Şimdi Ara

Yüzüklerin Efendisi Soru-Cevap kısmı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
455
Cevap
8
Favori
29.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlamadığım birkaç kısım var . Smeagol yüzüğü takınca yaratığa dönüşüyor resmen. Ama neden Froda ya ve bilboya birşey olmuyor onlarda hobbit ?

Yüzüğü hep birkaç saniyeliğine taktılar filmde. Atıyorum yüzük 1 saat takılı kalsa yani uzun süre takılsa ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

quote:

Orijinalden alıntı: AxeII

quote:

quote:

iyi olmuş kerataya bi de bu youtubeda fln bi video vardı Black Gate önünde Sauron gözüküyordu bu fan yapımı mı yoksa orjinal hikayede de bunun gibi şeyler var mıydı ?

hocam mouth of sauron diyolar o herif çıkıyo eşşeğiyle kapıyo orjinalde:D:D resimleri altta
    http://www.itusozluk.com/gorseller/mouth+of+sauron/134863

yalnız sauronun gözünden başka bişey hatırlamıyorum ben o kapıda ne filmde ne de kitapta.
    o dediğiniz video fan yapımı olsa gerek. şimdi ben de merak ettim. linki varsa atarsanız sevinirim:)

yok hocam ağız değil bi arkadaş geçen sene facede etiketlemişti beni de bende o videoyu arıyorum şimdi

%90 fan yapımı %10 bence filmi çekerken bi de şöyle bir şey çekelim hazır set kurulu iken demiş olabilirler

hocam extended filmleri 20şer kez izlemişimdir en az sanmıyorum atlayacağımı. zaten sauronun vücut bulması imkansız yüzük olmadan nasıl çıksın kapıya:) fanlar çekmiştir onu kesin:) bulursanız paylaşın

Fanart değil o. Peter Jackson ın bir röpörtajında göstermişlerdi onu . P.J ilk önce o sahneyi düşünmüş ve yapmış daha sonra bunun hayranlar tarafından hoş karşılanmayacağını ve gerçekten mantıksız olduğu kafasına dank ettiğinde Sauron un yerine oraya dağ troll u koymuş, olay bu. Röpörtajda anlatıyordu bunu.

Video = link

Açıklamasını da okuyun

Başka bir açıklama;

quote:

İkinci açıklama yorum yapacak arkadaşlar için. Aragorn'un filmin sonunda bir Troll ile savaştığı sahnenin orjinalinde Sauron'la savaştığı sahneler çekilmiştir, lakin fanların tepkisini aldığından P.J'yin kararı ile Sauron kaldırılıp yerine Troll konulmuştur. Videonun açıklama dizinine bakınız, P.J'yin neden kaldırdıklarına dair açıklamasını bulabilirsiniz. Görüntüler fake değildir. Film bir bütün olarak çekildiğinden, Sauron'un bazı görüntüleri alınıp filmin başında kullanılmıştır. Yani filmin başında olan sahnelerin bazı Aragorn ile dövüşünden alınmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrton Senna da Silva -- 14 Eylül 2012; 13:57:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: byserhatt

Anlamadığım birkaç kısım var . Smeagol yüzüğü takınca yaratığa dönüşüyor resmen. Ama neden Froda ya ve bilboya birşey olmuyor onlarda hobbit ?

Yüzüğü hep birkaç saniyeliğine taktılar filmde. Atıyorum yüzük 1 saat takılı kalsa yani uzun süre takılsa ne olur ?

Uzun zaman önce okumuştum, fazla hatırlamıyorum ama Sméagol'u yüzüğün bu kadar etkilemesinin nedeni uzun yıllar yüzükle yaşadığı için yüzük artık onu ele geçirdi ve kendini kontrol edemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Anlamadığım birkaç kısım var . Smeagol yüzüğü takınca yaratığa dönüşüyor resmen. Ama neden Froda ya ve bilboya birşey olmuyor onlarda hobbit ?

