamaz elindeki isildrun kılıcı herneyse angmar zehirli kılıcı frodoya sokuyor aragorn onu korkutuyor anlamadğım adam gandalf ı yok etmişken yani nasıl olurda aragorn dan korkar acaba isildurun varisi olduğu içinmi korkuyor ? bu arada frodo sadece görünmezlik kazanıyor yüzüğü takında dedeside görünmez oluyor fakat sauron veya başka biri taktığında büyü gücüne sahip oluyor frodo bu kadar güçlü olmasına rağmen 3 ay yüzüğü taşıdım diyor filmin sonunda neden hiç yetenek kazanamadı ?

Sen hayır yoktu diyorsun fakat arkadaşın anlatmaya çalıştığı zaten filmde o kılıcın sonradan verildiği fakat kitabında zaten o kılıcı önceden aldığıdır.
    Yüzük sadece Sauron'a hizmet eder hocam insanları veya büyücüleri yok etmekten,yoldan çıkarmaktan başka işe yaramaz.

• Birde Silmarillion çekilecekmi ? kitapları okumadığım için bilmiyorum Silmarillion un konusu nedir ?
  • quote:

Hayır yoktu dikkat li izle orayı birdaha sam ateş yakıyor nazgul binicileri onları buluyor frodo söndürüyor sonra bunlar geliyor hobbitler savaşıyor aragorn ortada yok sonra frodo yüzüğü takıyor görünmez oluyor ondan sonra aragorn geliyor kışkırtıyor ateşle ! elindede raider kılıcı var yanı elf ler zaten 3.bölüm de yeniden yapıyor isildur un kılıcı olamaz elindeki isildrun kılıcı herneyse angmar zehirli kılıcı frodoya sokuyor aragorn onu korkutuyor anlamadğım adam gandalf ı yok etmişken yani nasıl olurda aragorn dan korkar acaba isildurun varisi olduğu içinmi korkuyor ? bu arada frodo sadece görünmezlik kazanıyor yüzüğü takında dedeside görünmez oluyor fakat sauron veya başka biri taktığında büyü gücüne sahip oluyor frodo bu kadar güçlü olmasına rağmen 3 ay yüzüğü taşıdım diyor filmin sonunda neden hiç yetenek kazanamadı ?

Hayır kitaplarını okuduysanız kitaplarına göre baştan beri var Aragornun elinde İsildurun kılıcı

• Gandalf vs Witch King= Gandalf alır. Bir sürü kanıtlarda var. Sizce?
  • quote:

Birde Silmarillion çekilecekmi ? kitapları okumadığım için bilmiyorum Silmarillion un konusu nedir ?

Silmarillionun çekilmesi imkansız gibi bir şey hocam. Zaten konusu Tanrıların dünyayı yaratması olduğundan çekerlersede çok büyük miktarda bir bütçe ayırmaları lazım ama çekilmeyecek diye biliyorum. Önümüdeki aylarda Hobit çıkacak.
  • sendeki güç yüzükleri türkçemi birde nette ithaki yayınlarındaki silmarlionda güç yüzüklerinin tamamı var diyo dığrumudur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordfatih -- 3 Temmuz 2011; 18:07:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coder99

Gandalf vs Witch King= Gandalf alır. Bir sürü kanıtlarda var. Sizce?

Hocam Gandalf bir Maiadır. Yani Herkül gibi bir yarım Tanrıdır. Melkor kötülüklerin efendisi bir Valardır yani Tanrıdır. Erudan bile güçlü olduğu dönemler olmuştur. Sauron Melkorun hizmetkarı ve öğrencisidir. Witchking ise Sauronun öğrencisi. Yani bakacak olursak Gandalfla Witchking arasında tam bir seviye farkı var ve Gandalfın tek Word of powerına bakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkincanArslan

quote:

Hayır kitaplarını okuduysanız kitaplarına göre baştan beri var Aragornun elinde İsildurun kılıcı

+1

• Mesajım bulunsun ameliyattan çıkınca okurum.
  • para verıp kıtabını almıstım kıtabıyla cok ıc ıce gıtmıyor şöyle kı kıtap okumak ızlemekten 10 kat daha zevk verıyor ayrıntısıla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maskelikevin

Bende birşey sormak istiyorum.Filmde Elendil Sauronun bir vuruşuyla ölüyor.Kitabını okumadım ama internetten okuduğum kadarıyla Sauron savaş alanına gelince Elendil ve Gil Galad Sauronla kıran kırana savaşıyormuş.Elendil ve Gil Galad ölüyormuş.Sauron ise zayıflıyormuş.Benim filminde etkisiyle Sauronla bir insan yada elfin başa çıkacağını düşünmüyordum.Kitapta nasıl anlatılmş. burası.Olayı kısaca anlatır mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.