Şimdi Ara

Yüzücüyüm yüzerken yaptığınız hata varsa sorun yardım edeyim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
11
Favori
19.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lakers45

Kolları çok iyi çalıştırıyorum fakat ayaklar bağımsız gidiyor ayakları çalıştıramıyorum yani

ayaklar gerçekten çok önemli ayaklar çalışırsa suda kaydığını hissedersin ayakları geliştirmek için koordinasyon önemli suda depar çalış yani hızlı yüzmeye çalış tüm vücudunu hızlandır kulaçları bacakları kendini böyle geliştirebilirsin çünkü hızlanmak için bacaklarıda bağımlı çalıştırman gerekecek
  • dostum benim ayağıma çok sık kıramp giriyor ne tavsiye edersin ?
  • İyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suyun üstünde dik bir biçimde duruyorum ama 5 dk sonra yoruluyorum, yarım saat bir saat duran var. Calısmayla mı ilgili yoksa ayrı bir tekniği varmı? Benim yaptıgım kol ve bacaklarımla daire cizmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: eatpraylove

Yüz üstü giderken kafamı çıkarıp 2 sn içinde nefes alamıyorum daha uzun durmam kalıyor tam nefes için ve su kaçma tehlikesi oluyor ne yapmam lazkm

suyun içinde tüm nefesini bitir dışarda nefes al dışarda nefes verme
  • nefes bitirin diyorsun da yüzme kursunda bizim hoca nefes üstüne nefes alın demişti yani hepsini bitirmeyin demişti? Hangisi doğru?
    Ayrıca palet ile yüzmek galiba iyi yüzmeyi zorlaştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizem

quote:

Orijinalden alıntı: GehenGehenGülenAdam

Evet beyler yüzerken yaptığınız bir hata varsa ve düzeltemiyosanız yardım edeyim

Hocam burnuma çok su kaçıyor sonra içi sızlıyor bu sorunu nasıl yenerim ?

suyun içinde nefesi burnundan vericeksin ve birazda alışkanlık gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bado28

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bado28

hocam ben çok hızlı yüzüyorum canım sıkıldıkça birilerini çevirip yarış yapalım diyorum. uzun mesafelerde bile hız kesmeden gidebiliyorum. (dizimdeki problemlerden dolayı yüzücü olamadım)

sorun şurda kollarım çok güçlü değil zorluyorum hep ağrı giriyo geri çekiyo kolum falan ama zorluyorum hep bırakmıyorum. kas çalışsam da çıkmıyor. ayaklarımı çok hızlı oynatıp onun sayesinde gidiyorum denilebilir. %60-70 i ayaklarım sayesindedir.

görenler ayaklarını bükmeden oynat falan diyor daha hızlı gidersin diyorlar ama göster dediğimde yapamıyorum ki diyolar. kayseri'de yaşadığım için suya girme imkanım az. ara ara havuza gidiyorum. önerilerini bekliyorum.

bir de sadece düz ve ters kulaçla yüzebiliyorum. diğer şekilleri de öğrenmek istiyorum nasıl yapabilirim.

yaş 16

EDİT EDİT :: KAFAMI SOKUP YÜZEMİYORUM ÖYLE DE DAHA HIZLI GİDİLİRMİŞ AMA BURNA SU GİRİNCE TİKSİNİYORUM FALAN NE YAPABİLİRİM

Benimde dizimde problem var o yüzden yüzmeye başladım doktor önerisi :)
    düzenli yüzmüyosan kolların yorulur ve kolların yoruldukca zorlamalısın doğru birşey yapmışsın yoksa kolların asla kondisyon kazanmaz bu yorulma kondisyon eksikliği ile ilgili az yüzdüğün için 1 ay boyunca düzenli şekilde yüzersen bu düzelir
    Diğer sitilleri öğrenmek için yüzme kursuna gitmen gerek
    Bu dizlerini kırma olayı yüz üstümü sırt üstümü eğer sırt üstüyse dizlerini kırmaman gerek yani dizleri sudan çıkarmamaya çalış çok az kırılması lazım yüzerken güç quadricepsten alınır dizin üstündeki kas dizini fazla kırmadan kalçanı kullanarak yüzmelisin bacağını kırılmaz bir bütün gibi düşün quadricepslerinle bacağını it

sağolun öneriniz için.

bir de ben hayatımda sadece 1 kez havuza gittim 16 senedir denizlerdeyim hep 3 ay yüzerim. bu sene ilk kez havuz alışkanlığı kazanıcam. olimpik havuzmuş kaç kez gidip gelsem keser beni hiç durmadan gidip gelicem.