Uzun zaman önce okumuştum, fazla hatırlamıyorum ama Sméagol'u yüzüğün bu kadar etkilemesinin nedeni uzun yıllar yüzükle yaşadığı için yüzük artık onu ele geçirdi ve kendini kontrol edemiyor.

Hatırlarsanız İlk filmin başında Galadriel konuşuyor ve diyor ki Yüzük onu lanetliyor zaten Gollum'a dönüşme olayıda lanetten geliyor zaten yüzük için arkadaşını bile öldürdü benim burdan çıkardığım mantık bu konu hakkında bilgim yokta kitabı okudum ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

quote:

Hatırlarsanız İlk filmin başında Galadriel konuşuyor ve diyor ki Yüzük onu lanetliyor zaten Gollum'a dönüşme olayıda lanetten geliyor zaten yüzük için arkadaşını bile öldürdü benim burdan çıkardığım mantık bu konu hakkında bilgim yokta kitabı okudum ama.

Lanet olayını hatırlamıyorum da dediğiniz gibi olabilir.Çünkü yüzükle 100'lerce yıl yaşıyordu Gollum.

• Smeagol kardesi deagol u oldurdugu icin ve yuzugun sauron gucunu toplayana kadar gollumda kalip aciga cikmamasi ve yok edilmemesi icin gollumda ikinci bir karakter olustu belkide faramir ve askerleri olmasaydi o karakterden tamamen kurtulurdu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iyi olmuş kerataya bi de bu youtubeda fln bi video vardı Black Gate önünde Sauron gözüküyordu bu fan yapımı mı yoksa orjinal hikayede de bunun gibi şeyler var mıydı ?

hocam mouth of sauron diyolar o herif çıkıyo eşşeğiyle kapıyo orjinalde:D:D resimleri altta
    http://www.itusozluk.com/gorseller/mouth+of+sauron/134863

yalnız sauronun gözünden başka bişey hatırlamıyorum ben o kapıda ne filmde ne de kitapta.
    o dediğiniz video fan yapımı olsa gerek. şimdi ben de merak ettim. linki varsa atarsanız sevinirim:)

yok hocam ağız değil bi arkadaş geçen sene facede etiketlemişti beni de bende o videoyu arıyorum şimdi

%90 fan yapımı %10 bence filmi çekerken bi de şöyle bir şey çekelim hazır set kurulu iken demiş olabilirler

hocam extended filmleri 20şer kez izlemişimdir en az sanmıyorum atlayacağımı. zaten sauronun vücut bulması imkansız yüzük olmadan nasıl çıksın kapıya:) fanlar çekmiştir onu kesin:) bulursanız paylaşın

Evet Fan Art değil, Arkadaşın dediği gibi Sauron'un ağzıdır. Filmde yoktur ama kitapta vardır. Bakabilirsiniz Metis Edebiyat 3.Cilt / sayfa 180. Hatta yanında Frodo'nun eşyalarınıda getiriyor. Gandalf ve diğerleride Frodo'nun öldüğünü zannediyorlar. Halbuki o sırada Frodo'nun dağda olması lazım.
    Edit: Yanlış Alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluextr -- 15 Eylül 2012; 17:57:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluextr

Evet Fan Art değil, Arkadaşın dediği gibi Sauron'un ağzıdır. Filmde yoktur ama kitapta vardır. Bakabilirsiniz Metis Edebiyat 3.Cilt / sayfa 180. Hatta yanında Frodo'nun eşyalarınıda getiriyor. Gandalf ve diğerleride Frodo'nun öldüğünü zannediyorlar. Halbuki o sırada Frodo'nun dağda olması lazım.

Sauron'un ağzından bahsedilmiyor.Filmin sonlarında Aragorn'un dövüştüğü troll'ün yerine önce Sauron'un kendisi konulmuş.Daha sonra saçma olacağı için kaldırılıp troll konulmuş.
    http://www.youtube.com/watch?v=d5x2qan5SVg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 15 Eylül 2012; 17:37:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Orijinalden alıntı: bluextr

Sauron'un ağzından bahsedilmiyor.Filmin sonlarında Aragorn'un dövüştüğü troll'ün yerine önce Sauron'un kendisi konulmuş.Daha sonra saçma olacağı için kaldırılıp troll konulmuş.
    http://www.youtube.com/watch?v=d5x2qan5SVg

Başta Sauron'un ağzından bahsedip, resmini koymuşlar. Bende ona ithafen dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

Smeagol kardesi deagol u oldurdugu icin ve yuzugun sauron gucunu toplayana kadar gollumda kalip aciga cikmamasi ve yok edilmemesi icin gollumda ikinci bir karakter olustu belkide faramir ve askerleri olmasaydi o karakterden tamamen kurtulurdu

Harbiden ha yüzüğün laneti zaten onu bu hale getirmiş 500 yıl insaf be açıkçası bu tarz fantastik kitapları kurcaladıkça soru çıkıyor al işte Smeagol neden Golluma dönüştü gerçi bunun cevabını verdik lanet peki ya Faramir orda insan verseydi düzelebilir miydi ki ? Gollum'un düzelme ihtimali var mı ? bilen arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim.
  • quote:

quote:

Smeagol kardesi deagol u oldurdugu icin ve yuzugun sauron gucunu toplayana kadar gollumda kalip aciga cikmamasi ve yok edilmemesi icin gollumda ikinci bir karakter olustu belkide faramir ve askerleri olmasaydi o karakterden tamamen kurtulurdu

Harbiden ha yüzüğün laneti zaten onu bu hale getirmiş 500 yıl insaf be açıkçası bu tarz fantastik kitapları kurcaladıkça soru çıkıyor al işte Smeagol neden Golluma dönüştü gerçi bunun cevabını verdik lanet peki ya Faramir orda insan verseydi düzelebilir miydi ki ? Gollum'un düzelme ihtimali var mı ? bilen arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim.

Bence Gollum'un o hale gelmesinin nedeni yüzüğün onu herkesden daha çok etkilemesi.Yüzük için resmen çıldırıyor.500 yıl boyuncada tek başına bir mağarada kim yaşasa heralde onun haline gelirdi.Düzelir miydi?Hiç zannetmiyorum.Yüzük olduğu sürece düzelmezdi bence.Ama hem yüzük yok edilip hemde Gollum yaşasaydı,belki düzelirdi.

• quote:

Faramir yasak havuz olayından sonra ve Cirith Ungol sözlerinden sonra Gollum'u hırpaladı.Kitapta var mı bilmiyorum.Filmde Frodo"gel smeagol efendine güven." dedi smeagol geldi ama sonrasında askerler yakalayıp canını yaktı bence bu yüzden gollum eski haline geldi.
  • quote:

quote:

Faramir yasak havuz olayından sonra ve Cirith Ungol sözlerinden sonra Gollum'u hırpaladı.Kitapta var mı bilmiyorum.Filmde Frodo"gel smeagol efendine güven." dedi smeagol geldi ama sonrasında askerler yakalayıp canını yaktı bence bu yüzden gollum eski haline geldi.

Aynen hatırlıyorum zaten 2.filmde başta Gollum o kötü tarafına git ve bir daha dönme falan demişti hatta yüzü gülüyordu da adam zaten lanetten kurtulmamış veya anlık kurtulmuş 3.filmde kalkıp suyun başında 2 tarafıyla değerlendiriyordu her şeyi zaten yazar yüzüğün kaderine bağlamış Gollum'un hayatını.

• quote:

quote:

quote:

Aynen hatırlıyorum zaten 2.filmde başta Gollum o kötü tarafına git ve bir daha dönme falan demişti hatta yüzü gülüyordu da adam zaten lanetten kurtulmamış veya anlık kurtulmuş 3.filmde kalkıp suyun başında 2 tarafıyla değerlendiriyordu her şeyi zaten yazar yüzüğün kaderine bağlamış Gollum'un hayatını.