haa hocam bir de atlama problemim var :D 10 cm lik yerden atlayamıyorum. bu sene 3-4 basamaktan atladım 2 basamak daha çıkıp iskelenin üstünden bakınca olmuyor bi türlü

8 ay durmadan git benim kadar yüzersin bende 16 yaşındayım profesyonel deilim ama bilgim basit şeyler bunlar zaten 8 ayda herşeyi öğrenirsin geri kalan kendini geliştirmek kondisyon güç

• ben lise 2 ye geçtim ve yüzmeyi dün ve ertesi gün denize girerek öğrendim denizde atıyorum gine bi kaç kulaç sonra çok su yutmaktan veya başka sebepten duruyorum ama benim sorunum acaba boyumu geçen suda düz olarak yani ayaklarım yere deymeden yukarda duyabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Offret

Yüzerken sürekli boğuluyorum geçen gün akşam girdim bu sabah arkadaşlar sağ olsun beni çıkardılar bu sık sık tekrar ediyor nasıl boğulmayabilirim ?

yüzdüğüne emin misin :) ayak çırp kulaç at yada yüzmeye öğren önce kursa git
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stewie G.

ben lise 2 ye geçtim ve yüzmeyi dün ve ertesi gün denize girerek öğrendim denizde atıyorum gine bi kaç kulaç sonra çok su yutmaktan veya başka sebepten duruyorum ama benim sorunum acaba boyumu geçen suda düz olarak yani ayaklarım yere deymeden yukarda duyabilirmiyim

durabilirsin kendini suya bırak korkma
  • balıklama atlayamıyorum ben de , benden önce de sorulmuş da cevap vermemişsin neden?
  • quote:

quote:

Yüzerken sürekli boğuluyorum geçen gün akşam girdim bu sabah arkadaşlar sağ olsun beni çıkardılar bu sık sık tekrar ediyor nasıl boğulmayabilirim ?

Ama ben denizaltı gibi yüzmek istiyorum.Arada periskop yüksekliğine çıkıp oksijen çekip tekrar dibe dalmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

quote:

Evet beyler yüzerken yaptığınız bir hata varsa ve düzeltemiyosanız yardım edeyim

Yavas yuzuyorum boyum uzun nadil yuzeyim
    Suyun altinda cok yavasim teknik yok nasil yuzeyim
    Nefesimi nasil uzun sure tutabilirim

Bunların çözümü yüzme kursuna gitmek zamanla düzelir hepsi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stewie G.

ben lise 2 ye geçtim ve yüzmeyi dün ve ertesi gün denize girerek öğrendim denizde atıyorum gine bi kaç kulaç sonra çok su yutmaktan veya başka sebepten duruyorum ama benim sorunum acaba boyumu geçen suda düz olarak yani ayaklarım yere deymeden yukarda duyabilirmiyim

durabilirsin kendini suya bırak korkma

yani yere deymeden suda ayakta durabilirim demi bide ben yüzmeyi bitirirken eski pozisyona geçmek için yerden destek alıyorum acaba nasıl yapmalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: Heimerdinger

suyun üstünde dik bir biçimde duruyorum ama 5 dk sonra yoruluyorum, yarım saat bir saat duran var. Calısmayla mı ilgili yoksa ayrı bir tekniği varmı? Benim yaptıgım kol ve bacaklarımla daire cizmek

ayaklarının çırpmalısın tempolu şekilde kollarınıda yine aynı kullandığın şekilde kullan bunun belirli bir tekniği yok zaten suyun üstüne böyle durmak fantazi gibi birşey :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thesimp

sorunum yokta,dalıyorum 4-5 metreden sonra kulagım basınctan cok agırıyor ve cıkmak zorunda kalıyorum şu kulagın şeklini alan değişik şeylerden taksam yine aynı şey olurmu ?

Ben dalgıçlık yapmadığım için fazla bilgim yok :) bende derine inerken ağrıyo alışmak lazım yada boneyle kulağı yapamak
  • yere düşen solungaçları ne yapıyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

quote:

Yavas yuzuyorum boyum uzun nadil yuzeyim
    Suyun altinda cok yavasim teknik yok nasil yuzeyim
    Nefesimi nasil uzun sure tutabilirim

Bunların çözümü yüzme kursuna gitmek zamanla düzelir hepsi.

yzme kurslarında yüzme öğretmiyorlarmı yüzme biliyorum ama yetersiz yavaş

• quote:

quote:

quote:

Ama ben denizaltı gibi yüzmek istiyorum.Arada periskop yüksekliğine çıkıp oksijen çekip tekrar dibe dalmak istiyorum.

Dalgıçlık eğitimi al yada yüzme eğitimi al ve palet al kendine oksijen tüpüde al

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.