Faramir'in Gollum'a herhangi bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.Kitapta,Frodo sayesinde Gollum'u yakalıyorlar.Gollum efendisinin ona ihanet ettiğini düşünüyor.Faramir'de efendin olmasaydı şuan ölmüş olurdun diyerek Frodo'nun ona kötülük yapmadığını açıklıyor.Sonra Frodo o benim rehberim serbest bırakın falan diyor.Faramir Gollum'a güvenmemesine rağmen sorumluluğu Frodo'ya bırakıp ikisinide serbest bırakıyor.Frodo'yada dikkatli olması konusunda uyarıyor.Aslında Faramir gayet iyi davranıyor Gollum,Frodo,Sam'e.Filmde orası biraz farklı anlatılmış.Faramir'in aklında asla yüzüğü almak yok.Hatta Frodo'nun yüzüğü taşıdığını bilmeden,yüzüğü yerde bulsam dönüp bakmam gibi bir cümle kuruyor.

• Neden yüzük takıldığında gölge diyarındayken direk Sauron beliriveriyor. Frodo 2 kez yüzüğü taktığında ( sıçrayan midilli ve 1.filmin sonunda) Sauron beliriyor ve frodo korkup yüzüğü çıkarıyor. Çıkarmazsa ne olur ? Bilim kurgu olunca sorular sel gibi geliyor maalesef :D
  • quote:

quote:

quote:

Bence Gollum'un o hale gelmesinin nedeni yüzüğün onu herkesden daha çok etkilemesi.Yüzük için resmen çıldırıyor.500 yıl boyuncada tek başına bir mağarada kim yaşasa heralde onun haline gelirdi.Düzelir miydi?Hiç zannetmiyorum.Yüzük olduğu sürece düzelmezdi bence.Ama hem yüzük yok edilip hemde Gollum yaşasaydı,belki düzelirdi.

Yüzük yok edildiğinde Gollum yaşıyor olsaydı bence eceli ile ölürdü. Eski haline dönecek kadar çok yaşayacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurayalp

quote:

quote:

quote:

Yüzük yok edildiğinde Gollum yaşıyor olsaydı bence eceli ile ölürdü. Eski haline dönecek kadar çok yaşayacağını sanmıyorum.

Doğru oda var.Bir anda yaşlanacaktı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurayalp

quote:

quote:

quote:

Doğru oda var.Bir anda yaşlanacaktı.

Ee peki yüzük Hüküm Dağından lav'lara bırakıldığında Gollum'la beraber gidiyor o sırada Gollum yüzüğü taksa başka bir yere gidemez mi ki ?

quote:

Neden yüzük takıldığında gölge diyarındayken direk Sauron beliriveriyor. Frodo 2 kez yüzüğü taktığında ( sıçrayan midilli ve 1.filmin sonunda) Sauron beliriyor ve frodo korkup yüzüğü çıkarıyor. Çıkarmazsa ne olur ? Bilim kurgu olunca sorular sel gibi geliyor maalesef :D

O kısım kesinlikle Peter Amcamızın yorumu filmle ilgili.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tek_Y%C3%BCz%C3%BCk

Son paragrafı okuyun.

• quote:

Ee peki yüzük Hüküm Dağından lav'lara bırakıldığında Gollum'la beraber gidiyor o sırada Gollum yüzüğü taksa başka bir yere gidemez mi ki ?

Yüzüğün, takan kişinin yerini değiştirme gibi bir özelliği yok bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 17 Eylül 2012; 0:20:19 >
  • gandalf son ittifakın sauronu yendiği savaşta savaşmış mıdır o sırada yaşıyormudur yaşıyorsa nerelerdedir.
    birde elendil-gilgalat vs sauron dövüşü hangi kitapta anlatılıyor
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.